- 25 Aralık 2007
- 2.184
- 8.426
Alo153'ü deneyin bence emin olmamakla birlikte yazıyorum.Kızlar kapatması gereken ve kapatmayan mekanlar nereye şikayet ediliyor ? Hemen kapatılar mı acaba ? Bilen var mı ?
O değil de karantina altında olan ülkeler kendi çapında eğleniyorlar. Çinde balkondan hep beraber şarkı söylüyorlar. İtalya'da balkondan balkona tenis oynayanlar var. Biz ne yapacağız karantina olursa? Mühim bir mesele bu. Adım gibi eminim "ırmağının akışına ölürüm Türkiyem" söylenir ha buraya yazıyorum.
Arkadaşlar evet ciddiye alın, evet önlem alın ki ben de öyle yapıyorum. Mesela bu virüs çıktıktan sonra mal gibi almanyaya gezmeye giden yakın akrabamı bırakın görmeye gitmeyi, aramadım bile. Çünkü sinir oldum. Bok vardı çünkü gitti. Şu an evde 14 gün kuralına uyuyor ama umurumda değil. Gitmeyecekti.
Kendi adıma sadece zorunlu durumlarda beş dakikaya markete gidip gelmek dışında dışarı çıkmıyorum. 5 gündür. Sıkıntıdan patlamak üzereyim ama gitmeyeceğim. Oğlumu okul açılsa bile nisanda okula göndermeyi düşünmüyorum. Muhtemelen dünyanın en kötü ebeveynine dönüşeceğim bu süreçte lakin ben çalışmıyorken anaokuluna gitmesine gerek yok.
Mecburen çalışmak zorunda olan yakınlarımdan da uzak duruyorum. Bu canımı çok düşündüğümden değil, belki ben ölmem ama yayabilirim. İnsanların anlamadığı şey bu tam olarak. Aman gençlere bir şey olmuyor abartmayın kafasındalar. Behey geri zekalı sana bir şey olmaz ama senin yüzünden yaşlılar ölür işte. Çıkmayacaksın bu kadar basit. Mecbur kalmadıkça gerekirse aylarca evden çıkmayacaksın. Mecbur olanlara lafım yok. Hala çalışmak zorunda olan binlerce insan var. Elbet eninde sonunda bitecek dünyadaki tüm felaketler gibi. Hiçbir lanet sonsuza kadar sürmüyor. Ancak derdimiz, en az kayıp olmalı. Derdimiz sadece kendini ve yakınlarını değil, tüm insanları düşünmek olmalı.
Kesinlikle haklısınız , inanın onu söylediğinden beri iyice korkmaya başladım, hadi kuzenleri gerizekalı, bu bahsettiğim adam da sözde eğitimli biri doktora mezunu , ama zihniyet maalesef işte.iste bu insalarin bizede zarari var sen nekadar dikkat edersen et is yerinde mecbur bir aradasın ve temas halindesin bide soylemese nereden bileceksin karantina gelsin artik
Aynen öyle, sabahtan beri iyice panik oldum , bu adamla aynı ortamda bulunduk iş yerinde çoğumuz, hepimizin bir ailesi var, kaldı ki sadece bizle de bitmiyor bu durum, çok sinirliyim çok.Sadece kendilerine bir şey olsa iyi, zorunlu olarak tatil olmadığı için işe giden eşime, ondan evde oturan bana bulaşırsa bu virüs iş iyice korkunç boyuta gelecek.
Ah ah bu bilinçsiz insanlar yüzünden olan bize olacak.O değil de karantina altında olan ülkeler kendi çapında eğleniyorlar. Çinde balkondan hep beraber şarkı söylüyorlar. İtalya'da balkondan balkona tenis oynayanlar var. Biz ne yapacağız karantina olursa? Mühim bir mesele bu. Adım gibi eminim "ırmağının akışına ölürüm Türkiyem" söylenir ha buraya yazıyorum.
Arkadaşlar evet ciddiye alın, evet önlem alın ki ben de öyle yapıyorum. Mesela bu virüs çıktıktan sonra mal gibi almanyaya gezmeye giden yakın akrabamı bırakın görmeye gitmeyi, aramadım bile. Çünkü sinir oldum. Bok vardı çünkü gitti. Şu an evde 14 gün kuralına uyuyor ama umurumda değil. Gitmeyecekti.
Kendi adıma sadece zorunlu durumlarda beş dakikaya markete gidip gelmek dışında dışarı çıkmıyorum. 5 gündür. Sıkıntıdan patlamak üzereyim ama gitmeyeceğim. Oğlumu okul açılsa bile nisanda okula göndermeyi düşünmüyorum. Muhtemelen dünyanın en kötü ebeveynine dönüşeceğim bu süreçte lakin ben çalışmıyorken anaokuluna gitmesine gerek yok.
