Tüp Bebek Yolculuğumuz (tedavi-opu-transfer-sonuç listemiz)

Tüp bebek yaptırmanıza sebep olan faktörler nelerdir

• Çikolata kisti

OY: 66 10,5%
  • Amh düşüklüğü ( anti müllerian hormonu)

OY: 102 16,2%
  • Fsh yüksekliği (folikül uyarıcı hormon)

OY: 29 4,6%
  • Tsh yüksekliği (tiroid uyarıcı hormon)

OY: 14 2,2%
  • Over rezervi yetersizliği

OY: 39 6,2%
  • Pkos ( polikistik over sendromu)

OY: 106 16,8%
  • Tüplerden birinin yada ikisinin de tıkalı olması

OY: 56 8,9%
  • Tüplerin alınması yada bağlatılması

OY: 31 4,9%
  • Rahim kaynaklı sorunlar

OY: 17 2,7%
  • Kanda pıhtılaşma sorunları

OY: 17 2,7%
  • Vajinismus

OY: 3 0,5%
  • Sebepsiz infertilite

OY: 127 20,2%
  • Süt hormonu yüksekliği ( hiperprolaktinemi)

OY: 8 1,3%
  • Erken menapoz

OY: 19 3,0%
  • İleri yaş

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 6 1,0%
  • Sperm sayısının azlığı ( oligospermi)

OY: 96 15,2%
  • Spermin yok denecek kadar az veya hiç olmaması ( azospermi)

OY: 64 10,2%
  • Sperm yapısında bozukluk ( morfoloji)

OY: 109 17,3%
  • Sperm hız ve hareketlerinde yavaşlık

OY: 128 20,3%
  • Varikosel

OY: 37 5,9%
  • Diğer

OY: 22 3,5%

• Ankete Katılan
    630

Az şey yaşamamışsın canım.
Süpriz midir bilmiyorum ama bizim apartman komşumuz 20 sene uğraştıktan sonra ikiz bebeklere hamile kalmış. 40 yaşında, doğal yoldan değil. Hiç pes etmemiş. Şimdi ikiz bebekleri var

Embriyo transferi sonrası nasıl sayılıyor? Transfer edildiği günü 1 mi sayıyoruz yoksa 0 mı?

İnanın ben de anlamıyorum, ailelerimizde genetik sorun yok, ikimize de ayrıca kan ve sperm genetik testleri yapıldı sorun çıkmadı.34’üme girmeme yakın evlendim 1,5 sene korunmadım hiç hamile kalmadım, sonra tüp bebeğe başladım ve 7 deneme negatif sonuçlandı. Yumurta rezervim iyi, spermde de sorun yok yani sorun olsa çözüm olur ama yok maalesef. Yumurta ve sperm birleşiyor 5. Güne hem de aa kalitede ulaşıyor ama sonra bir gün geliyor eşit bölünmüyor Kendimi yalnız sanıyordum, demek başkaları da var kromozom sorunu olan. Keşke onlar da yazsa.. sagolun moral verdiğiniz için..

Aslında infertilite sebebi olmayan herzaman daha kötü.Çünkü sebebi bilinmiyor.Vücut bir şekilde istemiyor bebeği.Doktorlarda bu konuda çaresiz kalıyor.Ne yapacaklarını şaşırıyorlar.Benim doktorumda söylemişti en korktuğum tüp bebek hastası sebepsiz infertilite dedi.Herşey yolunda süper ilerliyor ama sonuç alamıyoruz malesef dedi.Ama sürprizlerde çıkabiliyormuş.Çünkü bir sorun olsa o soruna kilitlenip çözecekler.Olmayınca Allah’a dua edip beklemek gerekir.Bizde tek sıkıntı morfoloji şuan.Biz herşeyi ona bağladık bakalım sonuç ne olacak

Embriyo transferi sonrası nasıl sayılıyor? Transfer edildiği günü 1 mi sayıyoruz yoksa 0 mı?
Transfer edildiği günü sayamayız, ertesi gün yani 24 saat geçince 1 gün olmuş oluyor, senin 6 gün olmuş canım, yarın 7 olacak. 7 den sonra test yapabilirsin hadi hayırlısı inşallah :)

Sakın moralini bozma, burda nice sorunları olanlar var ama konulara yorum yazmıyorlar özelden yazan o kadar insan var ki.
Tek sen olur musun, tek sen olsaydın tüp bebek merkezleri bu kadar yoğun olabilir mi?
Çiftlerin %70 şi tüp bebekle cocuk sahibi olabiliyormus artık.
Ben çocuktum bir komşu vardı, çocuk için uğraşıyorlardı.
Herşeye bakılmış imkanları da çoktu.
Yurt dışına o zamanlar gönderildi bazı seylere bakıldı.
Siz gibi karı koca hiç bir sorun yoktu.
Doktor şunu söylemiş siz başkaları ile evli olsanız çocuğunuz olur, tam hatırlamamakla birlikte ikisinin vücutları tepki gibi birşeyler veriyormuş galiba.
Kadere bak evlendiğin kişiyle tepki veriyorsun ve çocuğa engel.
Hayatta bazı şeyler kader kısmet, ötesi yok.
Nasibimizde varsa olacak.
Yok embriyom şöyle kaliteli, şu kadar günlük, amh bu, spermler çok iyi bunların hepsi boş.
Yeter ki Rabbim evlat kapısını açsın.

Kesinlikle katılıyorum canım çok doğru yazmışsın

MERHABA ARKADAŞLAR,
Benimde Umut Tüp Bebek Merkezin de 3 . denemem cumartesi yumurta toplama işlemi olacak.
fakat cinsel perhiz süresi 2 gün olmuş olacak. Merkez sorun olmaz dedi ama ben ve eşim endişe ettik biraz normalden daha az oluyor çünkü böyle durum yaşayan arkadaşlar var mı?

2 gün yeterli, doğal gebeliklerde de 2-3 günde bi ilişki öneriliyor.

Sizin sorununuzun çözüleceğine inanıyorum mikrochip ile..

Sıkıntı olmaz hatta iyi bile olmus :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…