Türkiye'de Korona Virüs COVID-19

bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bunu da nerden cikardiniz Allah askina? Neye dayandirdiniz bu dediklerinizi? Avrupada insanlar mutlaka her sabah dus alirlar. Ter kokanini cok nadir gormusumdur 20 yildir yurtdisinda yasiyorum. Bu adamlar kiclari pis dolasmiyorlar, asil yazin Turkiye'de ter kokusundan gecilmiyor. Yazdiklariniz cok sacma.
Avrupalıların geneli nasıldır bilmiyorum ama yaşadığım bölgede çokça yabancı var, hala ismini öğrenemediğim bir duş jeli kullanıyorlar ki muhteşem, onların o kokularını metrelerce öteden alınca benim duş jelim niye böyle güzel kokmuyorum diye hayıflandığım oluyor, 2 bira atmaya salaş bir mekana da gitseler çok güzel giyiniyorlar, benim gördüklerim hep temizdi.

Avrupada yaşiyormusun? Burda herkes işe gitmeden önce duşa girer. Yada hiç değilse kese ile vücüdünü temizler. Cogu her gün kiyafet değistirir.

Yinede genellemeye gerek yok. Temiz avrupali var gibi, piside var. Tipki Türklerdeki gibi. Ayirten adina güsül koyuldu diye, inanmayanmar seksten sonra duş almiyor gibi bir algi yaratmaya gerek yok. Sekste terleniyor, tabiki insan dus alir.
Yahu burda bile kaç konuda yazıldı eşim duş almaya üşendiği için ilişkiye girmek istemiyor diye. :KK70: He Avrupalılar pis Türkler çoook temiz.

Bu yazdıkların gerçekten çok önemli. İlk üç gün rehavete kapıldım. Saldım kendimi. Öğleden sonraya kadar üzerimde pijama vardı. Sonra baktım depresif haller açığa çıkmaya başlamış. Aman ölüp gidelim zaten dünya kötü moduna giriyorum. Bugün erkenden kalktım pijamaları çıkardım. Oğlumla oynadım vs. Gerçekten en az virüs kadar tehlikeli bir durum varsa o da psikolojik çöküştür. Özellikle buna meyilli olanlar için.

Bizim de kv aramış küçük bir tamirat isi için çağırıyor eşimi..kp düne kadar camideydi. Görümcem rapor almaya gitti.üstelik biz de taşıyıcı olabiliriz öğrencilerimizden velisi umreden gelenler var.. gidersen 14 gün gelme dedim..ay milletin rahatlığı öldürecek beni..

Tez zamanda inşallah yasak gelir

Ben de yasak gelmesini istiyorum. Çünkü ısrarla durumun ciddiyetini anlamıyorlar.

Ah ah bu bilinçsiz insanlar yüzünden olan bize olacak.
Keşke keşke devlet korunmak isteyen ve istemeyenleri ayırsa.
Korunmayanları tedavi dahi etmeyeceksin.
Çok bilinçsiz insanlarız.
Arkadaşım paylaşım yapıyordu sürekli pazar günü bişey yazmamak için zor tuttum kendimi almış 1 yaşında çocuğunu kocasıyla gitmişler AVM ye snow alanlarında kayarken gezerken yemek yerken boy boy foto paylaşıyor.
Evine gitsen kapıda kolonya ile karşılar ama...

Hala var mı avmye gidip gezenler yahu. Benim yakın çevremde olmadığı için bittiler sanıyordum. Keşke eğlencede görüldükleri anda yaka paça götürülseler.

Çok göz önünde insanlar bunlar özellikle dikkat etmeli, tedbirleri göze sokmaları lazım insanlara örnek olmak için ama hayrete düşüyorum rahatlıkları karşısında, mağarada yaşıyorlar sanki o kadar rahatlar
Dün akşam bir oyuncuyla ilgili haber okudum, adam yurtdışından gelir gelmez boşanmak üzere olduğu eşinin evine gidip el kadar çocuklarını almak istemiş, kadın da haklı olarak çocuklar zaten hasta bağışıklıkları düşük, yurtdışından geldin kendine 14 gün karantina uygula sonra gelip alırsın demiş ama adam dinlememiş polis ve pedagog nezaretinde icra yoluyla çocukları almış, kadın eşine karantina uygulaması yapılması için başvuruda bulunacakmış.
Kendi bebeklerini düşünmeyen başkasını düşünür mü?

Ne demeye hala geliyorlar anlamadım gitti beğenmiyorlarda. Nerde çokluk orda şeylik demişler getirsinler daha
tabi begenmezler ama suan krizle en iyi mucadele bizde diye kosarak gelsinler
Neden gelmesinler arkadaşlar ne ilgisi var beğenmekle beğenmemekle? Eğitim, iş veya seyahat sebebiyle yurtdışına çıkmış daha sonra uçuşları iptal edilince orada mahsur kalan TC vatandaşları onlar, ülkelerine dönmeye hakları yok mu? Herkes tedirgin herkes korkuyor. Evinde, yuvasında olmak istiyor. Kontrollü olduktan sonra sıkıntı çıkmaz merak etmeyin.

