Tüp mide ameliyatım ve annem…

Benimde içimde hep iyiki diyecekmişim gibi bir his var. Normalde anksiyete sorunum var düşünün herşeye stres yapan korkan bir insanım ama konu bu olunca sebebini bilmediğim şekilde içimde bir ferahlama hissediyorum. Çok doktor araştırdım çok kişiyle konuştum istşare ettim istihare de yaptım olumsuz birşey hissetmiyorum umarım aynı hissettiğim gibi güzel olur herşey. Size de yeni hayatınızda güzellikler ve kolaylıklar diliyorum tebrik ederim 🙌
Ben ertesi gün taburcu oldum…aynı gün kalkıp bol bol yürüdüm,diren takılmadı..3 delikle 25 dakika süren bi operasyon…ilk 1 ay sıvı ile besleniyorsun bu biraz zorlayabilir ama en keyifli süreç bu 1 ay çünkü en hızlı kiloyu veriyorsun..ilk hafta 7,15. Gün 11,1ay sonunda 18 kilo gitmişti

Çok özür dileyerek soruyorum, daha önce kendi çabanızla 26 kilo vermişsiniz, sonra tekrar aldım diyorsunuz.Yani almanız gerekenden fazla kalori almasanız verdiğiniz kiloları geri almazdınız.Şimdi ameliyattan sonra da yine yediklerinize dikkat etmeniz gerekecek, eğer dikkat etmezseniz yini kilo almaya başlayacaksınız. 103 kilo da verilemeyecek bir kiloymuş gibi gelmedi bana. Ama siz kararınızı vermişsiniz zaten, o sebeple umarım her şey gönlünüzce olur, bol şans diliyorum.
anlamadıgınız su mide zaten il sene casy bardagı kadar istesende yiyemiyorsun tamam zamana buyuyor ama eski kapasıtesine gelmesi en az 20 sene eee kızın yası 30 farzedelim 20 sene rahat edicek neden olmasın

ayrıca kuzemımda oldu valla tas gibi simdi 36 beden miss

Annenizle ilgili birşey diyemem ama 3 tanıdığım bu ameliyatı oldu. İkisi ilk etapta güzel kilolar verdiler ama bir kaç aya kalmadan iştahları yüzünden eski kilolarına ve hatta daha fazlasına geri döndüler. Diğer tanıdığımsa diyetine hep dikkat ediyor ve sağlıklı besleniyor. Şuan onun fiziği çok iyi. Eğer iştahınıza dur diyemeyecekseniz boşuna bıçak altına yatmayın derim.
siz kulaktan dolma bilgler yazıyorsunuz bu ameliytaı olurkan mide basındaki fundus kısmı alıyorlar buda eskisi gibi yemek yeme ihtiyacı olmaması demek mide zaten cay bardagı kadar ben etrafımda görmedim daha kilo alanı binde bir ihtimalı söylemeyin

siz kulaktan dolma bilgler yazıyorsunuz bu ameliytaı olurkan mide basındaki fundus kısmı alıyorlar buda eskisi gibi yemek yeme ihtiyacı olmaması demek mide zaten cay bardagı kadar ben etrafımda görmedim daha kilo alanı binde bir ihtimalı söylemeyin

Alinti.
"% 5 -10 olasılıkla tekrar morbid obez olmak bile mümkün"

Bu orani hastanenin sitesinden alinti yaptim. Siz de bulabilirsiniz binde bir değil yani

Morbid obez riski bile %10-15ken tekrar fazla kilolu hallerine dönenlerin orani çok daha yuksektir muhmetelen. Morbid obez en hastalikli ve olumcul olan ileri seviye obez demek bu arada.

Midenin buyumesi 20 sene filan surmuyor eşimin erkek bir arkadasi ameliyattan sadece bir kaç yil sonra tekrar kilo almişti morbid seviye degildi ama.fazla kiloluydu. Sizin çevrenize göre olmuyor her şey saglik bu. 🤷

Uzun zamandır araştırıyorum inanın ani verilmiş bir karar değil. Hastane doktor ve ekibi o kadar içime sindi ki.. bilemiyorum annen böyle snyledikçe bu psikoloji ile o ameliyata girmem nasıl olur?
Anneler çok evhamlı yaklaşiyor boyle durumlarda haliyle endişeli oluyorlar , bencr ameliyattan cok kendinizi oldugunuz halinizden ne kadar mutsuz oldugunuzu anlatin ve bunun size iyi gelicegini anlatmaya ugrasin:) ameliyati istediginz kadar guzelleyin anlatrken yine anlamayacak zaten o yuzden diger sekliyle anlatin. Mesela anne ben kendimi bu sekilde iyi hissetmiyorum ve özguvenim zedeleniyor beni boyle mutsuz gormek hosuna gider mi ameliyati olmasam falan diyin bence :) ben oyle yapmistim

