- 12 Kasım 2014
- 402
- 524
- 36
Canım sağlıkla kucağına al inşallah. Bize de dua etmeyi unutma sakınKızlar bugün çok şükür kesemizi gördük.2 embriyo transfer edilmişti ama 1 kese göründü. Rabbim kucağıöıza almayı da nasip eder inşallah. Tüm isteyenlere de hayırlı sağlıklı bebişler nasip etsin rabbim
Merhabalar. Ben de 1 haziranda cuma günü prednol kullanmaya başladım 4 haziran pazartesi transfer oldum. 5 haziran salı da 1 tane içip bıraktım. Sadece 5 gün kullandım başka kullanma dedi doktor. Tuzla alakalı da hiç bir seu söylemedi. Bende hiç yan etkisi falan da olmadı çok şükür. Sana uzun sürekli kullanım mı verdi?Kızlar bişey soracağım size,
Dün transfer öncesi son kontrolümdü perşembe günü taransfer olacağım doktorum pazar günü kullanmaya başlamak üzere;
Tetradox
Progestan
Prednol
Verdi, prednol kortizonmuş kesinlikle tuzlu hiçbirşey yemiyosun dedi ekmekde dahil. Şimdi sorum siz bu ilacı kullandınızmı kullandıysanız vicudunuzda nasıl bir etkisi oldu?
Eğer problem olmayacaksa, tüp bebek yapma sebebinizi sorabilir miyim?Teşekkür ederim canım. Aynen öyle bakalım 3. Ye kısmet olur inşallah . Bu sefer ilkinden daha az üzüldüm nedense insan alışıyor herhalde. Bahçeci ye gidiyorum canım ben Güvenç Bey ‘e gidiyorum
Şimdi ben de başlıyayım.
5. Gün cok çok çok iyi embriyo transfer ettiler ya arkadaşlarım bana...
Hep derim embriyo günü kalitesi hiç önemli degil.
Test günüm bugün dü aslında ama dün akşam yaptım kan testini, değer 5. Gün embriyosuna göre düşük. 28.85
Sabah doktorumu aradım, hiç konuyu uzatmadan, bu konuları bı hekim kadar olmasa da iyi biliyorum dedim.
Açıkçası bana yuvarlak konuşmayın dedim kibarca.
Artması iki ye katlaması düşük bı ihtimal çünkü.
Sen gibi olup değeri artan doğurttugumuz çok var dedi.
Sonra benim dedigimi tekrarladı düşük bı ihtimal dedi. :):):):):):)
Neyse Allah'tan bana verdiği aklı iyi yönlendiriyorum da aaaa doğuran varmı diye konuşmasını kesmedim :):):):)
Estrofem ve crinone jele devam dedi.
Açıkçası crinone jele 108 TL vermek istemiyorum dedim.
Biliyorsunuz progestan 200 mg kapsülü 2 tane sabah 2 tane akşam vajinal yoldan kullanınca aynı crinone jel gibi etkisi var ve 35 TL.
Bugün bitti crinone jel, yarın progestan kullanıcam.
Akşama gene gider kan veririm die düşünüyorum. Düştüyse değer hiç ilaçları kullanmama gerek de yok zaten.
İnanın ben artık üzülemiyorum.
Heyecanlansam, sevinsem bile en fazla 15 dakka.
Tüp bebek merkezlerine gittiğimde bana gebelik oranlarınızı değil, eve bebek götürme oranlarını söylüleyin diyorum.
Tabi işlerine gelir mi, yuvarlak konuşmalar.
Bizim bu yaşadıklarımız hastane oranı için yüzdelik oran oluyor ama hiç de öyle değil.
Benim ki de böyle işte.
Bı kaç ay sonra dondurulmuş embriyolarim var.
Onları deneyeceğim.
