Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Töbeler olsun ne yazıp çiziyoruz kaç gündür kıııızzzz🙈🙈🙈
Ay o kadar kasarsam kafayı yerim ben. Marketten aldığım sütü falan ayrı odaya koyup ertesi gün dolaba yerleştiremem, daha o kadar olamadım :KK70:

Dışarı çıktığımda yüzüme gözüme temas etmemek, milletin dibine girmemek, arada kolonya sıkmak, eve gelince elimi kolumu yıkayıp kıyafetlerimi ayırmak yeter. Daha fazlası benden çıkmaz.

Aklıma bile gelmedi aldıklarımı başka yere koyup bekletmek valla :KK70:

Teyitli, güvenilir kaynaklar (Twitter için)

Dr. Fahrettin Koca (T.C. Sağlık Bakanı) @drfahrettinkoca
Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol (enfeksiyon hastalıkları uzmanı) @esenol
Prof. Dr. Özlem Kayım Yıldız (nörolog) @ozlemkayim1881
Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici (çocuk hastalıkları uzmanı) @timbooth75
Prof. Dr. Derya Unutmaz (insan immünolojisi uzmanı) @DeryaTR_
Dr. Müge Çevik (enfeksiyon hastalıkları ve viroloji uzmanı / İngilizce tweet atıyor) M mugecevik
Doç. Dr. Veysi Çeri (çocuk ve genç psikiyatri uzmanı) @VeysiCe
Başkent Üniversitesi Stres Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (psikoloji / kaygı bozuklukları için) @Baskent_SUYAM
Dünya Sağlık Örgütü (İngilizce tweet) W who

Teyit edilmemiş bilgileri teyit edebilmek için:
@malumatfurusorg
@teyitorg

Durduk yere bebeğinizi geriyorsunuz stres altında bırakıyorsunuz. Daha 6 ay var bu kadar abartmayın. Eşiniz karantinada ne kadar kalacak sanki. En körü ihtimalle doğumda yanınızda olur. Hastanede doğum yaparsınız rahat olun.

Ay o kadar kasarsam kafayı yerim ben. Marketten aldığım sütü falan ayrı odaya koyup ertesi gün dolaba yerleştiremem, daha o kadar olamadım :KK70:

Dışarı çıktığımda yüzüme gözüme temas etmemek, milletin dibine girmemek, arada kolonya sıkmak, eve gelince elimi kolumu yıkayıp kıyafetlerimi ayırmak yeter. Daha fazlası benden çıkmaz.

Valla bence yeterli. :) İki şeye dikkat etmek lazım zaten sosyal izolasyon ve el yıkamak. Burada yazılan bazılarını panikten kaynaklı gereksiz önlemler olarak görüyorum. Virüs daha çok insandan insana damlacık yolu ve temas ile geçiyor. Diğer türlü bulaşlar çok daha zor. Yok manavdan mandalina aldım manav mandalinaya dokundu ben onun kabuğunu soydum yedim bana da bulaşır mı, böyle bulaşlar gerçekten zor ve bunu düşünmek anca sizi delirtir eğriye eğri doğruya doğru.

6 ayda bir şeylerin düzeleceğini düşünüyorum ama kendim için aynısını düşünemiyorum. Tam cafcaflı zamana denk gelecek doğumum.. Hastaneler karantinaya alınırsa doğum nerede olacak diye düşünmekten yoruldum. Rabbim sonumuzu hayır etsin.
Doğumun evde olmasından korkmaya gerek yok bence daha önceden evde doğum gayet normal bir durumdu. Tabiki streil ortamda olması doktor kontrolünde olması daha iyi ancak hastaneler şuan daha vahim ev daha güvenli pozitif düşünün germeyin kendinizi. Bu konuda videolar vs var yanınızda doğum yaptırabilecek biri olması yeterli (drlar anlaşmalı olarak eve geliyor)

Teyitli, güvenilir kaynaklar (Twitter için)

