Psikolojik bence ama alo Corona hattını ara ama hiç sanmiyorum
ateş öksürük ağır nefes darlığı hastalığın ana semptomları. ayrıca yurtdışı temas öyküsü gerekiyor. vaka tanımına şu an için uymuyorsunuz. şikayet hattı corona danışma hattına cevrildi:) 184 u arayabilirsiniz yine deArkadaşlar ben bir hafta önce hastaneye KBB’a gittim. Maske falanda taktım hijyenimede önem verdim çokça fazla bir şekilde. Fakat çok hafif bi burun akıntım var sanki ve biraz nefes almakta zorlanıyor gibi oluyorum içim daralıyor sanki. Ateşim var mı diye kontrol ediyorum sıcak bastığı oluyor çünkü fakat ateşim yok. Bu arada ben çok taktım kafaya bu corona olayını ve şimdiden çok sıkıldım bunaldım bir an önce bu salgın son bulsun istiyorum. Bende panik atak ve astım var kendi kendime evham ediyor olabilir miyim? Çünkü en çok düşündüğüm anlar daha fazla böyle sıcak basmasıdır nefes daralmasıdır tarzı şeyleri yaşıyorum. Burun akıntısınıda soğuk kola içip duruyorum o etkilemiş olabilir mi???
Ben onunla ilgili bir paylasim goremedim. Sağlık bakanı Fahrettin Koca Persembe TBMM de bilgilendirme yapicakmış. Ama sizde çok stres yapmayın. Stres yonetimi çok onemli. Tedbirli olup sakinliğimızi korumamız lazım. Teşekkür ederimDün bende bekledim gece tam 12 gibi acikladilar o yüzden acaba yine mi ayni saatte aciklarlar elbetteki emin degilim. Acabami dedim ama ben beklicem. Stresten saclarim dökülmeye basladi
Ara ara benim de burnum akıyor, ıhlamur için, bol bol C vitamini tüketin, siz de var yada yok diyemeyiz ama evham yapıyorsunuz sanki.Arkadaşlar ben bir hafta önce hastaneye KBB’a gittim. Maske falanda taktım hijyenimede önem verdim çokça fazla bir şekilde. Fakat çok hafif bi burun akıntım var sanki ve biraz nefes almakta zorlanıyor gibi oluyorum içim daralıyor sanki. Ateşim var mı diye kontrol ediyorum sıcak bastığı oluyor çünkü fakat ateşim yok. Bu arada ben çok taktım kafaya bu corona olayını ve şimdiden çok sıkıldım bunaldım bir an önce bu salgın son bulsun istiyorum. Bende panik atak ve astım var kendi kendime evham ediyor olabilir miyim? Çünkü en çok düşündüğüm anlar daha fazla böyle sıcak basmasıdır nefes daralmasıdır tarzı şeyleri yaşıyorum. Burun akıntısınıda soğuk kola içip duruyorum o etkilemiş olabilir mi???
En çok bizim ülkemizde temizliğe dikkat ediliyor,duş alınıyor, bakim yapılıyor, abdest gusül alınıyor, taharet denilen kavra var.
Yataktan çıkıp direkt işe gidiyor Avrupadakiler , Ne duş alması
Zaten beş altı günde büyük ihtimal belli ediyormuş 14 gün diyorlar ama ..Ateş en önemli kriter ateşin yoksa korkma bence çünkü herkes kendini yokluyor ateşimmi var öksürüyormuyum nefes alıyormuyum falan diye ..Arkadaşlar ben bir hafta önce hastaneye KBB’a gittim. Maske falanda taktım hijyenimede önem verdim çokça fazla bir şekilde. Fakat çok hafif bi burun akıntım var sanki ve biraz nefes almakta zorlanıyor gibi oluyorum içim daralıyor sanki. Ateşim var mı diye kontrol ediyorum sıcak bastığı oluyor çünkü fakat ateşim yok. Bu arada ben çok taktım kafaya bu corona olayını ve şimdiden çok sıkıldım bunaldım bir an önce bu salgın son bulsun istiyorum. Bende panik atak ve astım var kendi kendime evham ediyor olabilir miyim? Çünkü en çok düşündüğüm anlar daha fazla böyle sıcak basmasıdır nefes daralmasıdır tarzı şeyleri yaşıyorum. Burun akıntısınıda soğuk kola içip duruyorum o etkilemiş olabilir mi???
