- 1 Ağustos 2022
- 1.009
- 2.440
-
- Konu Sahibi PembeBiKuzu
Çok çok teşekkür ederimmmHic Tup bebek yaptirmadim, bir tane oglum var ama yazinizi merakla ve ilgiyle okudum. Ne guzel bir anlatim bu boyle, umarim en kisa ve hayirli zamanda evladiniza saglikla kavusursunuz.
Yaziniz burada bir cok kadini yonlendirir nitelikte, arastirmalariniz cok guzel. Bu kadar bilincli oldugunuzu gormek mutlu etti, cok guzel bir anne olacaginiza inandim okurken:)
Yolun sonunda guzelliklerle karsilasmaniz dilegiyle,
Sevgiler
Cok tesekkur ederim Allah evlatlarimizi bize bagislasin.Çok çok teşekkür ederimmmne güzel sözler kalbinizden. Allah hepimizi çocuk sahibi yapsın, onlardan ayırmasın. sizin de oğlunuzu Allah bağışlasın, ben babamı küçük yaşta kaybettim, o yüzden çekirdek aile hasretiyle büyüdüm ve kendi çekirdek ailemi kurmayı çok istiyorum, zor da olsa hayattaki mücadelem bu sanırım ve eminim ki sonu güzel olacak. Beyin bir şeyi -miş gibi yapınca kabul edip yerine getiriyormuş
teşekkürler güzel dilekleriniz için :)Cok tesekkur ederim Allah evlatlarimizi bize bagislasin.
Babanizin mekani cennet olsun insallah,
Umudunuz hep olsun siz de yakinda kendi cekirdek ailenizi kuracaksiniz.
Bu mucadelenin ve emegin sonunda guzellikler sizi bekliyor.
FSH araştırdım canım senin için, çoğu yabancı doktor Fsh değerini azaltmak için bir şey yapılamaz diyor, bazıları antioksidan içeren sebzeler yemek yardımcı olur diyor. Bir doktor ise şu şekilde yaklaşmış: Çoğu doktor git fsh düşerse gel diye hastaları gönderip tüp bebek tedavisi uygulamıyor, oysa ki fsh bir semptomdur hastalık değil, o sebeple beklemek gereksizdir, hemen tedavi uygulanabilir, Fsh estrojenle normal değerlere indirilir. Hiç PRP denedin mi, çok etkili olduğunu duyuyorum, ben birkaç aya kadar olmazsa denemeye kararlıyım.Alttan ultrasonda Dr kaç yumurta görüyordu?
Fsh benim yüksek, onu nasıl düşürebilirim canım? Yaş 46 çok zamanm yok ileri yaşız malum.
sakizhanim iyi ki yazınıza denk geldim, iki gündür yazdıklarınız, araştırdıklarinız ve tavsiyeleriniz kendimi o kadar iyi hissettirdi ki. Bende şuanda tedavi aşamasındayım sizi merakla takip ediyorum.Arkadaşlar bugün aslında akupunktura başlayacaktım, İstanbul Şişli'de bir doktordan randevu almıştım, ama son dakika vaz geçtim. Amerika'daki doktorlar akupunkturun tüp bebek tedavisinde başarı şansını azaltacağı veya düşüreceği yönünde bir bulgu yok diyorlar. Stres yönetimi için anne adayına yardımcı oluyor ama stresinizi kendiniz yönetebilirseniz ek bir bütçe ayırmaya gerek yok diye düşündüm. 12-14 bin TL fiyat almıştım, 12 nakit, 14 kartla. Ama fikrimi değiştirdim. Masaj, psikolojik destek ve yoga ile stres yönetimi yapacağım. Benim 2 embriyom stresten düştü (bence) acemiliğime geldi ilk transferim. Şimdi daha bilinçli ve sakin, kendimi ön planda tutarak geçireceğim. Siz de öyle yapın, önce anne iyi olacak ki bebek de iyi olsun :) çok sevgiler!
Teşekkür ederim inşallah güzel geçer tedaviniz sizin desakizhanim iyi ki yazınıza denk geldim, iki gündür yazdıklarınız, araştırdıklarinız ve tavsiyeleriniz kendimi o kadar iyi hissettirdi ki. Bende şuanda tedavi aşamasındayım sizi merakla takip ediyorum.