Dr. Fahrettin Koca (T.C. Sağlık Bakanı) @drfahrettinkoca
Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol (enfeksiyon hastalıkları uzmanı) @esenol
Prof. Dr. Özlem Kayım Yıldız (nörolog) @ozlemkayim1881
Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici (çocuk hastalıkları uzmanı) @timbooth75
Prof. Dr. Derya Unutmaz (insan immünolojisi uzmanı) @DeryaTR_
Dr. Müge Çevik (enfeksiyon hastalıkları ve viroloji uzmanı / İngilizce tweet atıyor) M mugecevik
Doç. Dr. Veysi Çeri (çocuk ve genç psikiyatri uzmanı) @VeysiCe
Başkent Üniversitesi Stres Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (psikoloji / kaygı bozuklukları için) @Baskent_SUYAM
Dünya Sağlık Örgütü (İngilizce tweet) W who

Teyit edilmemiş bilgileri teyit edebilmek için:
@malumatfurusorg
@teyitorg

Faydalı bir paylaşım teşekkür ederiz..

Tedbir ve panik arasında tampon oluyorsunuz.ben sakinim ama çocuklar hapşırsa oksurse geriliyorum..başıma ağrı giriyor..

]
Sırf bugün dünya geneli ölü sayısı 778, geceyarısındansonra günlük data sıfırlanıyor.

son bir haftadır paylaştığım siteyi takipteyim, malesef ölü sayıısndasürekli artış var :KK43:
O siteyi ben de takip ediyorum ve malesef hastalığın ne kadar hızlı yayıldığını oradan daha net görebiliyorsun. Ayrıca 3 ayda 4000 olan ölüm sayısı 1 haftada ikiye katladı :KK43:

Doğumun evde olmasından korkmaya gerek yok bence daha önceden evde doğum gayet normal bir durumdu. Tabiki streil ortamda olması doktor kontrolünde olması daha iyi ancak hastaneler şuan daha vahim ev daha güvenli pozitif düşünün germeyin kendinizi. Bu konuda videolar vs var yanınızda doğum yaptırabilecek biri olması yeterli (drlar anlaşmalı olarak eve geliyor)
İşte o an kimi nasıl bulacağız ki?

Valla bence yeterli. :) İki şeye dikkat etmek lazım zaten sosyal izolasyon ve el yıkamak. Burada yazılan bazılarını panikten kaynaklı gereksiz önlemler olarak görüyorum. Virüs daha çok insandan insana damlacık yolu ve temas ile geçiyor. Diğer türlü bulaşlar çok daha zor. Yok manavdan mandalina aldım manav mandalinaya dokundu ben onun kabuğunu soydum yedim bana da bulaşır mı, böyle bulaşlar gerçekten zor ve bunu düşünmek anca sizi delirtir eğriye eğri doğruya doğru.
Ay yok zaten gerçekten o kadar kasamam. Eldivenle gofret almak, o gofreti dezenfekte etmek falan benim yapabileceğim şeyler değil.

Mesela yolda kargom var, içindekileri kolonyalamayı falan düşünmüyorum. Kaç gün önce paketlenmiş şey, gelene kadar üzerinde virüs varsa bile zaten yaşayamaz.

Faydalı bir paylaşım teşekkür ederiz..

Tedbir ve panik arasında tampon oluyorsunuz.ben sakinim ama çocuklar hapşırsa oksurse geriliyorum..başıma ağrı giriyor..

Ben sadece bu kaynaklar ve nişanlımdan aldığım bilgiler doğrultusunda hareket ediyorum hastanede bulunduğu için o da. Bunun dışında kimseye itibar etmiyorum. Kafanıza takılan soruları 184'ü arayıp sorabilirsiniz ancak her öksürük her hapşurma COVID-19 demek değil. Influenza olan, beta virüsü kapan ya da sadece nezle olan insanlar da var. Kendinizi izole edin, iyi hissetmiyorsanız 184e danışın.

:KK57::KK57::KK57:
Aboov ben saldım çayıra mevlam kayıra yaşıyormuşum bunları görünce.

Eldiven kullanmıyorum, marketten gelenleri alıp dolaba yerleştiriyorum, poşetleri mutfakta yere koyuyorum, aldıklarımı yerleştirdikten elimi yıkamadığımı bile şimdi size yazarken fark ettim :KK70:

Allah'tan dışarı çıkmıyorum, çıksam neler yaparmışım :KK70:
Töbeler olsun ne yazıp çiziyoruz kaç gündür kıııızzzz🙈🙈🙈
vala bende kendimi temkinli sayiyodum:) bende paketleri silmiyorum yerlestiriyorum posetleri ere koyuyorum elimi sik sik yikiyorum evde dahi olsam ama kasar peynir paketini yikama hassasiyeti bana ugramadi henuz

Ay allah razı olsun, bugün ben ne yaptım diye kafayı yiyecektim yoksa. Elimi yıkayıp durdum ama aldığım herşeyi tek tek silip temizlemedim açıkçası.

