• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tup bebek ve evlatlik

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuka
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Canim Harikka dua.Insallah cocuk isteyen herkezin allaha actigi elleri ve yapmis oldugu dualar kabul olur. Insallah hamile kalarak bebegimizi Kucagimiza alabiliriz.Hayirli evlat nasip etsin! opuyorum

Slm Arkadaslar nasilsiniz? Neler yapiyorsunuz?
Bu evlatlik konusunu insa baska caresi olmadigi icin basvururmus. Bakalim hayirlisi. Esim cocuk olsa olsun bu sene tedavi devam edelim seneye ciddi bir sekilde evlatlik Yada dini acidan koruyucu aile olalim diyor. Insallah hayirlisi.Guzel yanasmasi kendiliginde bu konuyu konusmak istemesine sevindim. Onceleri ben konuyu aciyordum tam karar verememisti..Hayirlisi diyelim....

Arkadaslar nasilsiniz?Bir tanidigimi gordum. 10 sene cocuk beklemislerdi sonra Tasiyici anne yontemiyle cocuk sahibi olacaklarina karar vermisler. Tasiyici anne 7-ci aya girerken kendisi hamile kalmis boylece kizi ve oglu arasinda 7 aylik sure var Oglumu cok seviyorum babasina benziyor diyor Kendileri cok mutlu. hamileligimi duyunca ne yapacagimi cok sasirdim oglum en azindan dogulmus olsa aralari 6-ay diyordu. Bana da tasiyici anne buluyum diyor bende bizim dini goruslerimiz ayri diyorum. Oglun asiri seviyor mutlu. Tasiyici anne hamile kaldiginda cok sevinmis durmadan agladim diyor.

Allahim anneli -babali buyutsun.

Kendi cocugum olmadigi icin dogru yada yanlis demek bana dusmes. Hayat tarzi dini gorusleri ayri saygi duyuyorum. Onlari gordum icim kipir-kipir oldu. Cok tatlilar.

Arkadaslar nasilsiniz?Bir tanidigimi gordum. 10 sene cocuk beklemislerdi sonra Tasiyici anne yontemiyle cocuk sahibi olacaklarina karar vermisler. Tasiyici anne 7-ci aya girerken kendisi hamile kalmis boylece kizi ve oglu arasinda 7 aylik sure var Oglumu cok seviyorum babasina benziyor diyor Kendileri cok mutlu. hamileligimi duyunca ne yapacagimi cok sasirdim oglum en azindan dogulmus olsa aralari 6-ay diyordu. Bana da tasiyici anne buluyum diyor bende bizim dini goruslerimiz ayri diyorum. Oglun asiri seviyor mutlu. Tasiyici anne hamile kaldiginda cok sevinmis durmadan agladim diyor.

Allahim anneli -babali buyutsun.

Kendi cocugum olmadigi icin dogru yada yanlis demek bana dusmes. Hayat tarzi dini gorusleri ayri saygi duyuyorum. Onlari gordum icim kipir-kipir oldu. Cok tatlilar.

ewet kukucacım hayat tarzı ve inançlarımız izin verse inanki ilk yapacağım olurdu ama ALLAH c..c böyle uygun görüyorsa en güzeli ve doğrusu budur napalım arkadaşım gün doğmadan neler doğar sabırla bekliyelim bakalım ALLAH c.c bizlere ne güzellikler nasip edeceğiz seni çok öpüyorum bilki seninle aynı duyguları aynı sıkıntıları yaşayan uzaklarda ama kalben yakın bir arkadaşın var ALLAHA emanet ol

ewet kukucacım hayat tarzı ve inançlarımız izin verse inanki ilk yapacağım olurdu ama ALLAH c..c böyle uygun görüyorsa en güzeli ve doğrusu budur napalım arkadaşım gün doğmadan neler doğar sabırla bekliyelim bakalım ALLAH c.c bizlere ne güzellikler nasip edeceğiz seni çok öpüyorum bilki seninle aynı duyguları aynı sıkıntıları yaşayan uzaklarda ama kalben yakın bir arkadaşın var ALLAHA emanet ol

