Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Onu hep yaparım zaten, ağzını falan silerim iyice :KK70:

Bugün stok sayımı yaptım. İrili ufaklı 7 şişe votka, 3 şişe viski, 4 şişe şarap, 1 şişe jager, 2 şişe rakı, 1 şişe martini, birkaç likör, bira falan var. Evden çıkma yasağı gelirse beni bozmaz :KK70:

Bir paket patlamış misir, 1 paket çekirdek, iki paket çikolatalı lokum,3 adet soğuk kahve, bir pizza. Kac saat yeter bana:)

Evet belkide gerçekten yeni tespit edildi, belki ciddi anlamda ağırlaşınca hastaneye başvurdu hasta. Sonuçta bakan ilk vakayı açıklamadan önce de ülkemizde halihazırda virüs olabilir henüz tespit etmedik demişti.
Yok şimdi tekrar dinledim Bakanı benim de yakından takip ettiğim bir hastaydı dedi.

Hastamdı derken, kendi hekim olduğundan corona mücadelesinden bahsediyor bakan kimliğini bırakıp.
Ben böyle anladım yani.
Siz bir vatandaşınızı ben hastamı kaybettim gözüyle değerlendiriyor.

Yani şöyle düşünüyorum, elimde atıyorum 30 vaka var ve sadece 1 i çin, diğerleri avrupa abd.
Bu 1’i illa belirtmeye gerek var mı?
Kaynağını bilmek halka bir fayda sağlar mı?
Sadece dış bağlantılı, ülke içinde birbirine aktarım söz konusu değil diye açıklanan bilgiler.
Ben basın danışmanı olsam 47 vakada 2 tane Çin olsa, o detaya girmem, tek tek saymam yani.
Öyle vaka sayısı veya kaynak yuvarlanıp söylenmez ki. Burada iç siyasete etki edecek bir şey yapılmıyor sonuçta. Ya şeffaf olacaksın ya olmayacaksın.

Soylemi yapilmali peki? Ateslenen ve suphesi olan herkes evden kendini aldırmalı mı? Kendini 14 gun ya yasarim ya ölürüm karantinasinami almali ? Cok mutsuzum.Bu saatte mutfak dolaplarini temizledim ne var ne yok diye :KK43:

Şuan hamileyim ve bebegimi Daha görmedim bile hastaneye gitmeye çok korkuyorum ne yapcm şimdi :63:

Yıllardır diyabetin aşisi cikacak cocuklar kurtulacak seker hastaligindan diye ası bekledik ha cikti ha cikacak 10 sene dediler yillar geciyor cikmiyor istenince bir asi icin hizli calisma yapiliyormus en cok buna uzuluyorum.Cocuklari vurmayan bu hastalik ama ne cok hastalik vuruyor onlari :KK43:

Onu hep yaparım zaten, ağzını falan silerim iyice :KK70:

Bugün stok sayımı yaptım. İrili ufaklı 7 şişe votka, 3 şişe viski, 4 şişe şarap, 1 şişe jager, 2 şişe rakı, 1 şişe martini, birkaç likör, bira falan var. Evden çıkma yasağı gelirse beni bozmaz :KK70:
Özelden adresi alayım, kolonya, dezenfektan vb bulamazsam stoğunuza çökmeyi düşünüyorum:))))

Ben de kendimden beklemezdim böyle performans, geçen yazdım aylık alışverişi sirkeli suyla silmem 1 saatten uzun sürdü anam ağladı😂
Bilemiyorum ya, malum benim önlemler çok işe yaramıyor(çocuk) bu sefer işi sağlama alıyor olabilirim :KK70:

Ben gene iyiyim, annemlerle konuştum, ablamın yanında şuan.
Sabah akşam evi siliyormuş, günde 3 4 kez kapı kolu zil giriş vs dezenfekte ediyormuş.
Anne oturduğun evde neyi temizliyorsun sen misin virüs kaynağı dışarı çıktığınız yok yazık ya dedim, olur kızım her şey olur dedi bana😂😂
Ay inşaallah salgın önlemi alacağım derken o kadar çok iş yapmaya fıtık olmaz:KK43:
Ben de koli koli makarna vs alanlara gülüyordum, bugün kuzenle yazıştık, tüm ülkeye yetecek makarna stoku onun evinden çıktı iyi mi:KK70:
Daha Corona vakalarını duyalı kaç gün oldu, dün bir bugün iki habire yiyormuş:KK70:Aç mı kalalım diyor:olamaz:

Öyle vaka sayısı veya kaynak yuvarlanıp söylenmez ki. Burada iç siyasete etki edecek bir şey yapılmıyor sonuçta. Ya şeffaf olacaksın ya olmayacaksın.
Şimdi bu konuşmaları kendi değil, basın ekibi hazırladığından ve ben de o ekipten biri olsam bu detayı belirtmezdim diyorum.
Kaynak söylenmeyen dün akşam var, belki hasta öyküsü söylenmemesinin tek nedeni çin bağlantısıdır çünkü dün hariç hepsinde söylendi.
Bu detay halkı daha panikletecek ve sonuç olarak bilgi konusunda hiçbir şey değiştirmeyecek olduğundan, söylenmeyebilir.
Ciddi diyorum, ben yazsaydım bülteni söylemezdim.
Toplum sağlığı için daha etik bana göre.

Özelden adresi alayım, kolonya, dezenfektan vb bulamazsam stoğunuza çökmeyi düşünüyorum:))))

Ay inşaallah salgın önlemi alacağım derken o kadar çok iş yapmaya fıtık olmaz:KK43:
Ben de koli koli makarna vs alanlara gülüyordum, bugün kuzenle yazıştık, tüm ülkeye yetecek makarna stoku onun evinden çıktı iyi mi:KK70:
Daha Corona vakalarını duyalı kaç gün oldu, dün bir bugün iki habire yiyormuş:KK70:Aç mı kalalım diyor:olamaz:
Annem senelerdir ameliyatlık fıtık hastası😂
Ya demeyin öyle, bende de 15 paket makarna vardır şuan ama inanın rutin bu.
Bugün bir mercimek çorbası yaptım yarım kilo mercimekten, babamın evine götürdüm bize böldüm derken sonuç bu yani😂

Soylemi yapilmali peki? Ateslenen ve suphesi olan herkes evden kendini aldırmalı mı? Kendini 14 gun ya yasarim ya ölürüm karantinasinami almali ? Cok mutsuzum.Bu saatte mutfak dolaplarini temizledim ne var ne yok diye :KK43:

184ü arayın öyle bir durum olursa Allah korusun tabi ama. Onlar ne yapılması gerektiğini size söylüyorlar. Alınmanız için solunum sıkıntısı çekiyor olmanız lazım.

Şimdi bu konuşmaları kendi değil, basın ekibi hazırladığından ve ben de o ekipten biri olsam bu detayı belirtmezdim diyorum.
Kaynak söylenmeyen dün akşam var, belki hasta öyküsü söylenmemesinin tek nedeni çin bağlantısıdır çünkü dün hariç hepsinde söylendi.
Bu detay halkı daha panikletecek ve sonuç olarak bilgi konusunda hiçbir şey değiştirmeyecek olduğundan, söylenmeyebilir.
Ciddi diyorum, ben yazsaydım bülteni söylemezdim.
Toplum sağlığı için daha etik bana göre.
Bence bakanın yorgun gözleri sizin gözünüzü boyamış 😬 ama siyasete kaymasın konu.
İnsanlar her gün güncelleme beklerken samimiyetine inanmışken bilgi gizlenmesini doğru bulmuyorum. Zaten gizliyorlar da en azından başından beri gizlemiyorlar gibi yapılmasın. Hepsi yurtdışı kaynaklı densin geçsin.

X