Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Sizlerle önemli birşey sorucam bilginiz varsa lütfen bana yardımcı olun. Eşimin sperm testi sonucu cıktı bugün. ILERI HAREKETLİLİK diye birşeyde sıkıntı çıktı doktor vitamin verdi ve sigarayı azalt dedi ama eşim fiyatı yüzüneen almak istemiyor sperm sayısı iyi ne gerek varki buna diyo Bende sizer danışmak istedim sonuclaeı yazayım bir bakın anlayan varsa lütfenA-A- ileri doğru hızlı hareketli :2
B-yavas dogrusal olmayan haretli :34
C-Yerinde hareketli 7
D hareketsiz 57
Yandaki referans değerlerinden ise tam yannda >%32(a+b) yazıyor anlamadık bunu
Bnce alsın kullansın ama en azından 2.3 ay gerekiyor benim esim neofortil kullandı 6 ay kadr Haziran'da transferm olucak çok şükür embriylar 5gune geldi ve genetik ten sağlam geldi şükür.ilaclar sayesinde ve labratlabor sayesinde oldu ben inanıyorum çünkü daha önce 3.gune zor geliodu

Ayyyy ne strecli surecler ya
transferin 7 gunu beta ; 136
9.gun ; 260
11.gun ; 444

2 kati artis yok cok canm skiliyo yaa normal ilerleyis olur mu :KK43:
Canım tüp bebekte istisnalar kaideyi bozmaz :KK66: artışın gayet iyi hiç canını sıkma. Belki ikidir ondan düzensiz artıyordur bilemeyiz ama bu şekilde olup sağlıklı gebelik olan çok kişi gördüm

Sizlerle önemli birşey sorucam bilginiz varsa lütfen bana yardımcı olun. Eşimin sperm testi sonucu cıktı bugün. ILERI HAREKETLİLİK diye birşeyde sıkıntı çıktı doktor vitamin verdi ve sigarayı azalt dedi ama eşim fiyatı yüzüneen almak istemiyor sperm sayısı iyi ne gerek varki buna diyo Bende sizer danışmak istedim sonuclaeı yazayım bir bakın anlayan varsa lütfenA-A- ileri doğru hızlı hareketli :2
B-yavas dogrusal olmayan haretli :34
C-Yerinde hareketli 7
D hareketsiz 57
Yandaki referans değerlerinden ise tam yannda >%32(a+b) yazıyor anlamadık bunu
Canım toplam sayı ne kadar? Mililitre başına olan ne kadar? Bi de morfoloji nasıl?

Öerhaba arkadaslar bugün doktor kontrolum vardı iğnelerim yine uzatıldı doktor dogru vurmadıgmdan süphelenşyor iki oldu hemşireye anlattm gösterdim nasl yaptgmındogru dedi ama anşamadm niye oyle oldugunu
Benim de yavaş büyüyormuş doktor iğneleri doğru yapıyorsun dimi dedi, 3 aşılama 3 tüp bebek denedim iğneler üzerinde ihtisas yapcam neredeyse :KK70: bazı aylar yumurtalar nazlı oluyor sanırım

MErhaba kızlar bugün kontrolüm vardı benim yumurtalar 15 tane fakat 6 tanesi iyi gelişmiş dr isterseniz tedaviyi iptal edelim dedi istersen salıya kadar iğneye devam edelim dedi bu dr asıl dr değil soru soramadım sinirden sizce kötü bi durummu anlamadım ya

MErhaba kızlar bugün kontrolüm vardı benim yumurtalar 15 tane fakat 6 tanesi iyi gelişmiş dr isterseniz tedaviyi iptal edelim dedi istersen salıya kadar iğneye devam edelim dedi bu dr asıl dr değil soru soramadım sinirden sizce kötü bi durummu anlamadım ya
Neden iptal ediyor ya 6 yumurta az degilki sana zatn 2 kaliteli embriyo lazım hakkında hayirlisi.benim 4 Yumurta toplandi 3 u işleme alındı 2 si 5.gune geldi ve genetik ten de sağlam geldi ikiside şükür ler olsn

Bnce alsın kullansın ama en azından 2.3 ay gerekiyor benim esim neofortil kullandı 6 ay kadr Haziran'da transferm olucak çok şükür embriylar 5gune geldi ve genetik ten sağlam geldi şükür.ilaclar sayesinde ve labratlabor sayesinde oldu ben inanıyorum çünkü daha önce 3.gune zor geliodu
Anladım canın Inşaallah bizimde güzel olur sıkıntı cıkmaz korktggumzgibi

Benim de yavaş büyüyormuş doktor iğneleri doğru yapıyorsun dimi dedi, 3 aşılama 3 tüp bebek denedim iğneler üzerinde ihtisas yapcam neredeyse :KK70: bazı aylar yumurtalar nazlı oluyor sanırım
Evet yavas gidiyor sanırım her gitmemde aynı şeyi soruyor artık korktum yanş bugün hemşireye kendime uygular gibi gösterdim hep dogru dediler ordakiler anlamadm gitti :KK43:

Kızlar iğneleei kullanırken sık sık muayeneye giderken yumurta toplamays az kaldı pazartesş tekrr kontrol var acaba bu surecte ilişki yasakmıdır bilginiz var mı ben nolur nolmaz diye yanaşmıyorm da bir soraym dedim yinede doktorda soramadım erkek ya cekindim hemsireye sorcakrm unuttum sonra

6 tane iyi diyor
Bence devam et , daha 4 gun olmus. 10 gun daha devam eder tedavi ortalama, gunde 1,5 mm buyuse bile 15 mm daha buyuyecekler. ( gunde 2 mm buyuyor diye biliyorum , en kotu ihtimalle diye 1,5 mm dedim) devam et bence , belki az sayida gelisecek ama saglam olcak nerden biliyor, cok erken ya cok

Bence devam et , daha 4 gun olmus. 10 gun daha devam eder tedavi ortalama, gunde 1,5 mm buyuse bile 15 mm daha buyuyecekler. ( gunde 2 mm buyuyor diye biliyorum , en kotu ihtimalle diye 1,5 mm dedim) devam et bence , belki az sayida gelisecek ama saglam olcak nerden biliyor, cok erken ya cok
İŞte bende onu anlamadım Kemal beyde yoktu arıcam orayı Kemal beyle görüşebilirmiyimki

410milyon yazıyor canım morfoloji notu yazanlar yer boş Normalmiş morfolojik diye bişey var 3 oda
410 milyon ise bence gerçekten iyi. Benim eşimin 90 milyon toplam sperm ama morfoloji, ileri hareketli sayısı az doktor yine de toplam sayı fazla kafaya takmayın dedi. Ros diye bişey baktırdık biz o yüksek çıktı biz o yüzden antioksidan başladık, gerçekten pahalı ilaçlar ayda ortalama 500 TL sırf vitaminlere verdik. Bi de vitamin tarzı ilaçların etki etkemesi için 3 ay kullanmak gerekiyor.

Eşim sigarayı bıraksın bence şuan sayı iyi ama ilerde o da düşebilir. Benim eşim sigara içmediği halde değerleri yıllar içinde kötüleşri. 3 sene önce 500 milyondu sonra 300 milyon oldu sonra 120 milyon derken şimdi 90 milyon. Zaman, stres, kötü alışkanlıklar vs erkekleri de olumsuz etkiliyor

X