Merhaba. Yaşım 30 amh 0.40 1 sene önce tüp bebek sürecindeyim 3 yumurtadan 2si döllendi biri kaldı 1 tane yumurtamı dondurdular . Doktorum havuz önerdi birdaha 15 gün sonra tüp bebek tedavisi görücem . Ben de argifertil biesteron omepaq10 d vitamini kullanıyorum . Yasemin hanıma ben de gitmiştim vazgeçmiştim biraz denge sorunu var gibi gelmişti .Amh çok önemli değil. Önemli olan yumurta kalitesi. Amh ilk olarak 5 sene önce yaptığımda 0.36 idi. 6 yumurta toplanmıştı, 5'i donduruldu. Biraz vitaminle 2-3 ay sonra amh 0.75'e yükselmişti. Daha sonra 0.2 ölçtürdüm. Son testte 0.18'di. Amh böyle ama fsh bende iyi. Yaş 40a gelmişken yumurta sayısı azalıyor ama kalitesi daha önemli. Tek bir tane kaliteli yumurta gerek dedikleri doğru. Yaşanmış örneklerini bizzat tanıyorum. Şubat ayında düşükle sonuçlanan 3 günlük 2 kaliteli embriyo transferi oldum. Düşüğün sebepleri birden çok olabilir: stres en büyüğü. İki kere ağlama krizi geçirdim. Birine doktorum (Yasemin Çekmez/Ataşehir/İstanbul) sebep olmuştu. Stres tüp bebek tedavisinde olmamalı. Çok araştırdım, yurtdışı doktorları dinledim ve başarı hikayelerini izledim. Yumurta kalitesini artırmak için 1- uyku düzeni, 2- temiz yemek, 3- hafif tempo spor, 4- mutlu olmak gerekiyor. 5- takviyeler de işe yarayabiliyor.
1- Saat 22:00 ile sabah 5:00 arası melatonin salgılanıyor. Bu hormonu kaçırmamak için erken yatmak ve mümkünse zifiri karanlıkta uyumak gerekiyor.
2- Ketojenik (yağ ağırlıklı) diyet kısa süreli öneriliyor. Kısa sürede fazla kilodan kurtulmak için 2-3 hafta yapılabilir. Ama uzun vadede vücudun ihtiyacı olan besinler ketojenikte alınamıyor. En güzeli akdeniz diyeti. Hamur kesinlikle yasak. Ben sabahları sadece 1 dilim ekmeği ikiye bölüp tost yapıp yiyorum, umarım bunu da keserim. Bunun haricinde karbonhidrat almamaya çalışıyorum. Yaşlandıkça vücuttaki su oranı azalır. Gençleşmek (rejuvenation) için gençlerdeki kadar su oranını artırmak gerekiyor. Günde 2.5 litre su içiyorum. Bir de kafein kesinlikle hayatımızdan çıkmalı. Sadece kahve değil, çay ve çikolata da kafein içeriyor. Günde 2 bardak açık çay içilebilir ama fazlası tedaviye engel oluyormuş. Ben şimdi sıcak suyu çay niyetine içiyorum, hiç de fena değil. Hamile kalmadan 6 ay önce sigarayı bırakmak gerekiyor, alkol de hem yağlı hem şekerli olduğu için içmemek gerekiyor.
3- Ağır tempo sporun %30 tüp bebek tedavisine dezavantaj oluşturduğu, hafif tempo sporun ise %20 artırdığını söylüyor yabancı doktorlar. Özellikle haftada 150 dakikalık hafif sporlar hem kilo kaybı hem de kalp ritmi ve kanınızın yenilenmesi için çok yardımcı oluyor. Benim evimde yürüyüş bandı var ve haftada 3 defa 45 dakika yürüyüş yapıyorum, 4 dakika tempolu yürüyüş, 1 dakika koşmaya yakın hızda yürüyorum. Bu şekilde kan pompalanmasına ve gençleşmeye yardımcı oluyorum. Şimdi ayrıca yogaya başlıyorum, hem spor olması için hem de mental olarak bu defa transfere daha iyi hazırlanmak için.
4- Mutlu olmak her işin başarı sırrı. Yumurta kalitesi ağır üzüntülerden sonra azalıyor. Ben bir abimi ve babamı kaybettim, acılar yaşadım, bence bundan dolayı ve genetik olarak yumurta rezervim az. Henüz 30 yaşındayken doktor uyarmıştı. Eğer erken yaşta yumurta dondurabiliyorsanız kendinize büyük iyilik yaparsınız. Ben yapmıştım, iyi ki. Ama yeterince yumurta çıkmamıştı, keşke ikinci kere de yapsaydım. Her neyse, yumurta kalitesini artırmak için meditasyon ve yoga öneriliyor. Ayrıca akupunktur! Pazartesi Akupunktura başlıyorum, size nasıl gitti haber veririm.
