Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Merhaba bende kendim buruyorum da iğneyi çıkardıktan sonra dışarı çıkıyor bira sıkıntı olurmu ki tedirgin oluyorum
Benmde öyle oluyo Bi damla falan ıslanıhoe vurduğum böyle oladardan bişey olmaz bence ya sıkıntı yapma bnce benm de oluyo ama yani eger bişey oluyosa da yandım :), :)

Transferin 4. Gününe geldik :) var mı sen de belirti ya da herhangi bişey ne durumdasin
Yok daha erken sanırım zaten belirti için. İlk baştaki süper umutlu halim gitti, biraz endişe başladı sanki sonuca yaklaştıkça.. İnşallah tutunuyorlardır. 5. Gün tutunuyormuş Blast embriyolar, yarına kadar olan olacak yani.. Olmazsa da kısmet artık.. Sen ne alemdesin, yatmaya devam mı?

Yok daha erken sanırım zaten belirti için. İlk baştaki süper umutlu halim gitti, biraz endişe başladı sanki sonuca yaklaştıkça.. İnşallah tutunuyorlardır. 5. Gün tutunuyormuş Blast embriyolar, yarına kadar olan olacak yani.. Olmazsa da kısmet artık.. Sen ne alemdesin, yatmaya devam mı?
Bana transferden hemen sonra embriyolig bugün bile tutunmaya başlayabilir o yüzden ani hareket falan yapma demişti bu nasıl tıp ya herkes farklı bişey soyluyo :) bende de hiç bişey yok kuzu sadece akşamları ayaklarım çok üşüyo neden bilmiyorum. Ne ağrı ne batma hiç bişey yok pazartesi baktiricam ben kanda sen dusunuyo musun baktırmayi. Artık pek yatmıyorm ya günlük hayatima döndüm sayilir

Bana transferden hemen sonra embriyolig bugün bile tutunmaya başlayabilir o yüzden ani hareket falan yapma demişti bu nasıl tıp ya herkes farklı bişey soyluyo :) bende de hiç bişey yok kuzu sadece akşamları ayaklarım çok üşüyo neden bilmiyorum. Ne ağrı ne batma hiç bişey yok pazartesi baktiricam ben kanda sen dusunuyo musun baktırmayi. Artık pek yatmıyorm ya günlük hayatima döndüm sayilir
Allah Allah hemen ilk gün tutunur muymuş

Ben Çarşamba baktırmayı düşünüyorum, pazartesi erken değil mi? 7.günden itibaren kanda dolaşmaya başlar hcg hormonu deniyor ama.. hatta doktoru dinlesem de cumayı mı beklesem diyorum. Cesaretim kırılıyor zaman geçtikçe, böyle hiç değilse umut var. Olmadığını görmek çok üzer haliyle, inşallah üzülmeyiz :)

Merhabalar canım bende tedaviye yeni basladım bende hidrosalpenks var iki tüoümde alınacak ama öncesnde yumurta toplanıp dondurulck sonra amlyt olucsm sonra dinlenicem 8.günüm bugün iğneden yarın kontrolm var. İğne cok acıtmıyor küçücük ucu var zaten etini sıkarak yapıyorsun korkma insan knedine kıyamaz ben evde yalnız oldugumdan kendşm vurmak zorundaydım ilk gün bile eşim sen vurki alış yarın ben işte olucsm dedi vurdum ve hala kendşm vuruyorum alıştım suan korkacak bişey yok yani onu söylemek istedim :) hakkınızda hayrlısı olsun hepimizn

Amin canım hepimize Rabbim sağlıklı , hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah .

Sanırım ilk iğneye kadar korkum devam edecek. Bakalım çarşamba adet günüm vaktinde gelirse perşembe bize doktor yolları görünür. :KK17:

Ben Çarşamba baktırmayı düşünüyorum, pazartesi erken değil mi? 7.günden itibaren kanda dolaşmaya başlar hcg hormonu deniyor ama.. hatta doktoru dinlesem de cumayı mı beklesem diyorum. Cesaretim kırılıyor zaman geçtikçe, böyle hiç değilse umut var. Olmadığını görmek çok üzer haliyle, inşallah üzülmeyiz :)
Aynen ben de öyleyim müthiş bı tedirginlik umutsuzluk var 7. Gün baktiranlarda çıkmış genelde tabi varsa ben de şu an baktiricam diyorum ama o gün cesaret edebilir miyim bilmiyorim

Merhaba arkadaşlar bi kaç gün önce size yazmıştım transfer bekliyorum adet olamadım die. Hala da olamamıştım bugün doktora gittim kontrole bi sorun mu var diye vee hamileyimmmmmm. Üstelik iki tüpümde tıkalıydı doktor bile şok oldu. Sakın ümidinizi kaybetmeyin Allahım mucize verdi bana inşallah hepiniz de bi gün bu sonucu alırsınız. Sakın pes etmeyin

Merhaba arkadaşlar bi kaç gün önce size yazmıştım transfer bekliyorum adet olamadım die. Hala da olamamıştım bugün doktora gittim kontrole bi sorun mu var diye vee hamileyimmmmmm. Üstelik iki tüpümde tıkalıydı doktor bile şok oldu. Sakın ümidinizi kaybetmeyin Allahım mucize verdi bana inşallah hepiniz de bi gün bu sonucu alırsınız. Sakın pes etmeyin

Yaaa ne güzel maşallah, hayırlı olsun , Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inş

Ay ne guzl ya Rabbim emeginin karşılığını vermiş çok şükür darısı başımıza insallah ben de bugün hsg cekildim önümüzdeki ay transfer olucam hayirlisi.Allahim kucağına almayı nasip etsin

Ya süper haber canım Allah saglikla kucağına almayı da nasip etsin inşallah çok sevindim boyle hikayeler çok hoşuma gidiyor ben de tüp bebek tedavisine başlayınca bı de kendiliğinden kaliyomusum bu ay diye düşündüm ama olmadı tabi :)

Allah yardımcın olsun bebeklerini al ve onlara sıkıca sarıl onlar için mutlu neşeli ol rabbim sizi ayırmasın güzel haberler ver bizlere canım :KK200:
. Cok sagol cnm Vok mutlu vede neseliyim hep olumluyum ins meleklerim bna simsiki tutunurlar ve hic birakmazlar guzel hber veririm ins

Merhaba hanımlar bende çarşamba opu oldum transfer günümü bekliyorum pazartesi sanırım transfer olacak yarın arayacaklar 15 embriyo var bugunluk pazartesiye kadar sağlam ne kadar kalacak bakalim Allah im hepinizin yardımcısı olsun inşallah tez zamanda bekleyen herkes yavrusunu kucağına alır
Ben de çarşamba opu pazartesi transfer olmuştum :) maşallah embriyo sayın da gayet güzel inşallah hepsi 5.gune kadar gider ilk denemen mi

Merhaba hanımlar bende çarşamba opu oldum transfer günümü bekliyorum pazartesi sanırım transfer olacak yarın arayacaklar 15 embriyo var bugunluk pazartesiye kadar sağlam ne kadar kalacak bakalim Allah im hepinizin yardımcısı olsun inşallah tez zamanda bekleyen herkes yavrusunu kucağına alır
Insallah hayirli sonuclar alirsiniz,

X