- 20 Kasım 2018
- 11.289
- 40.589
- 35
Ay o kadar kasarsam kafayı yerim ben. Marketten aldığım sütü falan ayrı odaya koyup ertesi gün dolaba yerleştiremem, daha o kadar olamadımTöbeler olsun ne yazıp çiziyoruz kaç gündür kıııızzzz
Ay o kadar kasarsam kafayı yerim ben. Marketten aldığım sütü falan ayrı odaya koyup ertesi gün dolaba yerleştiremem, daha o kadar olamadım
Dışarı çıktığımda yüzüme gözüme temas etmemek, milletin dibine girmemek, arada kolonya sıkmak, eve gelince elimi kolumu yıkayıp kıyafetlerimi ayırmak yeter. Daha fazlası benden çıkmaz.
Aklıma bile gelmedi aldıklarımı başka yere koyup bekletmek valla
Doğumun evde olmasından korkmaya gerek yok bence daha önceden evde doğum gayet normal bir durumdu. Tabiki streil ortamda olması doktor kontrolünde olması daha iyi ancak hastaneler şuan daha vahim ev daha güvenli pozitif düşünün germeyin kendinizi. Bu konuda videolar vs var yanınızda doğum yaptırabilecek biri olması yeterli (drlar anlaşmalı olarak eve geliyor)6 ayda bir şeylerin düzeleceğini düşünüyorum ama kendim için aynısını düşünemiyorum. Tam cafcaflı zamana denk gelecek doğumum.. Hastaneler karantinaya alınırsa doğum nerede olacak diye düşünmekten yoruldum. Rabbim sonumuzu hayır etsin.
Teyitli, güvenilir kaynaklar (Twitter için)
Dr. Fahrettin Koca (T.C. Sağlık Bakanı) @drfahrettinkoca
Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol (enfeksiyon hastalıkları uzmanı) @esenol
Prof. Dr. Özlem Kayım Yıldız (nörolog) @ozlemkayim1881
Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici (çocuk hastalıkları uzmanı) @timbooth75
Prof. Dr. Derya Unutmaz (insan immünolojisi uzmanı) @DeryaTR_
Dr. Müge Çevik (enfeksiyon hastalıkları ve viroloji uzmanı / İngilizce tweet atıyor) M mugecevik
Doç. Dr. Veysi Çeri (çocuk ve genç psikiyatri uzmanı) @VeysiCe
Başkent Üniversitesi Stres Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (psikoloji / kaygı bozuklukları için) @Baskent_SUYAM
Dünya Sağlık Örgütü (İngilizce tweet) W who
Teyit edilmemiş bilgileri teyit edebilmek için:
@malumatfurusorg
@teyitorg
O siteyi ben de takip ediyorum ve malesef hastalığın ne kadar hızlı yayıldığını oradan daha net görebiliyorsun. Ayrıca 3 ayda 4000 olan ölüm sayısı 1 haftada ikiye katladıSırf bugün dünya geneli ölü sayısı 778, geceyarısındansonra günlük data sıfırlanıyor.
son bir haftadır paylaştığım siteyi takipteyim, malesef ölü sayıısndasürekli artış var
İşte o an kimi nasıl bulacağız ki?Doğumun evde olmasından korkmaya gerek yok bence daha önceden evde doğum gayet normal bir durumdu. Tabiki streil ortamda olması doktor kontrolünde olması daha iyi ancak hastaneler şuan daha vahim ev daha güvenli pozitif düşünün germeyin kendinizi. Bu konuda videolar vs var yanınızda doğum yaptırabilecek biri olması yeterli (drlar anlaşmalı olarak eve geliyor)
Ay yok zaten gerçekten o kadar kasamam. Eldivenle gofret almak, o gofreti dezenfekte etmek falan benim yapabileceğim şeyler değil.Valla bence yeterli. :) İki şeye dikkat etmek lazım zaten sosyal izolasyon ve el yıkamak. Burada yazılan bazılarını panikten kaynaklı gereksiz önlemler olarak görüyorum. Virüs daha çok insandan insana damlacık yolu ve temas ile geçiyor. Diğer türlü bulaşlar çok daha zor. Yok manavdan mandalina aldım manav mandalinaya dokundu ben onun kabuğunu soydum yedim bana da bulaşır mı, böyle bulaşlar gerçekten zor ve bunu düşünmek anca sizi delirtir eğriye eğri doğruya doğru.
