Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ben de pozitif düşünüyorum atlatacağız inşallah
Bunun için çaba lazım, hep birlikte ülke olarak sadece kendimiz için değil, hepimiz için hijyen kurallarını üst düzeye taşır, dışarı bağlantılarımızı asgari düzeyde tutarsak aşı ya da ilaç bulunana kadar öteleyebiliriz.

Ama karantinadan kaçan hacılar gibi vakalar hep olacak, ülkemiz pek zihnisinir bu konuda.
İki kat dikkat etmek bizler için bundan önemli.
Şansı karşıya hasta mı değil mi diye bırakmıyoruz, bize bulaştırması engelliyoruz.

Kızlar dünyadaki milyonlarca ölümlerden sadece 1 genç ölüm var. O da 39 yaşında, ve obezite hastası. Yani ölümler 70 yaş ve üzerinde oluyor.

Dünyada milyonlarca değil binlerce ölüm var
70 yaş üstü oran yüksek ama ee? Sonuç yani?

Acaba bizim suan sokakta pazarda AVM.de gezme rahatliginin arkasında bu düşünce mi var? Millet bundan mi rahat

Birayı sodayı filan şişeden kutudan içiyorsan onları sil bari :KK70:
Onu hep yaparım zaten, ağzını falan silerim iyice :KK70:

Bugün stok sayımı yaptım. İrili ufaklı 7 şişe votka, 3 şişe viski, 4 şişe şarap, 1 şişe jager, 2 şişe rakı, 1 şişe martini, birkaç likör, bira falan var. Evden çıkma yasağı gelirse beni bozmaz :KK70:

Yok kuzum bu konuda anlaşamayacağız, ama sana söz, marketten aldığım bir paketi yalamaya karar verirsem önce silerim :KK70:
O zamana kadar ben daha sakin olacağım gibi görünüyor.
Ben de kendimden beklemezdim böyle performans, geçen yazdım aylık alışverişi sirkeli suyla silmem 1 saatten uzun sürdü anam ağladı😂
Bilemiyorum ya, malum benim önlemler çok işe yaramıyor(çocuk) bu sefer işi sağlama alıyor olabilirim :KK70:

Ben gene iyiyim, annemlerle konuştum, ablamın yanında şuan.
Sabah akşam evi siliyormuş, günde 3 4 kez kapı kolu zil giriş vs dezenfekte ediyormuş.
Anne oturduğun evde neyi temizliyorsun sen misin virüs kaynağı dışarı çıktığınız yok yazık ya dedim, olur kızım her şey olur dedi bana😂😂

Bunun için çaba lazım, hep birlikte ülke olarak sadece kendimiz için değil, hepimiz için hijyen kurallarını üst düzeye taşır, dışarı bağlantılarımızı asgari düzeyde tutarsak aşı ya da ilaç bulunana kadar öteleyebiliriz.

Ama karantinadan kaçan hacılar gibi vakalar hep olacak, ülkemiz pek zihnisinir bu konuda.
İki kat dikkat etmek bizler için bundan önemli.
Şansı karşıya hasta mı değil mi diye bırakmıyoruz, bize bulaştırması engelliyoruz.

Temizlik programı yaptık az önce eşimle, coronada dışarı çıkma tatbikatı. Ekmek almaya giden gelince ne yapacak, kıyafetleri nerede çıkartacak gibi. Yarın sabah kahvaltıdan hemen sonra tüm kapı kolları, prizler silinecek filan. Millet evde ne yapacağını şaşırıyor, al sana yapacak şey temizlik yapın bol bol 😂

Onu hep yaparım zaten, ağzını falan silerim iyice :KK70:

Bugün stok sayımı yaptım. İrili ufaklı 7 şişe votka, 3 şişe viski, 4 şişe şarap, 1 şişe jager, 2 şişe rakı, 1 şişe martini, birkaç likör, bira falan var. Evden çıkma yasağı gelirse beni bozmaz :KK70:
Turşu suyu? :110:

sayi bir miktar artacak ciddi bir rakama ulastiktan sonra dusmeye baslayacaktir. kaldiki bir sure sonra mutlaka iyilesme haberleri de duyacagiz. suan olay daha bir haftalik cok taze, korku panik endise ofke duygularimiz karismis durumda. suan ilk vakadan itibaren karantinalar baslayana kdar bulasan kim varsa onlar bir cikacak once.... yayilan zaten yayildi yani, suan o yayilanlar tespit edilecek iste gunahimiz neyse gorecegiz.

