Tüp bebek yaptıracaklar muhakkak okusun.

Slm canım bende Beylikdüzü’nde oturuyorum ama tedaviye Bahçeçi umut tüp bebek merkezine gidiyorum karşıda lütfen uzak diye düşünme en iyi klınık neresi ise onu araştır bende senin gibi uzak diyordum ama asıl önemli olan doktor ve klınık yakın biyer olsun vs diye düşünme önemli olan tedavi süreci bi şekilde gidip geliyor insan başlayınca
Bahçeci umut da kime gittiniz?

Herkese merhaba,
Bu konuyu açma sebebim siz tüp bebek yaptırmayı düşünen kişilere yardımcı olmak.
5 senelik evliyim , 5 senedir hamile kalamadım.
5 sene sonunda ilk tüp bebek denememde Allah a şükürler olsun ki hami,leyim.

Öncesinde Uludağ Üniversitesinde tamamen formalite olarak yapıldığını(şuanda daha iyi anladığım ) iki olumsuz aşılamam var.

Doktor doktor gezmek yerine lütfen bu dediklerime dikkat edin.

Tüp bebek denemesine başlamadan 3-4 ay evvel önce, bağlı bulunduğunuz şehirdeki devletin araştırma hastanesinin genetik bölümünden randevu alın ve eşinizle sizin tüp bebek yaptıracağınızı ama öncesinde doktorun bu testleri istediğini söyleyin.

Kendiniz için kanda pıhtılaşma testi muhakkak yaptırın ( çıkarsa eğer gebelik boyunca kan sulandırıcı iğne kullanılır, eğer farkına varılmazsa 5 tüp bebek de deneseniz iğne kullanılmaz ise embriyo düşer bebeğiniz size tutunmaz.)

Bunun dışında eşiniz ve siz kromozom analizi muhakkak yaptırın .
Benim dışarıdan sapasağlam, yakışıklı, çok normal görünen eşimde fazladan bir kromozom sıkıntısı varmış mesela, biz bunu bilmiyorduk çünkü dışarıdan fark edilmiyor bu durum.

Eşimde bu durum varken , bebekte de allah korusun belirgin sorunlar olabilirmiş.

sonrasında rahim filmi çok önemli, hala bazı arkadaslarımla konusurken görüyorum ki doktorlar rahim filmi istemeyebiliyor
tüpleriniz açık mı kapalı mı bu filmde buna bakılıyor.

NOT: Rahim filmi ile histeroskopi asla aynı şey değildir.

Histeroskopi kesinlikle yaptırmanızı öneririm.
Doktorum Rahime çizik atıp embriyo tutunmasını kolaylaştırdı
Rahimimde polip varmış benim mesela bunu 38 yaşında öğrendim , çok garip değil mi.
Dediğim gibi tıp fakültesi iki aşılama yaparken neden bu durumun üzerinde durmadı, bunu göz ardı etti hala düşünmekteyim.
Polip embriyoyu dısarı atıyor çünkü.Aynı şekilde miyom ve kist de.

Ben histereskopi oldum ve rahimimdeki polip alındı.
Bunun gibi kist ve miyom da olabilir sizlerde bunu özellikle doktorunuza sorun.
.
Miyomun bulundugu yer çok önemli,Altını çiziyorum büyüklüğü değil yeri önemli
Bunu da doktorunuza özelikle sorun.

Labaratuvarda hangi yöntemler kullanılıyor bunu iyice öğrenin.

Çift embriyo koydurmak o kadar da iyi birşey değil, bunu da bilmek lazım.

Çift embriyo olunca eğer embriyo bozuksa sağlıklı olanın da tutunmasını engelleyebiliyor.
İkisinden biri tutar mantıgı cok yanlış.

Diyelim ki ikisi de tuttu, gebelikte sıkıntılar yaşanabiliyormuş ve
birinin gelişimi diğerini etkileyebiliyormuş.

Doktorunuza güvenerek başlamak çok önemli, onun bebeğin tutması için her türlü imkanı sağladığından emin olmalısınız. tabiki gerisi Allahımın takdiri.
Bu yolu bir deneyelim tutmazsa diğer yolu deneriz diyen soktor ve merkezlerden uzak durun.
İyi merkez ve iyi doktor ilk denemenizde her önlemi alan yerdir.