Canim gercekten hersey Allaha bagli biraz daha biraz sabir edelim mutlaka Allahin bir guzelligi vardir. Cok guzel yazin ve destegin icin Allah razi olsun.Opuyorum.Kendine iyi bak

Slm Arkadaslar nasilsiniz? Neler yapiyorsunuz? Allah yardimciniz olsun. Kendinize iyi bakin

Slm Arkadaslar nasilsiniz? Kac gundur cok kotu hastaydim Butun kis grip olmadan ciktik tam yaz baslarken hersey ust-uste eklendi sol taraf yumurtalik ve kindik alti karacierde cok kotu bir sekilde agrilar oldu Allaha sukur bugun ayaga kalktik Tedaviyi herseyi bu sene durdurmayi dusundum Galiba artik Vucudum kaldiramiyor gibi Hic Ilac alamiyorum Tedavi olan arkadaslar Allah yardimciniz olsun
Cocuk mutlaka lazim diye esimin onunde kendimi artik suclu hisetmek istemiyorum Allahin yazdigini gorecegim Biraz dinlenerek sonra devam edelim Cocuk sahibi olmak nasip se onu gorecegim 10 sene tedavi cok guzel dinlenmeliyim Dua edin sevgili arkadaslar

sevgili kuka hayat ne kadar zor ve acimasiz nelerle imtahan oluyoruz isyan etmiyoruz ama isdiyoruz bizimde yavrumuz olsn,rabbimde herseyden bolca var bizede nasip eder insallah seni cok iyi anliyorum nedense sorun kadinda olunca erkek ailesi hep konusur her lafda bi tas atar insani yaralamaya calisirlar ama erkekde olunca hic bir zaman konu olmaz.benim esimin cocugu olmayacagini ailesi biliyordu ve kayinvalden belki bende bi sorun cikarda ogullarininki ordaya cikmaz diye üc sene beni dr.lara sürükledi hepsinden aldigi yanida inanmadi bir digeri bir digeri.kadin hic bir sorunu yok diyen dr,lara inanmiyordu. ama ne yazikki rabbim hic bir seyi gizili yapmiyor sorun ordaya cikinca hep susdu ama....simdi ise hala karsima geciyor kizim keci boynuzu su bu diyor inan cildiriyorum hala akil veriyor ben 36 yasindayin akila degil evlata ihtiyacim var zavalli esimde ne yapsin hep baskalarinin cocuklarinin arkasindan bakiyor ve ben simdi kavriyorum olayi RABBIM bu sorunu ikimize verdi onun yada benin kusurum degil ikimizin.eger RABBIM isdeseydi ben baskasi ile evlenirdim ve cocuklarim olurdu ama bu hayati banada layik gördü bizim sorununuzdu evlat sahibi olamamak.mutluyuz cok sukur esimi hic kimseye degismem.isdemeden belki anne olma hakimi elimden aldi<hakkim helel olsun> ama onu cok seviyorum. arkadasim belki olcak evladimiz ama olmazsa, yaslilikda yanliz olcagimiz kapimizi calan olmayacak bayramlar bos gececek ve biz kimsesiz kalacagiz rabbim yardimcimiz olsun bunlari,yarinlari düsünmek beni cildirdiyor.arkamizdan bir fatiha okuyacak evladimiz bile olmayacakmi.rabbim kimseyi yanliz caresiz birakmasin.