Bu yazdıkların gerçekten çok önemli. İlk üç gün rehavete kapıldım. Saldım kendimi. Öğleden sonraya kadar üzerimde pijama vardı. Sonra baktım depresif hallet açığa çıkmaya başlamış. Aman ölüp gidelim zsyen dünya kötü moduna giriyorum. Bugün erkenden kalktım pijamaları çıkardım. Oğlumla oynadım vs. Gerçekten en az virüs kadar tehlikeli bir durum varsa o da psikolojik çöküştür. Özellikle buna meyilli olanlar için.
Su virus muhabbetinden once ne guzel diyete başlamıştım, spor yapıyordum, hatta burada bir topigimiz vardi, gunluk yaziyorduk yediklerimizi. Su son bir haftadir o kadar saldim ki. Tek yaptigim faydali sey ydtye hazirlanan ogrencilerime yapacaklarini yazip, sorularini cevaplandirmak. Bir de havalar da kotu gidiyor sansima, ki ben kapali havada direk depresif takilan bir insanim. Ben de bu sabah oglumla oynadim biraz, bir de az birsey spor yapsam iyi olacak sanirim.

Bu cok buyuk bir yanilgi. Çin'de hastaliga yakalanan iki hemsirenin yasadiklarini okudum. Cok urkutucu.
Birisi oldu, birisi kurtuldu. Ikisi de 30 yas alti saglikli insanlar. Vefat eden 29 yasindaymis.

40 gunden fazla yogun bakimda kalmislar. 40 gun olum korkusu ile yasamak...Aldigin nefesin yetmemesi.. :KK43:

Vefat eden iyilesir gibi olmus. Iki kez testleri negatif cikmis. Ardindan fenalasmis ve gunler sonra vefat etmis. 2 yasinda da bir oglu varmis. :KK43: Hala annesini iste saniyormus. Eve telefon gelince hemen telefona kosuyormus annesi ariyor diye.. :KK43:

Bu virus tamamiyle bir bilinmezlik suan icin.. Cok tehlikeli.. Hastaliktan kurtulan insanlarda farkli sorunlar ortaya cikmaya baslamis. Nefes darligi, efor kapasitesinin dusmesi. Testlerin tekrar pozitif cikmasi vs... Iyilesip Taburcu olup 5 gun sonra solunum yollari iflasi ile vefat eden 35 yasindaki bir adam da var mesela.

Ben gencim bana birsey olmaz diyorlarya. Belki kurtulurlar ama omurlerinden omur eksilebilir.. iyilesenlere uzun vadede ne olacagi belli degil suan..

Bu da ayrıca konuşulması gereken bir konu evet. Diyelim ki ölmedin, lan virüsün geçmişi kaç ay ki zaten. Vücutta nasıl hasar bırakır, sonrasında ne olur , tedavi edilir mi bilinmiyor. İçimi şu süreçte tek rahatlatan şey henüz çocuklara büyük bir zarar verdiği konusunda görülmüş bir vaka olmaması. Çocuklara bir şey olmasın mümkünse. Gerçekten buna dayanmak çok zor olur benim ve binlerce ebeveyn için. Sadece ölümden bahsetmiyorum. Herhangi bir zarar.

Neden gelmesinler arkadaşlar ne ilgisi var beğenmekle beğenmemekle? Eğitim, iş veya seyahat sebebiyle yurtdışına çıkmış daha sonra uçuşları iptal edilince orada mahsur kalan TC vatandaşları onlar, ülkelerine dönmeye hakları yok mu? Herkes tedirgin herkes korkuyor. Evinde, yuvasında olmak istiyor. Kontrollü olduktan sonra sıkıntı çıkmaz merak etmeyin.
onlari kast etmedim normalde yurtdisinda yaşayanları diyorum bi vloger cekmisti normalde ailesi almanyada yasiyoru turkler gelmeye çalımıslar geldilermi bilmiyorum ucaklar iptal edilmisti hatya begenmedigini soyleyip italyada yasayan bir oyuncuda vardi sözüm onlara

Su virus muhabbetinden once ne guzel diyete başlamıştım, spor yapıyordum, hatta burada bir topigimiz vardi, gunluk yaziyorduk yediklerimizi. Su son bir haftadir o kadar saldim ki. Tek yaptigim faydali sey ydtye hazirlanan ogrencilerime yapacaklarini yazip, sorularini cevaplandirmak. Bir de havalar da kotu gidiyor sansima, ki ben kapali havada direk depresif takilan bir insanim. Ben de bu sabah oglumla oynadim biraz, bir de az birsey spor yapsam iyi olacak sanirim.

İster istemez rehavete kapılıyor insan. Mevzu sadece evde durmak değil. Zira ben virüs öncesinde de her gün alemlere akan bir insan değildim. Genel itibariyle evdeydim. Ancak şu an belirsizlik, korku, üzüntü gibi etkenler hiçbir şey yapmadan öylece durmak zorunda olmak insanı tüketiyor. Ki ben dünyanın en sakin ve soğukkanlı insanı olabilirim. Hala panik değilim ancak belirsizlik beni ürkütüyor.