ateş öksürük ağır nefes darlığı hastalığın ana semptomları. ayrıca yurtdışı temas öyküsü gerekiyor. vaka tanımına şu an için uymuyorsunuz
şöyle söyleyeyim vaka tanimina uymanız için ya çok ağır ateş öksürük akciğer yetmezliginizin olması lazim ya da corona pOzitif olduğu kesin biriyle temasınız lazim. rahat olun anlattıklarınız göre sıkıntı yok. hastaneye gelseniz test bile yapılmaz. stres yapmayın geçmiş olsunBeni korkutan şey yakın zamanda hastaneye gitmiş olmak ve tomografi katında oturup sıramı beklediğim esnada önümden iki tane uzakdoğulu ( muhtemelen çinli ) olduğunu düşündüğüm iki kişi geçti fakat iyi görünüyorlardı. Maskem vardı. İlaçlarımı yazdırmak içinde sağlık ocağına gittiğimde grip belirtisi gözlemlediğim birisi vardı maske takmadığım için 2 metre kadar uzak durdum. Olabildiğince hiç bir yere dokunmadım ellerimide sürekli dezenfekte ettim. otobüs kartım kimlik kartım telefonumu falanda kolonya ile sildim. Özen gösterdim elimden geldikçe. Yurtdışı ile alakalı bir temasım olmadı ve öksürüğümde yok acaba aklıma bunlar geldikçe panik atağım tutuyor olabilir mi bilmiyorum
enfekte sayisi bu hizla artarken olumlerin artmamasi anormal olur zaten
şöyle söyleyeyim vaka tanimina uymanız için ya çok ağır ateş öksürük akciğer yetmezliginizin olması lazim ya da corona pOzitif olduğu kesin biriyle temasınız lazim. rahat olun anlattıklarınız göre sıkıntı yok. hastaneye gelseniz test bile yapılmaz. stres yapmayın geçmiş olsun
Ya canim yine sen 3 aylik hamilesin ben 8 aylik hamileyim 1 ay sonra dogum yapacam ama boyle giderse evde olacak dogum ondan korkuorum . Gecen haberlerde gordum bir ulkede yeni dogan bebege bile annesinden bulasmis virusArkadaslar merhaba suan 3aylık hamileyim ama bu corona böyle giderse karantinaya doğru yolumuz var hastalık cok hızlı yayılıyor şimdiden doğumumu nasıl yapacağım diye düşünmeye başladım sizce ne olur?hastanede dogum yapabilir miyim?yaparsam ne kadar güvenli olur şimdiden çok stresliyim eşim de bedelli askerlik icin gitti yanımda degil daha 5nisanda dönecek ailemin evinde kalıyorum o yokken ama yine de kendimi cok yalnız stresli hissediyorum karantina olur da o dönemezse diye ondan uzak oldugum icin üzülüyorum özlüyorum ve doğumumu kendimi dert ediyorum işte... sizinle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istedim şimdiden teşekkürler
Bide kullanıyorlar. Taharet muslugu o şekilde saçma ama öyle. Zaten avrupaya karsı övüneceğimiz tek şey taharet musluğu heraldeTabi ki kullanıyorlar taharet musluğu kullanmıyorlar sadece, ne yapıyorlar sanıyorsunuz kakalarını yapıp silmeden kalkıyorlar mı
Esim avrupali.
11 yillik evliyim.
Ise gitmeden hergun dusunu alir, aksam eve gelir yine bi posta suya girer.
Ben usenirim esim usenmez.
Bence bu yarginiz dogru degil.
O tür etkinlikler yasaklanmadı miYok yav kendi yaşadığımız şehirde bir etkinlik işte. Sadece o kadar insanla kapalı bir salona tıkılmak doğru mu karar veremedik. Gerçi çok kalabalık olacağını sanmıyorum, caz konseri.
Eldivenle eve alın, lavaboya götürüp ambalajı kolonyalayın.
İçinden çıkanları sirkeli suyla temizleyin.
Sonra lavaboyu çamaşır suyu sirkeyle temizleyin.
Sonra eldivenle beraber ellerinizi yıkayıp, eldiveni atın.
Benim alışveriş rutinim bu.
Bugün dışarı çıkmam gerekti, eldiven üzerine dezanfektan mendille her yere dokundum, dokundukça mendili attım.
Asansördekiler gülüyordu bana.
Ben de onların önlemsiz olmalarına sövüyorum.
Bugün kedi maması ve kum siparişlerim geldi, eldivenle teslim aldım içeri sokmadım. Kapıda kolileri açıp içlerinden çıkan malzemeleri sirkeli suyla silip içeri alıp kilere koydum. Kolileri dışarıda bıraktım çöp saatinde alınıyor. Eve dışardan gelen her malzemeyi kilere koyup bir gün bekletiyorum yüzeylerdeki canlı kalma süresini geçirmesi için. Eldivenleri çöpe atıp ellerimi yine yıkadım, koliyi açtığım makası kolonyayla sildim. Kapının yanında bir kova sirkeli su tutuyorum her ihtimalden
Aboov ben saldım çayıra mevlam kayıra yaşıyormuşum bunları görünce.
Eldiven kullanmıyorum, marketten gelenleri alıp dolaba yerleştiriyorum, poşetleri mutfakta yere koyuyorum, aldıklarımı yerleştirdikten elimi yıkamadığımı bile şimdi size yazarken fark ettim
Allah'tan dışarı çıkmıyorum, çıksam neler yaparmışım