Türban serbest ama Dövme ve piercing yasak !

Eğer birilerinden hesap soracaksan Tansu'ya Erbakan'a İsmail Hakı Karadayı'ya Ecevit'e sor. Bizim suçumuz değil.
sizde hesap soracaksanız gidin akpye sorun,oy verenlerden değil
dediğinizi kendiniz yapıyorsunuz,niye eceviti,bi takım komutanları seven siz değilmisiniz
hesap sorulurmu hiç öyle insanlardan
sağ partiler deniyorda,her sağcı her sağ partiyimi tutuyor
sığ düşünce deyip duruyorsunuz ya,alın işte sizin sığ düşünceleriniz.

sizde hesap soracaksanız gidin akpye sorun,oy verenlerden değil
dediğinizi kendiniz yapıyorsunuz,niye eceviti,bi takım komutanları seven siz değilmisiniz
hesap sorulurmu hiç öyle insanlardan
sağ partiler deniyorda,her sağcı her sağ partiyimi tutuyor
sığ düşünce deyip duruyorsunuz ya,alın işte sizin sığ düşünceleriniz.

1- Ben senden hiç hesap sormadım. Hesap sorma ihtiyacım da yok.
2- Ben Ecevit e hic oy vermedim. Çok ağır eleştiriler yaptım. Ecevit'in koalisyon ortaklarını da ağır eleştirdim.
3- Bir takım komutanlar değil ben Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en küçük rütbesinden en büyük rütbesine kadar bütün mensuplarını severim.
4- Eğer bir mağduriyetiniz varsa mahkemelere gitmeniz gerekiyor
5- Ben Milli Mücadeleye katılanlar hariç babama bile saygı duruşuna durmam

İyi de başörtüsüyle bir mi tutuyorsunuz diyenler
Demek ki başörtüsü bizim için önemli bir şey değil
Yani siz onu bir tutulamayacak kadar önemli buluyorsunuz, saygı duyarım
Ama biz bulmuyoruz, ben bulmuyorum yani
Sizin baktığınız pencereden bakmıyoruz ki olaya
Kastedilen bu geniş pencerelerden bakalım lütfen...

İyi de başörtüsüyle bir mi tutuyorsunuz diyenler
Demek ki başörtüsü bizim için önemli bir şey değil
Yani siz onu bir tutulamayacak kadar önemli buluyorsunuz, saygı duyarım
Ama biz bulmuyoruz, ben bulmuyorum yani
Sizin baktığınız pencereden bakmıyoruz ki olaya
Kastedilen bu geniş pencerelerden bakalım lütfen...

Önemli önemli değil konusundan farklı bir konu. Herkese göre birşeyler önemlidir. Buradaki konu temel hak ve hürriyetler konusu olan Anayasal bir konudur. Ardından din ve vicdan hürriyeti gelmekte. Benim hürriyetlerimi yaşamam için senin de hürriyetlerini yaşaman gerekir. Kamplaşma cepheleşme gibi tavırlarla bu işin içinden çıkamayız. Ama inançlarımızı hiçbir siyasetçiye rant ve kazanç kapısı da yapmamamız gerekir. Herkesi iyi düşünmeye davet ediyorum. Düşünce suçu işlemekten korkmayın. İnsan düşünen canlıdır.

Ben çocuğumu kippa (Musevi başlığı) ve Musevi kıyafetleriyle okula göndersem hangi okul alacak? Varsan baksan "dini kıyafet" ama ben veli olarak o okulda rezalet çıkarmazsam o çocuk okula alınmaz. Bunu da hepimiz biliyoruz.
"Dini kıyafet"ten kasıt İslami kıyafet sadece. Nasıl din kültürü dersi aslında İslam kültürü ise.
Sanki yıllardır İslami kıyafetle okulla gitti çocuklar da museviler geri kaldı

Garip..
Ya baş örtüsüde sorun olucak bakın..
Peercing falan bi kavga anında çekme falan olurda bi zarar gelir diye yasaktı..
Ama baş örtü çekilince dinen sakıncası var..
Ya ne bileyim çok garip bi hale gidiyoruzz..
Kime ne ya kim açık kim peercingli hızmalı dövmeli veya kapalı sanane yani..
Sanki hiç beklenmeyen kişilerden beklenmedik hareketler görmüyoruzda bi bu eksikti..
Valla bazı açıklarda abartıyo kapalılarda..
Giyinmeyi değil davranışlarındaki tutarsızlığı..

Dovmenin 16 yasinda yapmakla 18 yasinda yapmak arasinda cok bi farki yok. Cocugum ozenir de yaptirmak isterse ben onu kisitlayip bunu buyuk mesele haline getiremem.

Ben azcik kafami kapamak zorunda kalsam kasinti mahvediyor beni. Kafada kepek yapiyor. Sac dokulmesine sebep oluyor. Deri dogal haliyle hava almasi gereken bi yapi ve bence dogal olana mudahaledir turban. Dermatologlar eve geldiginizde mutlaka basortunuzu acmanizi sacinizi islakken kurutmadan asla ortmemenizi ogutluyor zaten.

Her neyse herkes kendi cocugunun sagligini dusunsun yani. Sen dovme yaptirtmazsin zararli diye ben de basini kapattirmam.
Vaov türbanın zararları ve rekor beğeni ne kindir ki böyle içinizi kemirdi durdu

Bir de yasağın kalkmasına isyan eden bir güruh var ama onu da yabana atmayalım
Güruh grup kitle gibi ayrıştırmalar hatalı. Türk vatanı ve Türk Milleti bir bütündür bölünemez.
Kamplaşarak cepheleşerek bir yere varamayız. Ne zaman enflasyon yüksek çıksa, devalüasyon olsa ben kendimi bu tartışmanın içinde buluyorum. Bu bir tesadüf mü? Tesadüf yoktr; tesadüfün de bir matematiği vardır. Acayip oyunlar oynanıyor.

