Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
can arkadaşlar dua edicez sabır dileyeceğiz.
benim de durumum galiba negatif.
bugun yine erken gebelik testi yaptım bugun sekizinci gunum hiç çizgi gözükmedi
üstelik karnım her an regli olucakmısım gıbı agrıyor
ve sabahki jeli kullanırken jelin aparataında kırmızı lekelenme gordum galıba suan ıcerde bı yerler kanıyor
sizin basınıza geldi mi hiç

C
Canım test için daha erken değil mi kaçıncı gün embriyosu ki? Acele etmişsin test için gerçi insan meraktan ne yapacağını şaşırıyor Nehira-27 canım naptın sonuçtan haberdar etmedin

Hsgde narkoz almayan bı ben mı varım yani :)
Devlet hastaneleri narkoz vermiyor hsg için dayanılmaz bir ağrı değil ama Ağrı eşiği düşük olan kişilerde kasma kıpırdanma oluyor film kötü çıkıyor emin olamıyorlar bazen bu nedenle özel ekstra para alıp narkoz veriyor. İki kez devlet Hastanesi'nde narkoSuz çektirdim.

Ben özelde cektirmistim canım hatta doktoruma söyledim narkozlu yapsak korkuyorum diye o da korkma o kadar ağrılı bir işlem değil narkoza gerek yok dedi

Kizlar yolculuk cok yordu anca kendime geldim, bu aksam normalde son ignemdi, 1 kutu daha yazdi doktor, yarin aksam da yapacam, persembe kontrol var ama burda degil yine kendileri bakmak istedi, buyuk ihtimal persembe aksami catlatma vuracaz, cumartesi toplayacaz dedi. bu arada ben tedavinin 1 . Haftasinda tarlusal kullanmaya baslamistim ya, o onden buyuyenlerin catlamasini durdurmak icinmis.bi biteydi su isler.

Tüh biz perşembe toplanacak diye bekliyoduk olsun kaliteli olsunlar da iki gün daha bekleriz artık kaç tane oluşmuş büyüklükleri ne durumda

Erken canim azcik daha sabret 1-2 gun daha mesela :) hamilelik idrara gec cikiyormus ya, 1-2 gun sonra kan testi yaptir istersen

Tüh biz perşembe toplanacak diye bekliyoduk olsun kaliteli olsunlar da iki gün daha bekleriz artık kaç tane oluşmuş büyüklükleri ne durumda
He ben de arka arkaya olur diyordum ama olsun zaten benim transfer hemen olmayacagi icin illa aramiza sure girecek biraz, buyuklukleri farkli farkli , 14-15 un ustunde olanlari topluyoruz dedi, 15 kadar var toplanacak , bazilari hazir bazilarini persembeye kadar daha buyutelim dedi

ayy onu bilmiyorum canım ya mikro mu yaptılar falan bi bilgim yok. bu arada doktora gittim adetim geldi dünden önceki gün. kistim hala yerinde duruyorrr ((( 25 mayıs transfer olucam inşallah. bir sürü ilaç verdi 16 mayıs kontrol :)

inşallah seninki de hemen atılır ya bir şey salgılıyormuş çünkü doktor öle sölemişti. tutunmasına engel oluyormuş. gerçi olucam dedikten sonra her türlü yolda oluyor :)

Benimkini de gittiğim 5. Doktor fark etti. Sanırım boyutu küçük olunca normal kistlele karıştırıyorlar

sağol canımm cok şükür embriyo sayım iyi. malesef kistim kaybolmamış. ama inşallah olumsuz bir etki yapmaz lucrin ne işe yarıyordu bu arada ? kisti mi yok edyor ? senin toplandı mı yumurtalarınn _

sağol canımm cok şükür embriyo sayım iyi. malesef kistim kaybolmamış. ama inşallah olumsuz bir etki yapmaz lucrin ne işe yarıyordu bu arada ? kisti mi yok edyor ? senin toplandı mı yumurtalarınn _
Lucrin hormonları baskılayacan bi ilaç çikolata kistinin de bakılıyor yani zararlı etkilerini geçici olarak azaltıyor hatta uzun süreli kullanımda geçici olarak kisti küçültüyor. Eğer sendeki çikolata kisti ise maalesef tedavisi yok tamamen geçmiyor da inşallah hamile kalırsan bazılarının hamilelikte kayboluyor muş.

Ben yarın 4. Tedaviye başlıcam inşallah

Kizlar hayirli olsun opulariniz bayadir giremiyorum firsatim olmadi. Umarim guzel olur hersey:) Bu arada benim tavsiyem ilkinde taze transfer ikincisinde dondurulmus denemek. Ara verildigi zaman taze transfer denememis olcaksiniz. Hangisinin sizde etkili olacagini bilemezsiniz Rabbim bilir. Sonucta dondurulmus yumurtaniz varsa beklemeye gerek olmadigini dusunuyorum. Olumsuz sonucta yine dondurulmus deneme ihtimaliniz illa ki olacak. Bi yandan da kistin her ay buyuyup daha farkli komplikasyonlara yol acma durumu var. Rahim dinleniyo ama zaten dinlenmese de ilaclarla hazir hale getiriyolar bi sekilde. Progesteron zaten bunun icin. Tabi en onemlisi doktorun sizin icin neyi uygun gordugudur. En dogru karar verilecektir. Icinizi ferah tutun :)

selam arkadaşlar
size bir sey soracagım
4. gün embrıyosu transfer edıldı bugun 9. gunum ve yarın test gunum
idrarda hız cızgı cıkmadı malum
belirti sayarsak çamasırım hep ıslak
birde crione jel kullanıyorum ıkı gundur sabahları kahverengi parça ve hafif pembelikli geri çıkıyor cubugun ustunde
acaba bu kahverengi parçalar tutunma kanaması hafıf olduda ıcerde kurudu onların parçaları mı
başına böle bısey gelıp hamıle oldugunu oğrenen oldu mu

Kızlar çıktım hastaneden çok şükür atlattım 25 tane yumurta toplanmış ama şu an durumları hakkında bilgileri yokmuş yarın arayıp bilgi verecekler ve sonraki günlerde de. Büyük ihtimalle 5. Gün çağırırız dediler. Narkozu verdiler bı dk bile sürmedi bı sersemlik geldi gerisini hatırlamıyorum uyandığımda odadaydım bitti mi dedim sadece beni getirenlere :) çok fazla ağrım olmadı hafif adet sancısı gibi ama sonra kalkınca zorlandım şimdi de biraz ağrım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…