Almanya da aynı Türkiye gibi iyi insan var kötü insan var sıcağı var soğuğu var... Ben de eğitim dolayısıyla almanya da bir süre yaşamıştım ama o kadar iyi yardımsever arkadaşlarım oldu ki... dönerken birbirimize sarılıp ağladık.... komşularım merdivende görür görmez selam verirlerdi burda ise hergün gördüğüm adam bön bön yüzüme bakıyor... İnsanlık var diyoruz ülkemizde ama gitgide yok oluyor. ..
Resmen duygularıma tercüman olmuşsunuz özellikle son birkaç aydır ben de kendimi kapana kıstırılmış gibi hissediyorum acaba nasıl öleceğim bomba mi patlayacak alışveriş yapamıyorum gönül rahatlığıyla ya ölürsem diye çocuk sahibi olmaya korkuyorum ya ben savaş çıkar ölürsem çocuğum ne yapar diye.... resmen felaket senaryoları yazıyorum evet vatanımı seviyorum vatan için canımı verebilirim ama dış güçlerle yönetilen yöneticilerin halkı umursamadığı halkın da cahilce bazı kesimlere alkış tuttuğu bir ülke için kılımı bile kıpırdatmam. .. Aksine ben de çeker giderim terbiyesiz saygısız kural tanımayan insanlar birbirlerini helak etsinler umrumda olmaz.....
Pardon da siz çok modern bir ülkede yaşadığımızı mi zannediyorsunuz? Acaba en son ne zaman farklı bir ülkede yaşadınız? ne zaman sadece gezmek için farklı bir ülkeye gittiniz? Ya da hangi ülkelerden arkadaşlarınız oldu? Kaç tane Yabancı arkadaşla birseyler paylaştınız? Orda taciz de yok ırkçılık da! aylarca gece seyahat ettim Türkiye de hayatta giymeye cesaret edemeyeceğim şeyler giydim gece kluplerine tek başıma gittim ve içkili bir şekilde evime döndüm taksici taciz eder mi diye düşünmedim bile!
Sadece iki kişi rahatsız edip laf attı birisi Türk diğeri de Arap ti.... yani orayı bozanla buraları bozanlar aynı tipler....
Irkçılığa gelince de yasalar koruyor en ufak bir söz için bile şikayet edebiliyorsunuz kesinlikle bir ceza aliyorlar yani Türkiye gibi bi gece nezaret te kal çık falan da değil....
Kardeşim her iki ülkede de yaşamış biri olarak kesinlikle gelme diyorum... hele ki ailen sevdiklerin oradaysa hiç düşünme bile ben ailem burda diye bırakıp kalamadim orda...
Çocuklarının geleceği hayatı için Şansın varsa bunu kullan.... ilerde de Türkiye yaşanılacak güzel bir ülke olursa inşallah biz de o günleri görürsek gel derim gönül rahatlığıyla. ...