- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.401
- 298
- Konu Sahibi Kutudakalansonuykuhapi
-
evet başörtünün zararlarınıda duyduk,dağılabiliriz : )
kaldı ki başörtü zararlı olsaydı,zaten ALLAH örtünmemizi emretmezdi
malum dinimizde vücuda zarar olan herşey yasak
gerçi kime ne anlatıyorum,şimdi gelir bir sürü süslü cümleler kurar
birazda beğeni aldımmı off tamam tadından yenmez
bak herkes beni haklı buldu taaaaammmmııı : )
Vaov türbanın zararları ve rekor beğeni ne kindir ki böyle içinizi kemirdi durdu
Hacı- Bacı hükümetinin verdiği beyanatların hiç suçu yok mu? Serbest olan başörtüyü ''Herkes sizlere sayg duruşuna duracak'' beyanatını vererek yıldırımı üzerine çekmedi mi? ''İmam Hatip ön bahçemiz arkamız bahçemizdir'' demedi mi? Türk gençleri hiç kimsenin bahçesi tarlası değildi. Başbakan Türk Milletinin hizmetkarıdır.
Kahvehanedeki Hüssiin Ağa değildir başbakanlık aklına her geleni söyleyemezsin. Kahvehanedeki Hüssiiin Ağa konuşabilir.
Bir de yasağın kalkmasına isyan eden bir güruh var ama onu da yabana atmayalım
bu beyanları verdi diyemi yasak geldi,sizde bu yasağı haklı buldunuz yani öylemi?
adamlar başörtüyü zaten istemiyor,80 li yıllardada vardı başörtü yasağı
bu cümlelere gerek varmı
bu sözler ne kadar doğru her konuda bu sözleri söylüyorsun
bi belge varmı elinde bu cümlelerin söylendiğine dair,benim bilgim yok
yanı bunlarlamı aklıyosunuz kendinizi,yazmaya gerek yok uzadıkça uzayacak
sonuca varamıcaz herzamanki gibi.
Iste sorun burda basliyor herkes senin inandigin allaha inanmiyor. Ya da herkes islama ayni sekilde inanmiyor. Sen boyle dalga gectikce uzatmaya luzum gormuyorum. Farkliliga kapalisin. Tek dogru sen degilsin.
Burda hem sağ parti hem sol partiler etkiliydi. 3 harflilerden DYP CHP DSP MHP TSK MGK; 2 harflilerden RP; 4 harflilerden ANAP etkili oldu.türbanı sağ partilermi yasakladı,peki bunda chpnin rolü yokmu?
Ilk basortusu tartismalari ankarada ilahiyat fakultesinde cikmisti. Ilahiyat hocalari basortulu kiz istemiyordu. Cok cirkin seyler oldu bu ulkede ebedi. Chpden tiksinirim ama her seyin sorumlusu onlar degil. Biraz kitap oku. Chp bunlari tek basina yapacak kadar guc toplayamadi hicbi zaman. Bu derin konularin burda ozeti gecilmez.
1970lerde kadinlarimiza mahalle mahalle gezip basortulerini attirip turban baglama sekli ogreten sonra da bu turban siyasi simgedir yasaklanmalidir diyen zihniyetler yonetti bu ulkeyi.
he arayada biraz kitap oku lafı sıkıştırıldı ya tam oldu işte
nedense bunları söyleyen hep sizsiniz,oku cahil,hiç bişey bılmıyorsun
ben zaten çok bilgiliyim demedim ama sizleride bu konularda hiç bilgili görmedim
çünkü yalan dolan haberlere inanıyorsunuz bazen,sırf düşüncenize uyuyor diye
her kitabın yazarına güven olmaz
ne gizliymiş başörtüsü yasağının tarihçesi,anlatında anlayalım
kimler yapmış,bu güçler kimmiş,o zaman herkes herkese git kitap oku desin,burası paylaşım alanı değilmi?
dalga geçmiyorum,aslında sizin nasıl dalga geçtiğinizi anlatıyorum
çünkü alay etmeyi siz iyi bilirsiniz
ALLAH inancının olmadığını biliyorum,bu örneği kendimiz için verdim zaten
herkes islama aynı şekilde inanmıyor demek ne kadar yanlış bi cümle
din tektir,değişmezki,sencesi bencesi olmaz bu işin,öyle düşünenler yanlıştalar
tek doğru ben değilsem,sen hiç doğru değilsin,bana göre.
İşte desenize bizim derdimiz dini özgürlük, inanç özgürlüğü değil sadece türban özgürlüğü diye.Sanki yıllardır İslami kıyafetle okulla gitti çocuklar da museviler geri kaldı
türban yasağı kalktı diye,kimseye zorla başını kapattırmazlar merak etme
şu an sesiniz çıktığı kadar ,yasak varken çıksaydı ya
anlaşılamayan bir durum var ortada... bende kapalıyım 20 yaşında kapandım... ondan öncesinde aklının ucundan geçti mi diye sorarsınız hayır geçmedi anne tarafım kapalıdır hatta kapanana kadar onlar için ben yoktum diyebiliriz.. bi zaman var insan istediğini yaşamakta özgürdür derken bundan bahsediyoruz biz şimdi okullarda türban yasaklanmadı aa çok iyi oldu diyebilirsiniz ama bu bazı kesimin ekmeğine yağ sürdü 5. sınıfa giden bir kızın ben illa kapanıcam okul izin vermiyo demesinin imkanı yok. bu durum ailelere yaradı psikopat bi akrabımız vardı kızı açıktı öyle baskılar yaptı ki 13 yaşındaki kıza şaşarsınız ama sorsak dinde zorlama yok deriz. bir kesim mutlu olucak diye büyük bir çoğunluğun sessiz çığlıklarına kulaklarınızı tıkıyorsunuz. bu durumu savunanlar sizde çok iyi biliyorsunuz büyük bir kesimin ailesi tarafından zorlanacağını.
en çok baskı altında olacak çocuklar için üzülüyorum....kesinlikle hak veriyorum
üniversite bir arkadaşım vardı kapalı
o zamanlar türban yasaktı sabah başını açıyodu akşam eve giderken kapatıyodu
bir gün konuşma sırasında inşalllah türban serbest olmaz, bir okulda nefes aldığımı hissediyorum ,aile baskısıyla kapandım ben bir türlü içime sinmedi daha da dinden soğudum
inşallah ileride evleneceğim kişi açılmama izin verir yoksa ömür boyu bu işkenceyi çekmek zorundayım diyodu
çok üzülüyodum haline
bir de böylesi var her örtünen ilahi aşkla örtünmüyo onların özgürlüğü ne olacak?
en çok baskı altında olacak çocuklar için üzülüyorum....
dine saygı duymayan ama dinciyim diye ortada dolananlardanda nefret ediyorum.
çoğunluğun içinde bişeyler hep eksik kalıcak aslında çok basit olan şeylere özlem duyacaklar..
bide ortada doğru yanlış diye bişey varsa bırakın birey buna kendi karar versin tamam belki çok güzel bişey türbanın ilkokula kadar inmesi ama bizim ülkenin yapısı bu kadar özgürlüğü kaldırcak durumda değil. baskıcı bi milletiz zaten...üniversite çağına gelmiş bir kıza bile baskı yapılıyosa bu memlekette çocukların vay haline
bahsettiğim arkadaş güneşlenmek nasıl bir duygu,bikini giymek şort giymek nasıl bişe hiç bilmiyorum diye üzülüyodu
halbuki özgür bıraksalar herkes kendi iradesiyle hareket etse daha çok amaca ulaşılmaz mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?