5- Gıda takviyeleri konusunda yıllardır dikkatliyim. İnsülin direncim olduğu için glucophage kullanıyorum bunun yumurta kalitesine de yardımcı olduğunu öğrendim. İnsülin direnci zaten üremeye çok ters. Hemen ama hemen tedavi etmeniz gerekiyor. Eğer iştahınızı durduramıyorsanız, aniden acıkıp elleriniz titremeye başlıyorsa, yemeye başlayınca kendinizi durduramıyorsanız, göbekliyseniz; insülin direncinizi ölçtürmelisiniz. Takviye olarak yıllardır kendimce Impryl diye bir vitamin kullanıyorum. Şimdi Amerikan Hastanesinde bazı doktorlar tüp bebek reçetelerine bunu ekliyorlar. Ayrıca şimdiki tedavimdeki (Kıbrıs Halil İbrahim Tekin) doktorum Biosteron DHEA önerdi. Gençleşmeye ve yumurta kalitesini artırmaya yardımcı oluyor. Günde 50mg alıyorum. Ama PCOS olanlara asla önerilmiyor. Doktorum bir de folik asit önerdi. Bunun haricinde kendimce magnezyum (toz), d3k2, coenzim q10, omega3 kullanıyorum. Bütün bunları embriyologların ve yabancı doktorların önerilerinden çıkardım. Bunları kullanıyorum, ama aklım NADH'ta. Amerika'da gençleşme vitamini olarak gündemde. Hücreleri yenilediği ileri sürülüyor. Ben bunu Türkiye'de bir gıda takviyesi formatında buldum ve bir süre kullanmıştım tedaviden önce. Şimdi zaten birçok vitamin aldığım için bunu kullanmıyorum ama fikrim değişebilir her an.
Yakında bir embriyologtan eğitim de alacağım, diğer öğrendiklerimi de buraya yazarım. Her şey inanmakla başlar. Siz beyninize iyi sinyaller gönderirseniz olur. Hormonlar tepeye çıkınca insan hassaslaşıyor. Alınganlaşmıştım ben ilk denememde. İlaçları neden hep ben düşünüyorum, neden kimse ne yiyeceğimi düşünmüyor, hep ben mi her şeyi hatırlayacağım vs... :) Şimdi biraz daha tecrübe ile kimseden bir hassasiyet beklemiyorum ve kendimi pamuklara sarmayı öğreniyorum. Kendinize iyi bakın, kimse değil, hatta inşallah yakında doğuracağımız çocuğumuz bile günü gelecek bize istediğimiz gibi davranmadığı zamanlar olabilecek. O sebeple siz kendinize iyi bakın. Mutlu olmanın tek yolu bu, kendinizi mutlu edin :) Bebeklerimizle güzel bir gelecek bizi bekliyor. Sevgiler herkese. Gelişme oldukça yazacağım :)
Aynen denge de yok, bi doktorda aradığımız çoğu şey yok. Sizin tedaviniz nerede şimdi? Ben kıbrısta tedavi oluyorum şimdi, ama Türkiye'yi de araştırıyorum. Özellikle prp yapan bir doktor arıyorum eğer bu tedavi de olmazsa onu mutlaka denemek istiyorum.Merhaba. Yaşım 30 amh 0.40 1 sene önce tüp bebek sürecindeyim 3 yumurtadan 2si döllendi biri kaldı 1 tane yumurtamı dondurdular . Doktorum havuz önerdi birdaha 15 gün sonra tüp bebek tedavisi görücem . Ben de argifertil biesteron omepaq10 d vitamini kullanıyorum . Yasemin hanıma ben de gitmiştim vazgeçmiştim biraz denge sorunu var gibi gelmişti .
Aynen denge de yok, bi doktorda aradığımız çoğu şey yok. Sizin tedaviniz nerede şimdi? Ben kıbrısta tedavi oluyorum şimdi, ama Türkiye'yi de araştırıyorum. Özellikle prp yapan bir doktor arıyorum eğer bu tedavi de olmazsa onu mutlaka denemek istiyorum
Neden, nasıl davranıyorlar da böyle hissettiriyorlar? Daha önce de okumuştum düşük rezervdiler ilgili mi davranmıyorlar? Bülent tıraş bir bakayım teşekkürler tavsiyen için :)Tedavi gördüğüm yer hisar international Meryem kürek eken . Fakat şimdi ki aklım olsaydı Bülent tıraşa giderdim . Sebebi ise bizim gibi rezervi düşük hastalara bakıyor . Biraz daha pahalı ama en azından buraya vereceğim paranın üstüne koyar orda yapardım . Tavsiye ederim .