Aaaa bu ne umutsuzluk böyle. Bak bu mübarek günlerde vardır Allah'ın bildiği. Ben sen böyle ümidini kesmişken bir bakmışsın yükselmiş değerler. Yükselmiş yükselmiş göklere çıkmışbenim bugün transferin 6. günü ben ilk günden beri var olduğuna inanıyorum. Tabii ki Alah bilir ama ben biliyorum tutundu minnoşlarım. Hiç olumsuz düşünmüyorum her şey Allahtan. Işimiz Allah'a kaldıysa oldu bil bu arada doktor hamile kalırsan hemen dikiş atmamız gerek dedi. O yüzden beni yarın teste çağırdı. Yani 7. gün. Çok erken ama ben çıkacak değeri bile tahmin ediyorum. Ultrason fotoğraflarını öpüyorum bol bol. Sen de özellikle bu kadir gecesinde bolca dua et. Belki bebeğini eve götüren az sayıda kişiden biri sen olacaksın boşuna hiç üzme kendini kesin sonuç alınca karar ver üzülüp sevineceğine
Kesinliği olan bı durum cnm.Canım, kesinliği olan bir durum yok yani şu durumda.. demi?
Anladım canım...Kesinliği olan bı durum cnm.
5. Gün / 4. Günün moruladan çıkmış embriyo transferlerinde değer bu kadar düşükse sonuç negatif cnm.
He artan vardır ama % bilmem kac vakadan biridir, o da ben değilim.
Ben pko Luyum canım ,tüp bebek öncesinde 2 ay klomen tedavisi gördüm yumurtalarım istenen boyuta ulaşmadı doktor tüp bebeğe yönlendirdi.Eğer problem olmayacaksa, tüp bebek yapma sebebinizi sorabilir miyim?
Anladım canım. Geçmişolsun. Bi de enjeksiyon şeklinde olan ilaçlar var. Klomen işe yaramadıysa enjectable bi ilaçla da yumurta geliştirme denenebilir belki malum tüp bebek olayı maddi manevi yıpratıcı bi süreç. Ne kadar çok deneme, o kadar çok ihtimal. Moralini yüksek tutup yola bi şekilde devam etmek gerekiyor. Hepimiz hakkında hayırlısıBen pko Luyum canım ,tüp bebek öncesinde 2 ay klomen tedavisi gördüm yumurtalarım istenen boyuta ulaşmadı doktor tüp bebeğe yönlendirdi.
Hepimize allah sabır versin..Kesinliği olan bı durum cnm.
5. Gün / 4. Günün moruladan çıkmış embriyo transferlerinde değer bu kadar düşükse sonuç negatif cnm.
He artan vardır ama % bilmem kac vakadan biridir, o da ben değilim.
Merhaba, yok uzun süreli değil 4 gün kullancaksın dedi belki bünyeye göre değişiyodur diye garantiye almak istemiştir benim doktorum hiçbişeyi riske atmıyo çünkü. Kortizonlu ilaç vercem diyince benim yüzüm değişti korkma şişmiceksin dedi belkide onsan yasaklamıştır tuzuMerhabalar. Ben de 1 haziranda cuma günü prednol kullanmaya başladım 4 haziran pazartesi transfer oldum. 5 haziran salı da 1 tane içip bıraktım. Sadece 5 gün kullandım başka kullanma dedi doktor. Tuzla alakalı da hiç bir seu söylemedi. Bende hiç yan etkisi falan da olmadı çok şükür. Sana uzun sürekli kullanım mı verdi?
Merhaba, yok uzun süreli değil 4 gün kullancaksın dedi belki bünyeye göre değişiyodur diye garantiye almak istemiştir benim doktorum hiçbişeyi riske atmıyo çünkü. Kortizonlu ilaç vercem diyince benim yüzüm değişti korkma şişmiceksin dedi belkide onsan yasaklamıştır
benim doktorum da hiç bir şeyi riske atmıyor ama bilmiyorum. Ben transferin 7. Günü teste gideceğim mesela çünkü rahim ağzında açıklık varmış sanırım hemen dikiş atacak hamile kalınca yani o kadar önlem alıyor. Her doktorun tedavisi önlemleri farklı demek ki. Hakkınızda hayırlısı.
