Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
İnşallah bol bol kaliteli embriyo olur dondurursunuz. Amh testi yaptırdın mı canım sen hiç yumurta rezervi iyi olduğu için gerek duyulmamıştır gerçi ama merak ettim.
Benim yarın 9 da inşallah. heyecan olmaz mı fazlaca var. Ben de kistten kaynaklı sanırım az yumurta var. Kaliteleri iyi olamazsa diye çok korkuyorum açıkçası.
Valla hiç bilmiyorum o testten yaptırdım mi ama tedaviye ilk başladığımda bakmislardi sanki hiç stres yapma canım muhakkak kaliteli vardır içinde hadi bakalım tecrübelerini bekliyoruz yarın çok merak ediyorum :)

Ge

Geldim bebişim burdayım :) hadi bakalım merakla bekliyorum hangi gün dicekler benim transfer haftaya pazartesi olacak heralde Butterfly9020 Butterfly9020 senin hangi gün acaba 5. Gün pazara geliyo
Aynı şeyi ben de düşünüyorum ama transfer günü perşembe belli olur dediler son kontrolde. Bakalım artık inşallah kaliteli kaliteli bol bol embriyolarımız olsun da transfer de olur bir ara:)

Aynı şeyi ben de düşünüyorum ama transfer günü perşembe belli olur dediler son kontrolde. Bakalım artık inşallah kaliteli kaliteli bol bol embriyolarımız olsun da transfer de olur bir ara:)
Kız su opu beni çok geriyo ya ameliyat gibi tamamen soyndurup önlük giyduriyolarmis bı de ilk defa narkoz alicam valla düşündükçe geriliyorum ben aksam 9.30 da vurdum çatlatmayi delik deşik oldu karnım ya bitti çok şükür

Kız su opu beni çok geriyo ya ameliyat gibi tamamen soyndurup önlük giyduriyolarmis bı de ilk defa narkoz alicam valla düşündükçe geriliyorum ben aksam 9.30 da vurdum çatlatmayi delik deşik oldu karnım ya bitti çok şükür
Beni de geriyo:)
Ama sonu güzel olacak inşallah buna çok inanıyorum. O yüzden girip çıkıcaz Allahın izniyle.
Ben daha evvel hsg için narkoz almıştım hafif bi sersemlik oluyo tabi uyanınca.

Geldim canlar :) doktor yumurtalara baktı, gece gece tüp bebek doktorunu aradı :) büyüklükleri söyledi, kadın demiş ki bi ilaç vardı içtiğim yarın sabah da içsin onu , 9 da arayacaz antalyaya çağırbilirşz demişler , son bi defa kendileri bakmak istiyormuş, sabah bakalım nolcak gel derlerse gidecem.
Sağda ; 19 , 15,15,15 , 14,14
Solda ; 18,16,14,10 ve 10 un altında üçbeş tane varmış.

Normalde yarın akşam son iğnem bakalım nolacak.
A aselbelis601 , sen bugün çatlatmayı oldun mu bugün. Son kontrolde kaç yumurtan vardı ve büyüklükleri neydi ?

Beni de geriyo:)
Ama sonu güzel olacak inşallah buna çok inanıyorum. O yüzden girip çıkıcaz Allahın izniyle.
Ben daha evvel hsg için narkoz almıştım hafif bi sersemlik oluyo tabi uyanınca.
Ben de hsg de ilk narkozu yemiştim bu 2. Olcak :)

Geldim canlar :) doktor yumurtalara baktı, gece gece tüp bebek doktorunu aradı :) büyüklükleri söyledi, kadın demiş ki bi ilaç vardı içtiğim yarın sabah da içsin onu , 9 da arayacaz antalyaya çağırbilirşz demişler , son bi defa kendileri bakmak istiyormuş, sabah bakalım nolcak gel derlerse gidecem.
Sağda ; 19 , 15,15,15 , 14,14
Solda ; 18,16,14,10 ve 10 un altında üçbeş tane varmış.

