Sabrınızın meyvesini almışsınız maşallal tütütü :) sağlıklı ve kolay hamilelikler ve doğumlar dileriz :)Nehira-27 merhaba..
38 yaşındayım. 4 yıllık evliyiz 3.5 sene denedik. Bu 3.5 senede Istanbul'da çeşitli merkezlerde, 3 kez yumurta takibi, 1 aşılama, 4 tüp bebek denemesi yaşadık. Sebepsiz infertilite dendi. Tüp bebek denememizin 2.sinde embriyolara kromozom testi yaptirmaya karar verdik. Son 3 denememizde toplamda 10 sağlıklı embriyo elde edildi. Hepsine kromozom testi yaptırdık ve sadece 1 tanesi sağlıklı çıktı. Onu transfer ettirdik ve şükürler olsun şu an doğmasını bekliyoruz. Umarım saglikla gelecek kucağımıza. Bebek isteyen, bu uğurda maddi manevî herşeyini feda eden tüm çiftler, sağlıkla bebeklerini kucaklarına alsın diliyorum. Asla ümitsizliğe kapılmayın..
Sevgiler..
Sabrınızın meyvesini almışsınız maşallal tütütü :) sağlıklı ve kolay hamilelikler ve doğumlar dileriz :)
Ptg ile kromozom testi aynı şeyler mi farklı şeyler mi . Ptg genetik tanı testi mi neymiş, doktor bize embriyolardan 1 tanesini yaptırmanızı tavsiye ederim dedi. Pahalı bişey de siz nasıl hepsini yaptırırdınız ondan merak ettim.
Çok teşekkür ederim. :)
Darısı tüm isteyenlerin başına..
Bahsettiğim embriyoda kromozom testi PGT testi ile aynı , evet. QPCR testi diyenler de var..
Evet biraz pahalı bir test. 2. OPU işlemimden sonrakilere yaptırdık önce, baktık normal çıkan yok. Sonra digerlerine de denemek istedik. Art arda OPU işlemleri yapıldı bir havuz oluşturuldu. OPU yaptıkça bu test yapıldı. Sağlıklıyı elde edene kadar transfer yapılmadı, ki zaten tüp bebekte amaç sağlıklı bebek elde etmek. Anomalilerin hepsi imha edildi.
Eğer bu testi yaptırmasaydık, şansa belki 9 negatif sonucum olacaktı bilemiyorum ki. Embriyo kaliteli görünüyor ama testten anomali çıkıyor. Bu kadar üst üste negatif sonucu ya kaldıramazdım, ya tedaviyi bırakırdım. Şans eseri seçip yaptırsaydık, belki sağlıki olana denk gelmeyecekti onu da bilemiyorum. O yüzden her gelişen embriyoya yaptırdık bu testi. Evet maddi açıdan çok zorlandık belki ama sonunda pozitif sonucu elde ettik.
Defalarca üst üste negatif sonuc alan tüm anne adaylarına, bu testi doktorlarına danışmalarını öneriyorum.
Allahım tüm isteyenlere sağlıklı bebek versin..
hangi ildesn cnm ?Çok teşekkür ederim canım, hepimiz için en güzeli nasip olsun inşaallah. Evet o duyguyu yaşadım kısa da olsa ama artık yaş sebebiyle de beklemek istemiyorum sonuçta tedavinin olumsuz sonuçlanma ihtimali de var.
cnm tek embriyo genetik tanı testi nekadrmis? antalya tup bebek merkezindemi yapiliyorms bu test. benm bi tanidigim bu testi yaptrdi saglikli embriyodan hamile kalmsti sende birini yollayabilirsin ama cok maliyetli olsa gerek 1 700 falan duymstm yanlis hatrlamiyorsam istanbulda odaSabrınızın meyvesini almışsınız maşallal tütütü :) sağlıklı ve kolay hamilelikler ve doğumlar dileriz :)
Ptg ile kromozom testi aynı şeyler mi farklı şeyler mi . Ptg genetik tanı testi mi neymiş, doktor bize embriyolardan 1 tanesini yaptırmanızı tavsiye ederim dedi. Pahalı bişey de siz nasıl hepsini yaptırırdınız ondan merak ettim.
