- Konu Sahibi kahvecibaby
-
ileri duzeymi tikanikMerhabalar herkese.. daha önceleri beni hatırlayanlarınız vardır belki. yaklaşık olarak 3 senedir gebelik istiyordum (bu arada 1 evladım var çok şükür) tahliller, testler, hsg çekimi, eşimin kontrollleri derken en son laparoskopi işlemi yapıldı ve tüplerimin tıkalı olduğu söylendi. doktorum bana normal yollarla gebe olamayacağımı bildirdi ve direk tüp bebek önerdi
bu süreci kabullenmem biraz zaman aldı çünkü ilk çocuğum normal yollarla ve normal doğumla dünyaya geldi.. görünen tüp bebek yöntemi.. bilmiyorum hala inanmak zor geliyor.. sadece içimi dökmek istedim.. benim gibi olan var mı bilmiyorum..
evet 3 farklı yol denedim dedi maalesef üçünde de açılmamışileri duzeymi tikanik
Hsgile acilmadimi
Bukonuda bilgili arkadaslar yazsinevet 3 farklı yol denedim dedi maalesef üçünde de açılmamış
Allah Sağlıkla kavuştursun inşallah arkadaşım bir şey kalmamış doğumaTek sorunum iki tüpte tikaliydi . Eşimde sorun yoktu
Tam anlayamadım laparoskopi ile tupleriniz açılmadı sanırım.. Peki laparoskopi olmadan önce doktorunuz rahim filmine bakarken size açılır veya açılmaz diye birsey söylemedim?
Konu sahibine yazmıştım ama sizinkide şimdi ilgimi çekti neden çekemiyorlar 1 yıl dolmadan? Rahim flimi çekmeden laparoskopi mi oldun? Bi özet gecermisin rica etsem..arkadaşım eğer benim için yazdıysan ben rahim filmi istemiştim ama 1 yıl dolmadan çekmiyoruz demişlerdi, keşke çekselermiş başıma bunlar gelmezdi belki. Bedeli ağır oldu
rahim filmi ile acilamadimiTek sorunum iki tüpte tikaliydi . Eşimde sorun yoktu
Simdi anladım çok geçmiş olsun tupleriniz açıldı mı peki? Acilmissa normal yolla hamile kalırsınız inşallah.. Tüp bebek sürecide çok zor maddi manevi yıpratıyor insanı tabi başka çareniz yoksa değer ama eğer bi sorununuz yoksa iyi düşünün derim..Benimde ilk evlat denememdi, kendimi sağlıklı sanarken meğer sağ tüpüm yarı tıkalıymış bu yüzden 7. Ay sonunda gebe kaldım ama dış gebelikmişlaporoskopi ile ameliyat oldum , iyileşmeye çalışıyorum..
Bende o riski bir daha alamayacağımı düşündüğüm için tüp bebek araştırmaya başladım.
Ne yapalım gerekirse tüp bebek olur..
Sol tüp sağlam bile olsa ben o riski yeniden alamam ya sağdan yumurtlarsam yine
Çok korkunç bi süreç oldu bu dış gebelik süreci, bende içimi dökecek yer arıyorum
Simdi anladım çok geçmiş olsun tupleriniz açıldı mı peki? Acilmissa normal yolla hamile kalırsınız inşallah.. Tüp bebek sürecide çok zor maddi manevi yıpratıyor insanı tabi başka çareniz yoksa değer ama eğer bi sorununuz yoksa iyi düşünün derim..
Simdi anladım canım.. Öncelikle tekrar geçmiş olsun.. Tüplerde ki yapisiklilik ve tikanik tekrar olacak dememişler olabilir demişler yani bi ihtimal, olmayabilirde zaten bi kaç ay sonra rahim flimi çekmeniz gerekecek ozaman herşey kesinleşir.. Diş gebelikten korkuyorsunuz anlıyorum bundan 10 gun once tüp bebek olmasına rağmen diş gebelik ihtimalim vardı doktor çok korktu şükür korktuğumuz olmadı.. Yani demem o eğer diş gebelik olacaksa tüp bebek çözüm değil tüp bebekte de dış gebelik olabiliyor.. Siz şimdi sağlığınızı düşünün zamanı gelince inşallah tüpe de gerek kalmadan sağlıklı bir hamilelik yaşarsınız..benim 7 aylık deneme sürecimde 4 dr kontrolüm oldu hepsinde temizsin deyip durdular.
