Bu cok buyuk bir yanilgi. Çin'de hastaliga yakalanan iki hemsirenin yasadiklarini okudum. Cok urkutucu.
Birisi oldu, birisi kurtuldu. Ikisi de 30 yas alti saglikli insanlar. Vefat eden 29 yasindaymis.
40 gunden fazla yogun bakimda kalmislar. 40 gun olum korkusu ile yasamak...Aldigin nefesin yetmemesi..
Vefat eden iyilesir gibi olmus. Iki kez testleri negatif cikmis. Ardindan fenalasmis ve gunler sonra vefat etmis. 2 yasinda da bir oglu varmis.
Hala annesini iste saniyormus. Eve telefon gelince hemen telefona kosuyormus annesi ariyor diye..
Bu virus tamamiyle bir bilinmezlik suan icin.. Cok tehlikeli.. Hastaliktan kurtulan insanlarda farkli sorunlar ortaya cikmaya baslamis. Nefes darligi, efor kapasitesinin dusmesi. Testlerin tekrar pozitif cikmasi vs... Iyilesip Taburcu olup 5 gun sonra solunum yollari iflasi ile vefat eden 35 yasindaki bir adam da var mesela.
Ben gencim bana birsey olmaz diyorlarya. Belki kurtulurlar ama omurlerinden omur eksilebilir.. iyilesenlere uzun vadede ne olacagi belli degil suan..