Gebeliğe Hazırlık TÜPLERİN TIKANMASI

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
ben şunu merak ediyorum aslında. tüp bebek süreci nasıl oluyor, neler yapılıyor? ne kadar tutuyor?
Canım adet bittikten sonra başlanıyor yumurta geliştirici hormon iğneler kullanıyorsun göbekten ortalama 10 gün kadar. Eğer yumurtalar olgunluğa ulaştıysa anestezi altında yumurtalar toplanıyor. Sonra dölleme işlemi yapılıyor yumurtaların kaliteleri Gün gün gözetim altında oluyor 5. Güne gelmeleri bekleniyor. Sonra doktorun uygun görmesine dayalı ya o ay içerisinde yada 1 adet gördükten sonra transfer yapılıyor. Ücrete gelince bu farklılaşıyor benim 15 binim gitti. İlaçlar çok pahali ne kadar gideceği belli olmaz. Yumurtan fazla olursa ayriyetten dondurma ücreti felan. Yani yapılacak kliniğe göre değişir 20 bini gözden çıkarmak lazım.

Tutup tutmamada %50 şansın var

maddi manevi yıkılıyprsun derken bundan bahsediliyor demekki hayırlısı bakalım yaza nasip olursaönce istanbul sonrası da bakalım

Merhabalar cok geçmiş olsun bende ameliyat olmayı düşünüyorum bir ay sonra acaba nasıl oldunuz ameliyat ve nasıl bir süreçti .. ne önerirsiniz

Canım cok gevmiş olsun ama senin gibi olanlar yani böyle durumda olanlar süt buharına da oturuyor adet bitimi .. ve faydasını gören cok olmuş araştır istersen

Canım cok gevmiş olsun ama senin gibi olanlar yani böyle durumda olanlar süt buharına da oturuyor adet bitimi .. ve faydasını gören cok olmuş araştır istersen

canım çok teşekkür ederim, süt ve maydonoz buharı diye okudum,aklımda.
Bugün brokoli kürüne başlıyorum 21 gün, tüpleri genişletiyormuş. Sonra soğan kürüne başlıycam içim temizlensin diye, arkasındanda bal tarçın çörekotu yumurta gelişimi için.Bekleme sürecini böyle geçireyim diyorum hem oyalanırım.
Sonra rahim filmi çektiricem, inşallah hayırlı haberler alırım
İlk adetimi bekliyorum hala, adet arkasından onuda deneyeceğim hatta hacamat-sülük bile düşünüyorum

Merhabalar cok geçmiş olsun bende ameliyat olmayı düşünüyorum bir ay sonra acaba nasıl oldunuz ameliyat ve nasıl bir süreçti .. ne önerirsiniz ☺☺
Merhaba tekrar Gizem
Benim ameliyat dış gebelik sebebiyle acil ve zaruri idi. Eğer tüpleri açtırmak için ameliyat düşünüyorsan laporoskopi şöyle oluyor,
Genel anestezi ile uyutuyorlar. Göbeğinin altında uygun görünen yerlere minik kesikler atılıyor ve bu kesiklerden aletler sokularak müdahale yapılıyor. Ameliyatın rahat ve risksiz ilerlemesi için sen uyurken karnını karbondioksit gazı ile şişirip organları birbirinden ayırıyorlar. Bu aşırı gaz yapan bişey ameliyat sonrasında. Takriben yarım saat - 1 saat kadar sürüyor ameliyat.sonra hemen uyandırıp odaya alıyorlar. Bilincin yerinde olduğu anlaşılana kadar ağrı kesici yapmıyorlar bu uyandığındaki ilk dakikalar yoğun bir ağrın olabilir. Ağrı kesici iğne yapılıp etkisini gösterdiği andan itibaren böyle bir ağrı yaşanmıyor. Ancak bende ameliyat sonrası 2 gün kadar aşırı gaz sancısı oldu ve nefesim kesilip acıdan gözlerim yaşarıyordu. Spasmomen diye bi ilaç kullandım her yemek öncesinde.öyle rahatladım. Doktor gaz için daha ameliyatın bir kaç saat sonrasında hemen yürümeyi önerdi , ben yürüdüm yürüdüm ama atamadım gazı. Ancak o spazm önleyici ilaç ile rahatlayabildim.
Ameliyat sonrası ilk 3-4 gün hareket kısıtlılığı oluyor. Oturmak yatmak kalkmak biraz acı verici. Sonra iyileşmeye başlıyorsun. Gün gün hatta sabahtan akşama durum iyiye gidiyor. Ben 4.gün rahatlamaya başlayıp 7. Gün normal yürümeye yatmaya kalkmaya döndüm. Şimdi 12. Gündeyim çok eğilip yaraları sıkıştırmadıkça çok ani hareketler yapmadıkça canım acımıyor.
Bence tüp tıkalıysa yap kurtul, sıkıntısı 3-4 gün çekilir yani. İnsana hiç geçmeyecekmiş gibi geliyor ama geçti şükür. Yani aylarca kahrolmaktansa bence daha iyi.ameliyat sonrası ise yaralarının iyileşme kapasitesine göre 3 ay ile 6 ay arası korunuyorsun. Sonra umutlara devam