Bence ameliyatınızı olmalısınız kesinlikle AMA; doktorunuzun yerinde olsam 26 kiloyu önce verip tekrar geri aldığınız hikayeye odaklanırdım ve açıkçası size ciddi bir kilo verdirmeden bu ameliyatı yapmazdım. Benim arkadaşım bu ameliyatı oldu ama öncesinde doktoru 12 kg kadar normal diyetle vermesini istedi ameliyatı sonra yaptı (arkadaşım 95 civarıydı). Ameliyattan sonra ciddi bir komplikasyon geçirdi yoğun bakımda falan kaldı ama şükür çıktı. Ve 1 yılda 60 kg oldu halen de vermeye devam ediyor. Ameliyattan sonra yaşam ve beslenme şeklinizi ciddi şekilde değiştirmeniz gerektiğini zaten biliyorsunuzdur. Umarım sağlığınıza en kısa zamanda kavuşursunuz.
Tekrar geri almam babamı kaybettikten sonra oldu. Antidepresana da başlamıştım aynı zamanda. Anlattım zaten hepsini. Hayatımda ilk defa böyle birşey yaşadım normalde yemeyerek yeme bozukluğu oluşturduğum için bu haldeydim. Artk cidden hayatımda birşeyleri değiştirmeye karar verdim sonuna kadar ne yapmam gerekiyorsa yapacağımı biliyorum

Ben de o kadar bıkmışım ki kilolu olmaktan görüşmeye gittim beni hemen ameliyata alın dedim,oysa ki ölesiye korkuyordum..eşim bile inanamadı vazgeçerim sanıyordu..doktorumu instadan buldum,hastalarının videolarını gördüm özellikle ameliyat sonrası olanları izledim,çok güvenerek gittim..umarım istediğiniz gibi olur süreç,annenize de hak verdim elinde bi siz kalmışsınız,çok normal korkması keşke aynı şehirde olsaydık ben ikna ederdim belki onu 😌 çünkü benimkilerde ameliyat olan tanıdıklarımız sayesinde ikna olmuşlardı
Bende de aynısı oldu ama doktorum bayram sonrası olsun diye rica edince öyle olsun madem dedim :) annemde bugün daha ılımlı davrandı doktorumla yüzyüze de görüştüreceğim inşallah

Gastric bypass oldum.
Ameliyattan sonraki agrilar cok hafif. Oyle yataklik fln olmuyorsun. Fazla yagli yada sekerli yediginde rahatsiz olursun. Ama hic pisman olmayacaksin. 1 tavsiye vereyim. Spor yap😍 veeee vitaminleri eksik etme.
Bana ozelden yazabilirsin merak ettiklerine.
Ben 60 kilo verdim😍
Tebrik ederim gerçekten harika bir sonuç 😍 merak ettiklerim var yazacağım size özelden 🌺

Anneler çok evhamlı yaklaşiyor boyle durumlarda haliyle endişeli oluyorlar , bencr ameliyattan cok kendinizi oldugunuz halinizden ne kadar mutsuz oldugunuzu anlatin ve bunun size iyi gelicegini anlatmaya ugrasin:) ameliyati istediginz kadar guzelleyin anlatrken yine anlamayacak zaten o yuzden diger sekliyle anlatin. Mesela anne ben kendimi bu sekilde iyi hissetmiyorum ve özguvenim zedeleniyor beni boyle mutsuz gormek hosuna gider mi ameliyati olmasam falan diyin bence :) ben oyle yapmistim
Daha ılımlı sanki bakalım doktorumla birebirde görüştüreceğim inşallah herşeyin hayırlısı olur

Çok ilginç nasıl iştahları tekrar açıldı o kadar kısa sürede ,nasıl eskiye dönebildiler anlamadım..çünkü midemiz ufak ve istesekte yiyemiyoruz,eğer zorlarsak rahatsız ediyor geri çıkarıyoruz..benim 15 ay oldu 1 kase çorbayı içemiyorum hala mesela
Zamanla mideleri yiyerek yine büyümüş maalesef
Ben bu olayları gördüm diyorum, bu bilimsel bir gerçektir demiyorum iyi okursan...

doktorunu iyi araştırıp seçtiysen hiç korkma. bir cuma sabahı amelıyatımı oldum salı gunu ıs bası yaptım o kadar konforlu gectı. 1,5 seneyı gectı amelıyat olalı doktorum ne dedıyse uydum cok sukur sorun yasamadım. kimseye kulak asma bu senın hayatın senın bedenın ne annen ne esın ne baskası once sen

doktorunu iyi araştırıp seçtiysen hiç korkma. bir cuma sabahı amelıyatımı oldum salı gunu ıs bası yaptım o kadar konforlu gectı. 1,5 seneyı gectı amelıyat olalı doktorum ne dedıyse uydum cok sukur sorun yasamadım. kimseye kulak asma bu senın hayatın senın bedenın ne annen ne esın ne baskası once sen
Tebrikler 🎉 darısı bana inşallah 🙏 doktoruma güveniyorum neden bilmiyorum çok doktor araştırdım çok hastaneyle görüştüm kendi çalıştığım hastaneye bile içim ısınamadı. Belkide hisler gerçektir güvenmek gereklidir :))

