Türban serbest ama Dövme ve piercing yasak !

ben açığım arkadaşlar ama kapalı olana da karşı değilim biz müslüman bir ülkede yaşıyoruz ben türban konusunda (isteyenlerin ve hakkıyla kapanan insanların ) kapanmasını desteklıyorum ama dovme ve piercing konusu yasak olmalı mı olmamalı mı karasızım çünkü yani bu tarz şeyler sağlığa zararlı ve o yaş çocuklar için ( ortaokul lise ) özentilikten ve kendını değerlerinden bağımsız gösterme okul ve arkadaş ortamında lider olma 1. kız ve 1. erkek olma çabasından dolayıdır . insan tabı kı belırlı bı yaşa geldiğinde ıstedığını yapar yaşar ama o zamanlar ıcın saglık acısından erken ve olmaması gerekır bence .
ve ben bunu nasıl yanlıs buluyorsam ogrencılerın zorla ımam hatıp lıselerıne yollanmasını da yanlıs buluyorum ...

Birilerinin ceplerinin rızası için okul kıyafetleri değişmelidir. Birde önce kıyafet serbest dendi çoğu okul kıyafetini attı. Daha sonra kıyafet zorunlu dendi yeniden velilere kıyafet aldırıldı. Oyun içinde oyunlar.

Her sene itinayla okul kıyafeti değişikliğinde acayip istikrarlılar, kimse de buna dur demiyor. Serbest dendiği zaman bile çocuklar okula formayla gitti.
Lisede 3 yıl her sene yeni forma aldım, 4. yıl yine değişti artık sinirlendim, son senemiz bana hiçbir güç yeni kıyafet aldıramaz deyip resti çektim valla
Ben tek çocuk okutuyorum, benim tepem attıysa 2-3 çocuk okutanların halini düşünün.

1.si zaten bunlar yasak olan şeylerdi
2.si dövme ve piercing sağlığa zararlı şeyler zaten yasak olmasından yanayım.
3.sü kim neyi isterse onu giysin

bir demokrasiden bahsediliyorsa türban da yasaklanamaz şort da.

Allah sizlere sabır versin.
Bu yapılan son mevzuaat anayasaya aykırı. Kızlar örtülü gelecek de sarıklı gelmek isteyen veya sünneti seniyedendir die asalı gelmek isteyen erkek öğrenciler de olabilir

gulay_gulay,
çok şükür ben liseden mezun ettim geçen sene, darısı diğer velilerin başına, bizim yeni sorunumuz üniversite sınavları, bakalım ygs-lys sonrası neler yaşayacağız?

Evet doğru söylüyorsun, konu kıyafet ve kıyafete serbestlikse ve bu serbestlikte inanç özgürlüğü ön plandaysa erkek çocukları da sakal ve İslam'a uygun giyimle gelmek isteyecektir, Yahudi bir ailenin çocuğu da kendi dini inancına göre giyinmek isteyecektir, istemekte haklılarda, özgürlük her inanca uygun sağlanmalı.

Ya aslında bir takım özgürlükler sağlanacaksa okul forması tümden kalksa, sanırım eğitim sisteminde Amerikan modeli uygulanacakmış, o zaman kılık kıyafette Amerikan modeli olabilir, serbest giyim, isteyen dini giyimle gelebilsin, saçını sakalını uzatsın.
İlk öğretim kısmında belli kriterler olsun ama orta okul, lisede serbestlik uygulasınlar o zaman.

Ben çocuğumu kippa (Musevi başlığı) ve Musevi kıyafetleriyle okula göndersem hangi okul alacak? Varsan baksan "dini kıyafet" ama ben veli olarak o okulda rezalet çıkarmazsam o çocuk okula alınmaz. Bunu da hepimiz biliyoruz.
"Dini kıyafet"ten kasıt İslami kıyafet sadece. Nasıl din kültürü dersi aslında İslam kültürü ise.

Aslinda ilginç olanda benim yasadigim yerde veliler artik üniformanin geri dönmesini istiyorlar. Burda kiyafetler her okulda serbest fakat çoçuklar artik çok acimasiz oluyorlar. Kiyafet markali degil diye, yada baze (ucuz) magzalardan geldigi için birçok çoçuk ezilip, alay ediliyor.

Yani bu kiyafet meseleleri demokrasi ile, dini özgürlük ile alakasi yoktur. Ilk basta burda çoçuk psikolojisi ve ergen psikolojisi düsünülmesi gerek. Daha önce dedigim gibi, burda türban özgür olan okullarda, türban takmayan kizlara o...., f... felan deniliyordu. Ve haliyle türban yasaklandi.

Yani bu dini özgürluk/demokrasi terimler çok hosta, pratikte negatif sonuçtlara yol açiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
kararsız,
senin yaşadığın ülkede heryıl okul forması değişmiyordur, bizim burda birde böyle bir sorun var yoksa serbest kıyafette çocukların acımasızlıkları konusunda senle hemfikirim.

