Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Canım sağlıkla kucağına al inşallah. Bize de dua etmeyi unutma sakın

Merhabalar. Ben de 1 haziranda cuma günü prednol kullanmaya başladım 4 haziran pazartesi transfer oldum. 5 haziran salı da 1 tane içip bıraktım. Sadece 5 gün kullandım başka kullanma dedi doktor. Tuzla alakalı da hiç bir seu söylemedi. Bende hiç yan etkisi falan da olmadı çok şükür. Sana uzun sürekli kullanım mı verdi?

Canım, kesinliği olan bir durum yok yani şu durumda.. demi?

Canım inşallah güzel haberi alırsın bir an önce... Benim de 3. tüp bebek denemem, bugün transferimin 4. günü ve 3 adet 3. gün embriyom transfer edildi. Bu sefer ben de çok ümitliyim. Doktor neden dikmemiz lazım dedi acaba? Hangi aşamada bu kararı verdi? Benim olursa ilk hamileliğim olacak ama, ailemde çok düşük hikayesi var. Teyzem iki çocuğunu da hem dikişli hem yatarak doğurmuştu, şu an 24-26 yaşındalar şükür :)

(Doktorların maalesef yapılabilecek her şeyi tek denemede yapmadıklarını, başarısız deneme sayısı arttıkça ek ilaç, ek önlem, ek araştırma yaptıklarını düşünüyorum. Valla ben birçok şeyi buradan öğrendim, histeroskopiyi bile ben istedim de yaptı... İyi ki de yapmış :) )

Canım, kesinliği olan bir durum yok yani şu durumda.. demi?
Kesinliği olan bı durum cnm.
5. Gün / 4. Günün moruladan çıkmış embriyo transferlerinde değer bu kadar düşükse sonuç negatif cnm.
He artan vardır ama % bilmem kac vakadan biridir, o da ben değilim.

Ben pko Luyum canım ,tüp bebek öncesinde 2 ay klomen tedavisi gördüm yumurtalarım istenen boyuta ulaşmadı doktor tüp bebeğe yönlendirdi.
Anladım canım. Geçmişolsun. Bi de enjeksiyon şeklinde olan ilaçlar var. Klomen işe yaramadıysa enjectable bi ilaçla da yumurta geliştirme denenebilir belki malum tüp bebek olayı maddi manevi yıpratıcı bi süreç. Ne kadar çok deneme, o kadar çok ihtimal. Moralini yüksek tutup yola bi şekilde devam etmek gerekiyor. Hepimiz hakkında hayırlısı

Merhaba, yok uzun süreli değil 4 gün kullancaksın dedi belki bünyeye göre değişiyodur diye garantiye almak istemiştir benim doktorum hiçbişeyi riske atmıyo çünkü. Kortizonlu ilaç vercem diyince benim yüzüm değişti korkma şişmiceksin dedi belkide onsan yasaklamıştır tuzu

Canım bana transfer sırasında söyledi hamile kalırsan dikiş gerekecek bilgin olsun diye ben de tamam dedim . Demek ki o anda rahim ağzında genişlik falan gördüyse riske atmak istemedi galiba bilmiyorum. Bu arada bugün teste gidiyorum bana bol bol dua edin lütfen

Güzel haberleri yaz bize . Allah gönlümüzdekini hakkımızda hayırlı ve nasip etsin inşallah.

Benim de bugün transferim var. Bana da dua edin

hayırlı uğurlu olsun Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin Şu mübarek günlerde bizede dua edermisin aynı mutlulugu bizede yasatsın Rabbim

Haber geldi. 15 yumurtadan 4’ü olgunmuş ve döllenmiş. Kalanları takip edeceklermiş, yarın haber vereceklermiş. Biraz moralim bozuldu, sayı az geldi. Sonradan döllenirler mi, böyle bir durum yaşayan var mı?
Evet canım bana 8 yumurtan döllendi dediler ertesi gün aradılar dokuz yumurta döllendi dediler benimki sonradan döllenmiş ama 4.ü beşinci güne gitti Rabbim nasip etsin inşalah sağlıklı olsun yumurtaların hiç ümitsiliğe kapılma

hayırlı uğurlu olsun Rabbim sağlıkla kucagına almayı nasip etsin Şu mübarek günlerde bizede dua edermisin aynı mutlulugu bizede yasatsın Rabbim
Amin canım, çok teşekkür ederim. Dua etmem mi, her dua edişimde tüm evlat isteyenler için de dua ediyorum tabi ki.. Anca biz birbirimizi anlarız. 2 buçuk senedir ne hissettiğimi unutamam. Allahım sana da, her isteyene de nasip etsin

Allah razı olsun canım bende öyle herkeze dua ediyorum bende her regli oluşumda cok ağlıyordum hiç bi arkakasımla görüşmemeye basladım sosyal medyalarımı iptal ettim resmen depresyon gibi bişeydi tüpe basladık bizde şimdi transferimi bekliyorum Allahım isteyen herkeze ve bizede nasip etsin yanlış anlama özel olmassa senin için sizde sorun ne idi belki bana umut olursun diye soruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…