• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tup bebek ve evlatlik

• Konu Sahibi Konu Sahibi kuka
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sonra dedim tedavi ğörüp prolaktinimi yükselterek erkek bir çocuk alabilirim onu emzirip süt annesi olurum böylece o erkek büyünce bana haram olmaz erkek oldugu için babaya haram olmaz fakat kız bebek alırsam emzirip süt annesi olsamda kız babaya haram oluyor böyle düşündüm ama atladıgım bir şey oldugunu farkettim yurttan alınan bebeklerin verildikleri aile gizleniyor bebegin kimin bebegi oldugu gizleniyor düşün bir kere yuvadan aldıgın oglanı büyüttün ona yakın yaşlarda bir kız kardeşi varsa ve büyüdüklerinde bunlar kimliklerini yanlış bildikleri için evlenirlerse bunun vebali kimin olacak bırakan anne babanınmı alan aileninmi yurt görevlilerininmi yoksa hiçbirşeyden habersiz gençlerinmi şuan ingilterenin %20 si gibi bir rakam babası belli olmayan çocuk varmış bunu bir düşün hz adem ve hz havvadan olan çocuklar hep ikiz olurmuş mutlaka biri kız biri erkek olurmuş ve ikizler birbiriyle evlenmesi yasakmış yani nesil çogalabilmesi için ilk ikiz doganla sonraki ikizler çapraz evlilik yaparmış ve yeryüzündeki ilk cinayet kabilin kendi ikiziyle evlenmek istemesinden çıkmış .
allahın kanunları var ve şüphesiz bizim bilmedgimiz çok şey var onun çocugu yok miras kime kalacak bizim çocugu evlat edinsin biz mirası bırakmayalım düşüncesine sahip bir sürü insan var.ben bildiklerimi seninle paylaştım ama istersen yetkili biriylede konuşabilirim

Canim merhaba! Allah razi olsun.Yazdiklarini dikkatlice okudum tesekkur ederim. Evet KK tarafindan 10 gune kadar girmemi yasakladigi icin 10-13 gundur giremedim. Bu konular tabi ki yasamis insanlar cevabini guzel verir.Eger sorabilecegin birileri varsa lutfen yardim edermisin. Ayni Mayis tup bebege baslayacaktik giremedik. Gunen -gune umut azalmakta.
Evlatlik hakkinda dinimizde nasil oldugunu arastirdik.Aynen senin soyledigin gibi kalbim param-parca oldu. Evet kizkardesim hakkinda bol-bol dusunduk olmas. Suan bir buyuk adada yalniz kalmis gibiyim.Etrafima bakiyorum Allahin verdigi oyle guzel seyler var .hicbirsey benim degil......
Sabirlilik korkuyorum kendimden. Bilmiyorum.gelecekten neyi umut edecegimi bilemiyorum.

Sende cocuk olmasina ne engel oluyor? Tup bebegi denediniz mi? evlatlik hakkinda bir sonuca gelebildiniz mi? Allah yardimcimiz olsun

Bu arada yurdlari arastirdik. soyledigin gibi anne-baba gizli kaliniyor. Yeni dogmus bir bebek var annesi vaz geciyor ama babasini soylemiyor...............................

Merhabalar canim yaklasik 10-12 gundur kkyasagindan dolayi konularima giremedim. Bugun girebildim.Paylastigin icin tesekkurlar.Yazilarini bekliyorum.Gorusmek uzere

Kuka cığım senin yaşdıklarının benzerini bende yaşadım, yazdım ama bir türlü gönderemedim, bir gün yazarım,KUL SIKIŞMAYINCA HIZIR YETİŞMEZMİŞ, sabır et, tedavilerine devam eta.s.

Slm canim Tsk. 1 kizin varmis anneli-babali buyumeyi nasip etsin.Insallah allah 2-cisini nasip eder. Paylastigin icin Allah razi olsun. Bilmiyorum bugune kadar boyle yikilmamistim maf olmamistim erkek kardesim ve esi cok uzdu kirdi. Oz kardesin anlayis gostermek istemese benim hayatimla ne olursa olsun demeleri maf etti. herkez kendin dusunuyor. Yarin neye guvenecegim.Yarindan korkuyorum. suan yalnizim. tup bebege giremedim. dua edin kendimi ele almak istiyorum.Ama nasil..........................................
kusura bakma durumumun boyle olmasi belki normaldir. seneler sonra patladim..............

Canım kardeşini suçlama bence.Onların canı sonuçta o çocuk nasıl kıyıp versinler.hele de kucaklarına aldıktan sonra.

hem yakınından almak daha kötü olur bence.İlerde daha çok sorun yaşarsınız.Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Canım kardeşini suçlama bence.Onların canı sonuçta o çocuk nasıl kıyıp versinler.hele de kucaklarına aldıktan sonra.

hem yakınından almak daha kötü olur bence.İlerde daha çok sorun yaşarsınız.Hakkında hayırlısı olsun inşallah.

