Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Sen
Çatlatmayı verdi mi artık ne zaman yapacaksın? Ohss çok fazla yumurtası olanlarda yumurta toplamadan sonra gelişen bir sendrom. İnternetten bak biraz istersen genelde pco su olanlar için deniyor zaten inşallah olmaz. Olursa transferi erteliyolar bildiğim kadarıyla.
Sen yazınca baktım canım dediğin gibiymis normalde pco falan yok bende şimdi doktorun yanına gidiyorum sonucu öğrenmek için ona göre bişey verecek inşallah yüksek değildir ya cumartesi 1300 çıkmıştı iki günde 5000 i geçer mi ki

Çatlatmayı verdi mi artık ne zaman yapacaksın? Ohss çok fazla yumurtası olanlarda yumurta toplamadan sonra gelişen bir sendrom. İnternetten bak biraz istersen genelde pco su olanlar için deniyor zaten inşallah olmaz. Olursa transferi erteliyolar bildiğim kadarıyla.
Canım sıra bekliyorum internetten baktım 2845 cikmis

Kizlar transfer ertelenmeyecek çok mutluyum :) bugün iki tane çatlatma iğnesi verdi akşam 9 da yapicam çarşamba sabah 9 opu
Çok şükür sorun yok ne güzel.
Yalnız 11-12 yumurtam yumurtam var diyordun 2 günde 20-25 nasıl olmuş onlar. Maşallah diyelim. Bir gün sonra başlamıştın benden iğnelere. Opu da bir gün sonra. Darısı transfere:)
Benim e2 kaç oldu acaba dün için istediler ama pazar olduğu için yaptıramadım bulunduğum yerde. Yarın bakılacak artık

Çok şükür sorun yok ne güzel.
Yalnız 11-12 yumurtam yumurtam var diyordun 2 günde 20-25 nasıl olmuş onlar. Maşallah diyelim. Bir gün sonra başlamıştın benden iğnelere. Opu da bir gün sonra. Darısı transfere:)
Benim e2 kaç oldu acaba dün için istediler ama pazar olduğu için yaptıramadım bulunduğum yerde. Yarın bakılacak artık
Bulundugum yerde kontrole gittigim doktor yumurta sayısının 11 den fazla olduğunu ama küçük olduklarını söylemişti Kayseri'deki tüp bebek doktorum baktı ooo çok fazla yumurta dedi ölçtü bı tanesini 19 mm dedi 20-25 tane var dedi hepsi aynı büyüklükte değildir büyük ihtimalle zaten doktor ilk muayenede 20 tane topalriz senden bunun 10 tanesi döllenirse çok iyi bizim için demişti. Ayy valla ertelicez deyince bütün enerjim gitmişti kendime geldim şükür senin yarın kaçta toplama heyecanlı misin

Bulundugum yerde kontrole gittigim doktor yumurta sayısının 11 den fazla olduğunu ama küçük olduklarını söylemişti Kayseri'deki tüp bebek doktorum baktı ooo çok fazla yumurta dedi ölçtü bı tanesini 19 mm dedi 20-25 tane var dedi hepsi aynı büyüklükte değildir büyük ihtimalle zaten doktor ilk muayenede 20 tane topalriz senden bunun 10 tanesi döllenirse çok iyi bizim için demişti. Ayy valla ertelicez deyince bütün enerjim gitmişti kendime geldim şükür senin yarın kaçta toplama heyecanlı misin
İnşallah bol bol kaliteli embriyo olur dondurursunuz. Amh testi yaptırdın mı canım sen hiç yumurta rezervi iyi olduğu için gerek duyulmamıştır gerçi ama merak ettim.
Benim yarın 9 da inşallah. heyecan olmaz mı fazlaca var. Ben de kistten kaynaklı sanırım az yumurta var. Kaliteleri iyi olamazsa diye çok korkuyorum açıkçası.

4. Deneme de negatif. Şuan 5. Deneme yolunda gidiyorum. Hayırlısı

4. Deneme de negatif. Şuan 5. Deneme yolunda gidiyorum. Hayırlısı
Gecmis olsun canim, kan pihtilasmasi vardi dimi sende, onunla ilgili tedavi var mi? Diger sebeplerine baktim da azosperm; azospermi olup hamile kalanlar var, pko desen , pkoyla hamile kalan da var, yumurta ve spermler dogru zamani bekliyor sanirim .
Bastan tedaviye mi baslayacaksin , dondurulmus vardi da onlar mi cozulup konulacak ? En kisa zamsnda sonuca ulasirsin insallah aminnn

X