Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630
Transfer edildiği günü sayamayız, ertesi gün yani 24 saat geçince 1 gün olmuş oluyor, senin 6 gün olmuş canım, yarın 7 olacak. 7 den sonra test yapabilirsin hadi hayırlısı inşallah :)

Salı günü 11. gün oluyor. O zaman bizim test tarihimizi 11. güne vermiş oluyolar. Öyle mi oluyor normalde?

Ayyy, canım.. doğum günü hediyen olsun hadi inşallah... ben de beklerim heralde doktordan öğrenmeyi... ay çok heyecanlandım şimdi... napıcam ben.
Ben kendimi geçtim burda test yapacak herkes için karnımda bişey oluyor heyecandan :) kendimmişim gibi :) salı günü test yapacan dimi pazartesi yapsan bile olur. Orda yapıyorlar demekki test, bi arkadaş vardı hollnda da onda mesela evde idrar testi yaptı , pozitif olursa kan testi yapıyorşarmış sanırım, idrarda negatif çıkarsa testi 2 gün sonra tekrarla diyorlarmış, almanyada gene iyi yapılıyor baksana gün vermişler 11. Güne iyisin gene :) ayyy pazartesi yapsan çıkar :)

Ben kendimi geçtim burda test yapacak herkes için karnımda bişey oluyor heyecandan :) kendimmişim gibi :) salı günü test yapacan dimi pazartesi yapsan bile olur. Orda yapıyorlar demekki test, bi arkadaş vardı hollnda da onda mesela evde idrar testi yaptı , pozitif olursa kan testi yapıyorşarmış sanırım, idrarda negatif çıkarsa testi 2 gün sonra tekrarla diyorlarmış, almanyada gene iyi yapılıyor baksana gün vermişler 11. Güne iyisin gene :) ayyy pazartesi yapsan çıkar :)
Yoo bana hiç denmedi idrar testi yap diye. Salı günü kan testi yapılacak dendi.
Ya evet salı günü test yapıcam. Bilmiyorum ki pazartesi yapam mı?

Ben şunu anlamıyorum.
Herkeste genetik bozukluk mu var.
Kimi duysam genetikten yumurta geçemedi.
Dünya da insan ırkı kırılıyor mu? Bu kadar fazla negatikten geçemeyen embriyo beni düşündürüyor.
Doktorlara sorduğum da 38 yaşından sonra ve ailenize genetik sorun varsa istiyoruz diyorlar.
Peki ailesinde genetik sorun olup sağlıklı çocuğu dogal yollayolla milyarlarca insan var.
Hangimiz 7 göbek bağımızı biliyoruz.
Mesela şizofreni hastalığı var genetikle ilgili değil sorun beyin hücrelerinin ölmesi ile meydana gelir. Peki bunu nasıl anlayacaklar.
Ve benim fikrim pgt hakkında, tekrarlıyorum benim fikrim zarar veriyor. Koparıyorlar embriyodan bir parca.
Sakın moralini bozma her şey Rabbimin elinde.
Yeter ki ol desin.
Sen gibi aynı durum da olan bir arkadaş var özelden yazmıştık genetikten geçmiyor embriyoları, genetik tanıyı yapan merkezle gitti görüştü.
Denemeye devam edin denmiş, şu an tekrar başlıyor denemeye.
Moralini sakın bozma.
Allah en zor zamanımızda umulmaz kapılar açar.
Rabbim ol dedikten sonra yok pgt yok era yok bilmemne hepsi boş.
pgt 5. gün embriyosuna yapıldığı zaman verdiği zarar çok minimal oluyormuş. çünkü 3.gün embriyosunda zaten topu topu 8-10 hücre oluyor, ondan da bi parça aldığında embriyoya zarar verebiliyor ama 5. gün emriyosunda 100lerce hücre olduğu için verilen zarar minimal oluyormuş.

Offf offf patlayacam artık :KK43: arkadaşlar 26 gün var transfere :) bi süre buraya girmesem mi , işteyken sıkılıyom evdeyken sıkılıyom zaman durdu artık uzadıkça uzuyor sanki , keşke ev hanımı olsaydım sağa sola gezmeye giderdim

İnşallah canım.Aşılamada negatif görünce insan ister istemez kötü şeylerde düşünüyor.Allahım hepimize yardımcı olsun.Sizin içinde dua okuyacağım
canım aşılama öyle çok ahım şahım bi yöntem değil. şöyle düşün en iyi şartlarda tutma olasılığı %25.
tutmama olasılığı da %75 oluyor yani. aşılama olmadı diye üzülme.

Offf offf patlayacam artık :KK43: arkadaşlar 26 gün var transfere :) bi süre buraya girmesem mi , işteyken sıkılıyom evdeyken sıkılıyom zaman durdu artık uzadıkça uzuyor sanki , keşke ev hanımı olsaydım sağa sola gezmeye giderdim
ya sen çok tatlısın ama:) kıpır kıpırsın, ta buraya geliyor güzel enerjin
çok fazla düşünüyorsan sen de benim gibi, kendine bi meşgale bulabilirsin mesela, ben dikiş makinesi aldım onla uğraşyorum baya baya düşünmüyorum dikiş dikerken:) sen de biraz fazla düşünüyorsun gibime geliyor:)

X