canyoldasim canim yazdiklarini okuyarak uzuldum. Kendinde sorun yok ve esimi hicbirseye degistiremem demen buyuk bir insanlik duyguya sahip olman herkez bunu yapamas sana Allahin bir mucizesini diliyorum. Cocuk olsun diye ugrasirken Allahim sabira ve herseyin kalbten inanarak hayirlisini ver demeyi ogrendim. Dinimizi ogrenmeye calistigimdan beri hayirlisiyla bu bu hayirlisiyla olsun onun gibi dualar ediyordum. Suan ise Allahim hayirlisini ver sen bilirsin diyorum.
Arkadasim benim dedem annemi evlatlik edinmis annem evlenince onlar birsure yalniz kaldi sonra ben 3 yasimdayken beni aldilar. anem babam yaliz cocuk olunca babaannemle yasadilar babaannem 11 sene yataktan kalkamadi annem hem calisti hem universitesini disaridan devam etti ve babaannemi cocuk gibi bakti bu aralikta babam kaza sonrasi senede 6-7 ay hastanede oluyordu. 5cocuk buyuk babam babaannem bunlar ve is hepsini goturdu. Ben 35 yasindayim bugune kadar babami kaybedebiliriz diye ne kadar hastaneleri dolasmistik. Babam 18 kere amelyat gecirdi 1 deredece sakat.yurmeyi basardi calisiyor.O da bu hastalik yuzunden kendini birakmadi calisti universitesini bitirebildi. Hayatlari hic kolay olmadi maddi acidan zorluklar oldu ama o kadar da degil psikolojik olarak cok yiprandilar. 5 Cocugu universiteni mezun oldu. Suan bunlar icin sukur ediyor Onlar benim onumde hayatlarini mutlu gecirmek icin ellerinden geleni yapti.

Ben yaklasik 12 sene yurddisinda kaldim. Bu aralar dedem ve anneannem ikisi yasadi ve 2004 senesinde yanlarina yeni geldi. A canim gecen sene onlara gittim o gorduklerimi belki hayatimin sonuna kadar unutamam.
Ikisi kendi islerin kendileri yapiyor. Gelini istedigi zaman kalkiyor isterse 1 bardak cay verir istemese cocugunu eline alir oturur.Cok sasirdim Onlari Annem veya biz evimize getirmek icin elimizden geleni yaptik Onlar hayatini gecirmis olan yuvalarini birakmak istemedi.Yeni gelince ben bakarim siz hic merak etmeyin demisti. Surekli gidiyoruz lazim diyen seylerini aliyoruz Biraz bende kalinca hemen aldiriyorlar. Seviyorlar diye dusunmustuk ama megerse ev icin ve kandileri icin harcamani babam ve anneannem yaptigi icin 2 ay bende kalinca paradan sikistik demeleri bizi maf etti.Bunlari o gune kadar duymamistik.

Evlatlik edinmis annem onlar icin elinden geleni yapti. Ben hicbirsey yapamadim.
Annem eger erkek olsaydim yanlarinda olurdum diyor.

Ne kadar onlar icin hayirli olduk bilemem.

Eger cocuk olmasa elinde var oldugu surece herkeze yardim edersin. Ama zamani gelir herkez unutur. Kendi hayatini yasarsin.

Annemin kendi soruluklari ve kendi hayati vardi .Benim ise kendi ailem oldu yurddisindan senede ancak1 yada 2 kere gelebiliyor. Onlara hicbirsey lazim degildi. Malesef dedemin yaninda olamadim.

35 yasindayim gercekten ne yapalim allah nasip ederse sevinecegiz olmasa Dedem ve annem gibi hayatim gecer gider.allahin takdiri.Hayirlisi.

Suan yavas-yavas uzulmemeye boyle de mutlu olmaya calismaliyim.
Ben de esimi seviyorum. Benim yanimda kalabilecegine icimden inanmak istesem bile bir ses kalmayacak diyor...

Aynen soyledigin gibi fatiha okuyacak evladinin olmasi ne guzel....

