Tüp bebek yaptıracaklar muhakkak okusun.

evdesin ne güzel

benim yatma gibi bir sansım yok malesef

aksamı zor ediyorum

bazı hamıleler nasıl enerjik:)

Gerçi mide bulantıları azalınca çok şükür çok daha iyiyim . Valla benimde işe gidip birşeyler halletmem gerek ama bilmiyorum nasıl :/
Herkes 4.aydan sonra rahatlarsın biraz diyor bi bakalım :)

Gerçi mide bulantıları azalınca çok şükür çok daha iyiyim . Valla benimde işe gidip birşeyler halletmem gerek ama bilmiyorum nasıl :/
Herkes 4.aydan sonra rahatlarsın biraz diyor bi bakalım :)
inşallah rahatlarız
kitaplarda da 3-6 ay arası anne kendini çok enerjik hisseder yazıyor:)
yediğin içtiğin seylere dikkat edıyor musun

inşallah rahatlarız
kitaplarda da 3-6 ay arası anne kendini çok enerjik hisseder yazıyor:)
yediğin içtiğin seylere dikkat edıyor musun
Hergün yoğurt ya da peynir yemeğe dikkat ediyorum . Balık yiyemiyorum zaten sevmem onun yerine balık yağı alıyorum. Onun dışında her gün 1 saat yürüyorum . Her gün bir avuç ceviz , bir bardak süt . Yapabildiğim kadar işte .
Sen ?

Hergün yoğurt ya da peynir yemeğe dikkat ediyorum . Balık yiyemiyorum zaten sevmem onun yerine balık yağı alıyorum. Onun dışında her gün 1 saat yürüyorum . Her gün bir avuç ceviz , bir bardak süt . Yapabildiğim kadar işte .
Sen ?
ben faydalı herşeyi yiyorum
yumurta 38 yasıma kadar yememiştim doktor yemen lazım dedi
zar zor onu yemeye calısıyorum

ama canım bazen makarna hamur işi hamburger falan cok istitor
arada kaçamak yapıyorum sonra vicdan azabı cekıyorum

ilk aylar için yuruyus cok ıyı değil dediler bana

hatta az yurusem 5-10 dakıka falan hemen alt karnıma agrılar giriyor.

kolaya çok fazla aşeriyorum , hatta gazoz fanta falan normalde hiç sevmem ama suanda ıkı lıtfe kafama dıkebılıyorum
ama içmiyorum tabi:KK34:

kolaya çok fazla aşeriyorum , hatta gazoz fanta falan normalde hiç sevmem ama suanda ıkı lıtfe kafama dıkebılıyorum
O hamburger, cips, çikolata yani tüm zararlı şeyleri benimde canım çok istiyor . :eek:Açıkçası ben de bazen yapıyorum, çünkü canım çok istiyor. Arada sırada bir şey olmaz umarım. Yürüyüş için doktorum hızlı olmadığın sürece yürüyebilirsin dedi, zaten köpeğimi çıkartıyorum onunla beraber yavaşça yürüyorum sürekli oturmak kan akışına engel olduğu için iyi değil demişti doktorum. Ama tabii ki sana iyi değil dedilerse sen yürüme, sonuçta herkesin durumu başka.

Benim 2. Tüp bebek denemem JEL ve esterofem dışında herhangi bi kan cıvıltıcı bi ilaç falan vermedi doktorum şimdi kafama takıldı. İlkinde de sormştm doktoruma gerek duysaydık verirdim bn zaten dedi. Siz de böyle yazınca korkmaya başladım :KK43:

Herkese merhaba,
Bu konuyu açma sebebim siz tüp bebek yaptırmayı düşünen kişilere yardımcı olmak.
5 senelik evliyim , 5 senedir hamile kalamadım.
5 sene sonunda ilk tüp bebek denememde Allah a şükürler olsun ki hami,leyim.

Öncesinde Uludağ Üniversitesinde tamamen formalite olarak yapıldığını(şuanda daha iyi anladığım ) iki olumsuz aşılamam var.

Doktor doktor gezmek yerine lütfen bu dediklerime dikkat edin.

Tüp bebek denemesine başlamadan 3-4 ay evvel önce, bağlı bulunduğunuz şehirdeki devletin araştırma hastanesinin genetik bölümünden randevu alın ve eşinizle sizin tüp bebek yaptıracağınızı ama öncesinde doktorun bu testleri istediğini söyleyin.

Kendiniz için kanda pıhtılaşma testi muhakkak yaptırın ( çıkarsa eğer gebelik boyunca kan sulandırıcı iğne kullanılır, eğer farkına varılmazsa 5 tüp bebek de deneseniz iğne kullanılmaz ise embriyo düşer bebeğiniz size tutunmaz.)

Bunun dışında eşiniz ve siz kromozom analizi muhakkak yaptırın .
Benim dışarıdan sapasağlam, yakışıklı, çok normal görünen eşimde fazladan bir kromozom sıkıntısı varmış mesela, biz bunu bilmiyorduk çünkü dışarıdan fark edilmiyor bu durum.

Eşimde bu durum varken , bebekte de allah korusun belirgin sorunlar olabilirmiş.

sonrasında rahim filmi çok önemli, hala bazı arkadaslarımla konusurken görüyorum ki doktorlar rahim filmi istemeyebiliyor
tüpleriniz açık mı kapalı mı bu filmde buna bakılıyor.

NOT: Rahim filmi ile histeroskopi asla aynı şey değildir.

