arkadaslar 2010 tde mezunuyum bir yıl ücretli öğretmenlik yaptım ayda 600 civarı bi para, formasyon deseniz 2 senedir cıkmıyo 3 üzeri hatta baya üzeri diploma puanı lazım, dersaneler deseniz 700 tl 1000 tl para veriyo, su andaki aklım olsa bu bölümü kesinlikle okumazdım su anda evdeyim, ne formasyon var, ne ücretli cıktı ne dersaneler para verdi, kpss hazırlanım desem 120 den 105 yapmak lazım düz memurluk için oda muamma, anlayacagınız bi adım sonramız yok, arkadaslarım formasyon aldı ama atanamadı öyle veya böyle bu bölümü okumaktansa sağlık meslek lisesinde okumayı tercih ederdim, kız kardesim liseyi bitirdi sağlıkçı olarak atandı, bense su anda ne yapacağımı bilmiyorum tekrar sınava girip 2 yıllık ataması olan bi bölüm mü okusam ücretli mi yapsam yoksa ölene kadar formasyon mu beklesem, kpss hazırlık kursuna mı gitsem bilemiyorum, galiba bu gidişle 1 cocugum daha olur, diplamanında arada tozunu alırım artık...offfffff offf, ben ne yapcam ya? 4 sene bi tarafımı yırta yırta okudum yok osmanlıca yok fonetik ,,, sonuca bak kocaman bi hiçççç
ben de lise yıllarım da sağlık meslek lisesi okumayı çok istemişimdir fakat olmadı sonradan ise düz liseye yazıldım ve sözelim ağırlıkta olduğu için iyi yön de yani bu bölümü seçtim sonra üniversite için de zaten çok sevdiğim bir bölümü yani bu bölümü tercih ettim zorluğu ar tabi yok değil ama yine de zorluğuna rağmen seviyorum bölümümü şu an evet atanma durumları kötü o konuda haklısınız hiçbirşey diyemeyceğim ama bir 4 yıl sonrasına ne olur bilemeyiz yani ben mezun olduktan sonrası için diyorum çünkü her yıl değişiklik oluyor malum mesela türkçe öğretmneliği eskiden iyi atanan bir bölümdü ama ilgi alaka onu da düşürdü atanma deseniz şu an düşük seviye de inşallah senin de gönlüne göre olur benim de bizim gibi okuyanların da Allah yardımcımız olsun
yaaaa bende edebiyat bölümünü çokk istiyorumm okulda en son 92 aldım ondan düşük notum yok bide yüksek lisansyapınca öğretim üyesi falan yükselmek istiyorum zor olsada başarıcam çok zor diye pes etmem ozaman ne manası kalırki bir ideal uğraşı olmalı hayatta
herkes için fikirler farklıdır güzelim ben de bu bölümü çok istedim iki yıl bu bölüm için savaş verdim diyebilirm ve sonun da kazandım atamaları veya çalışma alanları için şu an kısıtlama oalbilir ama dört yıl sonrası için ne olacak bilemeyiz ki zamanın da en çok tercih edilen bölüm türkçe öğretmenliiydi şimdi o da zor atanır oldu önceki yıllara göre o yüzden bir yıl bir yılı tutmazken bizler mezın olana kadar neler olur bilemeyiz hayırlısı olsun hakkımızda hepimiz için önemli olan istemek ve başarmak hiç atanamıyor da değil kpssden 80 alsak atanıyoruz yapabilen var mı evet bizlerde yapabilirmryiz demek ki evet zaten zoru başarmak önemli benim düşüncem bu yönde ben de bu bölmü okuyan birisi olarak sana tavsiyem istiyorsan baaşr ve kazan !