Cok Teşekkür ederim güzel açıklayıcı anlattın bakalım ben de düşünüyorum da benim sağ tüpüm kapalı inşallah iyi olur ya tereddütlerim de var ama bakalım yaşayıp göreceğiz Doktor bana %70 acılır dedi olucam ya başka çare yok

bende 15 ocakta laparoskopi yaptırdım..benim tüplerimin açık olup olmadığına baktılar maalesef ikisi de kapalı ve açılmadı
süreç sonunda özellikle omuz ağrısı çok fazla yaşadım ve nefes alırken çok zorlandım. birgün hastanede kaldım doktor gazını çıkarana kadar seni asla göndermem dedi sabahta şükürki çıktı tek sıkıntım yediğim birşey midemde durmuyordu hastane çıkışında uyumuşum evimde bir güzel sonra kalktım oğlumun toplantısına gittim derdin neydi diyebilirsiniz :) hareket etmek istedim evet biraz sıkıntı oluyor oturup kalkarken.. bide bunların üstüne ben uzun yolculuğa çıktım hemde otobüsle..

velhasıl şuan tüplerim tıkalı bende brokoli kürüne başladım bugün 9.günüm bundan sonra soğan kürü :) yaza kadar deneyeceğim yaza da artık tüp bebek mi olur istanbuldaki o hastane mi olur oraya gideceğim.. nasip Allah herşeyin hayırlısını nasip etsin cümlemize

adet bitimi direk süt maydonozu denesem mi acaba? brokoli kürüne başladım ikisi birden nasıl olur ki?

adet bitimi direk süt maydonozu denesem mi acaba? brokoli kürüne başladım ikisi birden nasıl olur ki?
Olur canım bence. Nitekim bende öyle planlıyorum ama adetin bitince risksiz bi anda yap. Yani yumurtlamadan önce olsun nede olsa rahim temizleyici risk almamak lazım Allah korusun

Kızlarrr
Bugün laporoskopi üzerinden tam 21 gün geçti..
Yaknız benim fena bembeyaz bi akıntım var. Kokmuyor, cıvık krem gibi benbeyaz löp löp düşüyor wc ye , peçeteye, pede..
yani yumurtlama olabilir mi? Ama hiç bi yumurtlamamda bu derece beyaz akıntım olmadı daha önce bi hamileliğin ilk günlerinde olmuştu...
İltihap olsa diyorum ağrı falan olurdu belki?
bir fikriniz/tecrübeniz var mı bu konuda?

Nasıl oldun acaba hala akıntın devam ediyor mu?

Nasıl oldun acaba hala akıntın devam ediyor mu?
Canım merhaba akıntı 2 gün devam etti, 3.günde daha az geldi sonra normale döndü. Çok büyük ihtimalle yumurtladım çünkü sol kasığımada ağrı saplanıyordu. Bugün tam 1 ay oldu ameliyat olalı. Şaka gibi geliyor? 1 ay önce bugün hala hamile olan ben miydim?
Dün akşam kahverengiye dönük bir akıntı geldi bu sefer. Regli bekliyorum, sanırım eli kulağında. Gelsede bi rahatlasam, pms ağır geçiyor biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…