Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Psikolojik bence ama alo Corona hattını ara ama hiç sanmiyorum

Öyle bir hat mı vardı yeni öğreniyorum ama eğer ararsam aradıktan sonra başıma bir şey gelir korkusuyla ( gelir beni durduk yere alıp izole ederler vs...) pişman olurum kaygılanırım dediğim gibi panik atağım var ama sen yinede numarasını verir misin eğer belirtilerim ciddileşirse arayayım

ateş öksürük ağır nefes darlığı hastalığın ana semptomları. ayrıca yurtdışı temas öyküsü gerekiyor. vaka tanımına şu an için uymuyorsunuz. şikayet hattı corona danışma hattına cevrildi:) 184 u arayabilirsiniz yine de

Dün bende bekledim gece tam 12 gibi acikladilar o yüzden acaba yine mi ayni saatte aciklarlar elbetteki emin degilim. Acabami dedim ama ben beklicem. Stresten saclarim dökülmeye basladi
Ben onunla ilgili bir paylasim goremedim. Sağlık bakanı Fahrettin Koca Persembe TBMM de bilgilendirme yapicakmış. Ama sizde çok stres yapmayın. Stres yonetimi çok onemli. Tedbirli olup sakinliğimızi korumamız lazım. Teşekkür ederim

Ara ara benim de burnum akıyor, ıhlamur için, bol bol C vitamini tüketin, siz de var yada yok diyemeyiz ama evham yapıyorsunuz sanki.

En çok bizim ülkemizde temizliğe dikkat ediliyor,duş alınıyor, bakim yapılıyor, abdest gusül alınıyor, taharet denilen kavra var.

Yataktan çıkıp direkt işe gidiyor Avrupadakiler , Ne duş alması

Esim avrupali.
11 yillik evliyim.
Ise gitmeden hergun dusunu alir, aksam eve gelir yine bi posta suya girer.
Ben usenirim esim usenmez.
Bence bu yarginiz dogru degil.

Zaten beş altı günde büyük ihtimal belli ediyormuş 14 gün diyorlar ama ..Ateş en önemli kriter ateşin yoksa korkma bence çünkü herkes kendini yokluyor ateşimmi var öksürüyormuyum nefes alıyormuyum falan diye ..

ateş öksürük ağır nefes darlığı hastalığın ana semptomları. ayrıca yurtdışı temas öyküsü gerekiyor. vaka tanımına şu an için uymuyorsunuz

Beni korkutan şey yakın zamanda hastaneye gitmiş olmak ve tomografi katında oturup sıramı beklediğim esnada önümden iki tane uzakdoğulu ( muhtemelen çinli ) olduğunu düşündüğüm iki kişi geçti fakat iyi görünüyorlardı. Maskem vardı. İlaçlarımı yazdırmak içinde sağlık ocağına gittiğimde grip belirtisi gözlemlediğim birisi vardı maske takmadığım için 2 metre kadar uzak durdum. Olabildiğince hiç bir yere dokunmadım ellerimide sürekli dezenfekte ettim. otobüs kartım kimlik kartım telefonumu falanda kolonya ile sildim. Özen gösterdim elimden geldikçe. Yurtdışı ile alakalı bir temasım olmadı ve öksürüğümde yok acaba aklıma bunlar geldikçe panik atağım tutuyor olabilir mi bilmiyorum

şöyle söyleyeyim vaka tanimina uymanız için ya çok ağır ateş öksürük akciğer yetmezliginizin olması lazim ya da corona pOzitif olduğu kesin biriyle temasınız lazim. rahat olun anlattıklarınız göre sıkıntı yok. hastaneye gelseniz test bile yapılmaz. stres yapmayın geçmiş olsun

teşekkür ederim

Insallah nasil bir paranoyanin icine suruklendigimizi gorebilirsiniz..
Burnunun akmasindan insan neden korkar?
Normal misiniz?
Bu virus gitmeyecek, oyle veya boyle bu duruma ZAMANLA bagisiklik gelistirmek zorundayiz.
Senelerce aylarca evin icine kapanip yasayamaz kimse.
Asi 9 ayda cikar deniyor, 9 ay bu psikolojiyle nasil yasarsiniz?