iyi niyetin için teşekkür ederimpeki mezun biri olarak bana tavsiyelerin neler soru miktarını nasıl ayarladın daha çok nelerden yaptın sınavda mesela
evet üniverste sınavı başka ne olabilirüniversite sınavı kastettin galiba aynlış anlamadığımı düşünüyorum :) ben bu bölüm için çok çaba sarf ettim herkesin de dediği gibi çalışmadan olmuyor çalışmalısın ama düzenli bir çalışma istiyor kazanabilmek iin bir gün sonrasına çalışacağın dersleri saatlerini konularını hep düzenli bir şekilde hazırlar o şekilde çalşırdım ben kendim programlı çalışmya karşıyımdır program dahilinde çalışmama tabi bu durum kişiden kişiye değişir programla çalışmayı seviyorsan program hazırlatabilirsin kendine ayriyeten bir konuyu kesinlikle tam bir şeilde bitirmeden soru çözmeye yönelme ben sadce bir ders için ygs de mesela türkçe dersi için yani 4 test kitabı bitirmiştim farklı kaynkalrdan diğer dersler için de aynı durum geçerli sınav zamanı için en iyi yöntem bol bol soru test çözmek buna çok dikkat etmeni öneririm türkçe soruarını özellikle paragraf soruları için bol bol kitap oku roman felan ama cümeleleri basit kurulmuş olan değil de zor karışık kitaplar oku ben tarihi kitaplar okurdum genelde ben kendime bazen kısıtlama getirirdim bazen de bırakırdım yani televizyon konusunda çok kaptırma kendini derim az dizin olsun öz olsun sınav döneminde çünkü onlar snei kuratmıyor biliyorsun.deneme çok çöz eksik konularını belirlemiş oluyorsun ona göre eksik konulara yönelmiş olursun ben düzenli olarak bunları yaaprdım canım sormak istediğin olursa yine sorabilirsin :)
istanbul üniversitesi canım ama daha bitirmedim ben devam yani yeni başaldım :) fen-edebiyat fakültesi benim ki yani formasyon alacağım öğretmenliğe tamamlamak için. ben güvender,fem,fdd yayınlarını çözdüm hep genel de en iyi yanınlar diyebilirm yani sınav hazırlığı aşamasında inşallah senin de hedefin gerçekleşirevet üniverste sınavı başka ne olabilirbende çabalıyorum 400 sayfalık testi bitirmek üzerim son 2 test kaldı çalışamaya bayılırım sosyal derslere özelllikle test çözmeyide severim derslerde boş kaldığımda arkadaşımda benim gibi hedefi onunla çözeriz çok eksiğim yok denemelerde en kötüsü 9 yalnıştı mat la aram iyi değil yoğunluğumu sözele veriyorum hedefim geldikçe aklıma daha da çalışma hırsı geliyor oturup test çözüyorum konu çalışıyorum aynı zamanda tarih felsefe ve felsefe grubu çözüyorum onlarlada aram iyi dizi takıntım yok bakmasam aramam yani bi müzik dinlemeden olmuyo okadar bide bir sorum daha olacak hangi üniversitede okudun vede öğretmenlik mi bölüm mü ? bideee HANGİ YAYINLARI TAVSİYE EDERSİN ESEN VE KÜLTÜRÜ BİTİRDİM
istanbul üniversitesi canım ama daha bitirmedim ben devam yani yeni başaldım :) fen-edebiyat fakültesi benim ki yani formasyon alacağım öğretmenliğe tamamlamak için. ben güvender,fem,fdd yayınlarını çözdüm hep genel de en iyi yanınlar diyebilirm yani sınav hazırlığı aşamasında inşallah senin de hedefin gerçekleşir
nasıl tesadüf oldu böyle bilmiyorum ama ayybende istanbulu kazanıp gelcem inşallahhh istanbul üniversitesi boğaziçi marmara hedefim türk dili ve edebiyatı bölümünde ve istanbulada bölümüde üniversitelerini de çok seviyorum pekii sen istanbul'da mıydın yoksa başka şehirden kazandında mı geldin çok soru soruyorum ama senin gibi biriyle konuşmak çok güzel birşey LYS DE EN ÇOK neyden yaptın kaç puanla tercih ettinn ygsnn ne kadar katkısı var türkçeden yapınca bidee BENDE bölüm olarak okumak istiyorum ordan akedemik kariyer yapmak istiyorum türkolog unvanı var bidee
tesadüfleri severim ben de bir d eolumlu yönde işe yarıyorsa artık değmeyin keyfimize :) bu arada istediğin zaman takıldığın birşey olursa sorabilirsin canım ben buralardayım :) istediğini sorabilirsin bölümüm hakkında bilgi vermek beni de mutlu ediyor ve emin ol senini gibi hevesli birisini de türk dili ve edebiyatı kazanmaktan gurur duyar inşallah senin de gönlüne göre olur ve hedefini gerçekleştirirsin ben istanbulda değildim canım başka şehirden geldim lysde en çok edebiyattan yaptım sonra ise coğrafya felsefe grubu da iyiydi tarihle aram iyi değildir ama o da fena sayılmazdı işte :) ygsde türkçede benim bir yanlışım vardı sadece ygsnin getirisi de aslında oaralı pek bilmiyorum ama küçümsenecek bazda değil tabi ki okulun katkısı var bir de ama o da ekisi gibi değil biliyorsundur zaltıldı çünkü.türkolog ünvanı almak insana yetiyor bile cidden :)
