Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Özelden adresi alayım, kolonya, dezenfektan vb bulamazsam stoğunuza çökmeyi düşünüyorum:))))

Ay inşaallah salgın önlemi alacağım derken o kadar çok iş yapmaya fıtık olmaz:KK43:
Ben de koli koli makarna vs alanlara gülüyordum, bugün kuzenle yazıştık, tüm ülkeye yetecek makarna stoku onun evinden çıktı iyi mi:KK70:
Daha Corona vakalarını duyalı kaç gün oldu, dün bir bugün iki habire yiyormuş:KK70:Aç mı kalalım diyor:olamaz:
Deniz manzaralı verandam da var, mangal yaparız, beklerim :KK70:

Ya kesin ülkece kilo alacağız bu süreçte :KK70:

184ü arayın öyle bir durum olursa Allah korusun tabi ama. Onlar ne yapılması gerektiğini size söylüyorlar. Alınmanız için solunum sıkıntısı çekiyor olmanız lazım.
Allah yasatmasin ama bana gelmez dememek lazim.184 guzel bir bilgi bunu unutmayalim.❣ alerjik astimi olanlar bu ara zor durumda birbirine karistirmazlar insallah

Allah yasatmasin ama bana gelmez dememek lazim.184 guzel bir bilgi bunu unutmayalim.❣ alerjik astimi olanlar bu ara zor durumda birbirine karistirmazlar insallah

Onun için de bu var. "Bazen"lerden ziyade "Sık" yazanlara dikkat edelim.

IMG_20200310_172816.jpg

Bunu düşündüm bugün, evden çıkmıyoruz, stresli olduğum zaman daha çok yiyorum.
Yorumları okurken bu paket gofreti yemişim, hiç farkında değilim 😅
Az hareket, çok yemek derken yaza muhteşem gireceğiz :KK70:

Bence bakanın yorgun gözleri sizin gözünüzü boyamış 😬 ama siyasete kaymasın konu.
İnsanlar her gün güncelleme beklerken samimiyetine inanmışken bilgi gizlenmesini doğru bulmuyorum. Zaten gizliyorlar da en azından başından beri gizlemiyorlar gibi yapılmasın. Hepsi yurtdışı kaynaklı densin geçsin.

Ben bakanın çok özverili çalıştığını düşünüyorum, işinin başında en azından bende oluşturduğu izlenim bu. Ama tek başına vermiyor tüm kararları, gizlenen şeyler de varsa onun sorumlu olduğu birşey değil diye düşünüyorum. Daha şeffaf olunabilir miydi evet olunabilirdi ama ülkemizde sonucu ne olurdu onu da bilemiyorum. Belki gerçekten kaos ortamı oluşacaktı. Bir taraftan da eğer bilinmeyen kişiler varsa ve bu kişiler toplumla çok iç içe bir iş yapıyorlarsa örneğin eczacı ise kaç hastayla iletişime geçmiş ve kaç hastaya virüs bulaştırmıştır diye endişelenmemek elde değil. Bekleyip göreceğiz

Bence bakanın yorgun gözleri sizin gözünüzü boyamış 😬 ama siyasete kaymasın konu.
İnsanlar her gün güncelleme beklerken samimiyetine inanmışken bilgi gizlenmesini doğru bulmuyorum. Zaten gizliyorlar da en azından başından beri gizlemiyorlar gibi yapılmasın. Hepsi yurtdışı kaynaklı densin geçsin.
Bakan alıştıra alıştıra gidiyor, yöntemi bu.
Önce vaka yok dedi, sonra heran olabilir derken varolan vakanın duyulmasıyla açıklama yaptı.
Sayı artarken artacak bildirisi yayınladı, ölüm yok ama sıkıntılı vaka var deyip vefat haberi verdi.
Girizgahları tam toplumu hazırlamaya yönelik şeyler, panik bastırma yolunda ilerliyor.

Bakanı samimi buluyorum, mesleki olarak gerekeni yapıyor ve imkanlarını buna sunuyorsa halka dakikalık bilgiler vermesi benim için mühim değil, karakter yapımla alakalı.
Hatta bana göre fazla bilgi veriyor ve bu daha paniğe sebep oluyor, bu konudaki şahsi görüşüm böyle.

Isin kotu yani evimin yani avm cocuklar delirmis durumda.Ama aslaaa asla gidemem.Neden acik bilmiyorum kapansin artık dicem onca kira oduyor herkes nasil kapansin diyelim isyerlerine cok uzuluyorum

Annem senelerdir ameliyatlık fıtık hastası😂
Ya demeyin öyle, bende de 15 paket makarna vardır şuan ama inanın rutin bu.
Bugün bir mercimek çorbası yaptım yarım kilo mercimekten, babamın evine götürdüm bize böldüm derken sonuç bu yani😂
Geçmiş olsun, titizliği o yüzden sevmiyorum fıtık yapıyor :)))

Makarnalar tamam, evde çocuklar var ama yarım kilo mercimekten çorba:KK57: benim en az 15 günlük tüketimimi 1 günde maşallah sübhanallah:nazar::nazar::nazar::nazar:
Biz yemiyoruz kuş gibi besleniyoruz demek ki:KK70::KK70:
Benimkiler poğaça kek canavarı onları pacman gibi tüketirler ama yemek ölmeyecek kadar seviyesinde:)))

Bunu bir çıkma teklifi olarak kabul ediyorum:KK8:ben kuş kadar yerim, stoklarınızı eksiltmem :)))

Ben bu listede ateş harici her şeyi sürekli yaşıyorum zaten ve merak ettiğim durum bu.
Her vakada yüksek ateş görülüyor mu, yoksa hafif seyreden durum var mı?
Bilginiz mevcut mu bu konuda?

