Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ilk vaka avrupa temasıydı .

Bugün ölen vatandaş ise yanında çin temaslı olan bir işçisi olan kişi diye açıkladı. Adam 89 yaşında ama demekki aktif bir is hayatı var.

Ben bu şekilde anladım

Bugün ölen kişi ilk vaka mı yoksa başka biri mi. Onu açıklamadı. Ki ilk vaka avrupa temaslı olduğuna göre ve ill ölüm çin temasli olduğuna göre ölen kişi ilk vaka değil.

Ben böyle anladım. Yanlışım varsa duzeltin.

Evet ben de böyle anladım. Ama Çin temasından bugüne kadar hiç bahsedilmedi uzak doğu teması dahi denmedi, Avrupa, umre, ortadoğu dendi benim bildiğim. Araştırıyorum ama evet hiç Çin geçmemiş. Yani ya 2 gün içinde bir anda artan ve kaynağı belirtilmeyen kişilerden biri olmalı ya da daha eski ama tespit edilemedi. Bilemiyorum hala mantığa oturtamadım. İlk vakaların hepsinin kaynağı verildi çünkü.

İş görür. :KK53: Ben de bidondan alıyorum zaten.:KK70:her gece 1de tek shot. Tecritin 4. Günü pek kıymetli eşimle İcat ettiğimiz minik şımarıklığımız.:KK53: Deliyoruz galiba.:deli:
Genel karantina olayı olursa benim votka stokları erimeye başlar.
İçer içer balkondan şarkı söylerim artık. Şimdi mahalleli düşünsün.

Biz bunları oğlumla etkinlik olarak yapıyoruz 😁
Eldivenleri takıp, elimize sarı bezleri aliyoruz.
Temizlik avcısı oluyoruz 😂😂

Çok tatlı bir aktivite aslında hem çocuklara oyunla temizlik öğretmek için de faydalı. Diğer anneler de yapabilir bence, öneriniz çok güzel. :)

Evet ben de böyle anladım. Ama Çin temasından bugüne kadar hiç bahsedilmedi uzak doğu teması dahi denmedi, Avrupa, umre, ortadoğu dendi benim bildiğim. Araştırıyorum ama evet hiç Çin geçmemiş. Yani ya 2 gün içinde bir anda artan ve kaynağı belirtilmeyen kişilerden biri olmalı ya da daha eski ama tespit edilemedi. Bilemiyorum hala mantığa oturtamadım. İlk vakaların hepsinin kaynağı verildi çünkü.
Böyle bir kaos olacağından söylenmemiş olabilir.
Çinle temas kesileli çok oldu diye.
O son gelen uçakla alakalı düşüncem baskın çıkıyor, aktarmadansa.

Ilk vaka avrupa temasıydı .

Bugün ölen vatandaş ise yanında çin temaslı olan bir işçisi olan kişi diye açıkladı. Adam 89 yaşında ama demekki aktif bir is hayatı var.

Ben bu şekilde anladım

Bugün ölen kişi ilk vaka mı yoksa başka biri mi. Onu açıklamadı. Ki ilk vaka avrupa temaslı olduğuna göre ve ill ölüm çin temasli olduğuna göre ölen kişi ilk vaka değil.

Ben böyle anladım. Yanlışım varsa duzeltin.
Doğru anlamışsınız da olay kaçıncı vakanın öldüğü değil. Şimdi malum bu testler şüphelilere yapılmaya devam ediyor, sonuçlandıkça da açıklanıyor. Bu akşamki açıklamaya kadar vakaların Avrupa Ortadoğu (umre) ve abd temaslı olduğu söylenmişti. 89 yaşında vefat eden hastanın ise Çin temaslı bir çalışandan kapmış olduğu söylendi. Ben de ister istemez şöyle düşündüm, bugün kapıp bugün ölmedi herhalde. Daha önce hasta olmalıydı bu kişi. Ama çin temaslı bir hasta vaka bildirilmemişti. Ha tesadüfün böylesi bu kişinin testi bugün sonuçlanmış ve yine bugün vefat etmişse ona bi şey diyemem.

Zihin jimnastiği yapıyor gibiyiz.

İlk vakanın bu Çin temaslı kişi olması gerekir ki ölen kişiye bulaştırsın. Ölen kişi anca ikinci vaka olabilir sıralamaya göre.
Saniyorum ki bu vakaların tamami birbirine bulaştıran kisiler değil..

Şöyle ki ben bir vakayım. Seni tanımıyorum. Hiç birarada olmadık ben avrupa temasliyim

Sen de bir vakasın. Ama virüsü benden almadın. Çin temasli birinden aldın.