Faydalı bir paylaşım teşekkür ederiz..
Tedbir ve panik arasında tampon oluyorsunuz.ben sakinim ama çocuklar hapşırsa oksurse geriliyorum..başıma ağrı giriyor..
Aboov ben saldım çayıra mevlam kayıra yaşıyormuşum bunları görünce.
Eldiven kullanmıyorum, marketten gelenleri alıp dolaba yerleştiriyorum, poşetleri mutfakta yere koyuyorum, aldıklarımı yerleştirdikten elimi yıkamadığımı bile şimdi size yazarken fark ettim
Allah'tan dışarı çıkmıyorum, çıksam neler yaparmışım
vala bende kendimi temkinli sayiyodum:) bende paketleri silmiyorum yerlestiriyorum posetleri ere koyuyorum elimi sik sik yikiyorum evde dahi olsam ama kasar peynir paketini yikama hassasiyeti bana ugramadi henuzTöbeler olsun ne yazıp çiziyoruz kaç gündür kıııızzzz
Dr ile anlaşma yapılması durumunda (eğer bütçeniz müsaitse) aradığınız anda geliyor diye biliyorum. Yada bir ebe de olabilirİşte o an kimi nasıl bulacağız ki?
Valla bence yeterli. :) İki şeye dikkat etmek lazım zaten sosyal izolasyon ve el yıkamak. Burada yazılan bazılarını panikten kaynaklı gereksiz önlemler olarak görüyorum. Virüs daha çok insandan insana damlacık yolu ve temas ile geçiyor. Diğer türlü bulaşlar çok daha zor. Yok manavdan mandalina aldım manav mandalinaya dokundu ben onun kabuğunu soydum yedim bana da bulaşır mı, böyle bulaşlar gerçekten zor ve bunu düşünmek anca sizi delirtir eğriye eğri doğruya doğru.
Ay yok zaten gerçekten o kadar kasamam. Eldivenle gofret almak, o gofreti dezenfekte etmek falan benim yapabileceğim şeyler değil.
Mesela yolda kargom var, içindekileri kolonyalamayı falan düşünmüyorum. Kaç gün önce paketlenmiş şey, gelene kadar üzerinde virüs varsa bile zaten yaşayamaz.
vala bende kendimi temkinli sayiyodum:) bende paketleri silmiyorum yerlestiriyorum posetleri ere koyuyorum elimi sik sik yikiyorum evde dahi olsam ama kasar peynir paketini yikama hassasiyeti bana ugramadi henuz
Yok ayol valla ben söyledim gitti işte, ben yapamam yaniAy allah razı olsun, bugün ben ne yaptım diye kafayı yiyecektim yoksa. Elimi yıkayıp durdum ama aldığım herşeyi tek tek silip temizlemedim açıkçası.
Ben de öyle düşünüyorum açıkçası.Yaşayamıyor zaten virüsün yapısı buna müsait değil. Ben ekstra hiçbir önlem almadım zira günlük yaptığım şeylerdi hepsi. Eve gelir gelmez ellerimi yıkayıp üstümü değiştirip kıyafetlerimi banyoya atmak, anahtarlarımı, telefonumu silmek, hapşuran öksürenden uzak durmak, köpeğimi gezdirince döndüğümde duşa girmek falan. Ekstra bir çaba sarf etmeye gerçekten gerek yok, sadece şu an evden dışarı çıkmalarınızı minimuma indireceksiniz bu kadar.
Ay o kadar kasarsam kafayı yerim ben. Marketten aldığım sütü falan ayrı odaya koyup ertesi gün dolaba yerleştiremem, daha o kadar olamadım
Dışarı çıktığımda yüzüme gözüme temas etmemek, milletin dibine girmemek, arada kolonya sıkmak, eve gelince elimi kolumu yıkayıp kıyafetlerimi ayırmak yeter. Daha fazlası benden çıkmaz.
Aklıma bile gelmedi aldıklarımı başka yere koyup bekletmek valla
Yok ayol valla ben söyledim gitti işte, ben yapamam yani
Gofreti de yedim valla marketten alıp