Tebrikler 🎉 darısı bana inşallah 🙏 doktoruma güveniyorum neden bilmiyorum çok doktor araştırdım çok hastaneyle görüştüm kendi çalıştığım hastaneye bile içim ısınamadı. Belkide hisler gerçektir güvenmek gereklidir :))
amın ınsallah tabıkı de hısler onemlı bende bı kac doktor arasında kalmıstım hıslerıme guvendım ıyı kı de guvenmısım

Gecenin bu saatinde uykularımı kaçıran bir derdim var sizlerin fikirlerini almak istiyorum zira ben içinden çıkamıyorum artık. Bu ayın sonunda başlıktada yazdığım gibi tüp mide ameliyatım var. Ergenliğimden beri obez olmam ve bu sorunu artık çözememem sonucu bu kararı aldım. Ayrıca diyabetim var ve bu ameliyatla %80-90 bir oranla iyileşecek. Senelerce diyet spor denemediğim yol kalmadı bu kararı kolay vermedim şuan güncel kilom 103 ve diyabetim de gittikçe kötüleşiyor. Doktorumu çok araştırdım çok doktorla görüştüm ve içime sinen tek doktor oldu. O kadar mutluydum ve ümitliydim ki yaşadığım onca kötü süreçten sonra içimde bir umut filizlenmişti.

Sorunsa annemin yaklaşımı. Masada kalırsın ölürsün televizyona çıkıyor hep insanlar ölüyor inşallah olamazsın kocan nasıl izin veriyor zayıf kadın istiyorsa gitsin bulsun gibi cümleler kuruyor. O kadar üzüldüm kırıldım ki. Bir hayırlısı olsun deyip geçmek çok zor olmamalıydı. 32 yaşında kocaman insanım. Annemi de anlıyorum yakın zamanda babamı ve abimi kaybettik. Fakat yaklaşıkı o kadar kırıcı ki. Bende bu şans varken sende ölürsün ben yine acı çekerim oğlunu da düşünmüyorsun sen nasıl annesin sana bisey olsa ben üzülürüm kocam üzülmez hayatına bakar vs diyor. Ruhen bütün direncim düştü sanki. Baştaki o sevincim o heyecanım yerini ya gerçekten ölürsem korkusuna bıraktı.

Şu hayatta hiçbir zaman kendi tercihlerimi yapamadım. Hep aileme bağımlı yaşadım ve kararlar hep onlara göre verildi. Ne yapacağımı bilemiyorum artık sanki bir kutunun içindeyim debeleniyorum. Azıcık umut etsem sevinsem o da kırılıyor…
Kendin için en doğru kararı vermişsin seni olumsuz etkileyecek hiçbir düşünce ve yoruma kapılma ne olursa olsun bu senin hayatın ve sonuçlarını bu saate kadar sen çektin İnsanın öleceği varsa ameliyata girmene gerek yok ecel insanı yatakta da bulur

Kendin için en doğru kararı vermişsin seni olumsuz etkileyecek hiçbir düşünce ve yoruma kapılma ne olursa olsun bu senin hayatın ve sonuçlarını bu saate kadar sen çektin İnsanın öleceği varsa ameliyata girmene gerek yok ecel insanı yatakta da bulur
Kesinlikle çok güzel bir yorum olmuş teşekkür ederim. Kimse aslında neler yaşadığımı nelerle savaştığımı bilmiyor. Hem fizyolojik hem psikolojik. Babamdan sonra ciddi bi depresyon yaşadım insanların bana önerisi : çok düşünme 😯 zaten yapılabilse bunun adı hastalık olmazdı. Obezitenin de bir hastalık olduğunu kabullenmiyorlar boğazını tut diyorlar ah işte söyleyene kolay yaşayana zor. Son cümleniz içimi sızlattı. Sapsağlam abimi ansızın kaybettim 😔

Daha önce vermişsiniz, yine verebilirsiniz bence. Diyetisyen desteği aldınız mı hiç? Onlar da çok güzel motivasyon ile kilo verdiriyor. Ameliyat son çare olmalı bence.
Benim tanıdığım iki kişi çok kilo verdi, biri ameliyat oldu 150’lerden 70’lere indi, çok kısa o kiloda kaldı sonra almaya başladı. Diğeri diyetisyen ile verdi tekrar almadı.
Ameliyat son çare ise olunmalı, kompozisyonları bırakın yedikleriniz bile diyette iken daha çok ve güzel olacak. Ben 5 günlük detoks yaptım diyetisyen ile, çok güzel tarifler vardı.

X