Slm canim nasilsin? ben kizkardesimin cocugu hakkinda yazmistim.Onlara bu konuyu acmadik.Acmayacagiz. beni maf eden erkek kardesimve esi. senin hayanin bizim icin onemli degil.ne olacak hic onemli degil diyor? Nasil bunu der.

Hımm bende kızkardeşinle karıştırdım sanırım.
Erkek kardeşin öyle mi dedi?
Hayretler içinde kaldım.

Allah herşeyin hayırlısını versin canım,kardeşin de evladın da....

üzme kendini.Sabırlı ol.Güçlü ol,hayat senin için kapıları ne kadar kaparsa o kadar başka kapı açacaktır inşallah.

evet canim kac gundur uyuyamadim. cok haksizlik yapiyor. 26 yasinda esi de benimle konusmuyor.Allahim benden 13 yas kucuk. Cocugum yok demek hep onlarin sorunun cozecegim anlamina gelmiyor.Anlatamiyorum.....Ya Allahim sabir.

sevgili KUKA cığım hayatta en önemli düşünmen gereken sağlığını bozmadan herşeyi gidişata bırakmalısın yani sen tedbirini al gerisini ALLAH(c.c)bırak ondan gelen hiç birşey kötü değildir aksine senin için en güzelidir problemleri sözmek için acele etme zaman bırak o kendiliğnden o kadar güzel olurki vaybe ne güzel oldu şükürler olsun yüce mevla dersin sonun da biz imhan dünyasındayız sabır ve esenlikler diliyorum hiç birşey kafana takacak kadar önemsemeki mutlu olasın:enbuyukkk:

sevgili KUKA cığım hayatta en önemli düşünmen gereken sağlığını bozmadan herşeyi gidişata bırakmalısın yani sen tedbirini al gerisini ALLAH(c.c)bırak ondan gelen hiç birşey kötü değildir aksine senin için en güzelidir problemleri sözmek için acele etme zaman bırak o kendiliğnden o kadar güzel olurki vaybe ne güzel oldu şükürler olsun yüce mevla dersin sonun da biz imhan dünyasındayız sabır ve esenlikler diliyorum hiç birşey kafana takacak kadar önemsemeki mutlu olasın:enbuyukkk:

Slm canim. Bana dini iyi bilen birisinin yardimi lazim.Ozel sorularim var yardimci olabilirmisin? kk Kuran-Kerimle ve hadislerle ilgili konulari gormus gibiydim.Yoksa baska bir siteyle mi karistirdim. sorunum buyuyor. Suan kendimden korkmaya basladim. sanki senelerce toplanmis bir birikim patlamis gibi kendimi kontrol edemiyorum. yardim lazim.Psikologtan once dini iyi bilen birisi lazim.Boyle siteler var mi?

merhaba canim dusuncelerini kalpten paylasiyorum.Bu durumu biz senelerce anne olmak isteyip te olamayanlar ve umutla yasayanlar daha iyi anlar. Bu yuzden konuyu acmistim. Bendeki korku cocuga evlatlik edindigimizi erkenden anlatmak en dogrusuymus kucukken anlatirsa kabullenmesi kolay olurmus. Cocugun adi soyadi nasil yazilmali? Her cocuk kendi babasini bilmek zorundaymis. Biz cocuga gercekleri hicbir zaman soylemeyecegiz demistik ama dinimizde soylemek gerekirmis. Bu bir insanin hayati ona biz sorumluluk almis oluruz.Cocuk esrar kullanan veya icki kullanan anne-baba cocuklari olursa tekrarlanir mi? Cunku yeni de cocugun sagligina etkiler. Hastaligindan korkmuyorum. geleceginden korkuyorum.

Arkadaslar lutfen bilgilerinizi paylasin

Kimsesiz bir çocuğa aile-yuva sıcaklığı ve şevkati vermekten daha güzel bir onur ve fayda düşünemiyorum. Seni de eşini de tebrik ederim. Mantıklı ve duyarlı insanların kendi çocukları olsa bile hiç değilse koruyucu aile olarak kimsesiz çocukları sahiplenmeleri gerektiğini düşünüyorum. Elbette her çocuk doğru zamanda ve doğru şekilde biyolojik ailesi konusunda bilgilenmeli. Eğer 3-4 yaşlarında bir çocuk evlat edinirseniz zaten bunları bizzat onunla konuşarak sorunsuz şekilde halledebilirsiniz. Evlat edinildiğini bilir ve sahiplenilmekten de hoşlanır. Ailesinin uyuşturucu ya da alkol gibi kötü alışkanlıklarına gelince, bildiğim kadarıyla biyolojik aktarım sadece yatkınlık sağlıyor. Şayet kötü örnek oluşturacak bir çevre içinde yaşayıp model almazsa sorun olmaz. Yani kalıtım sadece olumsuz örnekler karşısında bu seçeneğin elini güçlendiriyor. Genetikçi arkadaşlarla görüşebilirsem daha ayrıntılı bilgi veririm.

