cok yerinde bir cevap olmus 19 yildir.Hollandada yasiyorum bir Izmirli olarak izmire donus yapacam en kisa zamanda insallah robot gibi bir yasam sekli. insanlarin yuzunde tebessum icten degil, issizlik desen ona keza adi avrupa evler desen oldukca kucuk kiralar ucukİki ülkede de yaşamış biri olarak, iki ülkenin de kendine göre avantaj ve dezavantajları var bence. Türkiye de hangi şehir o da Önemli bence
Vallaha bende fransadayim, daha gecen gun bir haber okudum alti yasinda cocuga tecavuz etmis, yedi yil hapis yemis. Turkiyede kac yiyolar bilmiyorum ama yedi yil ne ya... Kucucuk cocuga tecavuz et yedi yil sonra ozguraynen canım, biz de bavulları hazırladık hem de neresi olursa diye.
öyle fırsat kolluyoruz.
eskiden Avrupa olsun derdim şu an o kriteri bile kaldırdım, insana saygı olan, çocuk tecavüzü konusunda susmayan bir ülke kriterim tek kriter...
Vallaha bende fransadayim, daha gecen gun bir haber okudum alti yasinda cocuga tecavuz etmis, yedi yil hapis yemis. Turkiyede kac yiyolar bilmiyorum ama yedi yil ne ya... Kucucuk cocuga tecavuz et yedi yil sonra ozgur
Ben 10 yaşına kadar yurt dışında yaşadım. Turkiyeye yazdan yaza gelirdik. Bazen 2 senede bir gelirdik hatta.. ama aynen senin dediğin gibi kucucuk bir çocukken bile yine de memleketimi isterdim. Orada hic yaşamamış olsan bile memleketini istiyorsun... Turkiyeye dönüş yaptığımızda ilk seneler sıkıntı yaşadım, doğduğum büyüdüğüm yerleri de çok ozledim ama yine de ülkemi hic bir ülkeye degismem. Burda da bir hayat kurdum burda da çok mutluyum. Almanyada kal diyenler gurbet nedir bilmiyorlar. Yabancı bir ülkede ikinci sınıf vatandaş muamelesi gormek, hatta ve hatta ırkçı muamele görmek ne kadar onur kırıcı bilmiyorlar...
Almanyada kalman için tek bir etken olabilir o da ailen. Eğer ailen orada kalacaksa onları çok özlersin canım. Hakkınizda en hayırlısı olsun inşallah...
Yok biz sık gidip geliyoruz iş için. Gayet güzel bir ortam var gördüğüm kadarıyla iş çevresinde. Tek bir türk çalışan var gerisi alman. Öyle dışlama falan görmedim. 3-5 günlüğüne gittiğimizde bile kucak açıyorlar, temelli gidersek sıkıntı çekeceğimizi zannetmiyorum. Ortamına, insanına bağlı biraz.
Muhakkak ırkçı bir kesim vardır. Ama biz burda ırkçılığa da dışlanmaya da çok alışkınız zaten. Çok canımız acımaz.
Çooookk güzel yazmışsın arkadaşım, saygı duyarımAvantajları, dezavantajları sıralıyorum;
Avm'ye giderken ailece gidiliyor ki bomba patlarsa birimiz arkada kalmasın diye bakılıyor.
Borç herkeste gırtlağa kadar geldi, geçiyor.
Öğretmenler, doktorlar, gerçek sanatçılar öldürülüyor, şanslı ise dövülüyor.
Çocuklar tecavüze uğruyor ama bir kereden bir şey olmuyor...
Kadın tecavüze uğruyor ama etek giyiyor, gece sokağa çıkıyor, çok daha kötüsü dolmuşa biniyor...
Geçen hafta musluğunuz bozulduğu için çağırdığınız tamirci tarafından poşetle boğuluyorsunuz.
Zenginseniz bomba patlayan yere gidip fakirler gibi karanfil değil gül atabiliyorsunuz.
