- 29 Temmuz 2013
- 307
- 72
- 53
- Konu Sahibi Kutudakalansonuykuhapi
-
Paylaştığınız haberlere kaynak eklemeyi unutmayın, konuyu kapatmak zorunda bırakmayın beni
Piercing, hertürlü takı, saç boyası, makyaj, kolsuz bluz, diz hizsasının üstünde etek, topuklu ayakkabı zaten yasaktı, yeni birşey değil bu ama çocuklar uyuyor muydu? Çoğu uymuyordu, bunda da suçlu aileler, 2 karış kızların saçlar boyalı, yüzler makyajlı, uyarmak istediğinde anneler kıyamet koparıyor.
Yönetmelikte yer aldı diye uyulacak mı? Bence hayır çünkü çocuklardan önce veliler tepki gösterip makyajlı kızı okula alınmadı diye okul basıyor.
Yalnız acayip bir tezatlık var, makyajlıyı alıyorsun, formalıyı içeri sokmuyorsun, araya farklı bir mevzu sokuyorum ama okul, eğitim konularında doluyum, geçen gece haberlerde seyrettim, bu sene okul pantolonları değişince çoğu veli geçen sene kıyafete masraf yaptı diye haklı yere yeni pantolon almamış, var olan okul pantolonu ve lacostuyla gelen çocukları okula almamışlar, yazıktır çocuk okul kıyafetiyle gelmiş neden almıyorsun? Her yıl okul kıyafeti değişir mi arkadaş? Kim üretiyor bu okul formalarını? Neden heryıl değiştiriliyor?
________
dusduru belki eski yönetmelikte tam olarak belirtilmemiş olabilir yasaklar, o yüzden de yeni eklemiş olabilirler
Her sene itinayla okul kıyafeti değişikliğinde acayip istikrarlılar, kimse de buna dur demiyor. Serbest dendiği zaman bile çocuklar okula formayla gitti.Birilerinin ceplerinin rızası için okul kıyafetleri değişmelidir. Birde önce kıyafet serbest dendi çoğu okul kıyafetini attı. Daha sonra kıyafet zorunlu dendi yeniden velilere kıyafet aldırıldı. Oyun içinde oyunlar.
Her sene itinayla okul kıyafeti değişikliğinde acayip istikrarlılar, kimse de buna dur demiyor. Serbest dendiği zaman bile çocuklar okula formayla gitti.
Lisede 3 yıl her sene yeni forma aldım, 4. yıl yine değişti artık sinirlendim, son senemiz bana hiçbir güç yeni kıyafet aldıramaz deyip resti çektim valla
Ben tek çocuk okutuyorum, benim tepem attıysa 2-3 çocuk okutanların halini düşünün.
gulay_gulay,
çok şükür ben liseden mezun ettim geçen sene, darısı diğer velilerin başına, bizim yeni sorunumuz üniversite sınavları, bakalım ygs-lys sonrası neler yaşayacağız?
Evet doğru söylüyorsun, konu kıyafet ve kıyafete serbestlikse ve bu serbestlikte inanç özgürlüğü ön plandaysa erkek çocukları da sakal ve İslam'a uygun giyimle gelmek isteyecektir, Yahudi bir ailenin çocuğu da kendi dini inancına göre giyinmek isteyecektir, istemekte haklılarda, özgürlük her inanca uygun sağlanmalı.
Ya aslında bir takım özgürlükler sağlanacaksa okul forması tümden kalksa, sanırım eğitim sisteminde Amerikan modeli uygulanacakmış, o zaman kılık kıyafette Amerikan modeli olabilir, serbest giyim, isteyen dini giyimle gelebilsin, saçını sakalını uzatsın.
İlk öğretim kısmında belli kriterler olsun ama orta okul, lisede serbestlik uygulasınlar o zaman.
Eğer her sene okul forması değişiyorsa bu eski yazılanları kapsamıyor diye biliyorum,genellikle lise 1 başlayanlara aldırıyorlar size aldırmamaları gerekirdi normalde.benim de gördüğüm bazı okullarda 2 sene üst üste forma değişimi yaptılar ama bu değişm üst sınıfları kapsamadı onlar yine eski formalarıyla gittiler lise 1 leri kapsadı.Her sene itinayla okul kıyafeti değişikliğinde acayip istikrarlılar, kimse de buna dur demiyor. Serbest dendiği zaman bile çocuklar okula formayla gitti.
