Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Laparoskopi oldum ikisinide kapatırdım doktorum bu konuda çok iyi anlamama yardımcı oldu yatırmasaydım %60 şansım %40 dan düşüktü rikse atmaya gerek yoktu.
cnm tup bebek oncesinde tüplere operasyon sartmi gerek duymayan doktorlar da var ben bu konuya takildm onun icin sordm

cnm tup bebek oncesinde tüplere operasyon sartmi gerek duymayan doktorlar da var ben bu konuya takildm onun icin sordm

Tatlım tüplerimde çok sıvı vardı ve ara ara akma yapıyordu.
Doktorumda eğer embriyo trasferi yaparsak bu sıvı akma yapacağı için rahimi yıkama görevi görecek embriyo da tutunamayacak dedi bunu üstüne çok araştırdım benim durumum da olan bi kac kişi ile konuştum ameliyat öncesi embriyo transferi olupta tutmayan ameliyattan sonra tutan çok bende ilk başından laparoskopi olmaya karar verdim.. senindemi benimki gibi sorunun

Doktorumda eğer embriyo trasferi yaparsak bu sıvı akma yapacağı için rahimi yıkama görevi görecek embriyo da tutunamayacak dedi bunu üstüne çok araştırdım benim durumum da olan bi kac kişi ile konuştum ameliyat öncesi embriyo transferi olupta tutmayan ameliyattan sonra tutan çok bende ilk başından laparoskopi olmaya karar verdim.. senindemi benimki gibi sorunun
Görüştüğüm bi hanım var benimle aynı durumda olan laparoskopi olmayı reddetmiş bir umut yinede diye 2 embriyo transferi başarısız olmuş laparoskopi olmayı kabul etmiş suan yavrusu kucağında onun konuşması çok etkiledi beni benim yaptımı yapma dedi.

Ilgili surekli iletişim halindeyiz izmire yumurta toplama işlemi olacağı zamanlar gittim sonrasında bodrumda acibademde arkadaşına yönlendirdi tahlillerimi yapiyorum gönderiyorum whatsapp aracılığı yada telefonla bilgilendiriyor ben ciddi annamda memnunum.
Benim buradaki doktorumda ona yönlendiriyor bu ay aşılama denicem burda bakalım tutmazsa ki inşallah hiç gerek kalmaz bende gidicem

evet cnm belli bir tedavi sureci gecirmek lazm demekki rapor cikartinca nekadr devlet katki sagliyor indirimi 1bin lira falan oluyorsa bence 3yil doldurmaya degmez 1 sene bile uzun bir sure cocuk olmamasi icin ole deil mi cnm meselâ ben 2 senelik evliyim bidahaki subatta hak kazaniyorm olese

Raporu alıp devlet hastanesinde yaptırırsanız 410 TL oluyor. Ve kişiye göre değişen 750-1500 tl ilaç parası. Benim bulunduğum şehirde araştırma hastanesinin hem doktor kalitesi hem de başarı oranı daha yüksek olduğu için 2 iğneli aşılama şartını yerine getirip ağustosta tüp bebeğe başlayacağım. Bulunduğunuz şehrin araştırma hastanesinde de yaptırabilirsiniz, 410 TL ve 2500 arası baya fark var. Ben sebepsiz infertilite olduğu için bekleyeyim belki o süre zarfında olur dedim ama :))

cok uygunms ama her kiside bukadr düşük oluyormu acaba yada sehire gore deigisiyor olablr devlette uygundr ama ozelde sgk anlasmasnda bukadr uyguna gelmiyor sen hangi sehirdesn?
asilama yaptrdnmi ve rahim filmi cektrdn mi hadi ins nasip olr cnm

Raporu alıp devlet hastanesinde yaptırırsanız 410 TL oluyor. Ve kişiye göre değişen 750-1500 tl ilaç parası. Benim bulunduğum şehirde araştırma hastanesinin hem doktor kalitesi hem de başarı oranı daha yüksek olduğu için 2 iğneli aşılama şartını yerine getirip ağustosta tüp bebeğe başlayacağım. Bulunduğunuz şehrin araştırma hastanesinde de yaptırabilirsiniz, 410 TL ve 2500 arası baya fark var. Ben sebepsiz infertilite olduğu için bekleyeyim belki o süre zarfında olur dedim ama :))
anladm cnm sivinin akma yptgi nasil anlasiliyor sadece yapisiklikta belki sorun teskil etmiyordur bnmdw tikali olma ihtimali var doktor rahim filmi istedi bu ayda klomen arti catlama ignesi yaptrdm beklemedym olmassa tup bebek doktoruna gidicem cnm eger bole bir sorunum varsa doktorun onerisine karşılık bilincli gtmek lazm hayirli olsun bu arada cnm tez zmanda kavusun insallah hangi sehirdesn?