Ben mayıs ayında opu ve histeroskopiyi aynı anda oldum
5 yumurtam toplandı .
5 i de döllendi.
5 . güne sağlıklı geldiği söylenen 2 embriyom kaldı sadece ve doktorumun önerisi ile 2 embriyom pgt ye gitti.
o 5. güne gelen sağlıklı dediğimiz embriyolardan bir tanesi sağlıksız çıktı ve onu eleyerek tek embriyo ile transfer oldum.
Harıka bılgıler vermişsınız👏 Bızde bursadayız edım varıkosel ameliyatı oldu ıletı hızımız hiç yok bıze neler önerırsınız ve histereskopu nerde cektırdınız

Harıka bılgıler vermişsınız👏 Bızde bursadayız edım varıkosel ameliyatı oldu ıletı hızımız hiç yok bıze neler önerırsınız ve histereskopu nerde cektırdınız
Teşekkürler
İnan’ın dışarıdan bizim yaptıklarımız İle birsey değişmiyor en azından bizde değişmedi
Vaktiniz varsa Şevket Yılmaz in genetik bölümüne gidip eşinizle ikinize kromozom analizi ve size kanda pıhtılaşma testi yaptırmanızı öneririm

Sonuçlar 3 ayda çıkıyor ama önemli ,ücretsiz yapılıyor.

Ben kendi tedavi gördüğüm doktorumda oldum histeroskopi
Yumurta toplama sırasında oldu
Suat Hazer Jimer

Dedıgınız tüm testleri yaptım bir ayda Trabzon’dan aldım bi sıkıntı yok çok şükür sıkıntı sadece varıkosel dediler ama hızımız yok artmadı aglütinasyon pozıtıf çıkmış Buda sıkıntı olabılır Bursa’da bi ürolojı dr androlojıden anlayan bulamadım

hangi doktorlara gittiniz bu anlattıklarınızdan önce acaba.. Şahin bey ile iligili ne düşünüyorsunuz bilginz var mı
İşte klasik kadın doğumcular
En gereksizi medicabil mutlu bey idi
Ve tıp fakültesi sürecim

Şahin bey ile görüşmedim
Tüp bebek üzerine Suat bey den başkasını tanımam
İşinde en iyisi en Babacan en insancıl
Hem de dost
Bebeğim 6 aylık oldu hala uğrarız yanına

4 yıllık evliyim.3 yıldır istememize rağmen doğal yollardan çocuğumuz olmayınca tüp bebek hakkında fikir almaya karar verdik.Internetten araştırarak Pendik Medikal Parkta Doç.Dr Murat Bozkurt'a muayene olmaya karar verdik.Murat hocanın ilgisi,guleryuzu,sanki hastası değil de yakın arkadaşı gibi bizimle sıcak sohbeti,tüp bebek hakkında verdiği bilgiler tedaviye başlama kararimizi hızlandırdı.Tedaviye gonal-f 225 lik dozlarla başladık.10 gün devam ettik.Yumurtaların gerekli olgunluğa ulaşması sonucu çatlatma iğnesini oldum.Yumurta toplama işlemi gece saat 1'e denk geliyordu.Isteselerdi sonraki sabaha birakabilirlerdi,ama Murat hocam ve ekibi gece saat 1 de benim için hastane de hazırdı.Hastaneden biz ayrıldığımızda saat 4 e geliyordu.Geceyi büyük bir ozveriyle benim için orada geçirdiler.Sonuç olarak 19 yumurtam toplandı.17 tanesi uygun oldu ve dollendi.Bugün 6.gundeyiz ve 14 tane embriyo iyi durumda.7 tanesi 1.kalite 😊😊😊Burada çok güzel bir planlama olduğunu düşünüyorum.Ayarlanan ilac dozlari,tam zamanında yapılan yumurta toplama ve embriyolarin gelişimini sağlayan merkez.Şu an rahmi dinlendiriyoruz.Eminimki uygun zaman geldiğinde doktorumuz transferi gerçekleştirecek ve bizde hayırlısıyla bebek sahibi olacağız.Kafamda çok sorular vardı.Ama ılk görüşmeye gittiğimizde bunların hepsi cevap buldu.Ve şimdiye kadar aldığımız sonuçlar çok güzel.Pendik Medikal Park Doç.Dr.Murat Bozkurt hocama çok teşekkür ederim.

4 yıllık evliyim.3 yıldır istememize rağmen doğal yollardan çocuğumuz olmayınca tüp bebek hakkında fikir almaya karar verdik.Internetten araştırarak Pendik Medikal Parkta Doç.Dr Murat Bozkurt'a muayene olmaya karar verdik.Murat hocanın ilgisi,guleryuzu,sanki hastası değil de yakın arkadaşı gibi bizimle sıcak sohbeti,tüp bebek hakkında verdiği bilgiler tedaviye başlama kararimizi hızlandırdı.Tedaviye gonal-f 225 lik dozlarla başladık.10 gün devam ettik.Yumurtaların gerekli olgunluğa ulaşması sonucu çatlatma iğnesini oldum.Yumurta toplama işlemi gece saat 1'e denk geliyordu.Isteselerdi sonraki sabaha birakabilirlerdi,ama Murat hocam ve ekibi gece saat 1 de benim için hastane de hazırdı.Hastaneden biz ayrıldığımızda saat 4 e geliyordu.Geceyi büyük bir ozveriyle benim için orada geçirdiler.Sonuç olarak 19 yumurtam toplandı.17 tanesi uygun oldu ve dollendi.Bugün 6.gundeyiz ve 14 tane embriyo iyi durumda.7 tanesi 1.kalite 😊😊😊Burada çok güzel bir planlama olduğunu düşünüyorum.Ayarlanan ilac dozlari,tam zamanında yapılan yumurta toplama ve embriyolarin gelişimini sağlayan merkez.Şu an rahmi dinlendiriyoruz.Eminimki uygun zaman geldiğinde doktorumuz transferi gerçekleştirecek ve bizde hayırlısıyla bebek sahibi olacağız.Kafamda çok sorular vardı.Ama ılk görüşmeye gittiğimizde bunların hepsi cevap buldu.Ve şimdiye kadar aldığımız sonuçlar çok güzel.Pendik Medikal Park Doç.Dr.Murat Bozkurt hocama çok teşekkür ederim.