Doktor dedi ki atıyorum 15 yumurta topladık, elimizde dölllenen 5 embriyo kaldı diyelim dedi, ilk seferde şans en yüksek olur dedi çünkü en iyisini seçip koyacaz , buna pgt yaptırıp ihtimali arttırırız dedi, en sağlamın sağlamını seçmiş oluruz dedi, 1 embriyo koyacaksak bu pgt liyi koyarız dedi. 2 embriyo derseniz 1 pgt li 1 de normal koyarız dedi.cnm tek embriyo genetik tanı testi nekadrmis? antalya tup bebek merkezindemi yapiliyorms bu test. benm bi tanidigim bu testi yaptrdi saglikli embriyodan hamile kalmsti sende birini yollayabilirsin ama cok maliyetli olsa gerek 1 700 falan duymstm yanlis hatrlamiyorsam istanbulda oda
[/QUOTE]A aselbelis601 , sebepsiz infert.., - KAYSERİ
@nehira-27 , çikolata kisti , 2 olumsuz aşılama , 1. Tüp denemesi -ANTALYA
Butterfly9020 , 28 yaş, 1 olumsuz aşılama, çikolata kisti? , 1.tüp denemesi-DENİZLİ
Kızlar bişey diyecem, benim tedavimin bugün 9. Günü ; iki gündür karnımda biraz aşağısında ağrı mı desem sızı mı desem ara ara bişeyler oluyor , size olmuş muydu, yoksa üşüttüm mü ben ayaklarımı. Yada orası hiç okadar çok yumurtayı bi arada görmediği için hareketlendi mi noldu :) halay mı çekiyolar
anladım cnm olmusken saglam adımlarla olsun doktor mantıklı konusmus gonderınce garantı gıbı oluyor .. pekı labarotuvar ortamında kalıtelı olan genetık testte sorunlu cıkıyormukı cıkarsa gonderdıgınz embrıyoyu yerlestırmıyorlarmı acaba ıyısını bulana kadr test yapmalarıda malıyetlı akılda delı sorularDoktor dedi ki atıyorum 15 yumurta topladık, elimizde dölllenen 5 embriyo kaldı diyelim dedi, ilk seferde şans en yüksek olur dedi çünkü en iyisini seçip koyacaz , buna pgt yaptırıp ihtimali arttırırız dedi, en sağlamın sağlamını seçmiş oluruz dedi, 1 embriyo koyacaksak bu pgt liyi koyarız dedi. 2 embriyo derseniz 1 pgt li 1 de normal koyarız dedi.
1 embriyoya pgt yaptırmak =yaklaşık 2000 tl imiş.
Ooo hadi hayırlı olsun ben de arkandan gelicem inşallah :)Ben bu akşam 21.30 da çatlatma iğnesini yapıcam salı sabahda toplanacak inşallah
[/QUOTE]A aselbelis601 , sebepsiz infert.., - KAYSERİ
@nehira-27 , çikolata kisti , 2 olumsuz aşılama , 1. Tüp denemesi -ANTALYA
Butterfly9020 , 28 yaş, 1 olumsuz aşılama, çikolata kisti? , 1.tüp denemesi-DENİZLİ
Kızlar bişey diyecem, benim tedavimin bugün 9. Günü ; iki gündür karnımda biraz aşağısında ağrı mı desem sızı mı desem ara ara bişeyler oluyor , size olmuş muydu, yoksa üşüttüm mü ben ayaklarımı. Yada orası hiç okadar çok yumurtayı bi arada görmediği için hareketlendi mi noldu :) halay mı çekiyolar
İstanbul canım.hangi ildesn cnm ?