Ortanca karınızla gezmeye çıkabiliyorsunuz ki bu bence süper! Çamaşır, bulaşık olayını bölüşürsünüz...
Hayvan gibi ders çalışıyorsunuz ama yarın en iyi ihtimalle memur olacaksınız.
Çocuk baklava çalıyor diye on beş yıl yiyor, Suriyeli çocuk esnaf tarafından tartaklanıyor diye bisiklet alınıyor.
Tübitak'ta dua dinleyerek büyüyen bir fasulyemiz var mesela... Göklere çıkacak belki deve bile ulaşabiliriz!
Zengin bir eş bulursanız çocuğunuzun psikolojisi hiç bozulmaz, yeter ki babası Uzay'dan size tarla alsın.
14 yaşındaki kızlar moda ikonu olmaya çalışıyor, çocuklar evcilik oynarken Ivana Sert oluyor.
Instagram'da çocuğunun fotoğraflarını paylaşmaktan başka bir katkısı olmayan, gösteriş meraklısı, geleceğin fenomeni çocuklar büyütülüyor.
Dizide öpüşen çift evli olmadığı için acil nikah masasına oturtuluyor ama bir başka dizide cezaevinde yatan mahkumlarla diziler çekiliyor, metresiniz var falan...
Ağzını yayarak konuşan, Memed Ali diye kitap okuyan ergenlerden bahsetmedim. Tolstoy bence çok saçma.
Ateist gençlerin %90'ı Allah'a inanıyor...
Not: Her şey çok güzel, her şey çok iyi.
Avantajları, dezavantajları sıralıyorum;
Avm'ye giderken ailece gidiliyor ki bomba patlarsa birimiz arkada kalmasın diye bakılıyor.
Borç herkeste gırtlağa kadar geldi, geçiyor.
Öğretmenler, doktorlar, gerçek sanatçılar öldürülüyor, şanslı ise dövülüyor.
Çocuklar tecavüze uğruyor ama bir kereden bir şey olmuyor...
Kadın tecavüze uğruyor ama etek giyiyor, gece sokağa çıkıyor, çok daha kötüsü dolmuşa biniyor...
Geçen hafta musluğunuz bozulduğu için çağırdığınız tamirci tarafından poşetle boğuluyorsunuz.
Zenginseniz bomba patlayan yere gidip fakirler gibi karanfil değil gül atabiliyorsunuz.
Ortanca karınızla gezmeye çıkabiliyorsunuz ki bu bence süper! Çamaşır, bulaşık olayını bölüşürsünüz...
Hayvan gibi ders çalışıyorsunuz ama yarın en iyi ihtimalle memur olacaksınız.
Çocuk baklava çalıyor diye on beş yıl yiyor, Suriyeli çocuk esnaf tarafından tartaklanıyor diye bisiklet alınıyor.
Tübitak'ta dua dinleyerek büyüyen bir fasulyemiz var mesela... Göklere çıkacak belki deve bile ulaşabiliriz!
Zengin bir eş bulursanız çocuğunuzun psikolojisi hiç bozulmaz, yeter ki babası Uzay'dan size tarla alsın.
14 yaşındaki kızlar moda ikonu olmaya çalışıyor, çocuklar evcilik oynarken Ivana Sert oluyor.
Instagram'da çocuğunun fotoğraflarını paylaşmaktan başka bir katkısı olmayan, gösteriş meraklısı, geleceğin fenomeni çocuklar büyütülüyor.
Dizide öpüşen çift evli olmadığı için acil nikah masasına oturtuluyor ama bir başka dizide cezaevinde yatan mahkumlarla diziler çekiliyor, metresiniz var falan...
Ağzını yayarak konuşan, Memed Ali diye kitap okuyan ergenlerden bahsetmedim. Tolstoy bence çok saçma.
Ateist gençlerin %90'ı Allah'a inanıyor...
Not: Her şey çok güzel, her şey çok iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?