Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ölüm sayısının 1 olduğuna pek inanmıyorum ama neden sadece ölüm baz alınıyor ki? Vaka sayısının da artması insanlara çoğalarak bize geliyor hissi veriyor sadece galiba ama enfekte olmuş kişilerin durumu neden ciddiye alınmıyor? İlla ölmeleri mi korkutucu.
İnsanlar ölmekten beter olmuş biçimde hastanelerde.

İlk aklıma gelen bakıcı oldu, dün akşam yapılan açıklamayla bugün ölüm vakası olacağı da belliydi, bekledik.
Muhtemelen yarın da olacak maalesef kayıp, bir diğer ihtimal kalan vatandaşları getirme durumu aklıma geldi.
Geçtiğimiz 15 20 gün içinde uzakdoğudan gelen bir uçak söz konusu idi vs.

Off kafa bir milyon ama hala iyi düşünüyorum, öyle olmazsam kaygım artar.
Yok yok iyi yapıyorsun. İyi düşünelim iyi olsun.

Avrupa Yakasının bir bölümünde Tahsin rahatsızlandığı için bütün kötü şeyleri sümen altı ediyorlar, İffet sürekli ağlamaklı herşey çok güzel herşey çok iyi Tahsinciiiim diyor ya, ben de o hesap herşey çok güzel çok şeffaf Alicjacıım diyorum kendime sürekli 😂
Sana Athena'dan bir doz Her Şey Güzel Olacak yazıyorum, aç aç dinle :KK70:

Kızlar 3 subatta çin uçuşlari iptal edildi. Ama diger ülkelerden gelisler devam edildi. Oteller ulke icindeki rezervasyonlu müsterileri agirlamak zorubda kaldilar.Kültürlerinde gezmek var tamam direkt çinden gelenler engellendi ama gezi halinde olanlar diger ülkelerden giris yapti. Ve subat sonuna hatta martin ilk haftasina kadar ülke icinde duran oldu. Çünkü öyle 2 günlügüne gelmiyorlarki 2 ay kalan var 3 ay kalan var. türkiyeyi gezdiler otellerde kaldilar. Bunu bu isle uğrasan biri olarak söylüyorum.o yüzden mart ayi hatta nisan ayı ülkemiz icin cok önemli. sabredicez dua edicez. devletimiz gerekli önlemleri alıyor bizlerde panik yapmadan mümkün oldugunca izole olarak atlaticaz Allah in izniyle.

Tamam diyorum ki pakete sabitleniyor, sonra paketten benim vücuduma nasıl bulaşıyor?

Ağız veya burunla değil mi? Paketi yalamadığım, pakete dokunduğum elimi ağzıma sokmadığım veya paketi koklamadığım, ne bileyim gözüme sokmadığım sürece nasıl bulaşacak?
Bunlardan birini illa yapacaksın yahu, insanız😂
Ortalama 1 saat içinde yüzümüze dokunma sayımız 50 den fazla, göz teması 8 falanmış.

velev ki yapmadın, ona dokunup ardından bir sakız aldın ve ambalajını açıp ağzına attın.
Ya da direkt elinle yiyeceğin bir şeye dokundun.
Bazı kaynaklarda virüsün uygun soğuk ortamda 9 gün gibi ütopik canlı kaldığı bilgileri var, doğruluğunu araştırmadım.
Yüzü gözüyle aşırı oynayan bir insan olarak, elimi değmemeyi ya da değeceğimi silmeyi yeğeledim.

Yapma nolur , standart bir avrupali her sabah ilk is dus alir
Ben otel isletiyorum arkadasim , sicak su bittiginde sabah tum avrupali musterilerim solugu resepsiyonda aliyor dus alamadik diye , turklerdense bugune kadar fark eden sadece bir musterim oldu
İnanmayin allah askina su avrupali pistir masalina , ortacagda kalmis o pislik

Ben Avrupalı pistir demiyorum , Türkler pistir diyenlere karşılık bütün Avrupalılar pistir diyorum.

Alın işte sizde genelleme yapmışsınız.