Cocuksuz insan mutlu olabilir mi acaba? Nasil mutlu olunur? Hayat Nasil devam edilir?

kuka canım bence çocuksuz hayata gayet güzel devam edilir neden edilmesin ki.bende 9 yıllık evliyim,bilmiyorum beni daha önce takip ettin mi geçen sene tüp bebek tedavisi oldum ve kimyasal gebelikle sonuçlandı bu sene tekrar deneyeceğiz İnşallah bu sene olur ama olmazsada bir daha bir deneyeceğimi zannnetmiyorum.Allah hayırlısını versin , demekki bundada varmış bir hayır derim.ben aslında böylede mutluyum ama tabiiki anne olmayı isterim,bu sene olursa olur olmazsa da çok fazla üzüleceğimi sanmıyorum , hayatıma devam ederim.ben evlatlık konusunda çok kararsızım yani büyük bir ihtimalle böyle bir yola başvurmam.ben evlatlık almanın dini konuda hiç bir sakıncası olmadığını düşünüyorum,neden bir sakıncası olsun ki.ordaki çocuklar anne ve babası kim ve ne olursa olsun masumlar ve onlara sıcak bir aile ortamı vermek ve onu mutlu etmenin ne gibi dini yönden sakıncası olabilir ki.
eğer sen ve eşin bu konuya sıcak bakıyorsanız dini yönden sakıncası var mı diye birşey düşünmeyin,ben bir sakıncası olduğunu hiç bir şekilde düşünmüyorum.

Slm. Cocuksuz mutlu olabilmek icin neler yapilir? Oncelikle psikologla konusmali miyim?
Birkac gun once cok kotu birsekilde hastalandim ve aldigim ilaclari midem kaldiramadi. Artik ilac bile alamiyorum.Dinleniyim sonrakisin bakariz dedik...
Canim Allah yardimcin olsun! Insallah bekledigin sonucu alabilirsin. Aslinda boylede mutluyum demen beni sevindirdi. Bizim durumumuzdaki insanlarin bunu soyleyebilmesi icin dini bilgisinin yeterli olmasi veya karakterinin cok guclu olmasi gerekir. Bravo demekten baska birsey soyleyemiyorum.Cunku bu tedavilere senelerce ben de devam ettim nasil birsey oldugunu iyi bilirim. Ben psikolojik olarak yipranmisim mutlulugun tamami sadece cocukla olur diye dusunuyordum. Onsuz bir hayati dusunmek istemiyordum. Suan hayirlisi diyorum bu demek artik umitimin azaldigi icin mi/ baska elimden birsey gelmedigi icin mi / care olmadigi icin mi yoksa inancimin guclulugu mu bilemiyorum. baska birsey de soyleyemiyorum.

Evlatlik konusunu esim sicak bakiyor ama dini acidan hareket edelim diyor.Suan sagligim acisindan herseye ara vermenin en iyi cikar yol oldugunu dusunuyorum.
Kendimi cabuk toparlamistim. Megerse oyle degilmis simdi bir uzmanin yardiminsiz basarabilmem biraz zor oldugunu anlamis durumdayim.

Kendine iyi bak Cocuk isteyen herkeze Allahim nasip etsin!

cnm benim hayatta her isdedigimiz olmuyor cocuksuzda yasamayi mutlu olmayi becere biliriz ben cocugum olmaza buna alisamam sanirdim ama yasiyoruz alisiyoruz .eger hergun sebebi benim diye dusunürsen bunu atladamazsin tabi bu esine de bagli sana surekli ayni seyden bahsederse senin icin zor olur.biz mutluyuz cocuga mutlu olmak icin ihtiyacimiz yok su an cok eksikligini de hisetmiyoruz ama yarinlar korkutuyor.yatalak olan annanemin kizlari olmasaydi kim bakacakdi,ya biz ayni durumda olursak ne olcak bencilik yapip evladi bi bakici görmuyorum yanlis anlama yanlizca ona ihtiyacimiz var sevgisine annem demesine benim o müjdeli haberi vermeye ihtiyacim var kucagim hep bosmu kalacak.zavalli esim annesi onu 9aylik turkiyede birakmis almayaya gelmis hep anne hasreti cekmis ve 14 yasinda almayaya gelmis tabi kopukluk var simdi aralarinda, simdide evlat hasredi cekiyor düsünüyorum hep özlemle yasamak zorunda kalmis bir evladi nasilda severdi o haberi nasilda müjdelerle karsilardi ama olmayinca olmuyor.evlatlik tabi alabiliriz nicin olmasin hatta sana bi sir vereyim sperm bulamk zor olacak deyince dr.baskasindan alamayizmi diye deklif ettim ben sordum ama lutfen esim duymasin dedim inan kendim icin dedil bu koca vucuttan sperm cikmazmi dediya beni yikdi ve biliyormusun esim baba olabilsin diye sordum dinimizde yasak ama denize düsen yilana sarilir dr.yasak dedi olmadi ve bildigin gibi 5 kez tutmayan tüp bebek yani arkadasim sinavimiz cok buyuk rabbim yardimcimiz olsn

