Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
O değil de karantina altında olan ülkeler kendi çapında eğleniyorlar. Çinde balkondan hep beraber şarkı söylüyorlar. İtalya'da balkondan balkona tenis oynayanlar var. Biz ne yapacağız karantina olursa? Mühim bir mesele bu. Adım gibi eminim "ırmağının akışına ölürüm Türkiyem" söylenir ha buraya yazıyorum.

Arkadaşlar evet ciddiye alın, evet önlem alın ki ben de öyle yapıyorum. Mesela bu virüs çıktıktan sonra mal gibi almanyaya gezmeye giden yakın akrabamı bırakın görmeye gitmeyi, aramadım bile. Çünkü sinir oldum. Bok vardı çünkü gitti. Şu an evde 14 gün kuralına uyuyor ama umurumda değil. Gitmeyecekti.

Kendi adıma sadece zorunlu durumlarda beş dakikaya markete gidip gelmek dışında dışarı çıkmıyorum. 5 gündür. Sıkıntıdan patlamak üzereyim ama gitmeyeceğim. Oğlumu okul açılsa bile nisanda okula göndermeyi düşünmüyorum. Muhtemelen dünyanın en kötü ebeveynine dönüşeceğim bu süreçte lakin ben çalışmıyorken anaokuluna gitmesine gerek yok.

Mecburen çalışmak zorunda olan yakınlarımdan da uzak duruyorum. Bu canımı çok düşündüğümden değil, belki ben ölmem ama yayabilirim. İnsanların anlamadığı şey bu tam olarak. Aman gençlere bir şey olmuyor abartmayın kafasındalar. Behey geri zekalı sana bir şey olmaz ama senin yüzünden yaşlılar ölür işte. Çıkmayacaksın bu kadar basit. Mecbur kalmadıkça gerekirse aylarca evden çıkmayacaksın. Mecbur olanlara lafım yok. Hala çalışmak zorunda olan binlerce insan var. Elbet eninde sonunda bitecek dünyadaki tüm felaketler gibi. Hiçbir lanet sonsuza kadar sürmüyor. Ancak derdimiz, en az kayıp olmalı. Derdimiz sadece kendini ve yakınlarını değil, tüm insanları düşünmek olmalı.

Bizim de kv aramış küçük bir tamirat isi için çağırıyor eşimi..kp düne kadar camideydi. Görümcem rapor almaya gitti.üstelik biz de taşıyıcı olabiliriz öğrencilerimizden velisi umreden gelenler var.. gidersen 14 gün gelme dedim..ay milletin rahatlığı öldürecek beni..

Tez zamanda inşallah yasak gelir

Çalıştığım kurumda bir personelin Cuma günü yurtdışından kuzenleri gelmiş, tabi o zaman zorunlu karantina yoktu.Ne yaptılar dedim, 14 gün kuralı var malum.Hiç dolaşıyorlar ben de görmeye gittim dedi, inanın şok oldum.Siz niye gittiniz madem dedim e nolcak dedi adam bana pişkin pişkin.Nefret ediyorum böyle mahlukatlardan , gerizekalılar kendileri istiyorlarsa gebersinler de milletin niye haklarına giriyorlar anlamıyorum ya.
iste bu insalarin bizede zarari var sen nekadar dikkat edersen et is yerinde mecbur bir aradasın ve temas halindesin bide soylemese nereden bileceksin karantina gelsin artik
Kesinlikle haklısınız , inanın onu söylediğinden beri iyice korkmaya başladım, hadi kuzenleri gerizekalı, bu bahsettiğim adam da sözde eğitimli biri doktora mezunu , ama zihniyet maalesef işte.

Sadece kendilerine bir şey olsa iyi, zorunlu olarak tatil olmadığı için işe giden eşime, ondan evde oturan bana bulaşırsa bu virüs iş iyice korkunç boyuta gelecek.
Aynen öyle, sabahtan beri iyice panik oldum , bu adamla aynı ortamda bulunduk iş yerinde çoğumuz, hepimizin bir ailesi var, kaldı ki sadece bizle de bitmiyor bu durum, çok sinirliyim çok.

Ah ah bu bilinçsiz insanlar yüzünden olan bize olacak.
Keşke keşke devlet korunmak isteyen ve istemeyenleri ayırsa.
Korunmayanları tedavi dahi etmeyeceksin.
Çok bilinçsiz insanlarız.
Arkadaşım paylaşım yapıyordu sürekli pazar günü bişey yazmamak için zor tuttum kendimi almış 1 yaşında çocuğunu kocasıyla gitmişler AVM ye snow alanlarında kayarken gezerken yemek yerken boy boy foto paylaşıyor.
Evine gitsen kapıda kolonya ile karşılar ama...

Aman gençlere bir şey olmuyor abartmayın kafasındalar. Behey geri zekalı sana bir şey olmaz ama senin yüzünden yaşlılar ölür işte. Çıkmayacaksın bu kadar basit..