Ben o zaman neden Tutmuyor tüplere bi bakalım film çekelim demiştim. Bir yıl dolmadan film çekimi ve hormon testi gibi şeylere gerwk yok, denemeye devam edin dedi doktor.
Nitekim sağ tüp yarı kapalıymış ve dış gebelik oluştu. Hiç ummadığım için çok sarsıcı oldu benim açımdan bu olay. Laporoskopi ile gebelik sonlandırıldı. Tüpüm duruyor yerinde almamış doktor. Ama iyileşme sürecinde yapışarak veya daralarak iyileşme riski var. Bunu bilemiyoruz. Tekrarlama olasılığı çok yüksekmiş.
Hiç film çekilmediği için sol tüpün durumunuda bilmiyorum. Ameliyat bana göre çok ağır olduğu için ben aynı şeyi tekrar göze alıp riske girmek istemiyorum sadece.ya solda tıkalıysa? Ya sağ tüp tam iyileşmezse aynı yerden tekrarlarsa?
daha geçtiğimiz çarş idi ameliyatım..4aylık bir iyileşme-bekleme sürecim var.
Her şeyin hayırlısı ne diyim.
Lokumcuk çok teşekkür ederim.. dediğin gibi önce ben iyi olmalıyımki sonrası da iyi olsun. Zamana bırakacağız yine. Yapacak bir şey yok.Simdi anladım canım.. Öncelikle tekrar geçmiş olsun.. Tüplerde ki yapisiklilik ve tikanik tekrar olacak dememişler olabilir demişler yani bi ihtimal, olmayabilirde zaten bi kaç ay sonra rahim flimi çekmeniz gerekecek ozaman herşey kesinleşir.. Diş gebelikten korkuyorsunuz anlıyorum bundan 10 gun once tüp bebek olmasına rağmen diş gebelik ihtimalim vardı doktor çok korktu şükür korktuğumuz olmadı.. Yani demem o eğer diş gebelik olacaksa tüp bebek çözüm değil tüp bebekte de dış gebelik olabiliyor.. Siz şimdi sağlığınızı düşünün zamanı gelince inşallah tüpe de gerek kalmadan sağlıklı bir hamilelik yaşarsınız..
Evet yalnız değilsin,normal yolla çocugum oldu ardından tekrar istedim ama tüplerim tıkandığı için şimdi tüp bebek yollarındayım.Önce kabullenmesi tabi zor oldu.Neden ler niçin ler..Ama çaresiz değildim tüp bebek gibi bir şansım vardı..Umutla tedavim de ilerliyorumMerhabalar herkese.. daha önceleri beni hatırlayanlarınız vardır belki. yaklaşık olarak 3 senedir gebelik istiyordum (bu arada 1 evladım var çok şükür) tahliller, testler, hsg çekimi, eşimin kontrollleri derken en son laparoskopi işlemi yapıldı ve tüplerimin tıkalı olduğu söylendi. doktorum bana normal yollarla gebe olamayacağımı bildirdi ve direk tüp bebek önerdi
bu süreci kabullenmem biraz zaman aldı çünkü ilk çocuğum normal yollarla ve normal doğumla dünyaya geldi.. görünen tüp bebek yöntemi.. bilmiyorum hala inanmak zor geliyor.. sadece içimi dökmek istedim.. benim gibi olan var mı bilmiyorum..
Evet yalnız değilsin,normal yolla çocugum oldu ardından tekrar istedim ama tüplerim tıkandığı için şimdi tüp bebek yollarındayım.Önce kabullenmesi tabi zor oldu.Neden ler niçin ler..Ama çaresiz değildim tüp bebek gibi bir şansım vardı..Umutla tedavim de ilerliyorum
Tam anlayamadım laparoskopi ile tupleriniz açılmadı sanırım.. Peki laparoskopi olmadan önce doktorunuz rahim filmine bakarken size açılır veya açılmaz diye birsey söylemedim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?