Lisede 3 yıl her sene yeni forma aldım, 4. yıl yine değişti artık sinirlendim, son senemiz bana hiçbir güç yeni kıyafet aldıramaz deyip resti çektim valla
Ben tek çocuk okutuyorum, benim tepem attıysa 2-3 çocuk okutanların halini düşünün.
Eğer her sene okul forması değişiyorsa bu eski yazılanları kapsamıyor diye biliyorum,genellikle lise 1 başlayanlara aldırıyorlar size aldırmamaları gerekirdi normalde.benim de gördüğüm bazı okullarda 2 sene üst üste forma değişimi yaptılar ama bu değişm üst sınıfları kapsamadı onlar yine eski formalarıyla gittiler lise 1 leri kapsadı.
kararsız,
senin yaşadığın ülkede heryıl okul forması değişmiyordur, bizim burda birde böyle bir sorun var yoksa serbest kıyafette çocukların acımasızlıkları konusunda senle hemfikirim.
Hatta okul forması mı serbest kıyafet mi tartışmaları ilk başladığı zamanlar ihtiyaç sahibi çocuklar, maddi imkanları yetersiz aileleri düşünerek okul forması fikrini destekledim lakin bugün gelinen nokta ortada, heryıl kıyafet değişikliği yapıyor okullar, bu yıl lacost hırka, diğer yıl pantolon, etekler değişiyor, ertesi yıl komple tüm forma değişime uğruyor ve bu da velilere ciddi bir maddi külfet getiriyor.
Anlayacağın bir ortasını bulamadık biz, benim zamanımda ilkokulda önlük vardı, 5 yıl önlük giydik, anneler önlüğü biraz büyük alır, etek kısmını da çok kesmez içeri fazla fazla kıvırıp bastırır, çocuk büyüdükçe etek payı açılarak çocuk mezun olana kadar o önlükle idare edilirdi, çocuk fazla serpildiyse ailede okuyan diğer çocukların önlükleri istenir veya konu komşudan temin edilirdi.
Şimdi konu komşudan da temin edemezsin forma durduğu yerde durmuyor çünkü, birde bu formalar önlük gibi değil, önlük dediğin pazarda bile satılırdı, forma mağazalarda satılıyor, o yüzden de bir okul kıyafetine 100 ila 600 lira arası para ödüyor veliler.
Ayakkabısı, çantası, kırtasiye malzemeleri derken epey bir meblağ çıkıyor ortaya, bu yönden düşününce de insanlar zaten maddi sıkıntı içinde bir formaya 100 lira harcarsa ne olur halleri diyorum içimden, günlük kıyafeti 5-10 liraya tek tek pazardan alabiliyorlar hiç olmazsa, sonra bizim kadınlarımız beceriklidir, çoğu dikişi, örgüyü bilir, çocuğuna birşeyler örer, çocuğuna örmese dışarı dantel yapar sattığı dantelin parasıyla pazardan kıyafet alır pırıl pırıl giydirir evladını.
Son paragrafında altını çizdiğin kısımlarsa burda da yaşanabilir, yaşanma olasılığı var fakat yasaklamak çözüm değil.
Ne baş örtüsü takan ne de başı açık kadınlara, inancı ne olursa olsun insanlara yasak konulmasına karşıyım. Yasakla hiçbirşeyi halledemiyoruz, aksine bir süreliğine üstünü kapatmış oluyoruz.
Başı açık çocuklara o lafları söylemenin yasaklama veya yasağı ortadan kaldırmayla ilgisi de yok, tümüyle toplum bilinciyle alakalı bir durum bu.
İnsanlar bilinçli olur, inandığı dini gerçekten öğrenirse, inandığı dinin kitabında yazan her ayeti özümserse, inandığı dinin peygamberini örnek alırsa çocuğunu da o düşünce yapısıyla yetiştirir.
Bu konularda ahkam kesmek bana düşmez tabii, bende bildiğim kadarım fakat en azından şunu biliyorum hangi dine, mezhebe, görüşe sahip olursak olalım, insanoğlu karşısındakine hoşgörüyle yaklaşmalı, kıymet vermeli, kendini diğerinden üstün görmemeli, zaten Dünya'da yaşanan pek çok fenalık, savaş, zulüm hoşgörüsüzlükten, cana kıymet verilmemesinden, kendini ve kendi ırkını üstün görmekten olmuyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?