Bu cok buyuk bir yanilgi. Çin'de hastaliga yakalanan iki hemsirenin yasadiklarini okudum. Cok urkutucu.
Birisi oldu, birisi kurtuldu. Ikisi de 30 yas alti saglikli insanlar. Vefat eden 29 yasindaymis.

40 gunden fazla yogun bakimda kalmislar. 40 gun olum korkusu ile yasamak...Aldigin nefesin yetmemesi..

Vefat eden iyilesir gibi olmus. Iki kez testleri negatif cikmis. Ardindan fenalasmis ve gunler sonra vefat etmis. 2 yasinda da bir oglu varmis. Hala annesini iste saniyormus. Eve telefon gelince hemen telefona kosuyormus annesi ariyor diye..

Bu virus tamamiyle bir bilinmezlik suan icin.. Cok tehlikeli.. Hastaliktan kurtulan insanlarda farkli sorunlar ortaya cikmaya baslamis. Nefes darligi, efor kapasitesinin dusmesi. Testlerin tekrar pozitif cikmasi vs... Iyilesip Taburcu olup 5 gun sonra solunum yollari iflasi ile vefat eden 35 yasindaki bir adam da var mesela.

Ben gencim bana birsey olmaz diyorlarya. Belki kurtulurlar ama omurlerinden omur eksilebilir.. iyilesenlere uzun vadede ne olacagi belli degil suan..

En çok bizim ülkemizde temizliğe dikkat ediliyor,duş alınıyor, bakim yapılıyor, abdest gusül alınıyor, taharet denilen kavra var.

Yataktan çıkıp direkt işe gidiyor Avrupadakiler , Ne duş alması

Bunu da nerden cikardiniz Allah askina? Neye dayandirdiniz bu dediklerinizi? Avrupada insanlar mutlaka her sabah dus alirlar. Ter kokanini cok nadir gormusumdur 20 yildir yurtdisinda yasiyorum. Bu adamlar kiclari pis dolasmiyorlar, asil yazin Turkiye'de ter kokusundan gecilmiyor. Yazdiklariniz cok sacma.

Namazınızı niyazınızı da kılıyosunuz niye insan depilsiniz, hayatımızı hiçe sayanlarrr. Diyanet bile açıkladı, çok dindarsanız, peygamberimizin sünnetine uyun be mübarekler!!! Dolaylı intihardır önlem almamak. Hastalık olan ortam terkedilir. Allahın verdiği cana iyi bakılır değil mi?

Virüs her sene mutasyona uğruyor ama A B C virüsleri yer yüzünden silinmiyor. Aşı olmak en azından önceki tiplere karşı korur sizi. Yeni çıkan virüslerden korumaz evet ama hasta olma olasılığınız düşer. Boşa diyemeyiz yani.

Off benzerini eşim anlattı. Yanında dip dibe çalıştığı kişi "pazar sinemaya gitim 4 kişi vardı ohhh mis gibi film izledim" demiş. O küçük beyinli için bile inşallah virüse maruz kalmamıştır temmenisinde bulunuyorum dolaylı olarak eşime bulaştırma ihtimalinden.

Bizde ülkece bütün balkonlar pimapen kapatılıp salona katılmış halde

Nerden çıkardım biliyor musunuz , Her Türkiye konusu geçtiğinde yerden yere vuruluyor Türkiye .

Herkes genelleme yaparak konuşmuyor mu, sizde öyle , Ben neden genelleme yapınca sorun çıktı .

Bütün Avrupalılar mükemmel , tertemiz öyle mi ? Bütün Türkiye de kokuyor.

Mesajlardan bu çıkıyor.

" Kendi vatandaşları " Türkler gibi el yıkayın, temizlik yapın " diyorlar.

Taharet musluklu tuvalet siparişleri yapılıyormuş binlerce.

Ama Türkiye söz konusu olduğunda düşmanca sözler sarf ediliyor.

Can sıkıcı.

Buradan konuşanlar gitsinler oraya, oradan konusanlarda bura hakkında konuşmasın ,mutlu mesut yaşasın orada öyleyse.

Psikolojim bozuldu resmen
Sokağa çıkma yasağı gelse mutlu olacak moddayım
Eşim işe gidiyor her gün, olabildiğince dikkat ediyor ama sonuçta insan içine karışıyor, eve gelince soyunup dökünüp duş alıp, dişlerini fırçalıyor, kolonyalanıp beni öyle öpüyor, dün akşam seni ürkütüyorsam ayrı yatalım dedi, içim cız etti, sarıldım sımsıkı , elimizden geleni yapıyoruz kalanı Allah'a emanet, kimseye gidip gelmiyorum kardeşlerim dahil ama eşime kıyamıyorum. Konuşuyoruz bazen bir şey olursa ne yapacağız, evimizde kedimiz var, hastaneye falan yatmak zorunda kalırsak ona kim bakacak, nasıl olacak.... canım sıkılıyor artık....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…