Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Ya çalıştıyom ya işe geliyom işte çalışırken bile zaman geçmiyor düşüünebiliyormusun :) belli bişeye odaklandım beklemedeyim ya :) geçmiyor. Sonuç olumlu olacaksa bekleyeyim razıyım da ne bileyim :)
12 mayıs opu tarihi-> 5 temmuz transfer , yarısı anca geçti daha bu kadar daha bekleyecem :) çalışmasaydım memlekete gider gelirdim bişeyler yapardım :)

ufak şeyler yaparak kafanı dağıtabilirsin mesela ben kıyafet filan bakıyorum masaa başında otururken. yoksa kendimi kısırlık üzerine makaleler okurken buluyorum:)

İnşallah canım.Aşılamada negatif görünce insan ister istemez kötü şeylerde düşünüyor.Allahım hepimize yardımcı olsun.Sizin içinde dua okuyacağım
Aşılamada başarı oranı % 25 civarıyken, tüpte %40-45 civarı tabi bide şans kader :) canım inşallah hepimizin son olacak bu tedavileri :)

ufak şeyler yaparak kafanı dağıtabilirsin mesela ben kıyafet filan bakıyorum masaa başında otururken. yoksa kendimi kısırlık üzerine makaleler okurken buluyorum:)
Sorma ben normalde internetten alışveriş yapan biri değildim bu süreçte sürekli bişeylere bakıyorum almayacaksam bile :) magazin haberlerine sardım :) bi süre sonra onlar da sarmıyor :) kk ya girmeyecem diyom 5 dk sonra bi daha giriyom :) bayram bi gelse memleketette 3-5 gün gezecem. Dönüşte biraz daha azalmış olacak süre artık :)

Ben değerlerine bakınca ikiz mi acaba demiştim :) sağlıklı olsun senin olsun , ister tek ister ikiz :) sana bundan sonra hep bayram artık çifte bayram :)

Canım benim bu kadar yapma dicem ama bende çok fenayım ama bak benim stresten her yerimde döküntüler oldu kaşınıyorum kafamın içide dahil uyku desen kalmadısen bari böyle olma kuzum başka şeylerle uğraş

Çok zormuş beklemek oyalancaz artık bişeylerle , 1 haftadır uykusuzluktan çıldırcam , sabah işe sürünerek geliyom uykusuzluktan, akşam deli gibi uykum var ama dalamıyorum bayram tatili bi geleydi :)

Ben değerlerine bakınca ikiz mi acaba demiştim :) sağlıklı olsun senin olsun , ister tek ister ikiz :) sana bundan sonra hep bayram artık çifte bayram :)
İnşallah canım sağol, darısı senin ve tüm bekleyenlerin başına olsun Ben dahil herkes ikiz diyordu ama hakkaten değere göre yorum yapılmıyormuş demek. Benim ikiz hevesim pek yoktu, korkuyordum hatta biraz da eşim çok istiyordu ikiz olmasını. Sağlıklı olsun, Allah tamamına erdirsin de tek ya da ikiz, kız ya da erkek hiç farketmez

Çok zormuş beklemek oyalancaz artık bişeylerle , 1 haftadır uykusuzluktan çıldırcam , sabah işe sürünerek geliyom uykusuzluktan, akşam deli gibi uykum var ama dalamıyorum bayram tatili bi geleydi :)
Beklemek çok zor ama düşünsene sonrada testler için bekleyeceğiz bir dünya o yüzden şimdiden böyle yapma

Haber geldi. 15 yumurtadan 4’ü olgunmuş ve döllenmiş. Kalanları takip edeceklermiş, yarın haber vereceklermiş. Biraz moralim bozuldu, sayı az geldi. Sonradan döllenirler mi, böyle bir durum yaşayan var mı?

Merhaba gönüldaşlarım; anne adaylarım Ramazanımızın son cuması mübarek olsun; inşallah böyle hikmetli bir günün hürmetine Rabbim bizlere sağlıklı düzgün kusursuz bir evlat nasip eder. Dualarım benimle birlikte isteyen tüm arkadaşlarım için. Okuduğumuz sureler amacımız için birer vesile olurlar inşallah ; hepinize gönülden dua ile selam vermek istedim; Hz. Ademin duası gibi; Hz. Zekeriyyanın yakarışı gibi; Hz. İbrahim' in, Hz. Eyüp'ün ve Hz. Meryem' in duaları gibi ve diğer mümin kimselerin ettikleri dualar ile birlikte şu mübarek saatte bize kendi katından çok temiz bir nesil hediye eder İnşallaah" SELAM VE DUA İLE..."

Arkadaşım ağzına, yüreğine sağlık.
Şu yazdığın beni öyle mutlu etti ki anlatamam gözlerim doldu.
Şu an sela okunuyor içimden gele gele sana dualar ettim.
Kalbinden öperim hayırlı cumalar.

Haber geldi. 15 yumurtadan 4’ü olgunmuş ve döllenmiş. Kalanları takip edeceklermiş, yarın haber vereceklermiş. Biraz moralim bozuldu, sayı az geldi. Sonradan döllenirler mi, böyle bir durum yaşayan var mı?
Yumurtalıkların da yumurta görülmediği halde bı umut tedaviye kendi isteği ile başlayan günlerce 6 toz 1 su menogon olan arkadaşım var, kontrollere gittiğinde yumurta gelismiyor fakat sonuna kadar tedaviyi oldu.
Ve 1 yumurta dahi gelişmedi.
Gözlerindeki bakışı görseydin...
O yüzden durumunda hiç bir olumsuzluk yok, kafana takacağın bir durum yok 4 tane sağlıklı yumurtan var az mı.
4 yumurta çok iyi.
Sayıya takılma kalitesi önemli.
YouTube de bir bayan var, yumurtaları çok cılızmış doktorlar hiç umut vermemiş, ikinci gün embriyosu cılız bı embriyo transfer etmişler, şu an o cılız embriyo maaşallah kaç yaşında...
İki yumurta verip iki si döllenen ve şu an ikizleri olan o kadar insan var ki.

Canım Allah sağlıcakla kucağına almayı da nasip etsin. Çook sevindim. Darısı bizim başımıza :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…