sen şanslı imişsin bunlardan haberdar olmussun
olmayan o kadar çok kişi var ki.
bir kişi bile faydalansa benim için önemli.

bizim genetik tarama testi sonunda eşimd ebir y kromozomu fazla cıktı
kendı doktorum hariç bursa da tüp bebek üzerine isim yapmıs diğer hiçbir doktor pgt ye gerek yok dedi.
çoğu merkez inan ki tutarsa tutar tutmazsa tutmaz mantıgında

hele uludağ ünideki muaemeleden hiç bahsetmıyorum bile.
Bir kimyasal gebeliğim var tüp bebekle. Benim doktorum da pgt ye gerek yok dedi aklım çok karışık. Önlem olarak kan sulandirici progesteron kullandık dedi. Embriyo ya zarar verir pgt dedi. O testleri yaptırsam mi acaba

Bir kimyasal gebeliğim var tüp bebekle. Benim doktorum da pgt ye gerek yok dedi aklım çok karışık. Önlem olarak kan sulandirici progesteron kullandık dedi. Embriyo ya zarar verir pgt dedi. O testleri yaptırsam mi acaba
Biyopsyi trofoektodermden aliyorlar embriyoya zarar verecek sekilde olmuyor ki... eğer yasın büyükse imkanın da varsa pgd yaptırabilirsin pgd li embriyo genetik olarak sağlıklı olduğu için tutunma şansı daha yüksek oluyor.

Biyopsyi trofoektodermden aliyorlar embriyoya zarar verecek sekilde olmuyor ki... eğer yasın büyükse imkanın da varsa pgd yaptırabilirsin pgd li embriyo genetik olarak sağlıklı olduğu için tutunma şansı daha yüksek oluyor.
28 yaşındayım canım. Bilmiyorum ya Mart gibi tekrar deneyelim dedi doktorum ama bu durumda birşey yapmamak aklimi karistiriyor

Cizik attirdim cok acidi ve 5 dk surdu sizce normalmi. Rahimi delmislerdir diye korkuyorum.
Bana da biyopsi alımı ve çizik işlemi yapıldı 2 gün önce. Anestezi istememistim baya canım yandı doğrusunu söylemek gerekirse. Alınan parçayı gördum tüp içinde.Umarim sorun çıkmaz. İşlem bitince pek ağrım sizim olmadı sadece halsizlik hissettim. Birazda lekelenme oldu hemen geçti.yalnız 15 günlük antibiyotik ve anti bakterial tedavisi verdi doktorum.Siz ilaç kullandınız mi?Şimdi nadilsisiz?

Bana da biyopsi alımı ve çizik işlemi yapıldı 2 gün önce. Anestezi istememistim baya canım yandı doğrusunu söylemek gerekirse. Alınan parçayı gördum tüp içinde.Umarim sorun çıkmaz. İşlem bitince pek ağrım sizim olmadı sadece halsizlik hissettim. Birazda lekelenme oldu hemen geçti.yalnız 15 günlük antibiyotik ve anti bakterial tedavisi verdi doktorum.Siz ilaç kullandınız mi?Şimdi nadilsisiz?
Suan iyim canim ama simdide adet gormedm histereskopi sonrasi. 27sinde adet gormeliydim. Gormedim.sen ne zaman histereskopi oldun

Suan iyim canim ama simdide adet gormedm histereskopi sonrasi. 27sinde adet gormeliydim. Gormedim.sen ne zaman histereskopi oldun
Canim bana histereskopiyle yapılmadı bu işlem. Adetin 21.günü Cuma biyopsi alımı ve beraberinde çizik atma şeklinde tanimladilar. iki ayrı tedaviyle 3 transferim var ilki düştü diğerleri ki sonuncusu NGS li embriyoydu hiç tutmadı. Rahim en fazla 7.5 oluyor. Şimdi ilk tedaviden kalan dondurulmuş Blast var 3 tane onun transferine hazırlanıyorum. Sizden biyopsi aldılar mi?ve antibiyotik aldınız mı? ONU MERAK ETTİM. umarım faydası olur

X