Histeroskopi kesinlikle yaptırmanızı öneririm.
Doktorum Rahime çizik atıp embriyo tutunmasını kolaylaştırdı
Rahimimde polip varmış benim mesela bunu 38 yaşında öğrendim , çok garip değil mi.
Dediğim gibi tıp fakültesi iki aşılama yaparken neden bu durumun üzerinde durmadı, bunu göz ardı etti hala düşünmekteyim.
Polip embriyoyu dısarı atıyor çünkü.Aynı şekilde miyom ve kist de.

Ben histereskopi oldum ve rahimimdeki polip alındı.
Bunun gibi kist ve miyom da olabilir sizlerde bunu özellikle doktorunuza sorun.
.
Miyomun bulundugu yer çok önemli,Altını çiziyorum büyüklüğü değil yeri önemli
Bunu da doktorunuza özelikle sorun.

Labaratuvarda hangi yöntemler kullanılıyor bunu iyice öğrenin.

Çift embriyo koydurmak o kadar da iyi birşey değil, bunu da bilmek lazım.

Çift embriyo olunca eğer embriyo bozuksa sağlıklı olanın da tutunmasını engelleyebiliyor.
İkisinden biri tutar mantıgı cok yanlış.

Diyelim ki ikisi de tuttu, gebelikte sıkıntılar yaşanabiliyormuş ve
birinin gelişimi diğerini etkileyebiliyormuş.

Doktorunuza güvenerek başlamak çok önemli, onun bebeğin tutması için her türlü imkanı sağladığından emin olmalısınız. tabiki gerisi Allahımın takdiri.
Bu yolu bir deneyelim tutmazsa diğer yolu deneriz diyen soktor ve merkezlerden uzak durun.
İyi merkez ve iyi doktor ilk denemenizde her önlemi alan yerdir.

Ben mayıs ayında opu ve histeroskopiyi aynı anda oldum
5 yumurtam toplandı .
5 i de döllendi.
5 . güne sağlıklı geldiği söylenen 2 embriyom kaldı sadece ve doktorumun önerisi ile 2 embriyom pgt ye gitti.
o 5. güne gelen sağlıklı dediğimiz embriyolardan bir tanesi sağlıksız çıktı ve onu eleyerek tek embriyo ile transfer oldum.
Çok detaylı ve güzel anlatmışsın kendi adıma çok teşekkür ederim,yalnız ben tüp bebek tedavisine 2 gün önce başladım,genetik bölümüne şu an gidip baktırsak olur mu acaba? Bir de rahime çizik attırma işlemini tedavi sırasında yaptırabiliyormuyuz?

Çok detaylı ve güzel anlatmışsın kendi adıma çok teşekkür ederim,yalnız ben tüp bebek tedavisine 2 gün önce başladım,genetik bölümüne şu an gidip baktırsak olur mu acaba? Bir de rahime çizik attırma işlemini tedavi sırasında yaptırabiliyormuyuz?
istersen embriyolarına genetik yaptırabilirsin transferden önce
yumurta toplama işlemı sırasında yapıldı benım çizik atma olayı

ellerine sağlık bu kadar aydınlatıcı yazdığın için bende 39 yaşındayım sebepsiz infertilite 2,5 yıldır olmuyor dediklerini yapıcam iyice bir okuyayım genetik ve kan uyuşmazlığı v.b. testleri yaptırayım bende.. sağlıkla kucağına almanı diliyoum Allah razı olsun

ellerine sağlık bu kadar aydınlatıcı yazdığın için bende 39 yaşındayım sebepsiz infertilite 2,5 yıldır olmuyor dediklerini yapıcam iyice bir okuyayım genetik ve kan uyuşmazlığı v.b. testleri yaptırayım bende.. sağlıkla kucağına almanı diliyoum Allah razı olsun

Çok süründük bu süreçte
Ordan oraya
Doktorların da umuru değil pek
O bakımdan yazdım :)

O testleri yaşadığın şehirdeki araştırma hastanesinin genetik bölümünde ücretsiz yaparlar
Boş yere dolu para vermeyin

Amşn çok teşekkür ederim darısı size olsun

Çok süründük bu süreçte
Ordan oraya
Doktorların da umuru değil pek
O bakımdan yazdım :)

O testleri yaşadığın şehirdeki araştırma hastanesinin genetik bölümünde ücretsiz yaparlar
Boş yere dolu para vermeyin

Amşn çok teşekkür ederim darısı size olsun
canım hemen aradım burda araştırma hastanesi tıp fakültesini genetik için sabah gelmeniz yeterli dediler ama ramazan dönüşü yaptırırım nasipse, bu arada kanda pıhtılaşma, kromozom testi bundan başka yaptıracağımız bişey varmıdır,
hsg çekildim sorun yok , benim rapor çıkması için 5-6 ay gibi bir süreç var bu zaman zarfında yaptırayım diyorum maddiyattan dolayı beklemek zorundayım ellerine sağlık tekrardan.

canım hemen aradım burda araştırma hastanesi tıp fakültesini genetik için sabah gelmeniz yeterli dediler ama ramazan dönüşü yaptırırım nasipse, bu arada kanda pıhtılaşma, kromozom testi bundan başka yaptıracağımız bişey varmıdır,
hsg çekildim sorun yok , benim rapor çıkması için 5-6 ay gibi bir süreç var bu zaman zarfında yaptırayım diyorum maddiyattan dolayı beklemek zorundayım ellerine sağlık tekrardan.
Dr vajinal ultrasonla bakarken
Polip kist miyom var mi onları sorabilirsin
Bunlar varsa histwroskopi yapılır

Bildiklerim bunlar
Bu süreçte madem vakit var
Yumurta rezervini artırıcı gıdalar tüket
Benim çok az yumurtam oldu mesela
Bilsem beslenmeme daha dikkat ederdim

Eşin de sperm kalitesini artırıcı seyler yesin

X