Bu da ayrıca konuşulması gereken bir konu evet. Diyelim ki ölmedin, lan virüsün geçmişi kaç ay ki zaten. Vücutta nasıl hasar bırakır, sonrasında ne olur , tedavi edilir mi bilinmiyor. İçimi şu süreçte tek rahatlatan şey henüz çocuklara büyük bir zarar verdiği konusunda görülmüş bir vaka olmaması. Çocuklara bir şey olmasın mümkünse. Gerçekten buna dayanmak çok zor olur benim ve binlerce ebeveyn için. Sadece ölümden bahsetmiyorum. Herhangi bir zarar.
of evet ya sonrası nasil isleyecek acaba hadi atlattin bir sekil vucudun direncliydi acaba nasil bir hasar birakiyor zaten tekrar kapabiliyormussun vucut bağışıklık kazanmıyor resmen ölmeden cehennemi yasiyoruz

İster istemez rehavete kapılıyor insan. Mevzu sadece evde durmak değil. Zira ben virüs öncesinde de her gün alemlere akan bir insan değildim. Genel itibariyle evdeydim. Ancak şu an belirsizlik, korku, üzüntü gibi etkenler hiçbir şey yapmadan öylece durmak zorunda olmak insanı tüketiyor. Ki ben dünyanın en sakin ve soğukkanlı insanı olabilirim. Hala panik değilim ancak belirsizlik beni ürkütüyor.
bende ayni durumdayim normaldede cok gezmezdim tamam sonsuza kadar evde otururum ama psikolojik olarak çöktüm bu belirsizlik beni mahvetti uyku uyuyamiyorum direncimi yukseltmek icin zorla uyumaya çalışıyorum iyi beslenmekte onemli bence diyet yapanlar öyle aç aç gezmesin zayıflayacağım diye.Vucut direnci onemli

of evet ya sonrası nasil isleyecek acaba hadi atlattin bir sekil vucudun direncliydi acaba nasil bir hasar birakiyor zaten tekrar kapabiliyormussun vucut bağışıklık kazanmıyor resmen ölmeden cehennemi yasiyoruz
İyileşen hastaların bir kısmında akciğer fonksiyonlarında hasar kalıyormuş, ciğer kapasitesi azalıyormuş. Bu nedenle hızlı yürüyüş, merdiven çıkmak gibi aktivitelerde nefes darlığı yaşanıyormuş.

Ben de zaten iki kucuk cocukla surekli evdeydim. Bu donem ise başlamıştım, sosyallestigim tek yer okuldu. Simdi oradan da uzaklasmak zorunda kaldik. Dedigin gibi bunun ne kadar surecegi, onumuzdeki gunlerde nasil sonuclanacagi, turkiye'de de diger ulkeler gibi yuzlerce olum yasanip yasanmayacagi bilinmedigi icin hic birsey keyif vermemeye basladi. Bazi olumlu haberler alikca direk inanasim geliyor. Bir arkadas wp grubundan ilacinin bulundugu ve virusu tamemen yok ettigiyle ilgili bir yazi paylasmis. Uzerinde ne bir kaynak var ne de yetkili bir ismin imzasi ama okuyunca bir icim aydinlandi. Umarim biz hicbir olum vakasi yasamadan atlatir gideriz.

Psikolojim bozuldu resmen
Sokağa çıkma yasağı gelse mutlu olacak moddayım
Eşim işe gidiyor her gün, olabildiğince dikkat ediyor ama sonuçta insan içine karışıyor, eve gelince soyunup dökünüp duş alıp, dişlerini fırçalıyor, kolonyalanıp beni öyle öpüyor, dün akşam seni ürkütüyorsam ayrı yatalım dedi, içim cız etti, sarıldım sımsıkı , elimizden geleni yapıyoruz kalanı Allah'a emanet, kimseye gidip gelmiyorum kardeşlerim dahil ama eşime kıyamıyorum. Konuşuyoruz bazen bir şey olursa ne yapacağız, evimizde kedimiz var, hastaneye falan yatmak zorunda kalırsak ona kim bakacak, nasıl olacak.... canım sıkılıyor artık....
Birebir aynı şeyleri yaşıyorum sizinle. Aynı konular konuşuluyor. :110:

Hepsi yurtdışı bağlantını, evinde oturan, yurdundan çıkmayan bir vaka yok henüz, umarım da olmaz.
O sebeple gelenlerin aileleri dahil aynı ortamda bulunmamaları, 14 gün kendi başlarına geçirmeleri çok kritik.
İlk vaka tam tamına 5 yakınına bulaştırdı, umarım gelenler bunu ciddiye alır ve ailesini seven insan kimseyle görüşmeden kendini karantinaya alır.

Zaten insanlar gerekeni yapsa hersey hallolucakta. Hala inanmayan var. Sabah 20 li yaslarda genc bir cocuk ayagimin dibine tükürdü alican eline sopayi kafasini gözünü dagican 2 ay kadar once oglum domuz gribi oldu banada bulasti 1ay ne market ne banka kapi disari cikmadim kimsenin günahina girmedim.

X