merhabalar herkesin tedavisi hayırlı olsun, hayırlı mutlu sonuçlar getirsin inşallah. ben 32 yaşındayım azosperm den dolayı 2. tup bebek tedavimiz. 1 mayısta 5.gün blast transferi oldum sonucum 12 mayısTüp bebekle ilgili terücrübelerini paylaşmak isteyenler buyursun :) yaş, şehir, tüp bebek yaptırma sebebinizi yazarsanız listeye eklerim , beraber süreçlerimizi paylaşırız, kendimizle aynı sebebi olanlarla dertleşebiliriz :)
Ben kendi sürecimden kısaca bahsedeyim. Yaşım 40, eşimin 43. Evliliğimizin üzerinden 1,5 yıl geçince çocuk düşünmeye başladık.
-Kasım 2017'de doktora muayene olmaya gittim. Normal rutin kontrol için gittim. Doktor daha önce adını dahi duymadığım çikolata kistimin olduğunu ve çocuğa engel olduğunu söyleyince herşey başladı.
-Aralık 2017 : klomen-çatlatma-evde ilişki denemesi yapacağız dedi , ben klomene başladım , bu arada eşimden de sperm analizi istedi, onda da sperm hareketliliği düşük çıkınca ilişki değil direk aşılama yapalım dedi, bu arada rahim filmi çekti falan. Klomeni 5 gün kullandım. Çatlatma iğnesi yaptı.
-Ocak 2018: 1. Aşılama oldu, klomen-çatlatma-aşılama. Sonuç yok.
Bir adet dönemi dinlenme, bu sürede 21 gün yasmin kullandım kisti küçültsün diye.
- Şubat 2018: 2. Aşılama oldu, gonal-f, çatlatma-aşılama. Sonuç yok.
Mart 2018: depresyon, dinlenme, tüp bebek merkezi araştırma vs :) Antalya Tüp Bebek Merkezi-Kemal Özgür'de karar kıldık. Böyle böyle tüp bebeğe ilerledik :)
7 nisan 2018: Kemal beyle ön görüşme, önceki testlerin değerlendirilmesi , muayene, adet olunca başlamak üzere 'ginera' isimli ilaç verildi, 15 gün kullanıp 17. Gün gitmem için randevu verildi, o güne kadar yaptırmam istenen testler listesi verildi.
Alanin aminotransferaz (ALT), Anti HBS ab, HEMOGRAM, Hepatit B s Antijeni ( HBsAG)
Hepatit C Antikoru ( anti-HCV), HIV antikoru (1-2), Kan grubu ( ABO) tayini
Kan şekeri, Kreatinin, Prolaktin (PRL), Rubella Antikoru lgG, Tam idrar, TSH ( tiroid uyarıcı hormon), Toxoplasma Antikoru lgG, VDRL )
( Eşimden de şu testler istendi; Hepatit B s Antijeni ( HBsAg), Hepatit C Antikoru ( anti-HCV), HIV Antikoru (1-2) Spermiogram, VDRL)
Adet olunca 'ginera' yı kullandım, 15 gün sonra bıraktım, 25 nİsanda.
27 nisan : ginerayı bırakınca adet oldum , Kemal beye gittim ve tekrar muayene etti. Testlerde sıkıntı olmayınca tedaviye başladık. Klomen- gonal-f, menapur yumurta büyütücü olarak verdi, vitamin olarak elevit; coraspin, tarlusal, voltaren (fitil) verdi.
4 mayıs : 1. yumurt kontrolü:
7 mayıs : 2. Yumurta kontrolü :
??????
