Ay yok zaten gerçekten o kadar kasamam. Eldivenle gofret almak, o gofreti dezenfekte etmek falan benim yapabileceğim şeyler değil.
Mesela yolda kargom var, içindekileri kolonyalamayı falan düşünmüyorum. Kaç gün önce paketlenmiş şey, gelene kadar üzerinde virüs varsa bile zaten yaşayamaz.
Geçen hafta pazara çıktığımda tam komedi filmlerine malzeme olacak durumdaydımpazardan geldim kapıdan girip eldivenleri çöpe attım ve yenilerini giydim. Kağıt havluya kolonya döküp önce pazar arabamı tekerlekleri dahil sildim neyse araba içeri girebildi. Mutfakta küçük bir masam var onun üzerine boşalttım içindekileri, sebzeler meyveler sirkeli suya girdi, balık almıştım onu da yıkayıp tuzlu suya bastım. Poşetlerini çöpe attım sonraaaa yıllardır çamaşır suyu girmeyen mutfağıma neredeyse ağlayarak çamaşır suyu soktum, masamın üzerini ve mutfak lavabomu çamaşır suyuyla temizledim, tüm bunlar ortalama 40 dakikamı aldı, işi bitirdiğimde saçım başım birbirine girmiş nefes nefese kalmıştım, mide hastasıyım zaten stresten midemin yandığını hissettim o derece çıldırmıştım. Tam bitti derkeeeennn amanıııınnnn dedim üstümü çıkarmadım koştur koştur soyundum, elimi yüzümü sabunladım, gün sonunda pazara gitmeye tövbe ettim
Geçen hafta pazara çıktığımda tam komedi filmlerine malzeme olacak durumdaydımpazardan geldim kapıdan girip eldivenleri çöpe attım ve yenilerini giydim. Kağıt havluya kolonya döküp önce pazar arabamı tekerlekleri dahil sildim neyse araba içeri girebildi. Mutfakta küçük bir masam var onun üzerine boşalttım içindekileri, sebzeler meyveler sirkeli suya girdi, balık almıştım onu da yıkayıp tuzlu suya bastım. Poşetlerini çöpe attım sonraaaa yıllardır çamaşır suyu girmeyen mutfağıma neredeyse ağlayarak çamaşır suyu soktum, masamın üzerini ve mutfak lavabomu çamaşır suyuyla temizledim, tüm bunlar ortalama 40 dakikamı aldı, işi bitirdiğimde saçım başım birbirine girmiş nefes nefese kalmıştım, mide hastasıyım zaten stresten midemin yandığını hissettim o derece çıldırmıştım. Tam bitti derkeeeennn amanıııınnnn dedim üstümü çıkarmadım koştur koştur soyundum, elimi yüzümü sabunladım, gün sonunda pazara gitmeye tövbe ettim
Ay yok artıkGeçen hafta pazara çıktığımda tam komedi filmlerine malzeme olacak durumdaydımpazardan geldim kapıdan girip eldivenleri çöpe attım ve yenilerini giydim. Kağıt havluya kolonya döküp önce pazar arabamı tekerlekleri dahil sildim neyse araba içeri girebildi. Mutfakta küçük bir masam var onun üzerine boşalttım içindekileri, sebzeler meyveler sirkeli suya girdi, balık almıştım onu da yıkayıp tuzlu suya bastım. Poşetlerini çöpe attım sonraaaa yıllardır çamaşır suyu girmeyen mutfağıma neredeyse ağlayarak çamaşır suyu soktum, masamın üzerini ve mutfak lavabomu çamaşır suyuyla temizledim, tüm bunlar ortalama 40 dakikamı aldı, işi bitirdiğimde saçım başım birbirine girmiş nefes nefese kalmıştım, mide hastasıyım zaten stresten midemin yandığını hissettim o derece çıldırmıştım. Tam bitti derkeeeennn amanıııınnnn dedim üstümü çıkarmadım koştur koştur soyundum, elimi yüzümü sabunladım, gün sonunda pazara gitmeye tövbe ettim
Bizimkilerde silmeden elleriyle poklarını yıkasın ancaBide kullanıyorlar. Taharet muslugu o şekilde saçma ama öyle. Zaten avrupaya karsı övüneceğimiz tek şey taharet musluğu heraldebir de coronanın buraya geç gelmesi olabilir onda da yakın zamanda farkı kapatacağımıza inanıyorum
Benim de dun 3 kargom geldi. Sadece kutudan urunleri cikarir cikarmaz kutuyu kapinin disindaki cope attim. Ellerimi de yikadim. Kutudakileri dezenfekte etmek aklima gelmedi. Sadece kargolardan biri pasaporttu. Onu dezenfekte ettim ne hikmetse. O da bosa geldi zaten. Bi yere gidecegimiz yok artik.Ay yok zaten gerçekten o kadar kasamam. Eldivenle gofret almak, o gofreti dezenfekte etmek falan benim yapabileceğim şeyler değil.
