Türban serbest ama Dövme ve piercing yasak !

Dövmeyle uyuşturucu aynı şey çünkü haklısınız (ironi içerir).

Sağlık etkisi anlamında kola bacağa yaptırılan dövme ile eroin bir, hıhım evet : )

Dövmeyle uyuşturucu aynı şey çünkü haklısınız (ironi içerir).

Sağlık etkisi anlamında kola bacağa yaptırılan dövme ile eroin bir, hıhım evet : )
türbanla aynı kefeye koyarken mantıklı oluyorda uyuşturucuyla koyunca mı mantıksız oldu DD
bakın ne dicem sizinle bir anlaşma yapalım , sizinle anlaşamıyoruz , hiç de anlaşamıcaz bu yüzden ne siz benden nede ben sizden alıntı yapmıyım böylece sizde ceza almayın site yönetiminden bende .... ayrıca uyuşturucu örneği de ironiydi anlayana D neyse anlaşmamı kabul edeceğinizi varsayarak iyi geceler diliyoruum

Bas örtüsü inaninc gereğidir dovme ise disiplini sabote eden bir uygulamadır.. Ben böyle düşünüyorum.. Turbanlisinida dovmelisinide taki vs nasil yasaksa disiplini sabote eden şeyler yasak olmali..

sağlığa zararını açıklayın o zaman bekliyorum

Dovmenin 16 yasinda yapmakla 18 yasinda yapmak arasinda cok bi farki yok. Cocugum ozenir de yaptirmak isterse ben onu kisitlayip bunu buyuk mesele haline getiremem.

Ben azcik kafami kapamak zorunda kalsam kasinti mahvediyor beni. Kafada kepek yapiyor. Sac dokulmesine sebep oluyor. Deri dogal haliyle hava almasi gereken bi yapi ve bence dogal olana mudahaledir turban. Dermatologlar eve geldiginizde mutlaka basortunuzu acmanizi sacinizi islakken kurutmadan asla ortmemenizi ogutluyor zaten.

Her neyse herkes kendi cocugunun sagligini dusunsun yani. Sen dovme yaptirtmazsin zararli diye ben de basini kapattirmam.

Yasaklari yapanlar bir zamanlar sizlerin de severek oy verdigi fasist hukumetlerdi.

biz başı açıkların saçları çok sağlıklı yani öyle mi ?
deri açık kalmalı eyvallah da açık kalan deri ye de milyonlarca mikrop birikir , rüzgarlı havalarda yerden uçan binlerce pislik saçımıza bulaşıyor ? el yüz her dk gerekirse her saniye yıkanır da saç ? ben sekiz beş çalışıyorum nasıl yıkayacağım her dk a .. tek yönlü düşünüyorsunuz sağlık açısından türbanlınında türbansızında sağlığına zarar veren mutlaka etkenler var.
sizin çocuğunuzun dövmesine karışan yok zaten , makyaj yapmakta yasak değil neden bunu dillendirmiyorsunuz
bakın açıklara göre de kalkan yasaklar varmış değil mi ?
bu hükümet 20 yıldır mı iktidarda ben ilk okula giderken küpe yasaktı , onu yasaklayanda mı bu hükümetti , biraz geçmişi araştırmaya ne dersiniz ?

Eskiden her sey yasakti. Disiplin vardi. Turban yasaksa kisa etek de yoktu. Kizarlardi kisa etek giyene. Liseli kizin g.tunden etek giymesini dogru mu buluyorum sence? Simdi saldim cayira mevlam kayira. Turban i birakicaklar diye o kadar saldilar ki her seyi. Dovme ve piercing yasagi hepsinin otesinde sacma bence.

yasak olsa suç olmasa suç
yasak kalkınca saldım çayıra oluyor, yasak olunca disiplin oluyor napsın bu insanlar peki ?
kendini hükümetin başındaymışın gibi düşün ne yapacaksın , yasaklar kurallar koymayacakmsın
sen başa geçsen türbana yasak getirip , dövmeyi yasak olmaktan çıkartacaksın değil mi ? eminim bundan
herkes kendi felsefesine göre yönetiyor bu dünyanın her yerinde böyle , yarın chp başa geçerse herşey çok mu farklı olacak .
onların koyduğu yasaklar da kimimize saçma gelecek kimimize mantıklı .. mükkemelliyetçiliği bırakıp ayaklarımız yere bassa bazen diyorum .

ergenlik çağındaki gençlerle mücdeleye girmemek gerek diye düşünüyorum..eşimin yeğenleri aile ne kadar karşı çıksada küpede taktılar ağıza taktıkları şeydende...kızda okadar güzel bebek gibi genç kız ama takıyor işte yapılacak bir şey yok..