Hatta okul forması mı serbest kıyafet mi tartışmaları ilk başladığı zamanlar ihtiyaç sahibi çocuklar, maddi imkanları yetersiz aileleri düşünerek okul forması fikrini destekledim lakin bugün gelinen nokta ortada, heryıl kıyafet değişikliği yapıyor okullar, bu yıl lacost hırka, diğer yıl pantolon, etekler değişiyor, ertesi yıl komple tüm forma değişime uğruyor ve bu da velilere ciddi bir maddi külfet getiriyor.

Anlayacağın bir ortasını bulamadık biz, benim zamanımda ilkokulda önlük vardı, 5 yıl önlük giydik, anneler önlüğü biraz büyük alır, etek kısmını da çok kesmez içeri fazla fazla kıvırıp bastırır, çocuk büyüdükçe etek payı açılarak çocuk mezun olana kadar o önlükle idare edilirdi, çocuk fazla serpildiyse ailede okuyan diğer çocukların önlükleri istenir veya konu komşudan temin edilirdi.

Şimdi konu komşudan da temin edemezsin forma durduğu yerde durmuyor çünkü, birde bu formalar önlük gibi değil, önlük dediğin pazarda bile satılırdı, forma mağazalarda satılıyor, o yüzden de bir okul kıyafetine 100 ila 600 lira arası para ödüyor veliler.

Ayakkabısı, çantası, kırtasiye malzemeleri derken epey bir meblağ çıkıyor ortaya, bu yönden düşününce de insanlar zaten maddi sıkıntı içinde bir formaya 100 lira harcarsa ne olur halleri diyorum içimden, günlük kıyafeti 5-10 liraya tek tek pazardan alabiliyorlar hiç olmazsa, sonra bizim kadınlarımız beceriklidir, çoğu dikişi, örgüyü bilir, çocuğuna birşeyler örer, çocuğuna örmese dışarı dantel yapar sattığı dantelin parasıyla pazardan kıyafet alır pırıl pırıl giydirir evladını.

Son paragrafında altını çizdiğin kısımlarsa burda da yaşanabilir, yaşanma olasılığı var fakat yasaklamak çözüm değil.
Ne baş örtüsü takan ne de başı açık kadınlara, inancı ne olursa olsun insanlara yasak konulmasına karşıyım. Yasakla hiçbirşeyi halledemiyoruz, aksine bir süreliğine üstünü kapatmış oluyoruz.

Başı açık çocuklara o lafları söylemenin yasaklama veya yasağı ortadan kaldırmayla ilgisi de yok, tümüyle toplum bilinciyle alakalı bir durum bu.
İnsanlar bilinçli olur, inandığı dini gerçekten öğrenirse, inandığı dinin kitabında yazan her ayeti özümserse, inandığı dinin peygamberini örnek alırsa çocuğunu da o düşünce yapısıyla yetiştirir.

Bu konularda ahkam kesmek bana düşmez tabii, bende bildiğim kadarım fakat en azından şunu biliyorum hangi dine, mezhebe, görüşe sahip olursak olalım, insanoğlu karşısındakine hoşgörüyle yaklaşmalı, kıymet vermeli, kendini diğerinden üstün görmemeli, zaten Dünya'da yaşanan pek çok fenalık, savaş, zulüm hoşgörüsüzlükten, cana kıymet verilmemesinden, kendini ve kendi ırkını üstün görmekten olmuyor mu?

Son düzenleme:
Eğer her sene okul forması değişiyorsa bu eski yazılanları kapsamıyor diye biliyorum,genellikle lise 1 başlayanlara aldırıyorlar size aldırmamaları gerekirdi normalde.benim de gördüğüm bazı okullarda 2 sene üst üste forma değişimi yaptılar ama bu değişm üst sınıfları kapsamadı onlar yine eski formalarıyla gittiler lise 1 leri kapsadı.

bizim özgürlük anlayışımız da bu kadar işte..
türbana saygı duymamızı bekleyenler de şimdi çıkmış yasak olmalı bence de diyor..
siz saygı duymadan nasıl saygı bekliyorsunuz..
herkesin kendi sağlığı ailesi izin verdikten sonra kim karışır buna kime neeee.. aynı türbanda oldugu gibi..

bence herkes istediğini yapsın, bu türban konusundan hala birileri nemalanıyo çünkü, millet bu konuda birbirine girdikçe nemalanma katsayısıda artıyor, artık milletçek şu konuya nokta koysakta daha önemli şeylerle ilgilensek

Son sınıflar diretmiştir almayacağız son senemiz diye, 12. sınıf öğrencilerine mezun olacakları için çok ısrarcı olmazlar ama 10. sınıf öğrencisine aman çocuğum sen alma, olan formanla gel demiyorlar, 10. sınıftasın 2 yıl daha okuyacaksın o yüzden o formayı da almak zorundasın diyorlar.