cnm eger evlatlik konusunda günahdan korkuyorsan bi düsün o yavruya bi hayat sunacaksin bundan daha baska guzellik olurmu, hem onu hem kendini mutlu edeceksin o yavrucuk anne baba sizde evlat bulacaksinizbelki rabbim onun hatrina sizede verecek belki bizleri bekleyen böyle yavrular var,inaniyorum onu kendi yavrun gibi seversin.ben yurt disinda yasiyorum calisiyorum bizim icin zor ama bir bebek olsa alirim sanirim rabbim herseyin hayirlisini versin belki daha da hayirli olur,zaten ona el gözü ile bakmayiz bunun icin gunah olmaz insallah rabbim aklimiza hakim olsun dusuncelerimizle gunaha girmemize izin vermesin insallah.allaha ement ol

Arkadaşlar sizleri bilmem ama ben çocuksuz bir hayatta mutlu olabileceğimi sanmıyorum.10 senelik evliyim mutlu olsaidim bu zaman içinde olurdum.Evimiz bomboş çocuk sesine hasret başarısız denemelerden sonra artık hiç ümidim kalmadı.Olmadımı olmuyor elimizden birşey gelmiyor.Zaten biz sorunumuzu unutmak istesekte çevre hatırlatıyor.Bunun üzerine o özel günler yokmu bayram.... üzerine tuz biber oluyor.Bu yüzden en kısa zamanda kuruma başvurmayı düşünüyorum O küçük bebeğe o kadar hasretim ki senelerin boşluğunu hasretini tüm sevgimi ona vermek istiyorum.Bence bunun günahı ne olabilir ki ben buna inanmıyorum.Tabiki herkez böyle düşünmüyor ama malesefki bunları yaşamayanlar bizleri anlayamaz.Bir çocuğun bizim için ne kadar değerli olduğunu.İnanınki ailem bile beni bazen anlamıyor boşverin çocuğu rahatınıza bakın gezin eğlenin diyorlar.Ama içimizdeki fırtınaları bilemiyorlar.Sonuçta evimizi kapatıp eşimle başbaşa kalan biziz yapayanlız çıt yok.Zaten çocuksuz gezmekte belli bi sene evli olanlar bilirler hiç zevk vermiyor.İşte on yıl boyunca bunları yaşadım artık bundan sonrada çocuk sesleri dolu bi evde yaşamak istiyorum gönül isterdiki benim dna larımı taşısın.Ama artık bunuda düşünmüyorum.İçimdeki çocuk özlemi o kadar büyük ki o gelecek küçük yavruya yeterli olacağindan eminim.Allah herkeze herşeyin hayırlısını nasip etsin arkadaşlar.