Piyasalar berbat, hisse senetleri yok fiyatina “ birilerine” satiliyor patir patir,doviz uctu, tl pul oluyor, esnaflik yapan insanlar bu duruma cok direnemez, bir bir kepenk indirecekler, kucuk esnaflik biter yerine igrenc otesi ultra kurumsal magazalar etrafi parseller..
Evet tehlikeli
Evet tedbirli olmaliyiz
Ozellikle yaslilari izole etmeliyiz demek istiyorum ama marketler yasli dolu
Bende okullar tatil diye cocuklarimla eve kapandim,cikmiyorum.
Yaslilarinizi koruyun.
Hassasannenin instaya son attigi videoya bakin, o kadar yasli ki o insanlar..italya da bi hastanede cekilmis..
Italyada olumler cok trajik Allah yardimcilari olsun ama olenlerin yas ortalamasi 79,4
Japonlardan sonra en yasli nufus onlarda.
Genc bunyede korona en ufak bi emare dahi vermeyebilir, bu bagisiklikla alakali tamamen

Ya canim yine sen 3 aylik hamilesin ben 8 aylik hamileyim 1 ay sonra dogum yapacam ama boyle giderse evde olacak dogum ondan korkuorum . Gecen haberlerde gordum bir ulkede yeni dogan bebege bile annesinden bulasmis virus

Kızlar bende kafayı yedim grip ve burun akıntısı var ancak corona da burun akıntısı olmuyormuş. Nefesim daraliyo diye geziyorum evde gerçekten öyle hissediyorum. Bu arada evde tek ise gitmeyen benim çalışanlar benden iyi ailem bile artık abartıyosun diyolar anksiyetem tavan

Tabi ki kullanıyorlar taharet musluğu kullanmıyorlar sadece, ne yapıyorlar sanıyorsunuz kakalarını yapıp silmeden kalkıyorlar mı
Bide kullanıyorlar. Taharet muslugu o şekilde saçma ama öyle. Zaten avrupaya karsı övüneceğimiz tek şey taharet musluğu heralde bir de coronanın buraya geç gelmesi olabilir onda da yakın zamanda farkı kapatacağımıza inanıyorum

Esim avrupali.
11 yillik evliyim.
Ise gitmeden hergun dusunu alir, aksam eve gelir yine bi posta suya girer.
Ben usenirim esim usenmez.
Bence bu yarginiz dogru degil.

Ben yargilamadim , genel yargıya karşı bende genel yazdım.

Benim eşim Avrupalı değil ; Sabah giderken duş alır, Eve gelip gelmez duşunu alır , bakımını yapar öyle oturur sofraya .

Bende aynı şekilde.

Türkiye deki insanlar pistir , Avrupa mükemmel kokuyor demek hic dogru değil.

Insan vatanına karşı bu kadar kesin yargılar tasimamali.

O kadar COVID-19 vakası içinde belirtiler arasında "burun akıntısı, burun tıkanıklığı" gibi şeyler görmedim. Kaygınızı anlıyorum ancak panik haline çevirmeniz yalnızca size zarar.

Etkileniyor ve kaygınızı yoğun yaşıyorsanız salgın haberlerini takip etmeyin ya da sadece güvenilir kaynaklardan takip ederek belli saatlerle sınırlandırın (sadece sabah 9 ve akşam 9da bakmak gibi) lütfen. Psikolojik sağlığınızın bozulması fiziksel sağlığınızı da etkiler.

Aboov ben saldım çayıra mevlam kayıra yaşıyormuşum bunları görünce.

Eldiven kullanmıyorum, marketten gelenleri alıp dolaba yerleştiriyorum, poşetleri mutfakta yere koyuyorum, aldıklarımı yerleştirdikten elimi yıkamadığımı bile şimdi size yazarken fark ettim

Allah'tan dışarı çıkmıyorum, çıksam neler yaparmışım

Töbeler olsun ne yazıp çiziyoruz kaç gündür kıııızzzz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…