Ay yok zaten gerçekten o kadar kasamam. Eldivenle gofret almak, o gofreti dezenfekte etmek falan benim yapabileceğim şeyler değil.

Mesela yolda kargom var, içindekileri kolonyalamayı falan düşünmüyorum. Kaç gün önce paketlenmiş şey, gelene kadar üzerinde virüs varsa bile zaten yaşayamaz.

Yaşayamıyor zaten virüsün yapısı buna müsait değil. Ben ekstra hiçbir önlem almadım zira günlük yaptığım şeylerdi hepsi. Eve gelir gelmez ellerimi yıkayıp üstümü değiştirip kıyafetlerimi banyoya atmak, anahtarlarımı, telefonumu silmek, hapşuran öksürenden uzak durmak, köpeğimi gezdirince döndüğümde duşa girmek falan. Ekstra bir çaba sarf etmeye gerçekten gerek yok, sadece şu an evden dışarı çıkmalarınızı minimuma indireceksiniz bu kadar.

vala bende kendimi temkinli sayiyodum:) bende paketleri silmiyorum yerlestiriyorum posetleri ere koyuyorum elimi sik sik yikiyorum evde dahi olsam ama kasar peynir paketini yikama hassasiyeti bana ugramadi henuz
Ay allah razı olsun, bugün ben ne yaptım diye kafayı yiyecektim yoksa. Elimi yıkayıp durdum ama aldığım herşeyi tek tek silip temizlemedim açıkçası.
Yok ayol valla ben söyledim gitti işte, ben yapamam yani :KK70:
Gofreti de yedim valla marketten alıp :KK70:

Kendisi coronaya yakalandığı için ben yandım başkaları da yansın diyip oraya buraya tükürenlere ne diyorsunuz. Bana zombileri çağrıştırıyorlar.

Yaşayamıyor zaten virüsün yapısı buna müsait değil. Ben ekstra hiçbir önlem almadım zira günlük yaptığım şeylerdi hepsi. Eve gelir gelmez ellerimi yıkayıp üstümü değiştirip kıyafetlerimi banyoya atmak, anahtarlarımı, telefonumu silmek, hapşuran öksürenden uzak durmak, köpeğimi gezdirince döndüğümde duşa girmek falan. Ekstra bir çaba sarf etmeye gerçekten gerek yok, sadece şu an evden dışarı çıkmalarınızı minimuma indireceksiniz bu kadar.
Ben de öyle düşünüyorum açıkçası.
İki gündür yolda olan kargonun içini dezenfekte etmek falan fazla geliyor bana da.

Geçen hafta pazara çıktığımda tam komedi filmlerine malzeme olacak durumdaydım🙈 pazardan geldim kapıdan girip eldivenleri çöpe attım ve yenilerini giydim. Kağıt havluya kolonya döküp önce pazar arabamı tekerlekleri dahil sildim neyse araba içeri girebildi. Mutfakta küçük bir masam var onun üzerine boşalttım içindekileri, sebzeler meyveler sirkeli suya girdi, balık almıştım onu da yıkayıp tuzlu suya bastım. Poşetlerini çöpe attım sonraaaa yıllardır çamaşır suyu girmeyen mutfağıma neredeyse ağlayarak çamaşır suyu soktum, masamın üzerini ve mutfak lavabomu çamaşır suyuyla temizledim, tüm bunlar ortalama 40 dakikamı aldı, işi bitirdiğimde saçım başım birbirine girmiş nefes nefese kalmıştım, mide hastasıyım zaten stresten midemin yandığını hissettim o derece çıldırmıştım. Tam bitti derkeeeennn amanıııınnnn dedim üstümü çıkarmadım🙈 koştur koştur soyundum, elimi yüzümü sabunladım, gün sonunda pazara gitmeye tövbe ettim🙈

X