- 6 Ağustos 2018
- 867
- 465
- 53
hayırlısı olsun hakkınızda .. işte benimde aklıma o geldi eğer dondurulmuş embriyo olursa acaba pgt yaptırmak gerekir mi diye düşünüyorum....3 tüp bebek 3 düşük
5.gün embriyosu
Kalan donmuş 3 var
Denesem düşer diyorum
Başa da dönemem
Keşke başta pgt yapsaydı doktor
Çıkmazın içindeyim
benimde bilgim yok açıkcası... araştırıyorum şuanda..3 tüp bebek 3 düşük
5.gün embriyosu
Kalan donmuş 3 var
Denesem düşer diyorum
Başa da dönemem
Çıkmazın içindeyim
:-( üzüldüm şimdi. doktorlar ne diyor ? pgt mi yaptır diyorlar şimdi. sizde sorun nedir peki ? düşük olmasın nedenini söylediler mi ?3 tüp bebek 3 düşük
5.gün embriyosu
Kalan donmuş 3 var
Denesem düşer diyorum
Başa da dönemem
Çıkmazın içindeyim
inşallah hayırla sonuçlanır. Rabbim hayırlı evlatlar versinYumurta toplama operasyonundan sonra aynı odada yattığım çok tatlı bir hanım bahsedince öğrendim ve yaptıralım dedim. Özellikle kendim rica ettim doktorumdan.
28 Ocak’ta transferim yapıldı
2 Şubat’ta bir kanamam oldu ve proluton depot iğneye başladık ve yatak istirahatine
7 Şubat’ta test yapılacak ne olur bilmiyorum.
(Sözün özü genetik tanı yaptırdık
Yaşadığım süreçten dolayı bunları da yazmak istedim)
sizde sorun neydi peki ??? daha öncesinden genetik test falan yaptırdınız mı ??Yumurta toplama operasyonundan sonra aynı odada yattığım çok tatlı bir hanım bahsedince öğrendim ve yaptıralım dedim. Özellikle kendim rica ettim doktorumdan.
28 Ocak’ta transferim yapıldı
2 Şubat’ta bir kanamam oldu ve proluton depot iğneye başladık ve yatak istirahatine
7 Şubat’ta test yapılacak ne olur bilmiyorum.
(Sözün özü genetik tanı yaptırdık
Yaşadığım süreçten dolayı bunları da yazmak istedim)
biz daha başlamadık tedaviye.. işte ımsı mikroenjeksiyon ve mikroçip kullanılacak... pgt bahsetmediler bize.. bugün ünv hoca gerekebilir demiş... perşembe tekrar konuşacak eşim... bende araştırma yapıyorum şimdi...inşallah hayırla sonuçlanır. Rabbim hayırlı evlatlar versin
:-( üzüldüm şimdi. doktorlar ne diyor ? pgt mi yaptır diyorlar şimdi. sizde sorun nedir peki ? düşük olmasın nedenini söylediler mi ?
sizde sorun neydi peki ??? daha öncesinden genetik test falan yaptırdınız mı ??
zor bir durum. Allah yardımcınız olsun. Hakkınızda nasıl hayırlıysa o olsun inşallah. verecek olan Rabbim o ol deyince olacak mutlaka... araştırın birkaç hastaneyle falan da görüşün bakalım. doktorlar ne diyecek ? nasıl bir yol izlemen gerekirmiş.Düşüğün sebebi belirsiz
Donmuş embriyoda pgt yapılmıyor
Kaliteli denildi ve donduruldu
Ne yapacağımı bilmiyorum
inşallah hayırla sonuçlanır.hayırlı evlat verir inşallahEşimin 1 derece hareketli spermi yoktu
İlaç kullandı ama %6 yı geçmedi 1. Derece hareketli spermeleri
Aşılama için %15 isteniyordu en az devam edelim ilaca dediler sonra aşılama yapalım ama ben beklemek istemedim ve tüp bebeğe başladım ve işte bu güne geldik bakalım Perşembe günü testimin sonucu ne olacak
çok az kalmış test gününeEşimin 1 derece hareketli spermi yoktu
İlaç kullandı ama %6 yı geçmedi 1. Derece hareketli spermeleri
Aşılama için %15 isteniyordu en az devam edelim ilaca dediler sonra aşılama yapalım ama ben beklemek istemedim ve tüp bebeğe başladım ve işte bu güne geldik bakalım Perşembe günü testimin sonucu ne olacak
zor bir durum. Allah yardımcınız olsun. Hakkınızda nasıl hayırlıysa o olsun inşallah. verecek olan Rabbim o ol deyince olacak mutlaka... araştırın birkaç hastaneyle falan da görüşün bakalım. doktorlar ne diyecek ? nasıl bir yol izlemen gerekirmiş.