Slm canim. Bana dini iyi bilen birisinin yardimi lazim.Ozel sorularim var yardimci olabilirmisin? kk Kuran-Kerimle ve hadislerle ilgili konulari gormus gibiydim.Yoksa baska bir siteyle mi karistirdim. sorunum buyuyor. Suan kendimden korkmaya basladim. sanki senelerce toplanmis bir birikim patlamis gibi kendimi kontrol edemiyorum. yardim lazim.Psikologtan once dini iyi bilen birisi lazim.Boyle siteler var mi?

Arkadaşım, sanırım senin sorularına en iyi cevabı diyanet işleri başkanlığı sayfasından ya da ilahiyat fakültesi öğretim üyelerinden cevaplar gelir. Bence herkese sorma.

Ankara ve Dokuz Eylül Ün.versitelerinde İlahiyat Fakülteleri var. Daha da vardır da benim ilk aklıma gelenler bunlar:) Sayfalarına gir bu fakültelerinden.Akademil personel e-maillerine ulaşırsın. Birkaç kişiye aynı soruları gönderirsen yorum farklılıklarıyla cevaplarını da alırsın sanırım.

Kardeşinden evlatlık alman sadece senin annelik isteklerini doyurur, annesi babası sağ ve yanında olan ekonomik durumu ya da yaşam koşulları iyi olan bir çocuğu durduk yere ailesinden etmen anlamına gelir.Çocuk için hiç hoş değil. Bunu anlaması ablana ve eniştene iyi bakması mümkün değil bence. Sakın böyle birşey yapma. Kimsesiz bir çocuğu alman ise büyük sevap. Onu sevgisizlikten, kimsesizlikten kurtarmış olacaksın, buna da yanlış diyen bir din olamaz!

Ankara ve Dokuz Eylül Ün.versitelerinde İlahiyat Fakülteleri var. Daha da vardır da benim ilk aklıma gelenler bunlar:) Sayfalarına gir bu fakültelerinden.Akademil personel e-maillerine ulaşırsın. Birkaç kişiye aynı soruları gönderirsen yorum farklılıklarıyla cevaplarını da alırsın sanırım.

Slm canim.Cok tsk ederim. Nekadar canimin sikkin oldugunu anlatamam. Dogru seyin ne oldugunu anlayamaz haldeyim.Simdi bakacagim.

KUKA cım sana yardımcı olmayı çok isterdim ama benim yeterli bilgim yok bende sadece araştırarak ögreniyorum ama özel görüşmek istersen yardımcı olabildiğim kadar olurum alo fetfa hattı var oraya sorularını sorabilirsin yada bulunduğun ilin müftülüğüde sana yardımcı olur en azından ben arayınca kısmen cevap alıyorum ALLAH(c.c)yardımcın olsun fazla canını sıkma kendini yıpratıyorsunÇok üzgünüm çoook

slm anne olmak isteyipte olamamak kadar kötü bir şey yok değilmi etrafınızdaki insanlara imrenmek gerçekten insanı üzüyor....aranızda evlat edinmiş olan yada bu konuda bilgisi olan varmı kimler evlat edinebilir tüp bebekte olduğu gibi bununda sonu hüsranla bitermi burada bunları sormak çok kolay gerçekten arkadaşlarımla paylaşamıyorum çok üzülüyorum 3 senelik eviyim ve anne olamıyacağım inanın içim acıyor...

SEVGİLİ ARKADAŞLARIM BEN 9 YILLIK EVLİYİM EĞER ALLAH(C.C.) NASİP EDERSE HAYIRLISI İLE ZATEN OLACAKTIR BİRGÜN BEBEĞİM. O KADAR GÜZEL BİR HAYAT VARKİ ÇOCUK ÜZERİNE KURMAMALIYIZ BU DÜNYAYI BEBEĞİMİZ BİZİM HAYATIMIZA GİRMELİ EĞER BÖYLE DEVAM EDERSENİZ ÇOCUĞUNUZUN OLDUĞUNA BİLE SEVİNMEZSİNİZ ÇÜNKÜ HEP HAYELLER GERÇEKLERDEN DAHA PEMBE VE SORUNSUZDUR BENİM TAVSİYEM NE OLURSUNUZ ÇOK FAZLA KAPTIRMADAN SADECE ALLAH(C.C) SİZLER İÇİN GÜZEL MUTLU VE SAĞLIKLI BİR YAŞAM VERMESİNİ CANI GÖNÜLDEN DİLİYORUM ............................................................................................EN AZINDAN ARKADAŞLARIM NE OLURSUNUZ ÜMİDİNİZİ YITIRMEDEN KIŞTAN SONRA BAHARIN GELMESİNİ BEKLER GİBİ HEPİMİZ BAHARIMIZI BEKLİYELİM :enbuyukkk:

Slm canim.Cok tsk ederim. Nekadar canimin sikkin oldugunu anlatamam. Dogru seyin ne oldugunu anlayamaz haldeyim.Simdi bakacagim.

Sorularını daha açık olarak özel iletirsen ben de bir din adamına sormaya çalışırım canım.

Back