Genel belirtiler yüksek ateş ve şiddetli öksürük olduğu yönünde. Geneli 38 üzeri ateşle başvuruyor. Ancak tabi ki bir hekim bilgisine sahip değilim bu konuda. 184'ü arayabilirsiniz siz de.

Kesinlikle oyle,bayerndeym bnde ve daha ne bekliyorlar dye düşünüyorum..
İngilterdeyim.
sıfır önlem.
Sabahtan beri boğazım ağrıyor ve ara ara kuru bir öksürük.
test bile yaptıramıyoruz.
evinizde oturun,geçmesini bekleyin asla hastaneye gelmeyin diyorlar, bu kadar.

Ben bakanın çok özverili çalıştığını düşünüyorum, işinin başında en azından bende oluşturduğu izlenim bu. Ama tek başına vermiyor tüm kararları, gizlenen şeyler de varsa onun sorumlu olduğu birşey değil diye düşünüyorum. Daha şeffaf olunabilir miydi evet olunabilirdi ama ülkemizde sonucu ne olurdu onu da bilemiyorum. Belki gerçekten kaos ortamı oluşacaktı. Bir taraftan da eğer bilinmeyen kişiler varsa ve bu kişiler toplumla çok iç içe bir iş yapıyorlarsa örneğin eczacı ise kaç hastayla iletişime geçmiş ve kaç hastaya virüs bulaştırmıştır diye endişelenmemek elde değil. Bekleyip göreceğiz
Bakan alıştıra alıştıra gidiyor, yöntemi bu.
Önce vaka yok dedi, sonra heran olabilir derken varolan vakanın duyulmasıyla açıklama yaptı.
Sayı artarken artacak bildirisi yayınladı, ölüm yok ama sıkıntılı vaka var deyip vefat haberi verdi.
Girizgahları tam toplumu hazırlamaya yönelik şeyler, panik bastırma yolunda ilerliyor.

Bakanı samimi buluyorum, mesleki olarak gerekeni yapıyor ve imkanlarını buna sunuyorsa halka dakikalık bilgiler vermesi benim için mühim değil, karakter yapımla alakalı.
Hatta bana göre fazla bilgi veriyor ve bu daha paniğe sebep oluyor, bu konudaki şahsi görüşüm böyle.
Nasıl ki birinin yalan söylediğini görürsem ondan sonra her sözü şüpheli gelir bana bu durumda da bu yüzden samimi gelmiyor bana. Süreç hiç de düzgün idare edilemedi. Öyle olsaydı çoktan kapanırdı kapılar, uçuşlar iptal olurdu, ümreye gidenler olmazdı bu son dönemde. Hadi gittiler gelenlerin sadece bir kısmı karantinaya alınmazdı.
Vaka sayısını kademeli olarak söylemesine tamam diyebilirim ama bu tür yaptırımların eksikliğinden dolayı (tek kişinin kararı olması gerekmiyor hepsi bir devleti temsil ediyor) samimi gelmiyor gelmeyecektir bana.
Gofret yalamaktan, yaşlılarımızı çekiştirmekten nereden geldik bu konuya 😄

Ben bu listede ateş harici her şeyi sürekli yaşıyorum zaten ve merak ettiğim durum bu.
Her vakada yüksek ateş görülüyor mu, yoksa hafif seyreden durum var mı?
Bilginiz mevcut mu bu konuda?
Genel belirtiler yüksek ateş ve şiddetli öksürük olduğu yönünde. Geneli 38 üzeri ateşle başvuruyor. Ancak tabi ki bir hekim bilgisine sahip değilim bu konuda. 184'ü arayabilirsiniz siz de.
Bildiğim kadarıyla ilk olarak ateş görülüyormuş zaten. Öksürüğe falan geçmeden direkt ateş yükselmesiyle başlıyormuş yani. Öyle okumuştum belirtileri bir yerde.

Teşekkür ederim bilgilendirme için:)
Senenin yarısını bronşit geçiren ve en sonunda alerjik astım tanısı konan bir insan olarak öksürüğüme üst kat uyanıyor, o kadar öksürünce krize girince zaten diğer belirtiler cabası.

Öksürmeye korkar olduk.
Benim gibi çok okudum mesajlarda alerjik astım, ondan sormak istedim.
Tekrar teşekkürler.

X