Meryem hanımda iyi ama sanırım düşük rezervi hastaları sevmiyorlar diye düşünüyorum.
Amh çok önemli değil. Önemli olan yumurta kalitesi. Amh ilk olarak 5 sene önce yaptığımda 0.36 idi. 6 yumurta toplanmıştı, 5'i donduruldu. Biraz vitaminle 2-3 ay sonra amh 0.75'e yükselmişti. Daha sonra 0.2 ölçtürdüm. Son testte 0.18'di. Amh böyle ama fsh bende iyi. Yaş 40a gelmişken yumurta sayısı azalıyor ama kalitesi daha önemli. Tek bir tane kaliteli yumurta gerek dedikleri doğru. Yaşanmış örneklerini bizzat tanıyorum. Şubat ayında düşükle sonuçlanan 3 günlük 2 kaliteli embriyo transferi oldum. Düşüğün sebepleri birden çok olabilir: stres en büyüğü. İki kere ağlama krizi geçirdim. Birine doktorum (Yasemin Çekmez/Ataşehir/İstanbul) sebep olmuştu. Stres tüp bebek tedavisinde olmamalı. Çok araştırdım, yurtdışı doktorları dinledim ve başarı hikayelerini izledim. Yumurta kalitesini artırmak için 1- uyku düzeni, 2- temiz yemek, 3- hafif tempo spor, 4- mutlu olmak gerekiyor. 5- takviyeler de işe yarayabiliyor.
1- Saat 22:00 ile sabah 5:00 arası melatonin salgılanıyor. Bu hormonu kaçırmamak için erken yatmak ve mümkünse zifiri karanlıkta uyumak gerekiyor.
2- Ketojenik (yağ ağırlıklı) diyet kısa süreli öneriliyor. Kısa sürede fazla kilodan kurtulmak için 2-3 hafta yapılabilir. Ama uzun vadede vücudun ihtiyacı olan besinler ketojenikte alınamıyor. En güzeli akdeniz diyeti. Hamur kesinlikle yasak. Ben sabahları sadece 1 dilim ekmeği ikiye bölüp tost yapıp yiyorum, umarım bunu da keserim. Bunun haricinde karbonhidrat almamaya çalışıyorum. Yaşlandıkça vücuttaki su oranı azalır. Gençleşmek (rejuvenation) için gençlerdeki kadar su oranını artırmak gerekiyor. Günde 2.5 litre su içiyorum. Bir de kafein kesinlikle hayatımızdan çıkmalı. Sadece kahve değil, çay ve çikolata da kafein içeriyor. Günde 2 bardak açık çay içilebilir ama fazlası tedaviye engel oluyormuş. Ben şimdi sıcak suyu çay niyetine içiyorum, hiç de fena değil. Hamile kalmadan 6 ay önce sigarayı bırakmak gerekiyor, alkol de hem yağlı hem şekerli olduğu için içmemek gerekiyor.
3- Ağır tempo sporun %30 tüp bebek tedavisine dezavantaj oluşturduğu, hafif tempo sporun ise %20 artırdığını söylüyor yabancı doktorlar. Özellikle haftada 150 dakikalık hafif sporlar hem kilo kaybı hem de kalp ritmi ve kanınızın yenilenmesi için çok yardımcı oluyor. Benim evimde yürüyüş bandı var ve haftada 3 defa 45 dakika yürüyüş yapıyorum, 4 dakika tempolu yürüyüş, 1 dakika koşmaya yakın hızda yürüyorum. Bu şekilde kan pompalanmasına ve gençleşmeye yardımcı oluyorum. Şimdi ayrıca yogaya başlıyorum, hem spor olması için hem de mental olarak bu defa transfere daha iyi hazırlanmak için.
4- Mutlu olmak her işin başarı sırrı. Yumurta kalitesi ağır üzüntülerden sonra azalıyor. Ben bir abimi ve babamı kaybettim, acılar yaşadım, bence bundan dolayı ve genetik olarak yumurta rezervim az. Henüz 30 yaşındayken doktor uyarmıştı. Eğer erken yaşta yumurta dondurabiliyorsanız kendinize büyük iyilik yaparsınız. Ben yapmıştım, iyi ki. Ama yeterince yumurta çıkmamıştı, keşke ikinci kere de yapsaydım. Her neyse, yumurta kalitesini artırmak için meditasyon ve yoga öneriliyor. Ayrıca akupunktur! Pazartesi Akupunktura başlıyorum, size nasıl gitti haber veririm.
