Ya çok şaşırdım yani beklemenin uzun sürdüğünü biliyodumda(gerçi benim tanıdıklarımdan 1 senede 2 senede alan var şehrine ve ülke geneli olup olmadığına göre değişiyo) çocuğun anne babasının çıkarsa geri verileceğini duymamıştım doğrusu.Çok şaşırdım.Görevlininde bu sık yaşanan bişey demesi çok garip o zaman bu sıklıkla yaşanıyosa niye insanlar evlat ediniyo ki böyle bi durumda çok saçma acaba haberlerimi yok bundan yani yanlış anlama sana inanmadığımdan değil ama böle saçma bişi nasıl olur. Nasıl insanın kendi evladı gibi benimsediği çocuk nasıl elinden alınır zaten bizler manevi açıdan yıpranmış kişileriz daha çok yıpranırız.:a015:Öncelikle sosyal hizmetlere evlat edinmek için başvurmaya gitmiş biri olarak size şunu söylemeliyim ki o kadar basit bir şey değil evlat edinmek.Biz sanıyorduk ki kolay.Çünkü yüreğinizde bize de yer açın sloganlarıyla haber bültenlerinde evlat edinmeye teşvik edilen insanlar bilmiyorlar ki evlat edinmek için sırada bekleyen nice insan var ve en az 5 sene beklememiz gerekiyormuş .
Gittik içeri girdik.Anlatmaya başladılar.40 yaş üzerine 0-6 aylık bebek verilmiyormuş
sırada yıllardır bekleyenler olduğu için erkek bebek için en az 3 sene kız bebek için en az 5 sene bekleyeceksiniz bilmiş olun dediler
ayrıca..nüfusuna geçirmiş olsan bile 5 yıl içinde gerçek anne babası çıkıp mahkemeye verip haklı çıkarsa o çocuğu alıyormuş evlat edinenlerden.
ben dedim ki bu kaç ihtimalle olur ki? görevli bana bu sık rastlanan bir olay genellikle çıkıp alıyorlar çocuklarını mesela geçen gün bir mahkeme sonuçlandı bebeği sokağa bırakmış sonra 4 sene sonra o zaman yaşım küçüktü korktum şimdi işim var evlendim çocuğumu istiyorum diye geldi mahkemeye verdi ve çocuğu aldı oysa evlat edinen öyle çok sevmiş bağlanmıştı ki kadın mahvoldu çocuğu verdi gerçek annesine ama yüreğinden can koptu ağlamaktan helak oldular dedi.
Bu ne şimdi? At sokağa ölüme terk et sonra bir şekilde haklı çık ve alıp sıcacık sevgisini veren insanlardan kopar al çocuğunu kanun sana hak versin sırf biyolojik annesi sensin diye.. inanamıyorum yaa..ve biz bunları dinleyince vazgeçtik
bazen diyorlar neden tüpbebekle uğraşıyorsunuz gidin evlat edinin
yaaa diyorum dışardan bakılınca kolay geliyor size..sanki sosyal hizmetler kucak açıp aman gelsinler de bebek verelim diye bekliyor!!!!
Ya çok şaşırdım yani beklemenin uzun sürdüğünü biliyodumda(gerçi benim tanıdıklarımdan 1 senede 2 senede alan var şehrine ve ülke geneli olup olmadığına göre değişiyo) çocuğun anne babasının çıkarsa geri verileceğini duymamıştım doğrusu.Çok şaşırdım.Görevlininde bu sık yaşanan bişey demesi çok garip o zaman bu sıklıkla yaşanıyosa niye insanlar evlat ediniyo ki böyle bi durumda çok saçma acaba haberlerimi yok bundan yani yanlış anlama sana inanmadığımdan değil ama böle saçma bişi nasıl olur. Nasıl insanın kendi evladı gibi benimsediği çocuk nasıl elinden alınır zaten bizler manevi açıdan yıpranmış kişileriz daha çok yıpranırız.:a015:
hulyacım benimde senden aşağı kalır yanım yok kafam çok karışık hatta annemlerin yanına gidemedim bu yüzden en son haber hala SGK hakkımızı kullanabileceğimizi Ankarada tüp bebek merkezleriyle görüşme yapıldığı sonucunda SGK nette yayınlanacağı sölenmiş bugün yarın belli olacakmış takipteyim haber veririm.Canım sen en son ne zaman yaptırdın.Üniversite hastaneleri lap ücret almıyomu yada ne kadar alıyo.Görüştünmü hiç bu hastanelerle ben bide 2 yada3 ay sonraya randevu veriyolar biliyorum.Ben şu görüşmelerin sonucunu beklicem.Zaten yeni yaptırmıştım.Laparoskobiyede daha karar vermedim.Napcaz bilmiyorum allak bullak oldum arkadaşım.:roflol:Merhaba arkadasim.Bizim 3. denemelerin heyetli olmasi sanirim olmadi.Neler yapiyorsun neye karar verdin.Bizim dr. bana kesin karari agustosun ilk gunleri adet olunca kontrol edip karar verecek ama buyuk ihtimalle laporoskopi yapacak.Sence ne yapmaliyim.Bir kafa diyorki ilk tup bebek denememi bundan 5 yil once yaptirmistim, hadi onu unut diyorum.5 yil sonra kentte 2 defa denedim.Ilki 3. gun kondu.Ikincisi 1 gun arayla konuldu ya bu sefer yine 3 gun arayla bir kez daha denesemmi diyorum 3 ay laporoskopi sonrasi beklemeyim diyorum.Sonra bir daha negatif sonuc almaktansa yaptir diyorum.Bide acaba universite hastanelerinde bedava yaptirsam mi diyorum cunku epey pahali sanirim 3 milyar.Bir yandan da ehil ellerde ve kendi dr.unun yapmasi iyi olur deniyor.Velhasili kafa iyiden iyiye karisik.Sen ne yapacaksin.Benim bide kanallarim tamamen tikali.Sence ne yapayim
Merhaba kizlar! Allahim bize yardimci olsun.
Sorun bende olunca kendimi cok-cok suclu hisediyorum.Kaderdir bir sinavdir diyorum ama suclu hissetmemek elimde degil.Bugune kadar evlatlik almayi ne kadar dusundum kesin karar verdigim zamanlar olmustu malessef surekli bir sorunla karsilastim. Suan ise hayirlisi diyorum.
Bugun Tedaviye basladigimdan dolayi herseyden uzaklasarak kendimi rahat tutmaliyim.Bunlari dr diyor.Nasil? Suan icin tedaviyi dusun ugras elinden geleni yap sonrakisin sonra dusun diyor....
Hayirlisi. Allahim cocuk isteyen herkeze nasip etsin!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?