cnm benim hayatta her isdedigimiz olmuyor cocuksuzda yasamayi mutlu olmayi becere biliriz ben cocugum olmaza buna alisamam sanirdim ama yasiyoruz alisiyoruz .eger hergun sebebi benim diye dusunürsen bunu atladamazsin tabi bu esine de bagli sana surekli ayni seyden bahsederse senin icin zor olur.biz mutluyuz cocuga mutlu olmak icin ihtiyacimiz yok su an cok eksikligini de hisetmiyoruz ama yarinlar korkutuyor.yatalak olan annanemin kizlari olmasaydi kim bakacakdi,ya biz ayni durumda olursak ne olcak bencilik yapip evladi bi bakici görmuyorum yanlis anlama yanlizca ona ihtiyacimiz var sevgisine annem demesine benim o müjdeli haberi vermeye ihtiyacim var kucagim hep bosmu kalacak.zavalli esim annesi onu 9aylik turkiyede birakmis almayaya gelmis hep anne hasreti cekmis ve 14 yasinda almayaya gelmis tabi kopukluk var simdi aralarinda, simdide evlat hasredi cekiyor düsünüyorum hep özlemle yasamak zorunda kalmis bir evladi nasilda severdi o haberi nasilda müjdelerle karsilardi ama olmayinca olmuyor.evlatlik tabi alabiliriz nicin olmasin hatta sana bi sir vereyim sperm bulamk zor olacak deyince dr.baskasindan alamayizmi diye deklif ettim ben sordum ama lutfen esim duymasin dedim inan kendim icin dedil bu koca vucuttan sperm cikmazmi dediya beni yikdi ve biliyormusun esim baba olabilsin diye sordum dinimizde yasak ama denize düsen yilana sarilir dr.yasak dedi olmadi ve bildigin gibi 5 kez tutmayan tüp bebek yani arkadasim sinavimiz cok buyuk rabbim yardimcimiz olsn

Slm canim kendi oz cocugunun olmamasi ve cocuksuz mutlu olabilmek cok zor ama Allahim bunu yazmissa yapacak birsey yok. Ben de daha cok esim icin uzuluyorum.Simdi isi gucu dolasiyla hic zamani yok ama belki 5 veya allah nasip ederse 10 sene icerisinde baska seyler arayabilir. Erkek icin 40-tan sonra hayat baslanir denilir. O zaman gelip de ben cocugum olmasini isterim veya surekli soyleyip cocuk derse nasil olunur bunlari surekli dusunuyorum. Bu esime guvenmemek degil sadece icimdeki korku...
Ailesine cok duskun sen yanimdasin diyor.Ben cocuk olmasa hayatimin sonuna kadar onun kardesinin cocuklari ve onlar icin yasamak zorunda kalirim.Yardim ediyorum zaten surekli esim kardesine gidiyor. Onlar bizim ozel hayatimizin oldugunu kabul etmiyorlar esim de onlarin tarafinda. Bunlari 10 senedir yasiyorum cok uzuluyorum cok nadir esimle disari cikiyoruz istemiyor hafta sonu olursa ailesine kosar eger gitmese isten gec gelir. Seviyor bunu biliyorum ama fazla onemsemiyor ve kardesi surekli sorunu var arar oraya kosar....

Ben de ne yapacagim diyorum. suan bir sonuna gorturmem gereken isim var onunla ciddi bir sekilde ugrasmaya ve kendim icin birseyler yapmaya calisiyorum.

Sabir et diyor annecigim.Baska carem mi var? Uzuluyorum Maf oluyorum. Belki evlatlik veya koruyucu aile olmak cozum de olabilir...

Bu sinavdan nasil geceriz? Nasil bas edebilirim? Canim kendine iyi bak Allahim yardimcin olsun

slm cnm özel bi soru belki, ama caresizsin yumurta almayi düsünmezmisin bu kiralik anneden yada evlatlikdan daha degisik sanirim cunku onu sen doguruyorsn rabbim isderse tabi ol derse insallah nasip eder.bi tanidigim kiprisdan tedavi gördu dabi yumurta bankasindan yumurda aldi ve ikiz bebekleri var herkez bilmez esin ve sen bilirsin yada bilselerde ne olcak ben mutlu olayimda el ne derse desin.degilmi bina da merdiven boslugundan cocuk sesleri geliyor icim yaniyor rabbim ne olur bizim evlerimizede nasip et diyorum ,rabbim insallah bizleride o guzel duyguyu tatmayi anne olmayi nasip eder. yavrum gel bizede gel rabbim kimseyi caresiz birakmasin mucizelerinden bizede versin insallah hepimize.k.i.b.