Mecburen çalışmak zorunda olan yakınlarımdan da uzak duruyorum. Bu canımı çok düşündüğümden değil, belki ben ölmem ama yayabilirim. İnsanların anlamadığı şey bu tam olarak. Aman gençlere bir şey olmuyor abartmayın kafasındalar. Behey geri zekalı sana bir şey olmaz ama senin yüzünden yaşlılar ölür işte. Çıkmayacaksın bu kadar basit. Mecbur kalmadıkça gerekirse aylarca evden çıkmayacaksın. Mecbur olanlara lafım yok. Hala çalışmak zorunda olan binlerce insan var. Elbet eninde sonunda bitecek dünyadaki tüm felaketler gibi. Hiçbir lanet sonsuza kadar sürmüyor. Ancak derdimiz, en az kayıp olmalı. Derdimiz sadece kendini ve yakınlarını değil, tüm insanları düşünmek olmalı.
Aman gençlere bir şey olmuyor abartmayın kafasındalar. Behey geri zekalı sana bir şey olmaz ama senin yüzünden yaşlılar ölür işte. Çıkmayacaksın bu kadar basit..
En çok bizim ülkemizde temizliğe dikkat ediliyor,duş alınıyor, bakim yapılıyor, abdest gusül alınıyor, taharet denilen kavra var.
Yataktan çıkıp direkt işe gidiyor Avrupadakiler , Ne duş alması
Duygusal açlıktan cok yiyorum.. Aslinda diyetteydim.
Spora başlayayım evde dedim.. onun için yaşama sevinci gerek..
Erken yatıp erken kalkıyorum kitap okuyorum çocuklarla oynuyorum;(
Virüs her sene mutasyona uğruyor ama A B C virüsleri yer yüzünden silinmiyor. Aşı olmak en azından önceki tiplere karşı korur sizi. Yeni çıkan virüslerden korumaz evet ama hasta olma olasılığınız düşer. Boşa diyemeyiz yani.Canan Karatay cok degerli bir profesordur. Hem yurt disinda, hem de yurt icinde cok degerli faliyetlerde bulundu bu yasina kadar. Bizim yasimizdan fazla hekimlik kariyeri var kadinin. Eserleri Harvard universitesi kitapligina giren ilk Turk kendisi. 77 yasinda ve hala zehir gibi, dinç..
Lopur lopur tatlilari goturursen, ekmege bol bol tereyagi surup ustune bal koyup yersen damarin da tikanir, tahtali koyu de boylarsin. Ben seker hastasiyim o kadinin dediklerini uygulayinca hap kullanmayi birakiyorum.
Evet grip asisi olmayin dedi. Cunku ise yaramiyor. Grip her yil mutasyona ugruyor. Yani degisiyor. Gectigimiz yillarda cikan grip mikroplarinin karisimindan kokteyl yapip veriyorlar. Orneyin A - B -C mikrobunu karistirip veriyorlar ya tutarsa diye. Ama Bu yilki grip D mikrobundan olusuyorsa bosa asi olmus oluyorsunuz. Ben asiya karsi degilim ama kadinin soyledigi cok mantikli.
Ayrica Canan Karatay cocuk asilarina karsi degil.
Allah insani muntazam yaratmis. Kendi sistemimizi bozan biziz. Islenmis, paketli gidalar, sekerler, hormonlu sebzeler kisacasi copluk gibi besleniyoruz.
Kadin bagisiklik sisteminizi guclu tutmak icin dogal beslenin diyor. Hepsi bu..
Off benzerini eşim anlattı. Yanında dip dibe çalıştığı kişi "pazar sinemaya gitim 4 kişi vardı ohhh mis gibi film izledim" demiş. O küçük beyinli için bile inşallah virüse maruz kalmamıştır temmenisinde bulunuyorum dolaylı olarak eşime bulaştırma ihtimalinden.Ah ah bu bilinçsiz insanlar yüzünden olan bize olacak.
Keşke keşke devlet korunmak isteyen ve istemeyenleri ayırsa.
Korunmayanları tedavi dahi etmeyeceksin.
Çok bilinçsiz insanlarız.
Arkadaşım paylaşım yapıyordu sürekli pazar günü bişey yazmamak için zor tuttum kendimi almış 1 yaşında çocuğunu kocasıyla gitmişler AVM ye snow alanlarında kayarken gezerken yemek yerken boy boy foto paylaşıyor.
Evine gitsen kapıda kolonya ile karşılar ama...
Bizde ülkece bütün balkonlar pimapen kapatılıp salona katılmış haldeO değil de karantina altında olan ülkeler kendi çapında eğleniyorlar. Çinde balkondan hep beraber şarkı söylüyorlar. İtalya'da balkondan balkona tenis oynayanlar var. Biz ne yapacağız karantina olursa? Mühim bir mesele bu. Adım gibi eminim "ırmağının akışına ölürüm Türkiyem" söylenir ha buraya yazıyorum.
Bunu da nerden cikardiniz Allah askina? Neye dayandirdiniz bu dediklerinizi? Avrupada insanlar mutlaka her sabah dus alirlar. Ter kokanini cok nadir gormusumdur 20 yildir yurtdisinda yasiyorum. Bu adamlar kiclari pis dolasmiyorlar, asil yazin Turkiye'de ter kokusundan gecilmiyor. Yazdiklariniz cok sacma.