Merhaba tekrar Gizem

Benim ameliyat dış gebelik sebebiyle acil ve zaruri idi. Eğer tüpleri açtırmak için ameliyat düşünüyorsan laporoskopi şöyle oluyor,
Genel anestezi ile uyutuyorlar. Göbeğinin altında uygun görünen yerlere minik kesikler atılıyor ve bu kesiklerden aletler sokularak müdahale yapılıyor. Ameliyatın rahat ve risksiz ilerlemesi için sen uyurken karnını karbondioksit gazı ile şişirip organları birbirinden ayırıyorlar. Bu aşırı gaz yapan bişey ameliyat sonrasında. Takriben yarım saat - 1 saat kadar sürüyor ameliyat.sonra hemen uyandırıp odaya alıyorlar. Bilincin yerinde olduğu anlaşılana kadar ağrı kesici yapmıyorlar bu uyandığındaki ilk dakikalar yoğun bir ağrın olabilir. Ağrı kesici iğne yapılıp etkisini gösterdiği andan itibaren böyle bir ağrı yaşanmıyor. Ancak bende ameliyat sonrası 2 gün kadar aşırı gaz sancısı oldu ve nefesim kesilip acıdan gözlerim yaşarıyordu. Spasmomen diye bi ilaç kullandım her yemek öncesinde.öyle rahatladım. Doktor gaz için daha ameliyatın bir kaç saat sonrasında hemen yürümeyi önerdi , ben yürüdüm yürüdüm ama atamadım gazı. Ancak o spazm önleyici ilaç ile rahatlayabildim.
Ameliyat sonrası ilk 3-4 gün hareket kısıtlılığı oluyor. Oturmak yatmak kalkmak biraz acı verici. Sonra iyileşmeye başlıyorsun. Gün gün hatta sabahtan akşama durum iyiye gidiyor. Ben 4.gün rahatlamaya başlayıp 7. Gün normal yürümeye yatmaya kalkmaya döndüm. Şimdi 12. Gündeyim çok eğilip yaraları sıkıştırmadıkça çok ani hareketler yapmadıkça canım acımıyor.
Bence tüp tıkalıysa yap kurtul, sıkıntısı 3-4 gün çekilir yani. İnsana hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama geçti şükür. Yani aylarca kahrolmaktansa bence daha iyi.ameliyat sonrası ise yaralarının iyileşme kapasitesine göre 3 ay ile 6 ay arası korunuyorsun. Sonra umutlara devam