- 25 Ocak 2011
- 540
- 471
- 323
Ben de bu ikilem arasında kaldığım için size yazmak istedim..Almanya'da büyüdüm ve aynı sizin gibi hep Türkiye'de yaşamak istedim..Üniversiteden mezun olur olmaz geldim,şuan 4 yıldır Türkiye'Deyim evliyim işim de gayet iyi..Ama dönüp baktığımda keşke gelmeseydim diyorum..Hatta bu ara ben de konu açaçaktım dönsem mi kalsam mı diye :) Her ne kadar patlamalarım olduğu bölgeden uzakta olsak ve bizi fiziken etkilememiş olsa da ruhen gerçekten çok etkileniyor insan..Almanyadan çok farklı burası gerçekten,içine girince anlıyor insan,yani ben hep türkiyedekiler daha iyi güleryüzlü diye düşünürken suratsız makam sevdalısı,biyerlerde tanıdığın varsa yüzüne gülen yüzlerle karşılaştım ve ne yazık ki ayıya dayı deme durumları o kadar fazla ki kaldıramıyorum artık..Sınav sistemi ayrı dert..nereden tutsan elinde kalıyor..Benim Almanyada çocukluğum o kadar güzelgeçti ki haftasonlarını iple çekerdik ama burda haftasonu bile çocuklar için eziyet,yok etüt dersane sınav özel ders..At gibi çocuk yarıştırılıyor..Ama en önemli etken ailem
Onları çok özlediğim için sanırım bu senenin sonunda dönmeyi planlıyorum..Sizin için de hakkınızda hayırlısı..Yaşamadan bilemiyor insan..Pişman mıyım? Hayır tecrübe oldu ama şimdiki aklımla türkiyeye dönmemiş olmayı tercih ederdim..