Yasaklari yapanlar bir zamanlar sizlerin de severek oy verdigi fasist hukumetlerdi.

hangi yasakları yapanlar bizim sevdiğimiz faşist hükümetti?
faşistleri burada yazılarıyla yorumlarıyla tanıyoruz zaten
siz biz deyip durmayın deniyor,kadına bak gelmiş ayırımın alasını yapıyor burada
başörtü yasağını kim getirdi sen bunu söyle bana
boş konuşmakla süslü cümlelerele olmuyor bu işler
şu süslü cümle kurmayı hiç beceremedim : )

evet başörtünün zararlarınıda duyduk,dağılabiliriz : )
kaldı ki başörtü zararlı olsaydı,zaten ALLAH örtünmemizi emretmezdi
malum dinimizde vücuda zarar olan herşey yasak
gerçi kime ne anlatıyorum,şimdi gelir bir sürü süslü cümleler kurar
birazda beğeni aldımmı off tamam tadından yenmez
bak herkes beni haklı buldu taaaaammmmııı : )

Yok kuzum o öyle olmuyor. Kendilerince yanlış olan şeyi bizim de yapmamamız gerekiyor. Hani senin doğrun sana benimki bana yok, benim doğrum senin için de doğru olmalı.
Ben dövmeyi onaylamıyorum o yüzden senin çocuğun da yaptırmamalı.

bu konu basli basina bir tuhaf zaten
basörtüsü ALLAHIN emri ( dinimize inanlar icin )
dövmeyle piercing emir degil mecburi degil okadar önemli degil yani

basörtüye laf atmak icin ne haber yapcaklarini sasirdilar,bakalim daha ne sacmaliklar ne kiyaslamar cikacak

Piercing.de dövmede serbest olsa sorun bitermi acaba ? hiç sanmıyorum.Bu seferde "türban serbest,mini şort yasak", "türban serbest,sigara yasak" gibi gibi veryansın eder birileri...Sonrada çok güzel savunmasını yaparlar,"isteyen içsin kime ne,giyiyorsa benim çocuğum giyiyor" yada "özgürlükse herkese herşeye özgürlük" yada iyice komikleşip " belki onun inancındada o vardır " bile diyebilirler...Çünkü aslında mesele ne dövme ne başka bişey ,mesele sadece başörtüsü

ben universitede basortusu serbestliginin kesinlikle olmasi gerektigini dusunuyorum. lise konusunda supheliyim. ilkokul ve ortaokulda kesinlikle olmamali. tabi bu benim fikrim. cunku cocuk gelisimi acisindan sagliksiz bir sey oldugunu dusunuyorum. cocuklar birbirlerinden cok cabuk etkilenir ve genellikle hakim olan gorusu benimserler. basortulu bir cocuk, arkadas cevresi tarafindan garip karsilanabilir. neden basin kapali diye sorarlar surekli mesela. cocuklarin saglikli buyuyebilmeleri icin ozgurluklerinin kisitlanmamalari gerekir. o yastaki cocuk kosacak, oynayacak, uzerini kirletecek, yaramazliklar yapacak, sarilacak, opecek, dans edecek, yeteneklerini veya ozelliklerini kanitlamaya calisacak insanlara. ama sen ona toplumda dikkat cekme, aman bedenin belli olmasin, bisiklete binme bacaklarin gorunur, dans ederken dikkat et bir yerin gozukur, poponu sallama, erkeklere sarilma... gibi seyleri cocuklara dayatmak cok cirkin. aslinda bana gore hicbir yas grubu icin kendini cinsel obje gibi gorerek, erkeklere de potansiyel sapik gibi davranip dikkat cekmemeye calismak saglikli degil. ama kimin ne giydigi umrumda degil. basortulu insana sonsuz saygim var, hakkidir. ama bunu kucucuk cocuklara dayatmanin sagliksiz oldugu gorusundeyim. hicbir cocuk kendisine dayatılmadan boyle bir secim yapmaz, asla inanmam. bir de cocugun ikinci yuvasi okuldur. orada da kisitlanirsa hos olmaz bence. dovme ve piercing konusunda da duzeni sabote etmemek acisindan veya cocuklarin birbirlerine ozenmemeleri acisindan yine ilkokulda olmamasi gerektigini dusunuyorum. dusunulmeden, akli ermeden alinmis bir karar gelecegini etkileyebilir. ilkokulda dovme yaptirmis bir cocuk ilerde bu yuzden istedigi meslegi secemez belki de. kendi kararlarini verebilecek olgunlukta serbestlik gelmeli bu konuda diye dusunuyorum. lise veya universitede serbest olabilir fikrimce.

Ben örtüyü yasaklayanlara oy vermedim ki. Örtüyü kim yasaklattı ve kim yasakladı söylermisin.

bu soruyu ben sordum sizlere,siz cevaplayın
hangi partiymiş bu?
En baştan anlatayım. Süleyman Mercümek'in paraları Tansu'nun örtülü ödeneğin yolsuzluğuna sardılar örtülü mercimek hükümeti kurdular. Herşey gösteriş idi. Bir gazeteci hanım el uzattı günah diye sıkmadı. Tansu'nun elini hiç bırakmadı. Vs vs...
Birgün boşboğazlık yapıp ''Örtülü kızlara rektörler dekanlar hatta herkes saygı duruşuna duracak'' diye çok kötü bir beyanat verdi. Sanırım o gün birçok kapalı kişinin ağzı kulaklarına varıyordu. Öyle değil mi? Durup dururken durgun suyu bulandırmanın anlamı neydi? Uyuyan yılan neden uyandırıldı? Biraz düşünün. Daha sonra ne oldu?:
Örtü reklamı donsuzlara yaradı
Şeriatı istismar dinsizlere yaradı
Türklük neymiş dediler kansızlara yaradı.

Şunu da iyi bilin ki Milli mücadeleye katılmayan hiç kimseye ben saygı duruşuna durmam. Çıplak veya örtülü farketmez

yani yasağı kim getirmiş bu adammı ?
bu yorum ne alaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…