- Konu Sahibi kahvecibaby
-
Benim her iki tüpüm tikaliydi. Tüp bebekle 2. Denememde poztifi aldım. Rabbim.isteyen herkese nasip.etsin inşallah
Benimde ilk evlat denememdi, kendimi sağlıklı sanarken meğer sağ tüpüm yarı tıkalıymış bu yüzden 7. Ay sonunda gebe kaldım ama dış gebelikmişlaporoskopi ile ameliyat oldum , iyileşmeye çalışıyorum..
Bende o riski bir daha alamayacağımı düşündüğüm için tüp bebek araştırmaya başladım.
Ne yapalım gerekirse tüp bebek olur..
Sol tüp sağlam bile olsa ben o riski yeniden alamam ya sağdan yumurtlarsam yine
Çok korkunç bi süreç oldu bu dış gebelik süreci, bende içimi dökecek yer arıyorum
Tamamda canım ben tedavi görürken tüpün tikanik olmasi hamile kalmana engel değil ama ilerki aylarda tüplerde ki sıvı rahimin içine bosalabilir ve bebeğe zarar verebilir demişti. Bunun için tüpün açılması lazım acilmasada alınması gerekir demişti.. Sizinkinin durumunu tam bilmiyorum inşallah tekrar laparoskopiye gerek duymazlar.. Belki tüpleri tıkalı olupta sağlıklı şekilde hamileliği ilerleyen arkadaşlar da vardır siz iyice bi arastirin..hayır söylemedi. rahim filminde sıvının gitmediğini kasılmadan kaynaklanabileceğini bu tür durumlarda yüzde 60 oranında tüplerin açık olduğunu söyledi. sonra doktor değiştirdim durumumu anlattım tekrar hsg çekmek yerine laparoskopi yapmanın daha uygun olacağını söyledi. ameliyat sonrası da tüplerimin ikisininde tıkalı olduğunu 3 farklı yöntem denediğini yumurtalarımın çalışmalarının çok iyi olduğunu söyledi ve tüp bebek önerdi.
Rabbim sana da nasip etsin tek dileğim kimse evlat acısı yokluğu çekmesin canım olur Allah ın izniyle. Kimler hamile kalıyor Rabbim de bizi burdan sınıyor dua et sabah namazından sonra özellikle abdestinle otur kuşluk vakti edilen dua kabul olur muş benim oldu Allah ima şükürler olsun. Güzel dileklrrin için teşekkür ederim canım Allah razı olsunAllah Sağlıkla kavuştursun inşallah arkadaşım bir şey kalmamış doğumaSelametle, bir avazda olsun
darısı da başımıza olsun bana da dua et olur mu, hamilenin duası makbul olurmuş, bir daha bulutların üstünden yere diklemesine çakılmayım böyle, hiç kimse çakılmasın...
Hayır laparoskopi oldum gene açılmadırahim filmi ile acilamadimi
Amin ALLAH razı olsun Darısı isteyenlere olsunRabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin
Merhabalar herkese.. daha önceleri beni hatırlayanlarınız vardır belki. yaklaşık olarak 3 senedir gebelik istiyordum (bu arada 1 evladım var çok şükür) tahliller, testler, hsg çekimi, eşimin kontrollleri derken en son laparoskopi işlemi yapıldı ve tüplerimin tıkalı olduğu söylendi. doktorum bana normal yollarla gebe olamayacağımı bildirdi ve direk tüp bebek önerdi
bu süreci kabullenmem biraz zaman aldı çünkü ilk çocuğum normal yollarla ve normal doğumla dünyaya geldi.. görünen tüp bebek yöntemi.. bilmiyorum hala inanmak zor geliyor.. sadece içimi dökmek istedim.. benim gibi olan var mı bilmiyorum..
[/Q
Benimde ilk evlat denememdi, kendimi sağlıklı sanarken meğer sağ tüpüm yarı tıkalıymış bu yüzden 7. Ay sonunda gebe kaldım ama dış gebelikmişlaporoskopi ile ameliyat oldum , iyileşmeye çalışıyorum..
Bende o riski bir daha alamayacağımı düşündüğüm için tüp bebek araştırmaya başladım.
Ne yapalım gerekirse tüp bebek olur..
Sol tüp sağlam bile olsa ben o riski yeniden alamam ya sağdan yumurtlarsam yine
Çok korkunç bi süreç oldu bu dış gebelik süreci, bende içimi dökecek yer arıyorum Selamın aleyküm. İlk tüp bebek denememden sonra sol tüpümün tıkalı olduğunu öğrendin. Doktor histeroskopi önerdi. Bir kaç kez sülük ve hacamat tedavisinden sonra tekrar rahim Hsg çektirdiğimde sol tüpün açık olduğu gözlemlendi.Merhabalar herkese.. daha önceleri beni hatırlayanlarınız vardır belki. yaklaşık olarak 3 senedir gebelik istiyordum (bu arada 1 evladım var çok şükür) tahliller, testler, hsg çekimi, eşimin kontrollleri derken en son laparoskopi işlemi yapıldı ve tüplerimin tıkalı olduğu söylendi. doktorum bana normal yollarla gebe olamayacağımı bildirdi ve direk tüp bebek önerdi
bu süreci kabullenmem biraz zaman aldı çünkü ilk çocuğum normal yollarla ve normal doğumla dünyaya geldi.. görünen tüp bebek yöntemi.. bilmiyorum hala inanmak zor geliyor.. sadece içimi dökmek istedim.. benim gibi olan var mı bilmiyorum..