bana ilaç gibi geldin inşallah kazanır gelirsem seninle tanışmak isterim bir insanın sevdiği bölümde okuması başarılı olması kadar güzel birşey yok hadi doktor olduk diyelim ben istemedim mesela içtenlikle istemek lazım toplumun çevrenin hoşgörüşünü kazanmak için okuyanlarda var onlarında sadece diploması adı var kendi yok yanii insan severse etrafına faydalı olur en zoru bile öğrenir istemek çok önemli kalp atışı edebiyat hayatın çok içinden bir mat.cının bile güzel ve etkili konuşamaya ihtiyacı var sosyalin zirve bölümü olarak düşünüyorum benve elimden gelenin en iyisini yapıcam ben şimdi kayserideyim ama yaşadığım şehri sevmiyorum insanlarınıda kendisinide ve bana dar buralar burda bide şey vardır el neder aman şunu yapma başkası ne anlar aman söyle bakma başına birşey geldin herkes satar iyi insanlarda var tabi de NEYSE sen hangi şehirdeydin nasıl ve nerde kalıyosun bideeee İLK senen mi ? bidee ismin ne okadar konuştuk ama tanışmadık
sen ne zaman gireceksin canım sınava bu yıl mı girecektin ? çok çalış her zaman aklına hedefin gelsin insanın istediği belli bir hedef doğrulltusunda ilerlemesi ve o başarıyı yakalaması gibi mükemmel birşey olamaz gerçekten o kazandığın anın sevincini istediğin bölüm ve üniversite olamsı da ayrı bir sevinç bunu hiçbirşeye değişmem heralde ben de :) yaşadığın durumları da az buçuk tahmin edebiliyorum genel olarak benim d denk geldiğim durumlar çünkü ama sana tavsiye sen kendin için yaşıyorsun bunu unutma aileni önemse kendini önemse ama dıaşrıdakileri önemseme senden değerli değildir kimse ben kazandım mesela insanların bir de çekemeyen tarafalrı vardır bana neler demediler neler yazsam destan olur :) ben umursamıyorum ama çünkü ben bölümümden gaytet memnunum ailem memnun bundna ötesi de beni bağlamaz ki .) demek istediğim de bu sana canım :)ben de kayseriye yakın syaılırdım ankaradan geldim istanbula ben de canım seda yrıca adımda :) senin adı neydi canım
bu bölümü istediğinde eni tebrik etiğim gibi bu belirttiğin karraında da tebrik ediyorum seni çünkü kimsenin düşüncesi önemli değil mervecim önemli olan sen ve senin düşüncelerin inşallah hakkında da hayırlısı olur ve ideallerini gerçekleştirirsin :)bende mervee :) memnun oldum olmamak elde değilde gerçi zaten ailemde kararımda destekliyor beraber onlarıda alıp glcem hiç kimse umrumda değil başka onlar benim arkdamda olduğu sürece kimseye laf düşmez akrabanın eşin dostun öyle iyi gün dostu olduğu çok iyi anladığım zamanlar oldu devamda ediyor o yüzdenn kmse umrumda değil onlar için mi yaşıyorum
bu bölümü istediğinde eni tebrik etiğim gibi bu belirttiğin karraında da tebrik ediyorum seni çünkü kimsenin düşüncesi önemli değil mervecim önemli olan sen ve senin düşüncelerin inşallah hakkında da hayırlısı olur ve ideallerini gerçekleştirirsin :)
sedacımm sedacımm abla mı diyim bilmiyorum ama aramızda fark yoktur diye düşündüğümden böyleşimdi pragraf soruları genellikle çok çıkıyor ygs de türkçeden felsefeden de hatta tarihten de ama türkçeden pragraf daha önemlii şimdi benim sorunum yok denecek kadar az pragrafla cümlede anlam sözcükde anlam bayılırım onlara ve genellikle bu soru tipini çok seven olmuyor bunu avantaj haline getirebilirim değil mi EN COK ÇIKAN 2. KONU ANLATIM BOZUKLUĞU
ister abla de ister seda de ansıl rahat ediyorsan hiç problem değilen fazla evet paragraf ve anlatım bozukluğu geliyor bunları çzöebiliyorsan senin için büyük bir avantaj özellikle de paragraf sorularını çünkü her derste resmen paragraf sorusu geliyor artık malum :)
tamam seda diyim ozamansözcükte anlam cümlede anlam pragraf yapı ana düşünce bunlar benim kankam anlatım bozukluğu fena sayılmazz yanii sen günde kaç soru çözerdinnnnn