:-( üzüldüm şimdi. doktorlar ne diyor ? pgt mi yaptır diyorlar şimdi. sizde sorun nedir peki ? düşük olmasın nedenini söylediler mi ?
tam anlayamadım da ?? sanırım doktorlarda net birşey diyemiyor.. bizde aynı şekilde net birşey demedi.. iyi olur gibisine konuşmuşBana da kesinlikle pgd yaptırmalısın diyen doktorlar oldu. Bu konuda kendi aralarında da fikir birliği Yok. Çünkü pgd de aslında temiz değil denen ama temiz çıkan embriyo oranları da % 20 civarı imiş.
Arkadaşımın yönlendirdiği doktor tüp bebek ve pgd demişti çünkü arkadaşım da tüp bebek yapmıştı. Benim güdümlü füze gibi gittiğimi biliyordu. Genetik doktoru ile görüştük o da tüp bebek ve pgd dedi Çünkü hem tüp bebek merkezleri vardı hem de özel labları hatta kafamı bulandıracak ve beni strese sokacak başka testler de önermişti. Adam iş yapacak değirmeni dönecekti. Ticari boyutunu onun da anlarım yani. Kendi doktorum bana tüp bebek şart değil spontane da gebe kalabilirsin daha önce kaldın dedi. Ancak ben Yaşımdan dolayı beklemek istemedim ben kendim istedim. Pgd için de gerek Yok önceki bir embriyoda anoploidi olmuş olması demek gelecekte de olacağı anlamına gelmiyor dedi ben yine kendim duramadım olsun pgd de yapılsın dedim.tam anlayamadım da ?? sanırım doktorlarda net birşey diyemiyor.. bizde aynı şekilde net birşey demedi.. iyi olur gibisine konuşmuş
Bende tam olarak bu sorunun cevabını merak ediyorum benim de 13,8 çıktı. Çarşamba günü aşılamam yapıldı , immunologumla görüşüp cumadan itibaren deltakortil diye bir hap başlattı doktorum. Ama ben geç kalırsam diye dünden başladım.kızlar cd56 testi normalde kaç olması gerek benim 11 çıkmış kanda baktırdım
Canım CD56 ya baktırmış mıydın o da sebep olabiliyormuş düşüğe, kan pıhtılaşması da? Donmuşlarına genetik test yapılamıyor mu peki?Sebebi bilinmiyor
embriyo kaynaklıdır dendi
Genetik testler yaptırmak istiyorum kendim ve eşime kromozom kan pıhtı sperm dna
Ama donmuşlar var
Geri de dönemem
Ne yapacağım bilmiyorum
Deneyip düşük yapmaya devam etmek de istemiyorum
Çaresizim
kızlar cd56 testi normalde kaç olması gerek benim 11 çıkmış kanda baktırdım
Bende tam olarak bu sorunun cevabını merak ediyorum benim de 13,8 çıktı. Çarşamba günü aşılamam yapıldı , immunologumla görüşüp cumadan itibaren deltakortil diye bir hap başlattı doktorum. Ama ben geç kalırsam diye dünden başladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?