Bu gece kaygılı olan herkese selam olsun. Aslında bunları biliyorsunuz ama yeniden hatırlamaya ihtiyacınız olabileceğini düşündüm.
Screenshot_20200318-012258_Samsung Internet.jpg

Hanımlar,
lütfen konuya siyaset girmesin hem yasak hem konu gümbürtüye gider yazık olur.
Corona bazı hasarlar bırakıyormuş ama bu hasarlar kalıcı mı henüz belli değil, zira iyileşenler hala nekahat döneminde, bunu zaman gösterecektir.

Ayrıca Çin'lilere hakaret etmeyin lütfen, ırkçılığa girdiğinden yasak, hangi sitede okudum bilmiyorum ama bulursam linki mutlaka ekleyeceğim, bu virüs ilk olarak Çin'de görüldü ama yedikleri içtikleri nedeniyle değil, hatta aslında hayvan pazarından yayıldığı söyleniyor fakat net olarak ne sebep oldu bilinmediği gibi, okuduğum ve linkini henüz bulamadığım yazıya göre ülkenin Hubei şehrine hiç gitmemiş, o şehirle bağlantısı olmayan kişilerde de Corona görülmüş, ilk vakalar o hayvan pazarında esnaf olanlar ve esnafların yanında çalışanlar olduğundan ve baştan bir salgın olduğu anlaşılamadığından bu virüsün sebebi Çin'liler diye üstlerine yapıştı ama gerçekte onlar mı sebep oldu yoksa başka bir ırktan virüslü biri sebepleri mi oldu çok da belli değil.

Aşağıdaki linkler iyileşenlerle ilgili ve biraz olsun umut olur belki diye SARS salgınını bitiren Zhong Nanshan açıklama yapmış.

Avrupa Yakasının bir bölümünde Tahsin rahatsızlandığı için bütün kötü şeyleri sümen altı ediyorlar, İffet sürekli ağlamaklı herşey çok güzel herşey çok iyi Tahsinciiiim diyor ya, ben de o hesap herşey çok güzel çok şeffaf Alicjacıım diyorum kendime sürekli 😂
Ben umutluyum, bunun bir süreç olduğunu kendime açıklayabildim.
Diyorum ya yakın zamanda evde beta vardı, çocuklar ve eşim.
Yaşayan bilir nasıl ağrılı ateşli rezalet illet ve bulaşıcı bir hastalık olduğunu.
Evde 3 kişi betayken ben kendimi koruyabildim yani😂😂
Ondan herkes dikkat ederse korunabileceğini biliyorum, öyle görüyorum.

H1N1 de aslında bayağı hasar bırakmış

Eklentiler

• Screenshot_20200318-000719.png
    Screenshot_20200318-000719.png
    462,6 KB · Görüntüleme: 107
Ben umutluyum, bunun bir süreç olduğunu kendime açıklayabildim.
Diyorum ya yakın zamanda evde beta vardı, çocuklar ve eşim.
Yaşayan bilir nasıl ağrılı ateşli rezalet illet ve bulaşıcı bir hastalık olduğunu.
Evde 3 kişi betayken ben kendimi koruyabildim yani😂😂
Ondan herkes dikkat ederse korunabileceğini biliyorum, öyle görüyorum.

Ben de pozitif düşünüyorum atlatacağız inşallah

Bunlardan birini illa yapacaksın yahu, insanız😂
Ortalama 1 saat içinde yüzümüze dokunma sayımız 50 den fazla, göz teması 8 falanmış.

velev ki yapmadın, ona dokunup ardından bir sakız aldın ve ambalajını açıp ağzına attın.
Ya da direkt elinle yiyeceğin bir şeye dokundun.
Bazı kaynaklarda virüsün uygun soğuk ortamda 9 gün gibi ütopik canlı kaldığı bilgileri var, doğruluğunu araştırmadım.
Yüzü gözüyle aşırı oynayan bir insan olarak, elimi değmemeyi ya da değeceğimi silmeyi yeğeledim.
Yok kuzum bu konuda anlaşamayacağız, ama sana söz, marketten aldığım bir paketi yalamaya karar verirsem önce silerim :KK70:
O zamana kadar ben daha sakin olacağım gibi görünüyor.

X