Canım bana transfer sırasında söyledi hamile kalırsan dikiş gerekecek bilgin olsun diye ben de tamam dedim . Demek ki o anda rahim ağzında genişlik falan gördüyse riske atmak istemedi galiba bilmiyorum. Bu arada bugün teste gidiyorum bana bol bol dua edin lütfenCanım inşallah güzel haberi alırsın bir an önce... Benim de 3. tüp bebek denemem, bugün transferimin 4. günü ve 3 adet 3. gün embriyom transfer edildi. Bu sefer ben de çok ümitliyim. Doktor neden dikmemiz lazım dedi acaba? Hangi aşamada bu kararı verdi? Benim olursa ilk hamileliğim olacak ama, ailemde çok düşük hikayesi var. Teyzem iki çocuğunu da hem dikişli hem yatarak doğurmuştu, şu an 24-26 yaşındalar şükür :)
(Doktorların maalesef yapılabilecek her şeyi tek denemede yapmadıklarını, başarısız deneme sayısı arttıkça ek ilaç, ek önlem, ek araştırma yaptıklarını düşünüyorum. Valla ben birçok şeyi buradan öğrendim, histeroskopiyi bile ben istedim de yaptı... İyi ki de yapmış :) )
Nehira-27 bugün büyük gün. Test yaptıracağım bugün ve içimde karmalarıydık duygular var. Olduğuna eminim içine doğuyor ama yine de korku heyecan endişe...... bi acayibim. Dua edin kızlar bana.
aslında doktorum hemen transfer yapalım dedi ama ben önce tatil ayarlamıştım bu sebepten ötürü erteledik rahim dinlendirıyo gibi bişeyimBenim de 5 temmuz ; iyi yalnız değilim bekleyen :) senin de rahim mi dinlendiriliyordu
hayırlı uğurlu olsun Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin Şu mübarek günlerde bizede dua edermisin aynı mutlulugu bizede yasatsın RabbimGünaydın arkadaşlar, dün kese muayenem vardı çok şükür gördük keseyi :) Hcg değerim yüksek, artışı da 4 kat olunca ikiz diye düşünmüştük ama tek kese göründü. 10 gün sonraya yani Bayram dönüşü inşallah kalp atışını da duyarız
Evet canım bana 8 yumurtan döllendi dediler ertesi gün aradılar dokuz yumurta döllendi dediler benimki sonradan döllenmiş ama 4.ü beşinci güne gitti Rabbim nasip etsin inşalah sağlıklı olsun yumurtaların hiç ümitsiliğe kapılmaHaber geldi. 15 yumurtadan 4’ü olgunmuş ve döllenmiş. Kalanları takip edeceklermiş, yarın haber vereceklermiş. Biraz moralim bozuldu, sayı az geldi. Sonradan döllenirler mi, böyle bir durum yaşayan var mı?
Amin canım, çok teşekkür ederim. Dua etmem mi, her dua edişimde tüm evlat isteyenler için de dua ediyorum tabi ki.. Anca biz birbirimizi anlarız. 2 buçuk senedir ne hissettiğimi unutamam. Allahım sana da, her isteyene de nasip etsinhayırlı uğurlu olsun Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin Şu mübarek günlerde bizede dua edermisin aynı mutlulugu bizede yasatsın Rabbim
Allah razı olsun canım bende öyle herkeze dua ediyorum bende her regli oluşumda cok ağlıyordum hiç bi arkakasımla görüşmemeye basladım sosyal medyalarımı iptal ettim resmen depresyon gibi bişeydi tüpe basladık bizde şimdi transferimi bekliyorum Allahım isteyen herkeze ve bizede nasip etsin yanlış anlama özel olmassa senin için sizde sorun ne idi belki bana umut olursun diye soruyorumAmin canım, çok teşekkür ederim. Dua etmem mi, her dua edişimde tüm evlat isteyenler için de dua ediyorum tabi ki.. Anca biz birbirimizi anlarız. 2 buçuk senedir ne hissettiğimi unutamam. Allahım sana da, her isteyene de nasip etsin