Tüp bebekle ilgili terücrübelerini paylaşmak isteyenler buyursun :) yaş, şehir, tüp bebek yaptırma sebebinizi yazarsanız listeye eklerim , beraber süreçlerimizi paylaşırız, kendimizle aynı sebebi olanlarla dertleşebiliriz :)
Ben kendi sürecimden kısaca bahsedeyim. Yaşım 40, eşimin 43. Evliliğimizin üzerinden 1,5 yıl geçince çocuk düşünmeye başladık.
-Kasım 2017'de doktora muayene olmaya gittim. Normal rutin kontrol için gittim. Doktor daha önce adını dahi duymadığım çikolata kistimin olduğunu ve çocuğa engel olduğunu söyleyince herşey başladı.
-Aralık 2017 : klomen-çatlatma-evde ilişki denemesi yapacağız dedi , ben klomene başladım , bu arada eşimden de sperm analizi istedi, onda da sperm hareketliliği düşük çıkınca ilişki değil direk aşılama yapalım dedi, bu arada rahim filmi çekti falan. Klomeni 5 gün kullandım. Çatlatma iğnesi yaptı.
-Ocak 2018: 1. Aşılama oldu, klomen-çatlatma-aşılama. Sonuç yok.
Bir adet dönemi dinlenme, bu sürede 21 gün yasmin kullandım kisti küçültsün diye.
- Şubat 2018: 2. Aşılama oldu, gonal-f, çatlatma-aşılama. Sonuç yok.
Mart 2018: depresyon, dinlenme, tüp bebek merkezi araştırma vs :) Antalya Tüp Bebek Merkezi-Kemal Özgür'de karar kıldık. Böyle böyle tüp bebeğe ilerledik :)
7 nisan 2018: Kemal beyle ön görüşme, önceki testlerin değerlendirilmesi , muayene, adet olunca başlamak üzere 'ginera' isimli ilaç verildi, 15 gün kullanıp 17. Gün gitmem için randevu verildi, o güne kadar yaptırmam istenen testler listesi verildi.
Alanin aminotransferaz (ALT), Anti HBS ab, HEMOGRAM, Hepatit B s Antijeni ( HBsAG)
Hepatit C Antikoru ( anti-HCV), HIV antikoru (1-2), Kan grubu ( ABO) tayini
Kan şekeri, Kreatinin, Prolaktin (PRL), Rubella Antikoru lgG, Tam idrar, TSH ( tiroid uyarıcı hormon), Toxoplasma Antikoru lgG, VDRL )
( Eşimden de şu testler istendi; Hepatit B s Antijeni ( HBsAg), Hepatit C Antikoru ( anti-HCV), HIV Antikoru (1-2) Spermiogram, VDRL)
Adet olunca 'ginera' yı kullandım, 15 gün sonra bıraktım, 25 nİsanda.
27 nisan : ginerayı bırakınca adet oldum , Kemal beye gittim ve tekrar muayene etti. Testlerde sıkıntı olmayınca tedaviye başladık. Klomen- gonal-f, menapur yumurta büyütücü olarak verdi, vitamin olarak elevit; coraspin, tarlusal, voltaren (fitil) verdi.
4 mayıs : 1. yumurt kontrolü:
7 mayıs : 2. Yumurta kontrolü :
??????
1- TEDAVİYE HAZIRLANANLAR @Mojo44[/USER] , yaş 26, pko, morfoloji, 1 kimyasal gebelik, 1 aşılama sonrası tüp bebeğe başlayacak-İSTANBUL
@BirkadinBirerkekBirmelek ,27 yaş, mayısta başlayacak, 1. Deneme
@Edanonurum , tedaviye hazırlanıyor- ANTALYA
@sekersizcikolata , , haziranda tedaviye başlayacak-İSTANBUL
@ucan terlik , çikolata kisti, haziranda tedaviye başlayacak
@Karasya , yaş ?, hafif pko, tüplerden biri geniş, 2 aşılama sonrası haziranda tüp bebeğe başlayacak-İZMİR
@Mstfsevda , , yaş?, sebepsiz infertilite; 3 aşılama sonrası haziranda başlayacak
Unicornbe , yaş 29, pko-ANTALYA
@Nur34nur ,[/USER]
ShinSeGi , çikolata kisti, mayısta 4.tedaviye başlayacak
@becidina , 35 yaş, pkos, Başkent Üniversitesi-ANKARA
cyd86 , 31 yaş, sevepsiz infrt.
2- TEDAVİYE BAŞLAYANLAR A aselbelis601 , sebepsiz ibfertl., -nisan ayında- KAYSERİ
@nehira-27 , çikolata kisti , nisan ayında -ANTALYA
Butterfly9020 , 28 yaş, 1 olumsuz aşılama, çikolata kisti? , 1.tüp denemesi-DENİZLİ
3- OPU YAPILIP TRANSFER BEKLEYENLER @Umut kadar , opu yapıldı, mayısta transfer olacak -ERZURUM
@papatyag , 27 nisan opu oldu , kromozom prb., DENİZLİ
@nesmertoglu , 33 yaş, pko - ANKARA
@KOKUNNHUZURR , 26 yaş,sebepsiz infrt., 3 aşılama sonrası ilk tüp deneyimi-DENİZLİ
Y Yagmuryah , çikolata kisti ,
4- TRANSFER YAPILIP SONUÇ BEKLEYENLER (tarihler transfer tarihleridir) 9 nisan,
@SHE- , , eşinde morfoloji ,
yaş 30,İSTANBUL-HAMİLE 15 nisan ,
@asilsoy ,
(pko, kan pıhtılaşması, azosperm ), 4.deneme -ANKARA (negatif)
17 nisan, @AyAl80 , yaş?, çikolata kisti, 1.deneme , ADANA-HAMİLE
24 nisan, @Mry258 , sebepsiz infrt. 2 aşılama sonrası 1. Tüp denemesi -DENİZLİ
28 nisan , @lemonade_85 , pkos,
30 nisan, @kunfeyekun21 , -İSTANBUL
2 mayıs, @Esrarengsiz1016 , pko