Güruh grup kitle gibi ayrıştırmalar hatalı. Türk vatanı ve Türk Milleti bir bütündür bölünemez.
Kamplaşarak cepheleşerek bir yere varamayız. Ne zaman enflasyon yüksek çıksa, devalüasyon olsa ben kendimi bu tartışmanın içinde buluyorum. Bu bir tesadüf mü? Tesadüf yoktr; tesadüfün de bir matematiği vardır. Acayip oyunlar oynanıyor.
Tamam o zaman ben kafamı kuma gömeyim de görmeyeyim o kesimi

1- Ben senden hiç hesap sormadım. Hesap sorma ihtiyacım da yok.
2- Ben Ecevit e hic oy vermedim. Çok ağır eleştiriler yaptım. Ecevit'in koalisyon ortaklarını da ağır eleştirdim.
3- Bir takım komutanlar değil ben Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en küçük rütbesinden en büyük rütbesine kadar bütün mensuplarını severim.
4- Eğer bir mağduriyetiniz varsa mahkemelere gitmeniz gerekiyor
5- Ben Milli Mücadeleye katılanlar hariç babama bile saygı duruşuna durmam
ecevite yada refah partisine nasıl oy vereceksinki zaten : )
bi kere yaşımız yetmiyordu,ben ilk oyumu akpde kullandım
he sen küçükken oy kullanıyorsan bilemem : )
sen hesap sormadın öylemi,ben hepiniz için diyorum
burda forumda genel olarak yazıyorsunuz,sonuçta aynı düşüncede değilmisiniz
kaç kere senin yazılarınıda gördüm
işte oy verenler falan diye,mahkemelere gidildi o yıllarda ne faydası görüldü?
bunu bilmiyormuş gibi konuşma
TSK nın tüm komutanlarını seviyorsun başörtüsüne dine karşı olanlarınıda seviyormusun peki?
demin bir askerin adını vermişsin mesela al bundan hesap sor diye,bu asker hakkında düşüncelerin neler?
bana saygı duymayan birini sevmem ben
hesap sormama lüzüm yok,bana değil ALLAH'a hesap verecekler bir gün
bugün akpyi karalayanlar,chpnin her yaptığını kolladılar
adamlar dini başörtüyü istemiyor,siz çıktınız onları savundunuz
ay yok chpnın başına şu gelseydi,ay bu kadın chpnın başına çok yakışırdı diye muhabbetler döndü burda
herkesin ne olduğunu biliyor bu millet
akp yolsuzluk yaptı iddiası oldu ya,bu iddia chp için olsaydı kimsenin gıkı çıkmazdı
akp neden istenmiyor sırf muhafazakar olduğu için,yolsuzluklar bahane
zamanında hortumladılar ülkeyi,şimdi hortumlayamıyorlar bu yüzden bu sinir
bizler mağdur olmamıza rağmen sizin gibi hesap sormadık ama
sizler hala hesap soruyorsunuz bize,bitmedi bitmeyecek.
mağdurları oynamayın artık.
bu ülkede en rahat yaşayan,at koşturanlar siz oldunuz siz
hala şikayet hala şikayet.

Son düzenleme:
TSK nın tüm komutanlarını seviyorsun başörtüsüne dine karşı olanlarınıda seviyormusun peki?
demin bir askerin adını vermişsin mesela al bundan hesap sor diye,bu asker hakkında düşüncelerin neler?
ay yok chpnın başına şu gelseydi,ay bu kadın chpnın başına çok yakışırdı diye muhabbetler döndü burda
akp yolsuzluk yaptı iddiası oldu ya,bu iddia chp için olsaydı kimsenin gıkı çıkmazdı

Ülkeyi geçmişte hortumlayanlar varsa ki var iktidar AKP de iken ve tek başına iktidardayken hepsini cezalandırsınlar. Gelin imza kampanyaları düzenleyelim. O çaldı benim oy verdiğim parti de çalabilir mantığı yanlış
Bir dönem örtü üniversitelerde serbestti. Birileri yasaklansın diye elinden geleni yapmadı mı? Hacı- Bacı hükümeti gibi

Ülkeyi geçmişte hortumlayanlar varsa ki var iktidar AKP de iken ve tek başına iktidardayken hepsini cezalandırsınlar. Gelin imza kampanyaları düzenleyelim. O çaldı benim oy verdiğim parti de çalabilir mantığı yanlış
Bir dönem örtü üniversitelerde serbestti. Birileri yasaklansın diye elinden geleni yapmadı mı? Hacı- Bacı hükümeti gibi

türbanı sağ partilermi yasakladı,peki bunda chpnin rolü yokmu?

türbanı sağ partilermi yasakladı,peki bunda chpnin rolü yokmu?
Hacı- Bacı hükümetinin verdiği beyanatların hiç suçu yok mu? Serbest olan başörtüyü ''Herkes sizlere sayg duruşuna duracak'' beyanatını vererek yıldırımı üzerine çekmedi mi? ''İmam Hatip ön bahçemiz arkamız bahçemizdir'' demedi mi? Türk gençleri hiç kimsenin bahçesi tarlası değildi. Başbakan Türk Milletinin hizmetkarıdır.
Kahvehanedeki Hüssiin Ağa değildir başbakanlık aklına her geleni söyleyemezsin. Kahvehanedeki Hüssiiin Ağa konuşabilir.

Back
X