Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Merhabalar herkese
Çikolata kistinden bahsedilmiş ve geç farkedilen cinsinden hem de
Benim de öyle oldu anlattım daha evvel kaçıncı doktorum hatırlayamıyorum ama tüp bebek doktorum farketti. Gerçekten ilginç bir durum bu.
Bir de korktum yazdıklarınızı okuyunca benim doktor taze transfer yapacak. Hiç demedi bekleyelim bir süre ilaç kullanalım diye. Ben sorsam mı acaba böyle uygulamalar varmış diye.

İlk tedaviniz ise ve kistleriniz çok büyük değilse ilkini taze transfer deneyin belki siz de o şekilde tutar o da belli olmuyor ama Allah korusun ilk denemede olmazsa ikinci denemede bu tedavi planını paylaşın doktorunuzla.

amin cnm kendileri dölledilerse mikroenjeksiyon mu yaptılar acaba tek spermle tek yumurta kendileri döllendriyor genelde eslerde sperm kalitesi az oldugu icin yapiyorlar digerinde yumurtalari spermleri dollendirmeye birakiyorlar dogal ortamdaymis gbi ikiside tup bebek yani embriyo olusturuo, doktor kist bi gorunup kayboluyor demis cikolata kisti degilse sikinti yapma adetle atiliyor bendede cok kist vardi tedaviye basladm adetle atildi gecen ay 4cm yine olms doktor atilir o dedi adet gorunce kayboldu ins bu ay yine hortlamaz

kistten dolayımı bekleyelim diyor. belkide kistte sorun gormedi yada buyuk degil engel olck kadr bnm de bu ay kistim atılmasaydı adetle klomem vermicem kist varken dedi adetle atılınca devam ettim yine ayni sey degil ama bnm over kistti

Benim de cikolata kistim var ve opu dan sonra embriyolar dondurulacak ve 1 ay rahim dinlendirme yapacak, sebebi de su: rahim cok fazla igne ilac alinca uyariliyor ya o normale donsun diye dinlenmis oluyomus , tutma.ihtimali artiyor dedi, ama o 1 aylik surecte kist icin bisey verirmi bilmiyom, kistin buyuklugu ne kadar, benim asilama doktoru farkli tup bebekci farkli soyledigi icin tam.buyuklugunu bilemiyom, bide kist engel degil tup bebekte diye biliyom, baska sayfada asilama ile hamile kalan arkadas vardi cik.kisti olup da, yine cik.kisti olup kediliginden hamile kalan vardi.olacaksa oluyor kendimize moral verelim :)

Benimkini de gittiğim 5. Doktor fark etti. Sanırım boyutu küçük olunca normal kistlele karıştırıyorlar
bak smdi cikolata kisti olanlar cogaldi sonradan farkedilenler olarak acaba bnmdemi ole bi gorunup kayboluyor ama bu over kisttede oluyor neye gore anliyorlar cikolata olup oladigini acaba kizlar yan etkisi oldumu sizde?

bemmde aklima sen yazinca supe dustu sonradan farkediliyorsa cogu bayanda olablir bi anda kendimden supe ediyorum genelliklede tup bebek doktorlari keşfetmiş bunu neye gore anliyorlar peki cikolata olup olmadgni ?

bak smdi cikolata kisti olanlar cogaldi sonradan farkedilenler olarak acaba bnmdemi ole bi gorunup kayboluyor ama bu over kisttede oluyor neye gore anliyorlar cikolata olup oladigini acaba kizlar yan etkisi oldumu sizde?
Tecrübeli doktorlar ultrason görüntüsünden ayırım yapabiliyor. Benim adetlerim hep ağrılıydı ama ağrı kesiciyle geçecek boyutta. Bi de son bi senedir lelenme sorunu yaşıyorum adete 10 gün kala filan kahve lekeler başlar oldu bu berbat bişey

Alıntı yapamadım arkadaşlar toplu cevap vermiş olayım.
Benim tüp doktoruna kadar hiç bir doktor görmedi.
Tüp doktorum ilk muayenede sol tarafta 11 mm ve 8 mm kisti yapı var dedi. Sonra adet sancısı olup olmadığını. İlişki sırasında ağrı olup olmadığını sordu. 3 yıldır da hiç gebelik olmadığı için çikolata kisti olabilir dedi. Kesin bu çikolata kisti demedi. Muayeneden sonra ben belirtilerine baktım netten tüm belirtiler bende var.
Doktor tüp yapalım engel değil bizim kistle hiç bir alakamız olmayacak süreç boyunca deyince başlama kararı aldık.
Ben de kistle yeni tanıştığım için bu ara verme olayını hiç soramadım.
İnşallah dediği gibi olur doktorun ama şu an kafamda soru işaretleri oluştu

Kistlerin çok küçükmüş cnm dert etme olumsuz etkisi olmaz inşallah. Benim fark edildiğinde iki tane ve ortalama boyutları 2cm di şimdi 4cm civarı.

Kistlerin çok küçükmüş cnm dert etme olumsuz etkisi olmaz inşallah. Benim fark edildiğinde iki tane ve ortalama boyutları 2cm di şimdi 4cm civarı.
İnşallah. Sen de inşallah bu son tedavi ile mutlu sona ulaşırsın. Ben yıllardır adet sancısı çekerim kaç doktora da bunu söylediğim halde normaldir bu ağrılar cevabı aldım. Ki çikolata kistinin en büyük belirtisi imiş. Yazık yıllardır bekliyorum sebepsiz infertilite dedikleri için. Beklerken rezerv tehlikesi çıkmış ortaya.

Çok da üzme kendini cnm bu kistlerin herkese etkisi farklı çok büyük kistle doğal yoldan hamile kalan da var. Bi noktadan sonrası artık nasip

Daha geçen gün küçük değil miydi bunlar hatta üzülmüştün küçükler diye maşallah gelişmişler. İnşallah E2 yüksek çıkmaz ohss gibi bir risk de oluşmaz. Hayırlısı olsun dur bakalım

Valla ben de anlamadım ya pazar çatlatma ignesini verseydi böyle olmazdı. Kontrolünü burda olmadığın için dozu düşüremedik dedi ama sonuçları söyledim ona göre devam et dediler sonucta. Ohss ne oluyor canım

Çatlatmayı verdi mi artık ne zaman yapacaksın? Ohss çok fazla yumurtası olanlarda yumurta toplamadan sonra gelişen bir sendrom. İnternetten bak biraz istersen genelde pco su olanlar için deniyor zaten inşallah olmaz. Olursa transferi erteliyolar bildiğim kadarıyla.

Benm kendimi bildim bileli igne yaptrmadan gecmz cok sancili oluyor bide gec adet goruyorm kabus gibi oluyor agrisi zmansiz yakaliyor senelerdir ole doktora cok.sordm yok patolojiye gtmesi gerek normaldir rahim darligi kan akisi olmadgi icinde agri yapar hic biri bet bsi demedi bende agri kesiciye mahkum yasiyorm ama hic cikolata kisti diye dusnmedm bakalim bende tup bebek doktoruna gidicem ozman ortaya cikar ShinSeGi

Bence de tüp doktoru görsün bide. Benim de öyle oluyodu adetler ağrı kesicisiz evden dışarı çıkmıyorum gelirse hazırlıksız yakalanmim diye. Ama düzenlidir adetler o konuda sorun yok.

Tüp bebek doktorları bu konu da daha tecrübeli oluyor daha kolay tanı koyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…