Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
tup bebekte tuplerin tikali olmasi sorun olmuyor diye bliorm ?
Aslhnozel sen laparoskopi olmadan tup bebege mi gectin cnm tuplerin acik olp olmamasina bakmiyorlar sanirim tup bebekte dogrumu?

kizlar rapor cikartmak icin 3yillik evli olmak sarti varmi yada hala devam ediyormu evlilik suresi? tedavi gormek yeterli deilmi

tup bebekte tuplerin tikali olmasi sorun olmuyor diye bliorm ?
Aslhnozel sen laparoskopi olmadan tup bebege mi gectin cnm tuplerin acik olp olmamasina bakmiyorlar sanirim tup bebekte dogrumu?
Yapışıklık veya sıvı birikmesi varsa tüpleri alıyorlar veya bağlantıyı kesiyorlar diye biliyorum. Tikaniklikta bir sıkıntı olmuyor sanırım.Üç yıl şartı hala varmis. Ben de kaciriyorum o yüzden rapor şansını.

Laparoskopi oldum tüplerim bağlandı öncesinde.

Darısı başına hiç aşılama denemedim desemde olmazdı tüplerim tikaliydi ilk denememiz tüp oldu.
İlk tüp denemenizde hamilesiniz yani , ne güzel maşallah. Demekki gerçekten doktorun dediği gibi tüplerin tıkalı olması engel değil, benim de tek tüp tıkalı. Ayyy sevindim şuanda :) benim tek sıkıntım çikolata kisti, doktora göre kist de engel değilmiş ya bakalım. ama yumurta rezervim yaşıma göre iyiymiş.

kizlar rapor cikartmak icin 3yillik evli olmak sarti varmi yada hala devam ediyormu evlilik suresi? tedavi gormek yeterli deilmi

(("""""""
  • Uygulanan tıbbî tedavileri ardından normal yöntemlerle çocuk sahibi olunmadığının ve yalnızca yardımcı üreme yöntemleri ile çocuk sahibi olunabileceğine dair rapor,
  • Kadının 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
  • Tedavinin yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması,
  • En az beş senedir genel sağlık sigortalısı ya da bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması,
  • Son üç sene içeriside diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi.
  • Tüp bebek tedavisine başlayan kadın 40 yaşından gün almış ise, tedavi masrafları karşılanmaz. Tüp bebek masraflarının karşılanabilmesi için tedavinin uygulanacağı anne adayında hamileliğin devamına engel teşkil edecek herhangi bir sorun olmaması gerekir """"""" )) Biyerde böyle bişey yazıyor ama bu güncel bilgi mi bilmem. Son 3 sene içerisinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olması diyor burda ilaçla tedavi veya aşılama ile tedavilerden aonuç alınamamış olmasını kastediyor heralde.

evet cnm belli bir tedavi sureci gecirmek lazm demekki rapor cikartinca nekadr devlet katki sagliyor indirimi 1bin lira falan oluyorsa bence 3yil doldurmaya degmez 1 sene bile uzun bir sure cocuk olmamasi icin ole deil mi cnm meselâ ben 2 senelik evliyim bidahaki subatta hak kazaniyorm olese

h
hadi ins bu sefer guzel sonuc alirsin rezervin iyiyse kaliteli olgunlasir masallah diyelim tup bebegin tuplerle ilgisi olmamasi dahada umut verici

Ben de 2 yıllık evliyim :) tedaviye başlayacağım tüp bebek merkezi, tedavi ücreti 5750, rapor olsaydı 2480 tl olacaktı. Az fark yok ama ben 1 yıl bekleyemem valla :) şuan tedaviden sonuç alsam 1 yıl sonra çocuk doğmuş olacak, beklersem seneye anca başlayacam tedaviye :) aman aman bekleyemem 1 ay bile

aynen cnm bi.yil beklesen bile tekrar doktora gdp testlerin masraflarin devletin.karsiladgi paraya denk gelck 1 yil icinde illaki ilaclar igneler para odeniyor bunlara hep bencede mantikli olan gec kalmamak hemde yumirtlama.kalitesi dusmeden

aynen cnm bi.yil beklesen bile tekrar doktora gdp testlerin masraflarin devletin.karsiladgi paraya denk gelck 1 yil icinde illaki ilaclar igneler para odeniyor bunlara hep bencede mantikli olan gec kalmamak hemde yumirtlama.kalitesi dusmeden
Aynen :) ne yapsak bu parayı bi şekilde alacaklar bizden :)

Aslhnozel tmm cnm sonradan gördüm İsmail küçük sanırım doktorun biraz anlatırmısın süreci bende Aydın’da yaşıyorum irenbeye gitcem ama ne zaman belli değil buradaki doktor bütün kontrolleri yapıp İsmail bey diğer işlemleri yapıyormuş doktor nasıl ilgilimi merkez falan

Ilgili surekli iletişim halindeyiz izmire yumurta toplama işlemi olacağı zamanlar gittim sonrasında bodrumda acibademde arkadaşına yönlendirdi tahlillerimi yapiyorum gönderiyorum whatsapp aracılığı yada telefonla bilgilendiriyor ben ciddi annamda memnunum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…