Normalde yarın akşam son iğnem bakalım nolacak.
A aselbelis601 , sen bugün çatlatmayı oldun mu bugün. Son kontrolde kaç yumurtan vardı ve büyüklükleri neydi ?
Hoşgeldin..
Güzel haberle geldin sen de çok şükür
Maşallah senin yumurtalar da gayet güzel gelişmişler kistle rağmen

Nehira-27 Nehira-27 canım benim cuma günü en büyüğü 19 du pazar akşamı çatlatma yaptım. Günde 2 mm büyüyor normal şartlar altında bi yumurta. Benim çatlatma yapılana kadar bu 19 olanın çoktan çatlayıp yok olabileceğini söyledi doktorum. Ama diğerlerini toplayabilen için bunu feda etmek daha mantıklı dedi. Şimdi çatlatma yapsak geriden gelen çoğunluk 10 15 mm arası olduğu için onlar için erken olur dedi. Sanırım çoğunluğun durumuna göre veriyorlar çatlatmayı

Hsgde narkoz almayan bı ben mı varım yani :) Butterfly9020 Butterfly9020 yarın yumurtalarının çok kaliteli oldgu haberini alicaz inşallah canım senden güzel haberlerle geleceksin
Nehira-27 Nehira-27 canım son kontrolü kendilerinin yapmaları daha iyi git gorun bence de beni de görmek istedi işte bugün Kayseri'ye gittim valla doktor baktı ooo çok yumurta var dedi bı tanesini ölçtü 19mm dedi diğerlerini olcmedi 20-25 tane var dedi. Akşam 9.30 da vurundum iğnemi çarşamba sabah 9 da opu insallah

Merhabalar kızlar
Yeni toparlandım. Ayılmam kafamın yerine gelmesi biraz zaman aldı :)
14 yumurtam toplanmış kalitesi ile ilgili şu an bişey demiyolar. Olgun ve yarın olgun olanlar döllenmeye alınacakmış. Olgun olmayan varsa ona yapacak bişey yokmuş. Perşembe günü arayıp haber verecekler durum hakkında.
Opu ya gelince korkulacak bişey yok. Belden aşağıyı çıkarttılar bana tamamen soyunmadım:)
Önlük giyip uzanıyosunuz masaya
Sonrasını zaten hemşireler ayarlıyo. Doktor geliyo ve uykuya geçiyorsunuz.
Uyandığımda ben odadaydım ve çok ağrım vardı. Serum bağlıydı zaten ağrı kesici de varmış içinde yarım saat sonra ağrı azaldı.
Şu an da da var ağrı ama dayanılmayacak gibi değil. Şu an yolda arabanın arka koltuğunda evime gidiyorum. Merak ettiğinizi bildiğim için haberdar edeyim dedim.

Merhabalar kızlar
Yeni toparlandım. Ayılmam kafamın yerine gelmesi biraz zaman aldı :)
14 yumurtam toplanmış kalitesi ile ilgili şu an bişey demiyolar. Olgun ve yarın olgun olanlar döllenmeye alınacakmış. Olgun olmayan varsa ona yapacak bişey yokmuş. Perşembe günü arayıp haber verecekler durum hakkında.
Opu ya gelince korkulacak bişey yok. Belden aşağıyı çıkarttılar bana tamamen soyunmadım:)
Önlük giyip uzanıyosunuz masaya
Sonrasını zaten hemşireler ayarlıyo. Doktor geliyo ve uykuya geçiyorsunuz.
Uyandığımda ben odadaydım ve çok ağrım vardı. Serum bağlıydı zaten ağrı kesici de varmış içinde yarım saat sonra ağrı azaldı.
Şu an da da var ağrı ama dayanılmayacak gibi değil. Şu an yolda arabanın arka koltuğunda evime gidiyorum. Merak ettiğinizi bildiğim için haberdar edeyim dedim.
Canım çok geçmiş olsun atlattın çok sukur inşallah hepsi çok kalitelidir ve hepsi döllenip 5. Güne kadar gider. Bunu atlattın darisi hayırlısıyla transfere insallah. 3 saat sürüyor demek toparlanmak Allah'ım yarın da sıra bende

Canım çok geçmiş olsun atlattın çok sukur inşallah hepsi çok kalitelidir ve hepsi döllenip 5. Güne kadar gider. Bunu atlattın darisi hayırlısıyla transfere insallah. 3 saat sürüyor demek toparlanmak Allah'ım yarın da sıra bende
Aminn inşallah. Sağolasın..
9.30 gibi aldılar beni 10.20 gibi odadaydım. Uyanmıştım ama işte sersemlik vardı. 1 saat kadar öyle yattım. Sonra hemşireler yeni ilaç vermiş doktor onları anlattılar. Giyin çık derken vakit geçti. Çok uzun değil aslında işlem. Yarın sen de atlacaksın inşallah kolayca. Korkma hiç her şey güzel olacak:)

X