Yapışıklık veya sıvı birikmesi varsa tüpleri alıyorlar veya bağlantıyı kesiyorlar diye biliyorum. Tikaniklikta bir sıkıntı olmuyor sanırım.Üç yıl şartı hala varmis. Ben de kaciriyorum o yüzden rapor şansını.tup bebekte tuplerin tikali olmasi sorun olmuyor diye bliorm ?
Aslhnozel sen laparoskopi olmadan tup bebege mi gectin cnm tuplerin acik olp olmamasina bakmiyorlar sanirim tup bebekte dogrumu?
Laparoskopi oldum tüplerim bağlandı öncesinde.Yapışıklık veya sıvı birikmesi varsa tüpleri alıyorlar veya bağlantıyı kesiyorlar diye biliyorum. Tikaniklikta bir sıkıntı olmuyor sanırım.Üç yıl şartı hala varmis. Ben de kaciriyorum o yüzden rapor şansını.
İrenbe de tedavi gormussun sanırım canım. Laparoskopi ameliyatını da irenbe de mi oldun ve tedaviden memnun kaldin mi merak ettim. Ben de İzmir'de yaptırıcam cunku.Laparoskopi oldum tüplerim bağlandı öncesinde.
İrenbe de tedavi gormussun sanırım canım. Laparoskopi ameliyatını da irenbe de mi oldun ve tedaviden memnun kaldin mi merak ettim. Ben de İzmir'de yaptırıcam cunku.[/QUOTE
Sorduk sorusturduk irembe ismail beyi tavsiye ettiler ben bodrumdan 8 ay boyunca izmire gidip geldim çok memnunum doktorumdan ameliyatimida kendisi yapti.
İlk tüp denemenizde hamilesiniz yani , ne güzel maşallah. Demekki gerçekten doktorun dediği gibi tüplerin tıkalı olması engel değil, benim de tek tüp tıkalı. Ayyy sevindim şuanda :) benim tek sıkıntım çikolata kisti, doktora göre kist de engel değilmiş ya bakalım. ama yumurta rezervim yaşıma göre iyiymiş.Darısı başına hiç aşılama denemedim desemde olmazdı tüplerim tikaliydi ilk denememiz tüp oldu.
kizlar rapor cikartmak icin 3yillik evli olmak sarti varmi yada hala devam ediyormu evlilik suresi? tedavi gormek yeterli deilmi
evet cnm belli bir tedavi sureci gecirmek lazm demekki rapor cikartinca nekadr devlet katki sagliyor indirimi 1bin lira falan oluyorsa bence 3yil doldurmaya degmez 1 sene bile uzun bir sure cocuk olmamasi icin ole deil mi cnm meselâ ben 2 senelik evliyim bidahaki subatta hak kazaniyorm olese(("""""""
- Uygulanan tıbbî tedavileri ardından normal yöntemlerle çocuk sahibi olunmadığının ve yalnızca yardımcı üreme yöntemleri ile çocuk sahibi olunabileceğine dair rapor,
- Kadının 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
- Tedavinin yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmeli olması,
- En az beş senedir genel sağlık sigortalısı ya da bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması veya halen genel sağlık sigortalısı olan kadının bu bentteki koşulları taşımaması halinde eşinin gerekli koşulları sağlaması,
- Son üç sene içeriside diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi.
- Tüp bebek tedavisine başlayan kadın 40 yaşından gün almış ise, tedavi masrafları karşılanmaz. Tüp bebek masraflarının karşılanabilmesi için tedavinin uygulanacağı anne adayında hamileliğin devamına engel teşkil edecek herhangi bir sorun olmaması gerekir """"""" )) Biyerde böyle bişey yazıyor ama bu güncel bilgi mi bilmem. Son 3 sene içerisinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olması diyor burda ilaçla tedavi veya aşılama ile tedavilerden aonuç alınamamış olmasını kastediyor heralde.
hadi ins bu sefer guzel sonuc alirsin rezervin iyiyse kaliteli olgunlasir masallah diyelim tup bebegin tuplerle ilgisi olmamasi dahada umut vericiİlk tüp denemenizde hamilesiniz yani , ne güzel maşallah. Demekki gerçekten doktorun dediği gibi tüplerin tıkalı olması engel değil, benim de tek tüp tıkalı. Ayyy sevindim şuanda :) benim tek sıkıntım çikolata kisti, doktora göre kist de engel değilmiş ya bakalım. ama yumurta rezervim yaşıma göre iyiymiş.
Ben de 2 yıllık evliyim :) tedaviye başlayacağım tüp bebek merkezi, tedavi ücreti 5750, rapor olsaydı 2480 tl olacaktı. Az fark yok ama ben 1 yıl bekleyemem valla :) şuan tedaviden sonuç alsam 1 yıl sonra çocuk doğmuş olacak, beklersem seneye anca başlayacam tedaviye :) aman aman bekleyemem 1 ay bileevet cnm belli bir tedavi sureci gecirmek lazm demekki rapor cikartinca nekadr devlet katki sagliyor indirimi 1bin lira falan oluyorsa bence 3yil doldurmaya degmez 1 sene bile uzun bir sure cocuk olmamasi icin ole deil mi cnm meselâ ben 2 senelik evliyim bidahaki subatta hak kazaniyorm olese
aynen cnm bi.yil beklesen bile tekrar doktora gdp testlerin masraflarin devletin.karsiladgi paraya denk gelck 1 yil icinde illaki ilaclar igneler para odeniyor bunlara hepBen de 2 yıllık evliyim :) tedaviye başlayacağım tüp bebek merkezi, tedavi ücreti 5750, rapor olsaydı 2480 tl olacaktı. Az fark yok ama ben 1 yıl bekleyemem valla :) şuan tedaviden sonuç alsam 1 yıl sonra çocuk doğmuş olacak, beklersem seneye anca başlayacam tedaviye :) aman aman bekleyemem 1 ay bile
Aynen :) ne yapsak bu parayı bi şekilde alacaklar bizden :)aynen cnm bi.yil beklesen bile tekrar doktora gdp testlerin masraflarin devletin.karsiladgi paraya denk gelck 1 yil icinde illaki ilaclar igneler para odeniyor bunlara hepbencede mantikli olan gec kalmamak hemde yumirtlama.kalitesi dusmeden
insallh bu guzel bahar aylarin nufus patlamasi yasariz :) bu ay tutmazsa kemal beye gidicem ins gerek kalmaz da bu ay tutarAynen :) ne yapsak bu parayı bi şekilde alacaklar bizden :)
Canım irenbedemi yaptırdın tüp bebeği memnun kaldığım doktorun kimdi acabaLaparoskopi oldum tüplerim bağlandı öncesinde.
Aslhnozel tmm cnm sonradan gördüm İsmail küçük sanırım doktorun biraz anlatırmısın süreci bende Aydın’da yaşıyorum irenbeye gitcem ama ne zaman belli değil buradaki doktor bütün kontrolleri yapıp İsmail bey diğer işlemleri yapıyormuş doktor nasıl ilgilimi merkez falan
Laparoskopi oldum ikisinide kapatırdım doktorum bu konuda çok iyi anlamama yardımcı oldu yatırmasaydım %60 şansım %40 dan düşüktü rikse atmaya gerek yoktu.Laparoskopi oldun mu canım. Benim de bir tüpüm hafif geniş ve sıvı var.