Arkadaşlar sizleri bilmem ama ben çocuksuz bir hayatta mutlu olabileceğimi sanmıyorum.10 senelik evliyim mutlu olsaidim bu zaman içinde olurdum.Evimiz bomboş çocuk sesine hasret başarısız denemelerden sonra artık hiç ümidim kalmadı.Olmadımı olmuyor elimizden birşey gelmiyor.Zaten biz sorunumuzu unutmak istesekte çevre hatırlatıyor.Bunun üzerine o özel günler yokmu bayram.... üzerine tuz biber oluyor.Bu yüzden en kısa zamanda kuruma başvurmayı düşünüyorum O küçük bebeğe o kadar hasretim ki senelerin boşluğunu hasretini tüm sevgimi ona vermek istiyorum.Bence bunun günahı ne olabilir ki ben buna inanmıyorum.Tabiki herkez böyle düşünmüyor ama malesefki bunları yaşamayanlar bizleri anlayamaz.Bir çocuğun bizim için ne kadar değerli olduğunu.İnanınki ailem bile beni bazen anlamıyor boşverin çocuğu rahatınıza bakın gezin eğlenin diyorlar.Ama içimizdeki fırtınaları bilemiyorlar.Sonuçta evimizi kapatıp eşimle başbaşa kalan biziz yapayanlız çıt yok.Zaten çocuksuz gezmekte belli bi sene evli olanlar bilirler hiç zevk vermiyor.İşte on yıl boyunca bunları yaşadım artık bundan sonrada çocuk sesleri dolu bi evde yaşamak istiyorum gönül isterdiki benim dna larımı taşısın.Ama artık bunuda düşünmüyorum.İçimdeki çocuk özlemi o kadar büyük ki o gelecek küçük yavruya yeterli olacağindan eminim.Allah herkeze herşeyin hayırlısını nasip etsin arkadaşlar.

Slm canim cocuksuz hayatin ne oldugunu cok iyi anlayan arkadaslar burda.Ne yapalim? Biraz daha sabir diyorum belki Allah kendiliginden hamile kalmaya sans verir. Evlatlik alirsan cok iyi dusun.Zaten yakin kaldiginda dusunce degisir korkular baslar. Allahim yardimci olsun! Insallah nasip eder

Arkadaslar kendimi anlamaktan kaldim. Cok sinirleiyorum ama toparlanmam o kadar cabuk ki galiba ben dusunmeden hareket edip ve sonuna kadar dusunmeden kendimi toparlamaya calisiyorum. Buna cocugun etkisi mutlaka var. Daha cok kendimi mutsuz hisediyorum gibi. Uzun senedir cocugu olmayip tedavi gorenler bu durum normal mi? gorusmek uzere...

ah keşke canım keşke kendiliğinden olsa ama bu mümkün değil ancak tüp bebekle olabiliyo keşke o kadar basit olsa o yüzden bu kadar umutsuzum daha nereye kadar denerim bilemiyorum embiryolarda kalitesiz olunca haliyle tutmuyo tutsada düşüyo.Evlatlık konusuna gelince benimde çekincelerim yok değil ama ömür boyu çocuksuz bir yaşam sürmektense çok daha iyi diye düşünüyörum.Çevremdede birkaçkişi evlatlık alan var o yüzdende bu kadar istekliyim alan herkez çok mutlu keşke hiç düşünmeseydik en başta alsaydık diyorlar ve aşırı derecede seviyorlar hatta bir tanıdığımın eşi istemiyordu ben başkasının çocuğunu sevemem diyordu şimdi annesinden fazla seviyor çocuğu kucağından indirmiyor adam işten bile erken gelmek istiyor çocuğuna kavuşmak için.Bilemiyorum bunlar benim gördüklerim olumsuzunu yaşayanlarda varmı bilemiyorum.Gerçi eşim şimdi yan çiziyor ama onuda ikna etmeye çalışıcam.Artık herşeyin hayırlısı kendi çocuğumuz olsada evlatlık olsada Allah herşeyin hayırlısını nasib etsin.Sanada en kısa zamanda inşallah.

Back