5- Gıda takviyeleri konusunda yıllardır dikkatliyim. İnsülin direncim olduğu için glucophage kullanıyorum bunun yumurta kalitesine de yardımcı olduğunu öğrendim. İnsülin direnci zaten üremeye çok ters. Hemen ama hemen tedavi etmeniz gerekiyor. Eğer iştahınızı durduramıyorsanız, aniden acıkıp elleriniz titremeye başlıyorsa, yemeye başlayınca kendinizi durduramıyorsanız, göbekliyseniz; insülin direncinizi ölçtürmelisiniz. Takviye olarak yıllardır kendimce Impryl diye bir vitamin kullanıyorum. Şimdi Amerikan Hastanesinde bazı doktorlar tüp bebek reçetelerine bunu ekliyorlar. Ayrıca şimdiki tedavimdeki (Kıbrıs Halil İbrahim Tekin) doktorum Biosteron DHEA önerdi. Gençleşmeye ve yumurta kalitesini artırmaya yardımcı oluyor. Günde 50mg alıyorum. Ama PCOS olanlara asla önerilmiyor. Doktorum bir de folik asit önerdi. Bunun haricinde kendimce magnezyum (toz), d3k2, coenzim q10, omega3 kullanıyorum. Bütün bunları embriyologların ve yabancı doktorların önerilerinden çıkardım. Bunları kullanıyorum, ama aklım NADH'ta. Amerika'da gençleşme vitamini olarak gündemde. Hücreleri yenilediği ileri sürülüyor. Ben bunu Türkiye'de bir gıda takviyesi formatında buldum ve bir süre kullanmıştım tedaviden önce. Şimdi zaten birçok vitamin aldığım için bunu kullanmıyorum ama fikrim değişebilir her an.
Yakında bir embriyologtan eğitim de alacağım, diğer öğrendiklerimi de buraya yazarım. Her şey inanmakla başlar. Siz beyninize iyi sinyaller gönderirseniz olur. Hormonlar tepeye çıkınca insan hassaslaşıyor. Alınganlaşmıştım ben ilk denememde. İlaçları neden hep ben düşünüyorum, neden kimse ne yiyeceğimi düşünmüyor, hep ben mi her şeyi hatırlayacağım vs... :) Şimdi biraz daha tecrübe ile kimseden bir hassasiyet beklemiyorum ve kendimi pamuklara sarmayı öğreniyorum. Kendinize iyi bakın, kimse değil, hatta inşallah yakında doğuracağımız çocuğumuz bile günü gelecek bize istediğimiz gibi davranmadığı zamanlar olabilecek. O sebeple siz kendinize iyi bakın. Mutlu olmanın tek yolu bu, kendinizi mutlu edin :) Bebeklerimizle güzel bir gelecek bizi bekliyor. Sevgiler herkese. Gelişme oldukça yazacağım :)
Amh çok önemli değil. Önemli olan yumurta kalitesi. Amh ilk olarak 5 sene önce yaptığımda 0.36 idi. 6 yumurta toplanmıştı, 5'i donduruldu. Biraz vitaminle 2-3 ay sonra amh 0.75'e yükselmişti. Daha sonra 0.2 ölçtürdüm. Son testte 0.18'di. Amh böyle ama fsh bende iyi. Yaş 40a gelmişken yumurta sayısı azalıyor ama kalitesi daha önemli. Tek bir tane kaliteli yumurta gerek dedikleri doğru. Yaşanmış örneklerini bizzat tanıyorum. Şubat ayında düşükle sonuçlanan 3 günlük 2 kaliteli embriyo transferi oldum. Düşüğün sebepleri birden çok olabilir: stres en büyüğü. İki kere ağlama krizi geçirdim. Birine doktorum (Yasemin Çekmez/Ataşehir/İstanbul) sebep olmuştu. Stres tüp bebek tedavisinde olmamalı. Çok araştırdım, yurtdışı doktorları dinledim ve başarı hikayelerini izledim. Yumurta kalitesini artırmak için 1- uyku düzeni, 2- temiz yemek, 3- hafif tempo spor, 4- mutlu olmak gerekiyor. 5- takviyeler de işe yarayabiliyor.
