-
- Konu Sahibi esma_kavak1907
canim ben o kadar cok konuyo yazdim ki :))) e 2 senedir bebek olmayinca... kesin oraya da yazmisimdir çünkü daha once kimyasal gebeligim oldu. tüp bebek denedim bu da kimyasal oldu
yorum yapamadi nerdeyse nasip dicektiBenim de ilk tüp kimyasal olmuştu. Biz de son 1 senesi tüp tedavisi olmak üzere 2 senedir istiyoruz ve uğraşıyoruz.
2 tane 1.kalite konup tutmamasina doktor ne dedi.
yorum yapamadi nerdeyse nasip dicektiembriyonun tutunma gücü yetersiz oluyormus.
istersen kari koca kromozomlariniza baktiririz bi dedi. histeroskopiye gerek var mi dedim gerek yok dedi. bagisikliga baktiralim mi dedim ona da gerek yok dedi
ben benim vucudumdan kaynaklandigini düşünüyorum. sonuçta 1. kalite 2 tane 5. gün embriyosu tutunmaya çalışıyor sanirim vucudum kabul etmiyorTutmamasina açıklama yapabilen yok zaten:)
Vücut bir muamma. Iceride neler olup bittiğini bilemiyoruz transfer sonrası.
ne sacma demıs doktor ne demek baktırsak ne olacak ki baktırısanız nedenı ögrenmıs olursunuz baktırmazsanız farklı bir şey sanıp ugrasmaya devam edersınızbende dedim doktoruma bagisikligima baktirsak mi diye? baktirsak nolcak bi çözümü yok ki onun aşılar ilaclar filan fayda etmiyor dediama benim hala kafamda soru isareti. tüp bebekte 2 tane 1. kalite 5. gün embriyosu koyuldu hersey mükemmeldi sonuc kimyasal gebelik bebek yine tutunamadi var elbet bi sebebi
ben benim vucudumdan kaynaklandigini düşünüyorum. sonuçta 1. kalite 2 tane 5. gün embriyosu tutunmaya çalışıyor sanirim vucudum kabul etmiyorbi doktorum hipnoz tedavisi tavsiye etmisti bilinc altin hamile kalmani engelliyor olabilir diye gereksiz gelmisti gitmemistim ama simdi acaba bi psikologamo gitsem diyorum çünkü iyice umutsuzluk oldu bende hep en kötü olasılıkları düşünür oldum
ben benim vucudumdan kaynaklandigini düşünüyorum. sonuçta 1. kalite 2 tane 5. gün embriyosu tutunmaya çalışıyor sanirim vucudum kabul etmiyorbi doktorum hipnoz tedavisi tavsiye etmisti bilinc altin hamile kalmani engelliyor olabilir diye gereksiz gelmisti gitmemistim ama simdi acaba bi psikologamo gitsem diyorum çünkü iyice umutsuzluk oldu bende hep en kötü olasılıkları düşünür oldum
dedigin gibi alternatif ek tedavi cok ama bi kere benim esimin mantigina yatirip ikna etmek zaman aliyor. simdi genetik testle, psikologa gitmeye ikna ettimBiz 2.negatiften sonra yani bikaç ay once eşimle gittik psikoloğa. Sonra ben tek başıma gittim bir kere de. Sonra gitmek nasip olmadi. Akupunktura baslayinca o kaldi, malum hepsi ayri butce:)
Bana ilerleyen seanslarda hipnoz Terapisi yapacağını söyledi yanlış hatırlamıyorsam psikolog.
Bir arkadaş hipnoz, akupunktur ve hamarat yaptırdı transfer öncesi. Şuan hamile. Ve tek embriyo transfer edilmişti.
Gitmekten zarar gelmez. Tedavi sayısı arttıkça gereksiz gördüğümüz veya aman ne faydası olacak dediğimiz şeyleri yapabiliyoruz Belki bir faydası olur umuduyla.
dedigin gibi alternatif ek tedavi cok ama bi kere benim esimin mantigina yatirip ikna etmek zaman aliyor. simdi genetik testle, psikologa gitmeye ikna ettim
özelde yaptircam ama kan pihtilasma testi ayriymis ve cok pahaliymis doktor ona gerek yok senin daha 1 kere kimyasal gebeligin oldu sadece dedi... ben de bunu anlamiyorum bebekler öldükten düştükten sonra öğrenmek yerine sorun varsa baştan bilip tedbir almak daha iyi değil miGenetik test kolay.