Arkadaşım nasıl yani, hag sorasında mı açmış oldu hoca tüpleri, tam nasıl açtığını anlamadım?arkadaşlar merhaba benimde tüplerim kapalıydı tüp bebek denedik olmadı. Sonra ben ameliyat olmaya karar verdim oldum ama sonuç alamadım. çok araştırdım sivastan istanbul ecamor cevat bayrak hocaya gittim durumumu anlattım masaya geçtim evet tüplerin kapalı dedi. sonra yarım saatlik açma işlemi uyguladı baya uğraştı sonrasında ilacın tüplere geçtiğini gördüm tamamdır tüplerin açıldı dedi o anki mutluluğumu anlatamam sizlere. Allah cevat hocadan razı olsun. imkanınız varsa gidin derim ne ağrı ne sızı o kadar uğraşmaya rağmen ağrım bile olmadı. çok kişiye vesile oldum hepsininde yüzü güldü çok şükür
evet sivastayım ben hsg çekildi kapalı ameliyat oldum kapalı. istanbulda çektirdim ve mutlu sona ulaştım çok şükür. cevat hoca hsg çekip kapalıysa açma işlemi uyguluyor o andaArkadaşım nasıl yani, hag sorasında mı açmış oldu hoca tüpleri, tam nasıl açtığını anlamadım?
evet sivastayım ben hsg çekildi kapalı ameliyat oldum kapalı. istanbulda çektirdim ve mutlu sona ulaştım çok şükür. cevat hoca hsg çekip kapalıysa açma işlemi uyguluyor o anda
evet canım anestezi vermiyolar cihazları çok yeni anesteziyede hiç gerek kalmıyor zaten. çok hafif bi ağrı oluyor başka bişey hissetmiyorsun. nasipten öte yol yok alnımıza yazılmış yaşadık tüp bebeğe dünyanın parası gitti benim çektiklerimde ayrı bilsem daha önce giderdim oraya. ben hsg çekildikten sonraki ay hamile kaldım ama kalp atışı durdu kaybettimbende duydum orayı.. nasip olursa yaza gitmeyi planlıyorum tüp bebekten önce orayı denemek istiyorum. ağrısız sızısız demişsiniz narkozsuz mu yapıyor işlemi
H Hicc bende laparoskopi işlemi öncesi 3 seans olacak şekilde hacamat tedavisi yaptırdım sülüğe gerek duymadı doktoruö. tüplerin açıldı dedi. 3 ay bekledim gebelik olmayınca doktora gittim durumumu anlattım. oda ilk önce yaşın küçük direk laparoskopi yapmayalım bir iki ay tekrar dene olmazsa öyle laparoskopi yapalım dedi. sonuç her iki tüpümde tıkalı çıktı: (
bel kısmıyla kalça kısmını kaplayan 10 kupa gelecek şekilde koymuştu. gittiğim kişi doktordu ve kadın doğum uzmanıydı.. ilk tarama hacamatında sol yumurtalıklarımın hiç çalışmadığını söyledi hiç kızarma ve pis kan çıkışı olmadı çünkü 3 sesnstan sonra düzene girdiğini söyledi ve sülüğe gerek kalmadı dedi o yüzden sülüğün nereye konulduğunu hiç bilmiyorumhacamat bele mi uygulanıyor? Tıkalı tüpleri açmak amacı ile mi? Bende hacamat yaptıracağım yakında sırt ağrılarım için. Eğer tıkalı tüplere de faydası var ise yaptırayım? Veya sülük nasıl uygulanıyor?Hangi doktor yapıyor? Bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Alternatif tıbba çok inanırım.
Aşırı dayanılmaz olan skolyoz kaynaklı sırt ağrılarımı ancak hacamat ile atabildim. Ne fizik tedavi ne ilaç ne masaj ne kaplıca. Hacamat geçirdi.
Yani tıkalı tüpler, ameliyat sonrası dejenerasyon falan gibi durumlardada etkili ise hemen yaptırırım.
evet canım anestezi vermiyolar cihazları çok yeni anesteziyede hiç gerek kalmıyor zaten. çok hafif bi ağrı oluyor başka bişey hissetmiyorsun. nasipten öte yol yok alnımıza yazılmış yaşadık tüp bebeğe dünyanın parası gitti benim çektiklerimde ayrı bilsem daha önce giderdim oraya. ben hsg çekildikten sonraki ay hamile kaldım ama kalp atışı durdu kaybettim
İnşallah canım Allah razı olsunRabbim cennetinde kavuştursun inşAllah tez vakitte hayırlı sağlıklı bir evladın olur. hamile kalabilmişsin buda birsey aslında inşAllah devamıda gelir
ben şunu merak ediyorum aslında. tüp bebek süreci nasıl oluyor, neler yapılıyor? ne kadar tutuyor?evet canım anestezi vermiyolar cihazları çok yeni anesteziyede hiç gerek kalmıyor zaten. çok hafif bi ağrı oluyor başka bişey hissetmiyorsun. nasipten öte yol yok alnımıza yazılmış yaşadık tüp bebeğe dünyanın parası gitti benim çektiklerimde ayrı bilsem daha önce giderdim oraya. ben hsg çekildikten sonraki ay hamile kaldım ama kalp atışı durdu kaybettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?