Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Teşekkür ederim. Hepsi için bütün tedavileri uyguladık ve güzel embriyolarımız oldu ancak tutmadı. Tutmama nedeninde elle tutulur bir neden yok. En son tutmama sebebi nedeniyle acaba mız kalmasın diye histeroskopi oldum onda da bir şey çıkmadı. Sanırım sadece zaman meselesi. Dondurulmuş embriyo var 5. denemede sadece transfer olacak. İnşallah bu sefer olur. Nasipse gelir bakalım, yaşayıp göreceğiz.

kızlar tüp bebek fiyatları ortalama ne kadar ve ne kadar bir süre devam ediyor bu tedavi?

Uzun ve kısa protokol var. En az adetin 3. günü ile başlayıp transfer aşamasına kadar 10-15 gün sürüyor. Uzun protokol da 1 ile 2 ay arası.
Ortalama ücretler eğer erkek faktörü yoksa ilaçlar hariç en az 4500 tl civarı tabi bu Ankara da bulunan Hastanelerin kıyası İstanbul daha pahalı diye biliyorum. İlaçlar desen rapor yoksa 2000 tl-3000 tl civarında tutuyor.

çok teşekkür ederim.
hem maddi hem manevi zor sıkıntılı bir süreç Allah isteyen herkese nasip eder sağlıkla inş

İğnelerin ucu çok ince doğru noktayı bulup yaparsanız hiç hissetmesini bile. Sadece cedrotide yaptıktan sonra hafif yanma kaşıntı vs yapabiliyor. Ben kendim iğneyi tam batırıcakken o noktanın acıdığını hissedersem başka noktaya geçiyorum, acımayan noktaya yapıyorum. Acıyan noktaya yapılınca morarma da oluyor

Ayy çok doğru anlatmışsin cedriodite 3. Vuruşumdaydi sanırım kıpkırmızı oldu etrafı ve kaşınma da oluyodu korkmuştum yanlış vurdum diye

Bana karından dediler ama yarın baslicam bugunkini serumla vermişler sanırım
bende kan pıhtılaşma sorunu yok da bakmadan verdiler öyle herkese veriyorlar sanırım. Düşük riski olmasın diye. hamileliği boyunca kullananlar bile var. Akşamları işten gelince yapsan yeterli günde bikere. sabahları da coaspirin alıyorum zaten o da aynı işlev de.

Selamlar..
Haber geldi bana 14 yumurta toplanmıştı. 6'sı döllenmeye alınmış. Diğerleri olgun değilmiş. 6'sı döllenmiş. Şu an iyiymiş durumları ama 10 embriyodan az olunca 5.güne bekletip riske atmıyoruz dediler. Yarın transfer var yani. Bilemedim şu an ne düşüneceğimi. Fikirlerinizi almak isterim

Benim de öyle bı problemim yok canım dediğin gibi herkese veriyolar demekki

çok teşekkür ederim.
hem maddi hem manevi zor sıkıntılı bir süreç Allah isteyen herkese nasip eder sağlıkla inş
Amin. Olumlu düşünmeye bak canım. İnşallah ilk denemede olur ama olmazsa da pes etme. Ben 5. Denemeyi yapacağım Allah büyük diyor ve sabırla yoluma devam ediyorum.
Allh gönlüne göre versin

3 ü 5 i düşünme. Sen bebeklere odaklan ve güzel düşün. Allah nasip eder inşallah canım. Güzel haberlerini duyarız inşallah.

AA bu ne hızcok heyecanlı ya Allah'ım inşallah annesine tutunur minnos bı tane mi koyacaklar.
Beni de aradılar az önce 25 toplanmıştı 20 tanesini işleme almışlar 16 tanesi döllenmiş takibe devam dedi ama benim sormam gereken bişey var mıydı bilmiyorum tamam deyip kapattm

Hadi hayırlısı :)

önemli olan kaliteli olması canım. hemşire bana dedi ki öyle oluyo ki 45 tane yumurta topluyoruz içleri boş. bir tane zor çıkyıo 1. kalite. sayılara takılmamak lazım. birtane olsun tutsun sağlıklı olsun normalde de bir taneyle hamile kalıyor insanlar:) birde 10 embriyodan az olunca niye 5.güne bekletiyoruz demiş ki? hepsini bekletiyolar normalde benim bildiğim.

maaşallah çok iyi canım:) karar verdin mi kaç tane koyduracağına

maaşallah çok iyi canım:) karar verdin mi kaç tane koyduracağına
25 toplanıp 2. Güne 16 kalması iyi mi gerçekten adama hiç bişey de sormadım ya 5. Güne iyice azalır diye korkuyorum yok karar vermedim kalite durimuna göre olur heralde bı iki gün sonra emroyolga sorarım ne öneriyo diye bu süreçte çok zormuş şu an 16 tane çocuğum var ve onlar yaşam mücadelesi veriyor gibi hissediyorum :)

:)))) bence çok iyi daha azalmaz inş. azalsa da en fazla bir iki tane :)

Kızlar bişey sorucam 3. Gün 5. Gün muhabbeti var ya yumurta toplama günü 1. Gün mu yoksa bı sonraki günden mi sayiliyo

Merhaba arkadaşlar, sebepsiz infertilite sebebiyle ilk tüp bebek denemesine başladık ocak ayında ama progesteronum yüksek çıktığı için taze transfer yapılamamıştı. Uzun bekleyişten sonra nihayet pazartesi transfer olmayı bekliyorum. Hayırlısı olur inşallah benim için de burdaki herkes için de.. Beni de listeye eklerseniz beraber gün sayalım

Hosgeldin :) hayirli olsun insallah transferiniz . Ben de bugun kontrole geldim, insallah buyumuslerdir ve son kontrol olur, cumartesi opu olmasini umuyorum,
Berabet beklemek tecrubeleri paylasmak guzel oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…