Mesela yolda kargom var, içindekileri kolonyalamayı falan düşünmüyorum. Kaç gün önce paketlenmiş şey, gelene kadar üzerinde virüs varsa bile zaten yaşayamaz.
Yapma nolur , standart bir avrupali her sabah ilk is dus alirEn çok bizim ülkemizde temizliğe dikkat ediliyor,duş alınıyor, bakim yapılıyor, abdest gusül alınıyor, taharet denilen kavra var.
Yataktan çıkıp direkt işe gidiyor Avrupadakiler , Ne duş alması
Ayol ben bunların yarısını yapsam hastalık hastası oldun abartma diye kendime kızarım, zaten yapmak aklıma bile gelmiyor düşünCidden muntazam özen gösteriyorum ama elimden fazlası gelmiyor, bunun sonu yok zaten aldığım bir çikolatayı da dezenfekte edemiyorum
Dış ambalajdan bahsetmiyorum, kolinin içindeki üründen bahsediyorum. Yani her tarafı bantlı kolinin içine girip, pakete yerleşip, iki gündür sevkiyattaki ürünün üstünde hayatta kalıp bir de alan kişiyi enfekte ederse elini sıkar tebrik ederim. Kolonya, çamaşır suyu işlemez ona.Üzerindeki yaşamaz ama teslim edene bulaşmışsa aktif virüs olabilir üzerinde, sonunda taşıyan getiren kuryeler de risk
Bizimkilerde silmeden elleriyle poklarını yıkasın ancaama avripa wc kağıdı kullanıyor mu derdimiz onların pisliği her gün yıkanıyorlar en azından taharet olsa ne olmasa ne
Ay yok artıkSiz kazık çakarsınız, değil corona veba hortlayıp gelse size bir şey yapamaz
Yani, benim de yapacağım o neticede.Benim de dun 3 kargom geldi. Sadece kutudan urunleri cikarir cikarmaz kutuyu kapinin disindaki cope attim. Ellerimi de yikadim. Kutudakileri dezenfekte etmek aklima gelmedi. Sadece kargolardan biri pasaporttu. Onu dezenfekte ettim ne hikmetse. O da bosa geldi zaten. Bi yere gidecegimiz yok artik.
Nasıl alıyorsunuz bilgilendirirmisin lutfenBen hep reçetesiz alıyorum antidepresanımı
Ellerimin yara olmasina ramak kaldi.
Her poseti, her ambalajli gidayi, her sebzeyi, meyveyi potansiyel corona tasiyicisi olarak goruyorum.
Gecen gun ekmegi kizarttim sirf ustunde virus varsa ölsün diye.
140 a cikti vaka sayisi burda. Kucucuk bi ulke oldugu icin hastaneler vs. yetersiz kalacak bu hizla artmaya devam ederse.
Ayol ben bunların yarısını yapsam hastalık hastası oldun abartma diye kendime kızarım, zaten yapmak aklıma bile gelmiyor düşün
Gofret önemli valla, gofretimi yerim arkadaş
Yalniz ben Turkiye'de degilim.Yenimi aciklandi 140 oldugu.her gün 2.5 3 kat artiyor böyle giderse yarina 400 ü bulmasa bari
Nerde Twitter da yok ilk a haber verir oda yok 9 dj var açıklama yapacak sağlık bakanıYenimi aciklandi 140 oldugu.her gün 2.5 3 kat artiyor böyle giderse yarina 400 ü bulmasa bari
Yalniz ben Turkiye'de degilim.
Nerde Twitter da yok ilk a haber verir oda yok