Düşük rezervm çok yumurtası olana göre daha zor . Buna bağlıyorumNeden, nasıl davranıyorlar da böyle hissettiriyorlar? Daha önce de okumuştum düşük rezervdiler ilgili mi davranmıyorlar? Bülent tıraş bir bakayım teşekkürler tavsiyen için :)
Vitaminleri not aldım benim de 7. Deneme olacak şimdiden kendimi hazırlamaya başlıyorum bile inşallah güzel sonuçları payyaşacağımız günler olacak .Güzel bilgilerniz için teşekkür ederimAmh çok önemli değil. Önemli olan yumurta kalitesi. Amh ilk olarak 5 sene önce yaptığımda 0.36 idi. 6 yumurta toplanmıştı, 5'i donduruldu. Biraz vitaminle 2-3 ay sonra amh 0.75'e yükselmişti. Daha sonra 0.2 ölçtürdüm. Son testte 0.18'di. Amh böyle ama fsh bende iyi. Yaş 40a gelmişken yumurta sayısı azalıyor ama kalitesi daha önemli. Tek bir tane kaliteli yumurta gerek dedikleri doğru. Yaşanmış örneklerini bizzat tanıyorum. Şubat ayında düşükle sonuçlanan 3 günlük 2 kaliteli embriyo transferi oldum. Düşüğün sebepleri birden çok olabilir: stres en büyüğü. İki kere ağlama krizi geçirdim. Birine doktorum (Yasemin Çekmez/Ataşehir/İstanbul) sebep olmuştu. Stres tüp bebek tedavisinde olmamalı. Çok araştırdım, yurtdışı doktorları dinledim ve başarı hikayelerini izledim. Yumurta kalitesini artırmak için 1- uyku düzeni, 2- temiz yemek, 3- hafif tempo spor, 4- mutlu olmak gerekiyor. 5- takviyeler de işe yarayabiliyor.
umarım hepimize faydalı olur, şimdiden size sağlıklı bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim :)Vitaminleri not aldım benim de 7. Deneme olacak şimdiden kendimi hazırlamaya başlıyorum bile inşallah güzel sonuçları payyaşacağımız günler olacak .Güzel bilgilerniz için teşekkür ederim
haklısınız kendimiz de gebelik için deneyebiliriz ama ben biraz zaman kaybetmekten korkuyorum. bir doktor bana amh düşük olanların doğal yolla daha yüksek ihtimal gebelik yaşayabileceğini söylemişti gerçi... buğday çimi tozu ve spirulina duymamıştım, onlara da bakayım..Kesinlikle hepsi doğru. Buğday çimi tozu ve spirulina da ekleyebilirsiniz beslenmenize yumurta kalitesini artırmak için.
Düzenli takviye almama rağmen çok stresli bir döneme denk geldi tüp bebek tedavim ve insülin direncim nüksetti. Transferim yapılmadı henüz ama çok da beklentim yok kaliteden dolayı. Tekrar da tüp bebek denemeyi düşünmüyorum olumsuz olursa. Hayatımızı değiştirip stresten kurtulursa, doğru beslenme ve takviyelerle birlikte en önemlisi başka bir sağlık sorunu da yoksa doğal yolla da gebelik gerçekleşebilir inancındayım. Dediğiniz gibi sayıdan ziyade kalite önemli
Muhtemelen idil bozkurttan eğitim alıcaksınız. bende aldım. Takviyeler konusunda çok geniş bilgi dağarcığı yok. smoothie ve beslenme konusunda yararlı bilgiler edinebilirsiniz. Spirilunayı dengeli tüketmekte fayda var. nadh konusuna gelince evet bende 1 sene önce keşfettim ve faydasını gördüm. amerikadan sipariş vermiştim ama artık eczanelerde satışı var. takviyelerin lipozomal formlarını tercih ediyorum. kendinize göre araştırmanızı yaparsınız zaten. iyi günler dilerimhaklısınız kendimiz de gebelik için deneyebiliriz ama ben biraz zaman kaybetmekten korkuyorum. bir doktor bana amh düşük olanların doğal yolla daha yüksek ihtimal gebelik yaşayabileceğini söylemişti gerçi... buğday çimi tozu ve spirulina duymamıştım, onlara da bakayım..
haklısınız kendimiz de gebelik için deneyebiliriz ama ben biraz zaman kaybetmekten korkuyorum. bir doktor bana amh düşük olanların doğal yolla daha yüksek ihtimal gebelik yaşayabileceğini söylemişti gerçi... buğday çimi tozu ve spirulina duymamıştım, onlara da bakayım..