Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ay yok zaten gerçekten o kadar kasamam. Eldivenle gofret almak, o gofreti dezenfekte etmek falan benim yapabileceğim şeyler değil.

Mesela yolda kargom var, içindekileri kolonyalamayı falan düşünmüyorum. Kaç gün önce paketlenmiş şey, gelene kadar üzerinde virüs varsa bile zaten yaşayamaz.

Üzerindeki yaşamaz ama teslim edene bulaşmışsa aktif virüs olabilir üzerinde, sonunda taşıyan getiren kuryeler de risk

Geçen hafta pazara çıktığımda tam komedi filmlerine malzeme olacak durumdaydım🙈 pazardan geldim kapıdan girip eldivenleri çöpe attım ve yenilerini giydim. Kağıt havluya kolonya döküp önce pazar arabamı tekerlekleri dahil sildim neyse araba içeri girebildi. Mutfakta küçük bir masam var onun üzerine boşalttım içindekileri, sebzeler meyveler sirkeli suya girdi, balık almıştım onu da yıkayıp tuzlu suya bastım. Poşetlerini çöpe attım sonraaaa yıllardır çamaşır suyu girmeyen mutfağıma neredeyse ağlayarak çamaşır suyu soktum, masamın üzerini ve mutfak lavabomu çamaşır suyuyla temizledim, tüm bunlar ortalama 40 dakikamı aldı, işi bitirdiğimde saçım başım birbirine girmiş nefes nefese kalmıştım, mide hastasıyım zaten stresten midemin yandığını hissettim o derece çıldırmıştım. Tam bitti derkeeeennn amanıııınnnn dedim üstümü çıkarmadım🙈 koştur koştur soyundum, elimi yüzümü sabunladım, gün sonunda pazara gitmeye tövbe ettim🙈

Aaaa ama olmadı o üst başla mutfağa girip bütün evi gezmişsiniz, bütün evi dezenfekte etmeniz lazım :KK70:

O gün sizin yazdıklarınızı okumuşum demek ki ben, aynı şekilde yapmaya niyetlendim, ama benim kapıda karşılayan bebeğim var ondan uzak durmaya çalışıyorum yıkanıp temizlenene kadar. O arada poşetler kaldı ortada, eşime diyorum onları çabuk kaldır pis onlar, panik atak hastası eşim aaaa saçmalama artık ne yapalım tek tek yıkayacak halimiz yok dedi :KK70:

Geçen hafta pazara çıktığımda tam komedi filmlerine malzeme olacak durumdaydım🙈 pazardan geldim kapıdan girip eldivenleri çöpe attım ve yenilerini giydim. Kağıt havluya kolonya döküp önce pazar arabamı tekerlekleri dahil sildim neyse araba içeri girebildi. Mutfakta küçük bir masam var onun üzerine boşalttım içindekileri, sebzeler meyveler sirkeli suya girdi, balık almıştım onu da yıkayıp tuzlu suya bastım. Poşetlerini çöpe attım sonraaaa yıllardır çamaşır suyu girmeyen mutfağıma neredeyse ağlayarak çamaşır suyu soktum, masamın üzerini ve mutfak lavabomu çamaşır suyuyla temizledim, tüm bunlar ortalama 40 dakikamı aldı, işi bitirdiğimde saçım başım birbirine girmiş nefes nefese kalmıştım, mide hastasıyım zaten stresten midemin yandığını hissettim o derece çıldırmıştım. Tam bitti derkeeeennn amanıııınnnn dedim üstümü çıkarmadım🙈 koştur koştur soyundum, elimi yüzümü sabunladım, gün sonunda pazara gitmeye tövbe ettim🙈

Üşenmedim buldum ekliyorum. Bu alanın profesörü kadın söylüyor yani daha bir şey demeyeyim. :)

Ay yok artık :KK70: Siz kazık çakarsınız, değil corona veba hortlayıp gelse size bir şey yapamaz :KK70:

Bide kullanıyorlar. Taharet muslugu o şekilde saçma ama öyle. Zaten avrupaya karsı övüneceğimiz tek şey taharet musluğu heralde😂 bir de coronanın buraya geç gelmesi olabilir onda da yakın zamanda farkı kapatacağımıza inanıyorum
Bizimkilerde silmeden elleriyle poklarını yıkasın anca 🤢 ama avripa wc kağıdı kullanıyor mu derdimiz onların pisliği her gün yıkanıyorlar en azından taharet olsa ne olmasa ne :KK53:

Ay yok zaten gerçekten o kadar kasamam. Eldivenle gofret almak, o gofreti dezenfekte etmek falan benim yapabileceğim şeyler değil.

Mesela yolda kargom var, içindekileri kolonyalamayı falan düşünmüyorum. Kaç gün önce paketlenmiş şey, gelene kadar üzerinde virüs varsa bile zaten yaşayamaz.
Benim de dun 3 kargom geldi. Sadece kutudan urunleri cikarir cikarmaz kutuyu kapinin disindaki cope attim. Ellerimi de yikadim. Kutudakileri dezenfekte etmek aklima gelmedi. Sadece kargolardan biri pasaporttu. Onu dezenfekte ettim ne hikmetse. O da bosa geldi zaten. Bi yere gidecegimiz yok artik.😅

En çok bizim ülkemizde temizliğe dikkat ediliyor,duş alınıyor, bakim yapılıyor, abdest gusül alınıyor, taharet denilen kavra var.