1- TEDAVİYE HAZIRLANANLAR
@Mojo44[/USER] , yaş 26, pko, morfoloji, 1 kimyasal gebelik, 1 aşılama sonrası tüp bebeğe başlayacak-İSTANBUL
@BirkadinBirerkekBirmelek ,27 yaş, mayısta başlayacak, 1. Deneme
@Edanonurum , tedaviye hazırlanıyor- ANTALYA
@sekersizcikolata , , haziranda tedaviye başlayacak-İSTANBUL
@ucan terlik , çikolata kisti, haziranda tedaviye başlayacak
@Karasya , yaş ?, hafif pko, tüplerden biri geniş, 2 aşılama sonrası haziranda tüp bebeğe başlayacak-İZMİR
@Mstfsevda , , yaş?, sebepsiz infertilite; 3 aşılama sonrası haziranda başlayacak
Unicornbe , yaş 29, pko-ANTALYA
@Nur34nur ,[/USER]
ShinSeGi , çikolata kisti, mayısta 4.tedaviye başlayacak
@becidina , 35 yaş, pkos, Başkent Üniversitesi-ANKARA
cyd86 , 31 yaş, sevepsiz infrt.
2- TEDAVİYE BAŞLAYANLAR
A aselbelis601 , sebepsiz ibfertl., -nisan ayında- KAYSERİ
@nehira-27 , çikolata kisti , nisan ayında -ANTALYA
3- OPU YAPILIP TRANSFER BEKLEYENLER
@Umut kadar , opu yapıldı, mayısta transfer olacak -ERZURUM
@papatyag , 27 nisan opu oldu , kromozom prb., DENİZLİ
@nesmertoglu , 33 yaş, pko - ANKARA
@KOKUNNHUZURR , 26 yaş,sebepsiz infrt., 3 aşılama sonrası ilk tüp deneyimi-DENİZLİ
Y Yagmuryah , çikolata kisti ,
4- TRANSFER YAPILIP SONUÇ BEKLEYENLER(tarihler transfer tarihleridir)
9 nisan, @SHE- , , eşinde morfoloji , yaş 30,İSTANBUL-HAMİLE
15 nisan , @asilsoy , (pko, kan pıhtılaşması, azosperm ), 4.deneme -ANKARA (negatif)
17 nisan, @AyAl80 , yaş?, çikolata kisti, 1.deneme , ADANA-HAMİLE
24 nisan, @Mry258 , sebepsiz infrt. 2 aşılama sonrası 1. Tüp denemesi -DENİZLİ
28 nisan , @lemonade_85 , pkos,
30 nisan, @kunfeyekun21 , -İSTANBUL
2 mayıs, @Esrarengsiz1016 , pko
insallah bu sefer guzel haberler alirsin cnm Allah gönlüne gore versn sikinti cekmeden olmuyor zman gerekiyor bu ay daha da umutlu ol umarim biran once neticesini alirsin esinin degerleri duzeldimi cnm birde bu kist cikolata kistyse neden diger doktorlar bunu farketmedi tedavi suresince?Merhaba, ben de 4 yıllık evliyim. ben 28 eşim 31 yaşında.evlendikten 1 yıl sonra bebek düşünmeye başladık. bir kaç kere devlet hastanesine gittim,vajinal kontrol yapıldı ve bir sorun olmadığı söylendi. en sağlıklı bilgi için eşimin de sperm testi vermesini sonucun öyle değerlendirilmesi gerektiği söylendi doktorlar tarafından. bir kaç ay sonra eşim sperm testi verdi sonuc olarak hızlı ilerisi sıfırdı. ona hap verdiler. neyse kullandı bir kaç ay. sonuc negatif. ben de netten araştırdım ÇAKŞIR SUYU kullandı 2-3 ay her gün içti. sonuc yine negatif. gelişine bıraktık derken 2 yıl önce özel bi hasteneye gittim kontrole. o da hiç bir sorunum olmadığını ve aşılama deneyebileceğimizi iletti. denedik, sonuc yine negatif.