cok uygunms ama her kiside bukadr düşük oluyormu acaba yada sehire gore deigisiyor olablr devlette uygundr ama ozelde sgk anlasmasnda bukadr uyguna gelmiyor sen hangi sehirdesn?

anladm cnm sivinin akma yptgi nasil anlasiliyor sadece yapisiklikta belki sorun teskil etmiyordur bnmdw tikali olma ihtimali var doktor rahim filmi istedi bu ayda klomen arti catlama ignesi yaptrdm beklemedym olmassa tup bebek doktoruna gidicem cnm eger bole bir sorunum varsa doktorun onerisine karşılık bilincli gtmek lazm hayirli olsun bu arada cnm tez zmanda kavusun insallah hangi sehirdesn?
Hafif kasıklarımda ağrı olurdu ve iç çamaşırım ıslanırdı laparoskopi de sıvı lardanda kurtuldum ağrım yok artık sıvıda yok .
Inş seninde güzel haberlerini alırız cnm.
Bodrum dym buarada ya sen ?!

Hafif kasıklarımda ağrı olurdu ve iç çamaşırım ıslanırdı laparoskopi de sıvı lardanda kurtuldum ağrım yok artık sıvıda yok .
Inş seninde güzel haberlerini alırız cnm.
Bodrum dym buarada ya sen ?!
ne guzel cnm ins darisi bizlere ozman ben antalyadayim daha once aşılma olmusmuydun?

Aşılama olmadım gittiğim tüm doktorlar vakit kaybı olacağını söyledi. Bugünde ikinci kan testi için hastaneye gideceğim. Srn yaptırdın mı?!
yok cnm daha baslamadm ilac ve catlama ignesi devam tupler kapali olunca bosuna zman kaybi bence asilma oncesi rahim filmi sart cogu asilama onda dolayi tutmuyor ins guzel sonuclar alirsin yasin kac

Aynen herkese bu kadar uygun tatlım, çok sağol hepimizin olsun inşallah kolaylıkla. ben kocaelideyim

29 Benm de cnm 30 a yaklasiyorz haliyle bir telas aldi biran once bebek sahibi olmak istiyoruz ben ertelemistm hicte ole kolay degilmis nasipse olcak ins:KK54:

Değerlerim 4 katı cıktı ikiz olma olasılığı var dedi doktor cumartesi keseleri göreceğiz darısı sana inş kucağımıza almak nasip olur. Duam seninle canm.

Değerlerim 4 katı cıktı ikiz olma olasılığı var dedi doktor cumartesi keseleri göreceğiz darısı sana inş kucağımıza almak nasip olur. Duam seninle canm.
ayy neguzel ztn tup bebekte ikiz olasaligi cok yuksk masallah boyle devam eder ins saglikli olsunda gelismeleri haber ver amin cnm ben beklemedym zaten bu ay olmassa duruma bakicaz bi tup bebek doktoruna gidicem :duduk:

cok iyiymis devlet dusunursem bi yil beklemek gerekicek nasip bakalim zman neyi göstericek Allah guzel sonuclar nasip etsn :)Hoppa

Bekleme süresinde iğneli aşılamaları halledebilirsin eğer aşılama yaptırmadıysan canım. Sorununuza göre bazen evlilik şartı da ortadan kalkabiliyor bildiğim kadarıyla.

asilama devlettede oluyormu sartlari varmi devlet karsiliyormu cnm olese arastrip denerim bu ayda umutsuzum
Bekleme süresinde iğneli aşılamaları halledebilirsin eğer aşılama yaptırmadıysan canım. Sorununuza göre bazen evlilik şartı da ortadan kalkabiliyor bildiğim kadarıyla.

asilama devlettede oluyormu sartlari varmi devlet karsiliyormu cnm olese arastrip denerim bu ayda umutsuzum
Devlet karşılıyor canım. Ben iki iğneli aşılamayı devlette yaptırdım. İlaçlar için de rapor çıkarıyorlar. İndirimli alıyorsun ilaçları.

@Shencys , nasılsın canım kç gündür giremedim vr mı belirti falan test yapmadın dimi daha ?
Umut kadar Umut kadar , canım sen nasılsın ? Transfer yapılmamıştı dimi sana dondurulmuştu embriyolar öyle hatırlıyorum, ne zaman yapılacak yaklaşık olarak ?

X