Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Evet yavas gidiyor sanırım her gitmemde aynı şeyi soruyor artık korktum yanş bugün hemşireye kendime uygular gibi gösterdim hep dogru dediler ordakiler anlamadm gitti :KK43:
İğnelerin kaçıncı günündesin kaç tane kaç mm ölçütü? İlaç dozunu kaç?

Ben 150 gonal f, 150 merional kullanıyorum. 7.gün 9 yum saydı en büyüğü 10mm yavaş gidiyor dedi ama bence o kadar da yavaş sayılmaz, daha önceki tedavilerde de böyleydi hep benim

Kızlar iğneleei kullanırken sık sık muayeneye giderken yumurta toplamays az kaldı pazartesş tekrr kontrol var acaba bu surecte ilişki yasakmıdır bilginiz var mı ben nolur nolmaz diye yanaşmıyorm da bir soraym dedim yinede doktorda soramadım erkek ya cekindim hemsireye sorcakrm unuttum sonra
Doktora bi sor cnm zaten opu tarihine göre eşine de tahmini bir cinse perhiz günü verir

Ben 150 gonal f, 150 merional kullanıyorum. 7.gün 9 yum saydı en büyüğü 10mm yavaş gidiyor dedi ama bence o kadar da yavaş sayılmaz, daha önceki tedavilerde de böyleydi hep benim
Ben 9 günümdeyim yarında kullanıcam 10 gün olcak pazartesi kontrl var tekrar verrmi bilmiyorum bugün 17 mm olan vardı en küçükleri 4tane 11mm idi bir günde bile fark baya oluyor ama banada bir sorun var gibi söylüyor canım sıkıldı düzgünce vurmuyormısun falan diyo doktor anlamadm gitti valla bana 10 yumurtalar var dedi ama ben saydım bugün asistan not alırkendoktor söylerken enazndwn 12tane vardı sanırım gonal f 150 menopur 150vurdum 5gün. 3 gün üstüne cetrotide eklendiğinde bir tane günde. Bugün ve yarında aynı şekil devam edicem

Benimde 7.günde kontrol vardı 7-11arasındaydı hep sadece bir tane 13,5 vardır. Şimdide 11-14arasıbir tane 17mm vsr

C
Kızlar iğneleei kullanırken sık sık muayeneye giderken yumurta toplamays az kaldı pazartesş tekrr kontrol var acaba bu surecte ilişki yasakmıdır bilginiz var mı ben nolur nolmaz diye yanaşmıyorm da bir soraym dedim yinede doktorda soramadım erkek ya cekindim hemsireye sorcakrm unuttum sonra
Canim yumurta toplama günü eşin de sperm vereceği için 3-5 günlük perhiz yapmış olması gerekiyor ona göre ayarlayın kendinizi

410 milyon ise bence gerçekten iyi. Benim eşimin 90 milyon toplam sperm ama morfoloji, ileri hareketli sayısı az doktor yine de toplam sayı fazla kafaya takmayın dedi. Ros diye bişey baktırdık biz o yüksek çıktı biz o yüzden antioksidan başladık, gerçekten pahalı ilaçlar ayda ortalama 500 TL sırf vitaminlere verdik. Bi de vitamin tarzı ilaçların etki etkemesi için 3 ay kullanmak gerekiyor.

Eşim sigarayı bıraksın bence şuan sayı iyi ama ilerde o da düşebilir. Benim eşim sigara içmediği halde değerleri yıllar içinde kötüleşri. 3 sene önce 500 milyondu sonra 300 milyon oldu sonra 120 milyon derken şimdi 90 milyon. Zaman, stres, kötü alışkanlıklar vs erkekleri de olumsuz etkiliyor
Sigarayı bıralcagını hiç sanmıyorum ama emazmdan ramazanda içeöez işteyken mecburen eve gelncede ben engellerm sık sık içmesşn dye. İnşaallah büyümez sıkıntı suan o rahat geri doktor iyi konustu çnkü ama işin ciddiyetini farkedemedi spermleerne sayısı iyi olunca iş bitiyor sanıy blraz kalitesini düşükse hareketsiz oda kötü bişey ama üzülmesn strsstolmasn dye bişey yok gibi konstm bnde onnla. Vitamininin içki hareketsiz olanlar daha iyi olsun dye verdi skntı yok korkma dediö

Benimde 7.günde kontrol vardı 7-11arasındaydı hep sadece bir tane 13,5 vardır. Şimdide 11-14arasıbir tane 17mm vsr
Bence normal cnm bakma sen doktora, tavuk muyuz biz napalım cnm bizde kapasite bu :KK66: benim daha öncede hep bu tempoda gitti çok şükür 5.güne giden 5 embriyom oluyordu

Bence normal cnm bakma sen doktora, tavuk muyuz biz napalım cnm bizde kapasite bu :KK66: benim daha öncede hep bu tempoda gitti çok şükür 5.güne giden 5 embriyom oluyordu
rahatladım biraz suan ya canım çok sağol. Doktor vurmuyomusun falan diyince ben sıkıntı yaptm iyice

Kixlar bugun bnmde 9.gunum idrar yaptim silik cizgi cikti ins tutunmustur rabbim bu murek gunlerde yuzumuze bakmistir doktora dedim 12.gun kani bekle dedi bu bnm 3.transferimdi ilki kkmyasal oldu ikincisi hic olmadi bu ins umut olur yuzumuz guler sizce ilaclarin etkisinden filn bole cikmamistir dimi
bence ilac etkisi degildir kan ver varsa cikar zaten sindiden hyrli olsun cnm

Kixlar bugun bnmde 9.gunum idrar yaptim silik cizgi cikti ins tutunmustur rabbim bu murek gunlerde yuzumuze bakmistir doktora dedim 12.gun kani bekle dedi bu bnm 3.transferimdi ilki kkmyasal oldu ikincisi hic olmadi bu ins umut olur yuzumuz guler sizce ilaclarin etkisinden filn bole cikmamistir dimi
İlaç etkisi 9. güne kalmaz bence, güzel haber geliyor gibi :KK66: bence yarın bir kan tahlili yaptır. Açıkçası ben hiç idrar testi yapmayı düşünmüyorum, insanı böyle arada bırakır.

İlaç etkisi geçmiştir bence, inşallah hamilesin :dua:

X