Tüp Bebek sürecinde PGT yaptırdınız mı ?

• Ankete Katılan
    340
Merhaba
Belki daha önce tartışılmıştır ama ben göremedim. Embriyoların hepsi birden mi pgt ye gitmek zorunda. Tek tek yapılamaz mı acaba?

Merhaba
Kromozomsal sorunumuz var yazmıssınız
Sorun neydi acaba
Hamile kalabildiniz mi
Canım mesajlarına 46xyy eşinde
Sorun varmış
Şişli memorial e git diğer doktorlar kadın üzerine çalışıyorlar kadın doğumcular
Genetik çok ince bir durum
benim eşimin 2-3 kromozomlarında parçalar yer değiştirmiş

47xyy var eşimde
Bursada jimer e gidiyorum
Doktorumuz pgt ile tüp bebek yapacagını sıkıntı olmayacagını söyledi ama
Sen hamile kaldın mi
Sizde ne gbi sorunlar olur deniliyordu allah korusun

47xyy var eşimde
Sen hamile kaldın mi
Canım bana herkes hamile kalırsın diyordu ama olmuyor normal kalırsın diyorlardı korkutmak istemiyorum biraz kötü bir günüm geçti kusura bakma cnm konularıma bakarsan cnm anlattım hep bir de geçmişi her anlattığımda tekrar yaşıyorum
Bir de durumlarımız farklı istersen bu hastalığın taşıyıcılarıyla konuş daha faydalı olur

Tmm teşekkürler

47xyy var eşimde
Sen hamile kaldın mi
Genetik konusu hassas ve o kadar basit görülmemesi gerek. Gerçekten bu konuda profesyonel olan bir yerde yaptırsanız daha iyi olur. Şişli Memorial tavsiye ederim ben de. Allah yardımcınız olsun.

Genetik konusu hassas ve o kadar basit görülmemesi gerek. Gerçekten bu konuda profesyonel olan bir yerde yaptırsanız daha iyi olur. Şişli Memorial tavsiye ederim ben de. Allah yardımcınız olsun.
Şişli memorial bizim için cok uzak bir ihtimal
Gittiğim hastanede de genetik profesörü ile işbirliği içinde doktorumuz

Çok enteresan bazı dr lar
En kötü eşin gibi olur diyorlar( eşimde belirgin biz özellik yok yani)

Bazısı da özel sorunlu cocuk olabilir diyorlar

Hatta bazı profesörler pgt ye bile gerek yok
Eşindeki en iyi prüz diyorlar

Bu işler cok zor allah hepimizin yardımcısı olsum gercekten

Tüp bebek dr ları kadın doğumcular sen kimle işbirliği içindeyse genetikçilerle görüş gerçi bende Semra hoca genetik dr unun onay verdiği olaya hayır dedi.
Hiçbir kadın doğum dr unun genetik hakkında söyledikleriyle yola çıkma korkutmak istemiyorum onlar embriyo oldu mu oldu hadi yerleştirelim sonra güle güle derler ben sırf pgt yede karşıyım çünkü başka değerler de de kromozomsal bozukluk oluyor benim durumumda sırf pgt yapılsa mozaik embriyom sağlıklı denecekti sonra anomaliler ortaya çıkacaktı bir arkadaşımın pgt den gelen emriyoları ngs te başka sorunla ortaya çıktı .
Sen işini sıkı takip et genetik dr u ile çok sıkı konuş

tamam canım cok teşekkürler

pgt den başka ne yapılmalı peki
mozaik embriyo nedir
bu işler ne kadar zormuş
sürekli yeni birsey öğreniyorum

yani sağlıklı bir çocuk dünyaya getirmek resmen mucize imiş doğal yoldan

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi. Embriyonun ngs ye gitmesi için öncelikle pgt ye girmesi şart mı acaba

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi. Embriyonun ngs ye gitmesi için öncelikle pgt ye girmesi şart mı acaba
Hayır şart değil ngs de tüm kromozom lara mozikliği de bakıyor ama bazılarını ngs okumuyor hastalıkla ilgili önce hastalığın pgt si sonra ngs yapılıyor

Hayır şart değil ngs de tüm kromozom lara mozikliği de bakıyor ama bazılarını ngs okumuyor hastalıkla ilgili önce hastalığın pgt si sonra ngs yapılıyor
Çok teşekkürler bilgi için.

Yaptırmadım hiç bir doktorum önermedi. Gittiğim hastanelerde genetikçilerde vardı muhatap olmuşlardır diye düşünüyorum. Genelde doktor ne dediyse onu yaptım bu zamana kadr. En son tutmayınca doktor istemese de gerek yok desede histereskopi yaptırdım ve doktorun başta dediği gibi bir şey çıkmadı. O yüzden doktoruma güvenmeyi seçiyorum.

Merhaba ben ilk denememi bülent b
Tıraşa yaptırdım negatif oldu eşimde kromozom translokasyonu çıktı şimdi pgt uygulucaz. Bülent beye pgt yaptıran var mı acaba

Günaydınlar, ege üniversitesinde tedavi görüp pgt yaptıran var mı? Ücreti ne kadardır acababilgisi olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…