her sehirde olabilir, musluman bir ulkedeyiz, bu 21 bin haci her sehirden karmadir, kac tanesi enfekte bilmiuoruz tabiki ama, karantinalardan once koskoca sehirde bir tane enfekte olmus dahi olsa kendi ailesi onun cevresi derken buyuk bir bulasa sebep olabilir, bunlar cikana kadar sayilar cok artacaktir.

biz yapacaklarimizi biliyoruz. evden cikmayip hijyene dikkat edip gerisini kadere birakabiliriz ancak

Hayır yahu nerenin vatandaşı bilinmiyor, Çin’de bulunmuş ama. Avrupa temaslı dedikleri Avrupada bulunmuş, Avrupalıdan bulaşmış demek değil o. O yüzden bugün Çin temaslı ölüm açıklanması garip geldi.
Ilk vaka avrupa temasıydı .

Bugün ölen vatandaş ise yanında çin temaslı olan bir işçisi olan kişi diye açıkladı. Adam 89 yaşında ama demekki aktif bir is hayatı var.

Ben bu şekilde anladım

Bugün ölen kişi ilk vaka mı yoksa başka biri mi. Onu açıklamadı. Ki ilk vaka avrupa temaslı olduğuna göre ve ill ölüm çin temasli olduğuna göre ölen kişi ilk vaka değil.

Ben böyle anladım. Yanlışım varsa duzeltin.

Dünyada milyonlarca değil binlerce ölüm var
70 yaş üstü oran yüksek ama ee? Sonuç yani?

Acaba bizim suan sokakta pazarda AVM.de gezme rahatliginin arkasında bu düşünce mi var? Millet bundan mi rahat
Ben Çin'de bunu kamuoyuna duyuran 35 yaşındaki doktorun ölümunden sonra korkar oldum

Bugün ölen vatandaş ise yanında çin temaslı olan bir işçisi olan kişi diye açıkladı. Adam 89 yaşında ama demekki aktif bir is hayatı var.

Ben bu şekilde anladım

Bugün ölen kişi ilk vaka mı yoksa başka biri mi. Onu açıklamadı. Ki ilk vaka avrupa temaslı olduğuna göre ve ill ölüm çin temasli olduğuna göre ölen kişi ilk vaka değil.

Yok, ilk vaka zaten genç 30 lu yaşlarda, almanya temaslı bir erkek.

Ben Avrupalı pistir demiyorum , Türkler pistir diyenlere karşılık bütün Avrupalılar pistir diyorum.

Alın işte sizde genelleme yapmışsınız.
Valla anlamadim ne demek istedigini
Neden ustune aliniyorsun ki?
Ben de turkum ve hergun dus alirim
Burada kac gundur konu aciliyor babam elini yikamiuor , iki haftada bir dus aliyor vs vs diye
Her yaz onlarca konu aciliyor , ter kokusundan olduk geberdik bittik diye
Sen ben icin degil ama maalesef yazin korkunc kokuyor turkiyenin cogu
Neden rahatsiz ediyor ki seni bu gercekler?
Ve genelleme yapabilecek istatiksel bilgileri bire bir yasiyorum ben
Heryerde , herkese de soyluyorum , turk kadinlari korkunc pis mumkunse gelmesinler otele diyorum mesela
O odalarin , dusun , tuvaletin halini gorsen sen de benim gibi dusunurdun
Hatta turkiye icin ayri bir istatigim de var , dogulu erkekler cok temiz , piril piril cicek gibi birakiyorlar odalarini ama batili turk kadinlarinin arkasindan temizlikcim odaya girmek istemiyor o kadar diyim sana
Bir turk olarak bu durumu hic ustume alinmiyorum cunku ben boyle degilim ama cikip da birileri turkler pis dedi diye hic alakasiz bir irki da suclamam yani

Ben bu şekilde anladım

Zihin jimnastiği yapıyor gibiyiz.

İlk vakanın bu Çin temaslı kişi olması gerekir ki ölen kişiye bulaştırsın. Ölen kişi anca ikinci vaka olabilir sıralamaya göre.

Temizlik programı yaptık az önce eşimle, coronada dışarı çıkma tatbikatı. Ekmek almaya giden gelince ne yapacak, kıyafetleri nerede çıkartacak gibi. Yarın sabah kahvaltıdan hemen sonra tüm kapı kolları, prizler silinecek filan. Millet evde ne yapacağını şaşırıyor, al sana yapacak şey temizlik yapın bol bol 😂
Biz bunları oğlumla etkinlik olarak yapıyoruz 😁
Eldivenleri takıp, elimize sarı bezleri aliyoruz.
Temizlik avcısı oluyoruz 😂😂

X