Yataktan çıkıp direkt işe gidiyor Avrupadakiler , Ne duş alması
Yapma nolur , standart bir avrupali her sabah ilk is dus alir
Ben otel isletiyorum arkadasim , sicak su bittiginde sabah tum avrupali musterilerim solugu resepsiyonda aliyor dus alamadik diye , turklerdense bugune kadar fark eden sadece bir musterim oldu
İnanmayin allah askina su avrupali pistir masalina , ortacagda kalmis o pislik

Cidden muntazam özen gösteriyorum ama elimden fazlası gelmiyor, bunun sonu yok zaten aldığım bir çikolatayı da dezenfekte edemiyorum 😂
Ayol ben bunların yarısını yapsam hastalık hastası oldun abartma diye kendime kızarım, zaten yapmak aklıma bile gelmiyor düşün :KK70:
Gofret önemli valla, gofretimi yerim arkadaş :KK70:

Üzerindeki yaşamaz ama teslim edene bulaşmışsa aktif virüs olabilir üzerinde, sonunda taşıyan getiren kuryeler de risk
Dış ambalajdan bahsetmiyorum, kolinin içindeki üründen bahsediyorum. Yani her tarafı bantlı kolinin içine girip, pakete yerleşip, iki gündür sevkiyattaki ürünün üstünde hayatta kalıp bir de alan kişiyi enfekte ederse elini sıkar tebrik ederim. Kolonya, çamaşır suyu işlemez ona.

Bizimkilerde silmeden elleriyle poklarını yıkasın anca 🤢 ama avripa wc kağıdı kullanıyor mu derdimiz onların pisliği her gün yıkanıyorlar en azından taharet olsa ne olmasa ne :KK53:

Hanimefendiye göre birde avrupada tüm bar restoranlar her yer domuza kokuyormus :KK70:

Evet domuz müslüman olmayanlar haram olmadigi için, çilginca tüketiliyor burda. Sokak köselerinde bir tam domuzu atesin üzerinde dönderiyorlar. Etrafinda dans ediyorlar. :olamaz:

Varsa yoksa tuvalet ile domuz ile kötülemeye çalisma. Ancak Avrupada biri "gel sana burda is vereyim" dese isik hiz ile giderler. :KK14:

Ay yok artık :KK70: Siz kazık çakarsınız, değil corona veba hortlayıp gelse size bir şey yapamaz :KK70:

Valla ben en riskli guruptayım, alerji ilacı kullanıyorum ve bu ilaç bağışıklığımı baskılıyor, alerjim zaman zaman solunum yolumu da etkiliyor o yüzden kafadan gidecekler arasındayım🙈🙈
Ama kendimden çok kedimden korkuyorum bazen halime gülüyorum oturup, sinir basıyor içimi orayı sil burayı sil, sakin olmaya çalışıyorum ama olamadığımı gece yatınca anlıyorum gece yarısı reflüm stresten azmış oluyor😂

Benim de dun 3 kargom geldi. Sadece kutudan urunleri cikarir cikarmaz kutuyu kapinin disindaki cope attim. Ellerimi de yikadim. Kutudakileri dezenfekte etmek aklima gelmedi. Sadece kargolardan biri pasaporttu. Onu dezenfekte ettim ne hikmetse. O da bosa geldi zaten. Bi yere gidecegimiz yok artik.😅
Yani, benim de yapacağım o neticede.

Ellerimin yara olmasina ramak kaldi. 😂

Her poseti, her ambalajli gidayi, her sebzeyi, meyveyi potansiyel corona tasiyicisi olarak goruyorum.

Gecen gun ekmegi kizarttim sirf ustunde virus varsa ölsün diye.:KK14:

140 a cikti vaka sayisi burda. Kucucuk bi ulke oldugu icin hastaneler vs. yetersiz kalacak bu hizla artmaya devam ederse. :KK43:

Ellerimin yara olmasina ramak kaldi. 😂

Her poseti, her ambalajli gidayi, her sebzeyi, meyveyi potansiyel corona tasiyicisi olarak goruyorum.

Gecen gun ekmegi kizarttim sirf ustunde virus varsa ölsün diye.:KK14:

140 a cikti vaka sayisi burda. Kucucuk bi ulke oldugu icin hastaneler vs. yetersiz kalacak bu hizla artmaya devam ederse. :KK43:

Yenimi aciklandi 140 oldugu.her gün 2.5 3 kat artiyor böyle giderse yarina 400 ü bulmasa bari

Ayol ben bunların yarısını yapsam hastalık hastası oldun abartma diye kendime kızarım, zaten yapmak aklıma bile gelmiyor düşün :KK70:
Gofret önemli valla, gofretimi yerim arkadaş :KK70:

Gerçekten insan çok etkileniyor ama ya neye dokunsam pis gibi hissediyorum bu sefer, ruh sağlığımız bozulacak bu kadar takarsak

X