Psikoloğa gitmesi önemli. Biz gittiğimizde psikolog çok şaşırdı, ilk defa bir çift böyle bir şey için bu ikimizin de sorunu deyip birlikte geliyor , cok medeni bir hareket demişti.
Erkekler için zor olan bişeye ikna etmişsiniz ya, gerisi gelir:)
Inşallah genetik testte de bişey çıkmaz. Devlette mi özelde mi yaptiracaksiniz?
özelde yaptircam ama kan pihtilasma testi ayriymis ve cok pahaliymis doktor ona gerek yok senin daha 1 kere kimyasal gebeligin oldu sadece dedi... ben de bunu anlamiyorum bebekler öldükten düştükten sonra öğrenmek yerine sorun varsa baştan bilip tedbir almak daha iyi değil mi
vermedi yaaa israrla sordum coraspirin kullanayim mi en azindan diye gerek yok dediBana 2.negatiften sonra doktor hem genetik hem de pıhtılaşma baktirin dedi. Özelde sadece genetik test eşimle ikimizin 400 tuttu. Üniversitede 2.5 ayda çıkıyor diye özelde yaptırdık.
Pıhtılaşma 1 ay çıktığı için üniversitede yaptırdık, ücret odemedik. Özelde yaptırsaydik 200-300 de o tutardi.
Canım biz öyle istiyoruz, yani ne varsa baştan bakılsin ama işte doktorlar da tıbbın öyle ilerlemedigini, aşama aşama testlerin yapıldığını, baştan her şey yapıldığı zaman da bundan hastaların memnun olmadığını, para için hepsinin baştan yapıldığını dusunduklerini söylüyorlar.
Onlar da haklı, biz de:)
Transfer sonrası kan sulandirici vermişler miydi? Bazı doktorlar pıhtılaşma testi istemese de kadınların büyük çoğunluğunda bu sorun olduğu için tedbir olarak veriyorlar.
vermedi yaaa israrla sordum coraspirin kullanayim mi en azindan diye gerek yok dediben de burda ege universitesinde genetik testleri yaptirayim dicem ama 6 ayda filan cikiyor diyorlar bilemedim
Eger ilgiden memnunsan doktorunla iletisimin iyiyse devam et bencede.Eşim de yine orda mi yaptırsak diyor ama orda 3 defa başarısız olduk. Yine oraya gitmeli miyim bilmiyorum.
Eger ilgiden memnunsan doktorunla iletisimin iyiyse devam et bencede.
Ben doktorumu hemsireleri cok seviyorum .beni resmen bagladilar hastaneye .univ.hastanesinde yaptirmistik ve arkadaslarimdan baska ozel hast.yaptiranlardan duyduklarim beni delirtiyo zaten bu donemde psikoloji cok onemli.kafan rahatsa devam etmelisin
2. negatiften sonra doktorum bana da genetik test ve serum önerdi . eurofertil altunizade de tedavim devam ediyor. cuma günü için üniversite hastanesinden randevu aldım genetik test için ama serum konusunda fikrim yok acxaba ne kadar ücreti filan ?
Canım evet biliyorum geç çıkıyor zaten bende bir 6-7 ay ara vermek istiyordum . bu arada bir laparoskopi ve bir hi,steroskopi daha olmam laızm .Bana 2.tedavide serum taktılar. Transfer günü transfer sonrası takıldı. 300 tl idi. Eğer gebelik olsaydı 3 ay bitene kadar 15 günde 1 takacaklardi.
Üniversite hastanelerinde bikaç ay sürebiliyor genetik sonuçları.
Canım evet biliyorum geç çıkıyor zaten bende bir 6-7 ay ara vermek istiyordum . bu arada bir laparoskopi ve bir hi,steroskopi daha olmam laızm .
Bana daha pahaliya takmislardi.esim takilan serumdaki ilacin resmini cekti eczaneye gidip sordu.bildigimiz izotonik ve bi ilac var icinde.toplam 25 tl falan fiyati.resmen para tuzagi ya ...Bana 2.tedavide serum taktılar. Transfer günü transfer sonrası takıldı. 300 tl idi. Eğer gebelik olsaydı 3 ay bitene kadar 15 günde 1 takacaklardi.
Üniversite hastanelerinde bikaç ay sürebiliyor genetik sonuçları.