geçen yazdan beri de tüp bebek araştırmasına başladık. aralıkta bir kaç merkezle görüştük. bi hastanede karar kıldık. bu doktorum çikolata kistimin olduğunu ve bu sebeple bebeğimin olmadığını söyledi.yumurtalarım büyütüldü falan 19 şubatta toplandı. 13 tane yumurtam oldu, 8 tanesi 5. güne geldi çok şükür.doktorum 2 regl bekliyelim hormonların düzelsin dedi,sonucta yumurta büyütme evresinde sürekli hormon yedim :) 2 adet bekledik. gecen ay 2. adetimde doktora gittim ve kistin bebeğin tutunmasına zarar verebileceğini o yüzden doğum kontrol hapı ve tek kullanımlık lucrin spot vererek eve gönderdibugün 3. adetimin 2. günü ve doktor randevum var. umarım kistim gitmiştir ve transferim bu ay içinde gerçekleşir (((( benim hikayem de böyle arkadaşlar,umarım Allah herkesin gönlüne göre verir..
insallah bu sefer guzel haberler alirsin cnm Allah gönlüne gore versn sikinti cekmeden olmuyor zman gerekiyor bu ay daha da umutlu ol umarim biran once neticesini alirsin esinin degerleri duzeldimi cnm birde bu kist cikolata kistyse neden diger doktorlar bunu farketmedi tedavi suresince?
Ben de 28 yaşındayım benim de çikolata kistim geç fark edildi ama maalesef başa bela bi dert. Doktorun Lucrin vererek en doğrusunu yapmış. Benim 3 tedavide taze transfer oldu o yüzden hep olumsuz sonuçlandı. Bu sefer ben de hep dondurulmuş hem Lucrin ile deniyeceğim. Çikolata kistine rağmen maşallah embriyo sayın çok iyiMerhaba, ben de 4 yıllık evliyim. ben 28 eşim 31 yaşında.evlendikten 1 yıl sonra bebek düşünmeye başladık. bir kaç kere devlet hastanesine gittim,vajinal kontrol yapıldı ve bir sorun olmadığı söylendi. en sağlıklı bilgi için eşimin de sperm testi vermesini sonucun öyle değerlendirilmesi gerektiği söylendi doktorlar tarafından. bir kaç ay sonra eşim sperm testi verdi sonuc olarak hızlı ilerisi sıfırdı. ona hap verdiler. neyse kullandı bir kaç ay. sonuc negatif. ben de netten araştırdım ÇAKŞIR SUYU kullandı 2-3 ay her gün içti. sonuc yine negatif. gelişine bıraktık derken 2 yıl önce özel bi hasteneye gittim kontrole. o da hiç bir sorunum olmadığını ve aşılama deneyebileceğimizi iletti. denedik, sonuc yine negatif.
geçen yazdan beri de tüp bebek araştırmasına başladık. aralıkta bir kaç merkezle görüştük. bi hastanede karar kıldık. bu doktorum çikolata kistimin olduğunu ve bu sebeple bebeğimin olmadığını söyledi.yumurtalarım büyütüldü falan 19 şubatta toplandı. 13 tane yumurtam oldu, 8 tanesi 5. güne geldi çok şükür.doktorum 2 regl bekliyelim hormonların düzelsin dedi,sonucta yumurta büyütme evresinde sürekli hormon yedim :) 2 adet bekledik. gecen ay 2. adetimde doktora gittim ve kistin bebeğin tutunmasına zarar verebileceğini o yüzden doğum kontrol hapı ve tek kullanımlık lucrin spot vererek eve gönderdibugün 3. adetimin 2. günü ve doktor randevum var. umarım kistim gitmiştir ve transferim bu ay içinde gerçekleşir (((( benim hikayem de böyle arkadaşlar,umarım Allah herkesin gönlüne göre verir..
Benimkini de gittiğim 5. Doktor fark etti. Sanırım boyutu küçük olunca normal kistlele karıştırıyorlarinsallah bu sefer guzel haberler alirsin cnm Allah gönlüne gore versn sikinti cekmeden olmuyor zman gerekiyor bu ay daha da umutlu ol umarim biran once neticesini alirsin esinin degerleri duzeldimi cnm birde bu kist cikolata kistyse neden diger doktorlar bunu farketmedi tedavi suresince?