Ikimiz de vakayız ama birbirimizden almadığımız için kimin 1.yada 2.olduğu önemli değil .

Bu arada ben önceki konuşmaları okumadan dan diye daldım konuya. Belki de ben sizin mevzunuzu yanlış anlamışımdır. Emin de değilim yani. Yanlışım olabilir.

Arkadaşlar bir topu gibi Corona torpilimiz oldu.
Güzide Sofi...
Virüs nasıl yayılır isimli çalışma resmen!!!

"Paket yalama" deyince aklima Oytun hoca geldi hani korona ile cok yorum ve tavsiyede bulunan dr.Kendisi soyle demisti diyelim cinden bir paket geldi ve siz aciyorsunuz, o paketi hazirlayan kisi burnundan agzindan tum mukozasini fışş diye cikarmadikca size bulasma sansi yok.Haa sumkurur burnunu ve yayar eliylede o zaman bi ihtimal demisti :)) bunu da yapan kisi sanirim normal degildir

Böyle bir kaos olacağından söylenmemiş olabilir.
Çinle temas kesileli çok oldu diye.
O son gelen uçakla alakalı düşüncem baskın çıkıyor, aktarmadansa.

Bence keşke hiç şimdi de söylenmeseydi o halde herşeyin şeffaf olduğunu düşünürken soru işareti oluştu bir çok kafada. O zaman bu Çin teması olan vatandaş nerede, yeni tespit edildiyse 2 gün içinde, bugüne kadar kimlere yaydı bu virüsü daha bisürü soru var. Aktarmalı da olsa bize geliş yeri Avrupa ise o belirtilirdi diye düşünüyorum... Bakan takip ettiğim bir hastamdı diyor, uzun zamandır mı hastaydı. Tamam paniklemeyelim ama artık bazı bilgilerin daha detaylı açıklanması bizim halkımız için daha uyandırıcı etkiye sahip olabilir diye düşünüyorum. Çünkü kesinlikle ibret almıyor hiç kimse.

Ne güzel fikir benim kız daha küçük ama bayılır temizliğe, o da yardımcı oluyor işte kendince :))
Büyüdükçe ciddi anlamda yardımcı oluyorlar.
O minik ellerle eğilip sağı solu güzelce sılıyorlar 🤗🤗
Benimki de küçük aslında, 4 yaşına girecek, ama alışkın 😁
Çocuk bu yasa kadar evdeydi, tam okula başladı, bir hafta gitti okul kapandı.
Döndük gene ev aktivitelerine 😊

Doğru anlamışsınız da olay kaçıncı vakanın öldüğü değil. Şimdi malum bu testler şüphelilere yapılmaya devam ediyor, sonuçlandıkça da açıklanıyor. Bu akşamki açıklamaya kadar vakaların Avrupa Ortadoğu (umre) ve abd temaslı olduğu söylenmişti. 89 yaşında vefat eden hastanın ise Çin temaslı bir çalışandan kapmış olduğu söylendi. Ben de ister istemez şöyle düşündüm, bugün kapıp bugün ölmedi herhalde. Daha önce hasta olmalıydı bu kişi. Ama çin temaslı bir hasta vaka bildirilmemişti. Ha tesadüfün böylesi bu kişinin testi bugün sonuçlanmış ve yine bugün vefat etmişse ona bi şey diyemem.
Tamam şimdi anladım.

Bence vardı fakat çin demek istemedikleri için o şekilde açıklandı . Yani panik etmeyin gibilerinden o şekilde demek istemiş olabilirler.

Ben çin deyip de insanları panik etmemek icin söylemediler diye düşünüyorum.

Bence keşke hiç şimdi de söylenmeseydi o halde herşeyin şeffaf olduğunu düşünürken soru işareti oluştu bir çok kafada. O zaman bu Çin teması olan vatandaş nerede, yeni tespit edildiyse 2 gün içinde, bugüne kadar kimlere yaydı bu virüsü daha bisürü soru var. Aktarmalı da olsa bize geliş yeri Avrupa ise o belirtilirdi diye düşünüyorum... Bakan takip ettiğim bir hastamdı diyor, uzun zamandır mı hastaydı. Tamam paniklemeyelim ama artık bazı bilgilerin daha detaylı açıklanması bizim halkımız için daha uyandırıcı etkiye sahip olabilir diye düşünüyorum. Çünkü kesinlikle ibret almıyor hiç kimse.
Ölen kişiye bulaştırıln virüs italyadan gelmiş

X