Gerçekten agzi açik okudum o yazdiklarini. Hakikatten Türkiyede nasil geçiniyor insanlar? Nereden buluyorlar parayi, nasil çoçuklarini okullara yolluyorlar? En basit forma bile her sene degisiyorsa,.. ne diyecegimi gerçekten bilemedim. Söylemesi kötü fakat burda yasadigim için ne kadar sansli oldugumu anliyorum. Burda defter/kalem gibi seyler okul ücretsiz veriyor çoçuklara. Ki sene basi veliler fazla harcama yapmasin diye. Velilerden okul gezileri için istenilen paralara sinir geldi. Yani okul ancak o sinirin altinda bir meblag sorabilir velilere. Üstelik fakir çoçuklara zaten bu konuda yardim ediliyor.

Yazdiklarini okudugumda aslinda okul sisteminde o kadar çok sorun var ki, insanlar nasil türbani bir sorun haline getiriyor anlamadim. Elbette herkes çoçugunu kendi dinine göre yetistirebilir fakat kurallar olmali. Ben çoçuklarin türban giymelerine karsiyim, yazdigim nedenlerden ötürü.

Bide söyle birsey var, senin son satirlarda yazdigin hosgörü ve sayre çok güzel seyler Mune abla fakat gerçekçi degil. Türkiye halen bir Norveç, isveç degildir. O hosgörü, demokrasi felan Türkiyede yoktur. Daha halen ramazan davulcuya karsi geldigin için evin yakiliyor Türkiyede. Oruç tutulmuyor diye dayak yiyen insanlar var. Hepsini geçtim, bu hükümetten dolayi sadece komsu, komsuya degil, kardes kardese bile düsman oluyor.

Yani bu ortamin içinde küçük çoçuklara türban taktirmak gerçekten yalnis, hosgörü diye birsey yok çünkü. Avrupanin göbeginde türban giymeyen kizlara or*spu felan deniliyorsa, türbanli kizlar kendi aralarinda grup olusturup, türbansiz kizlari kiniyorsa, türban giymelerine baski uyguluyorsa,.. Türkiyede neler neler olur.

Ha ben türbana karsimiyim? Kesinlikle hayir. Ben dar yada kolsuz birsey giymek istersem, baska birisininde kapanma hakki var. Mesela okullarda türbanli ögretmenlere karsi degilim. Herkes dedigim gibi giyiminde serbest, fakat bu küçük çoçuklar için geçerli degildir, heleki bir okul ortaminda hiç degil.

Ohoooo ben sana hangi bir sorunu yazayım ki kararsız, eğitim deyince bizde o kadar çok sorun var ki, bizde yalnızca okul kitapları ücretsiz, geri kalan kırtasiye malzemelerini veliler temin etmek zorunda, ücretli okul gezilerine katılma zorunluluğu yok bizde, gönderebiliyorsan gönderirsin ama okul gezisi ücretlerinde bir sınırlama yok.

İhtiyaç sahibi çocuklara okullardaki okul aile birlikleri yardım ederse eder, sivil insanlardan oluşur bu birlik, yani velilerden, onlarında hepsi ne kadar çalışıyor kesin bir bilgiyle söylemek güç.

Yine ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına aylık okuma parası verir devlet ama onda da belli bir gelirin altında olman gerekiyor, atıyorum ayda 400 liranın altında bir gelirin varsa, ayrıca başvuru yapman lazım, başvuru sonrası eğitim parası verilmesinin garantisi de yok.

Bak şimdi sen şunu da bilmiyorsundur, yazayım da bir kere daha şok ol öğrenciler adrese dayalı sistemle ikamet ettikleri yere en yakın okula kayıt olurlar(-dı artık o da hayal oldu TEOG'la) ama kayıt için okula gittiğinde senden okula bağış adı altında para istenir, ilkokul öğrencisi kaydettiriyorsan 50 lirayla falan kurtarırsın durumu ama lisede en az 250-300 liradan başlar bağış, okul çevrede nam yapmışsa 1000 lira bile istenebilir, bitmedi, Eylül-Ocak, Şubat-Haziran olmak üzere 2 dönem olan eğitim süresi için 1. dönem ve 2. dönem eğitime katkı payı parası ister okul, dönem başına 40 lira isteyende var, daha fazlasını isteyende, yetmedi çocuğun okula başlarken okula bağış parası verirsin üstüne senden 2-3 top A4, temizlik ürünleri ve bilumum kırtasiye malzemeleri de istenir.
Çocuğun anaokuluna gidiyorsa her ay belli bir ücret ödemek zorundasın devlet okuluna+kıyafet+kırtasiye malzemeleri+ekstra ihtiyaçlar talepleri de karşılamak zorundasın.

Okulları da istekleri yüzünden suçlayamıyorum çünkü devletin onlara ayırdığı bütçe yetersiz, her okula bir temizlik görevlisi sağlıyor devlet, 2. sini kendi imkanlarıyla işe almak zorundalar, kapılara güvenlik koymaları gerekiyor, o da cepten, okulun bakım onarımı için devlet yardımı yetersizse mecbur yine okul kendi karşılamak zorunda kalıyor.

Daha yazarımda valla ben yazdıkça sen şaşırmaya devam edersin, gördün mü sıkıntılardan son paragraflarında yazdığın demokrasi konularına değinemiyorum bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…